DROPS / 180 / 35

Winter Serenity by DROPS Design

Settet består av: Strikket lue med riller og pulsvanter. Settet er strikket i DROPS Alpaca.

  • Winter Serenity / DROPS 180-35 - Settet består av: Strikket lue med riller og pulsvanter.
Settet er strikket i DROPS Alpaca.
  • Winter Serenity / DROPS 180-35 - Settet består av: Strikket lue med riller og pulsvanter.
Settet er strikket i DROPS Alpaca.
  • Winter Serenity / DROPS 180-35 - Settet består av: Strikket lue med riller og pulsvanter.
Settet er strikket i DROPS Alpaca.
DROPS Design: Modell z-807
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Til hele settet går det med ca 150 g i begge størrelser i DROPS Alpaca.
-----------------------------------------------------------

LUE:
Størrelse: S/M - L/XL
Passer til hodemål: ca 54/56 - 58/60 cm
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe A)
100 g i begge størrelser i farge 7323, aqua grå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS PINNER NR 3 – eller de pinnene du må bruke for å få 24 masker og 48 pinner rillestrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS PINNER NR 2,5 til vrangbord – eller de pinnene du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

PULSVANTER:
Størrelse: S/M - L/XL
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører Garngruppe A)
50 g i begge størrelser i farge 7323, aqua grå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe A)" – se linken under.

DROPS SETTPINNER NR 3 – eller de pinnene du må bruke for å få 24 masker og 32 pinner i glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.

DROPS SETTPINNER NR 2,5 til vrangbord – eller den pinnen du må bruke for å få 26 masker og 34 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Alpakka
fra 41.00 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 44.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 82kr. Les mer.

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

RILLE (strikkes frem og tilbake – gjelder lue):
1 rille = Strikk 2 pinner rett.

ØKETIPS (gjelder pulsvanter og lue):
Alle økningene gjøres fra retten!
Det økes 1 maske ved å lage 1 kast, på neste omgang/pinne strikkes kastet vridd rett slik at det ikke blir hull.

FELLETIPS (gjelder lue):
Alle fellingene gjøres fra retten!
Det felles 1 maske etter merketråden slik: Strikk 2 masker rett sammen.
----------------------------------------------------------

LUE:
Arbeidet strikkes frem og tilbake på pinnen og sys sammen midt bak tilslutt.
Legg løst opp 122-142 masker (inkludert 1 kantmaske i hver side) på pinne 2,5 med Alpaca. Strikk 1 pinne vrang fra vrangen, deretter strikkes det vrangbord (= 2 rett/ 2 vrang) med 1 kantmaske RILLE – se forklaring over, i hver side.
Når arbeidet måler 6 cm, bytt til pinne 3 og sett 5 merketråder i arbeidet fra retten slik: Sett 1 merketråd etter 1 maske, de 4 neste settes med 24-28 maskers mellomrom, etter siste merketråd er det 25-29 masker. Arbeidet strikkes nå videre i riller. På neste pinne fra retten økes det 1 maske etter alle merketrådene (= 5 masker økt) – les ØKETIPS! HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Øk slik på hver 2.pinne 3 ganger til og deretter på hver 4.pinne totalt 7 ganger = 177-197 masker. Når arbeidet måler 11-12 cm fra vrangborden felles det 1 maske etter hver merketråd på neste pinne fra retten (= 5 masker felt) – les FELLETIPS! Fell slik på hver 2.pinne totalt 17-19 ganger = 92-102 masker.
Strikk alle maskene 2 og 2 sammen på hver pinne fra retten totalt 3 ganger = 12-13 masker. Luen måler ca 25-26 cm.
Trekk 1 tråd gjennom de resterende maskene og snurp sammen. Sy luen sammen midt bak innenfor 1 kantmaske.
----------------------------------------------------------

HØYRE PULSVANTE:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner.
Legg opp 65-70 masker på settpinner 2,5 med Alpaca. Strikk 1 omgang rett. Deretter strikkes det vrangbord (= 2 rett/ 3 vrang). Etter 4 omganger vrangbord felles alle 3 vrang til 2 vrang ved å strikke de 2 første maskene i hvert vrang-parti vrang sammen = 52-56 masker. Fortsett vrangborden med 2 rett/ 2 vrang til arbeidet måler 5-6 cm. Strikk 1 omgang rett der det felles 7-11 masker jevnt fordelt = 45 masker. Bytt til settpinner 3 og strikk glattstrikk. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arbeidet måler 14 cm starter økningen til tommelkile. Det økes 1 maske på hver side av nest siste maske på omgangen (dvs på innsiden av hånden) – LES ØKETIPS! Øk slik på hver side av de økte maskene på hver 3.omgang totalt 6-7 ganger = 13-15 tommel-masker og 57-59 masker totalt. Når arbeidet måler 19-20 cm settes tommel-maskene + 1 maske på hver side av disse på 1 tråd (= 15-17 masker på tråden). Legg opp 3 nye masker bak tommelen på neste omgang = 45 masker på pinnen. Når arbeidet måler 23-24 cm, økes det 11-15 masker jevnt fordelt på neste omgang = 56-60 masker. Bytt til settpinner 2,5. Strikk 8 omganger vrangbord rundt (= 1 rett/ 1 vrang). Fell av med rett over rett og vrang over vrang. Pulsvanten måler ca 25-26 cm.

