DROPS / 178 / 58

Henrietta by DROPS Design

Strikket bolero med forkortede pinde, hulmønster og retstrik i DROPS BabyMerino og DROPS Kid-Silk. Størrelse XS – XXL

DROPS Design: Model nr bm-033
Garngruppe A + A eller C
----------------------------------------------------------
Størrelse: XS/S - M/L - XL/XXL
Materialer:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
150-150-200 g farve 05, lys rosa
Og brug: DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
75-75-75 g farve 03, lys rosa

DROPS RUNDPINDE (60 eller 80 cm) nr 5 – eller de pinde du skal bruge for at få 17 masker og 34 pinde retstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden med 1 tråd af hver kvalitet (= 2 tråde).
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Uld
fra 21.95 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 21.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil

75% Mohair, 25% Silke
fra 32.95 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 32.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 32.95 kr /25g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 164.7kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

FORKORTEDE PINDE:
Strik 6 pinde over alle masker. *Strik 30 masker (frem til det første mærke), vend, stram tråden og strik tilbage. Strik 1 pind over alle masker, vend, strik 30 masker (frem til det andet mærke), vend, stram tråden og strik tilbage. Strik 5 pinde over alle masker *, gentag fra *-*.
1 rapport med vendinger = 6 pinde retstrik over de midterste 35-48-62 masker og 8 pinde retstrik over maskerne i hver side.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. OBS! I slutningen af pind 10 i A.1 og i slutningen af pind 11 i A.2 slåes der 5 nye masker op. På pind 13 i A.1 strikkes kun de første 13 masker i diagrammet, vend og strik 13 masker tilbage. På pind 12 i A.2 strikkes kun de første 13 masker i diagrammet, vend og strik 13 masker tilbage. OBS! Vendingerne i A.1 og A.2 kommer i tillæg til de forkortede pinde.
--------------------------------------------------------

BOLERO:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind. Opslåningskanten er nede på det ene ærme og aflukningskanten er nede på det andet ærme. Til sidst bukkes boleroen dobbelt på langs og der sys ærme- og sidesømme.

Slå 45-50-52 masker op på rundpind 5 med 1 tråd af hver kvalitet (= 2 tråde). Strik RETSTRIK – se forklaring over. Når ærmet måler 2 cm tages der 1 maske ud i hver side, tag ud på hver 2.cm totalt 5 gange = 55-60-62 masker. Når ærmet måler 10 cm slåes der 20-24-30 nye masker op i hver side til højre sidesøm = 95-108-122 masker. Sæt 2 mærker i arbejdet, 30 masker ind fra hver side (= 35-48-62 masker mellem mærkerne). Strik således – fra retsiden: A.1 over de første 17 masker, retstrik over de næste 61-74-88 masker, A.2 over de sidste 17 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Fortsæt med retstrik i midten og mønster over de yderste 17 masker i hver side, Samtidig med at der strikkes FORKORTEDE PINDE – se forklaring over! Når arbejdet måler ca 58-74-82 cm (målt på midten af arbejdet, inklusiv ærmet) lukkes der 20-24-30 masker