TOMMEL:
Arbeidet strikkes rundt.
Sett maskene fra tråden tilbake på settpinner 3 og strikk i tillegg opp 5-7 masker i kanten på baksiden av tommel-maskene = 20-24 masker på pinnen. Strikk 3 omganger glattstrikk. Bytt til settpinner 2,5 og strikk 6 omganger vrangbord (= 1 rett/ 1 vrang). Fell av med rett over rett og vrang over vrang.

VENSTRE PULSVANTE:
Strikk som høyre, men øk til tommel på hver side av andre masken på omgangen (istedenfor på hver side av nest siste maske på omgangen).
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag Bianka 17.01.2021 - 11:02:

Könnte ich bei der Mütze ein doppeltes Bündchen stricken oder würde sich der Fall dann zu sehr ändern? Danke Bianka

user icon DROPS Design 18.01.2021 kl. 09:46:

Liebe Bianka, wahrscheinlich können Sie ein doppeltes Bündchen hier stricken. Viel Spaß beim stricken!

country flag Lori Hintzsche 07.10.2020 - 02:32:

I'm trying to determine which size of the WRIST WARMERS to make. Is the measurement provided (9 3/4" -- 10 1/4") the finished length or the width? If it is the length, could you provide the hand width? Thank you!!!

user icon DROPS Design 07.10.2020 kl. 08:50:

Dear Mrs Hintzsche, this is the total length - if your tension is matching the 24 sts = 10 cm/4", the 45 stitches for the hand will measure 18.75 cm /7.38 inches around (before/after thumb). Happy knitting!

country flag Frisotti 07.03.2019 - 22:56:

Bonjour. Lorsque vous dites pour le bonnet  « Quand l'ouvrage mesure 11-12 cm depuis les côtes » est-ce depuis le bord inférieur de l’ouvrage, c’est-à-dire depuis le début ou bien à partir du 1er rang point mousse ( dernier rang de côtes)? Merci 😊

user icon DROPS Design 08.03.2019 kl. 08:07:

Bonjour Frisotti, on mesure ces 11-12 cm à partir du début point mousse (= après les côtes), pas à partir du rang de montage. Bon tricot!

country flag Sylvie Allard 02.02.2019 - 15:55:

Bonjour ! Pouvez-vous m’expliquer cette partie de la mitaine ? Tricoter 1 tour endroit en diminuant 7-11 mailles à intervalles réguliers = 45 mailles. Je ne comprends pas comment je dois l’exécuter. Merci !

user icon DROPS Design 04.02.2019 kl. 11:20:

Bonjour Mme Allard, vous tricotez un tour sur les 52-56 mailles et en même temps, tricotez 2 m ens à l'end à intervalles réguliers un total de 7-11 fois - cette leçon explique comment placer les diminutions. Bon tricot!

Maryanne 23.07.2018 - 07:20:

What is the best bind off method for the gloves?I've started a normal bind off but I'm worried it will be too tight.

user icon DROPS Design 23.07.2018 kl. 08:10:

Hi Maryanne, If your binding off is too tight, you can use a size larger needle to bind off or make 1 yarn over regularly while binding off. The yarn overs are bound off as normal stitches. Happy knitting!

country flag Janice Hite 15.07.2018 - 02:46:

I have been decreasing on the hat and got to this point: "Work all stitches together 2 and 2 on each row from the right side a total of 3 times = 12-13 stitches. The hat measures approx. 25-26 cm / 9 3/4"-10 1/4''." I don't know what this means. Thank you

user icon DROPS Design 15.07.2018 kl. 14:30:

Hi Janice, You knit 2 stitches together, then knit 2 stitches together and so on to the end of the round and do this for 3 rounds. You are then left with 12-13 stitches depending on the size you are working. The measurements are from the cast-on edge to where you have worked so far. Happy knitting!

country flag Christina Ghiasvand 26.12.2017 - 19:49:

Det går inte att skriva ut mönstret DROPS Serenity 180-35 på svenska. Det kommer inte med någon beskrivning, bara bild och info.

country flag Screve Isabelle 19.11.2017 - 08:59:

Je débute en tricot... esy-il normal que le modele de bonnet soit d'un cote droit et de l'autre arrondi ? Un peu comme un D Merci

user icon DROPS Design 20.11.2017 kl. 09:30:

Bonjour Mme Screve, on augmente d'abord dans la partie point mousse pour créer la forme du béret puis on va diminuer. En cas de doute, n'hésitez pas à montrer votre ouvrage à votre magasin (même par mail), un visuel leur permettra de vous aider. Bon tricot!

country flag Irena 06.10.2017 - 14:07:

Wszystko jasne - dziękuję za pomoc :)))

country flag Irena 05.10.2017 - 18:20:

Witam. Czapeczka zrobiona, ale mam dylemat z mitenką-z opisu wynika, że po zrobieniu 14 cm należy dodawać na kciuk po jednym oczku z każdej strony. 6 razy co 3 okrążenie. 6 razy dwa oczka daje mi 12 oczek. W opisie jest, że 13. Skąd to trzynaste oczko?

user icon DROPS Design 05.10.2017 kl. 22:33:

Witaj Ireno! Na klinek kciuka dodajemy po 1 oczku z obu stron przedostatniego oczka w okrążeniu (mamy 3 oczka klinka). Dalej dodajemy oczka z obu stron dodanych oczek i powtarzamy dodawanie oczek jeszcze 6 razy. Na koniec mamy 12 dodanych oczek + 1 oczko na środku (przedostatnie oczko w okr.)= 13 oczek. Powodzenia!

Kommentér oppskrift DROPS 180-35

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.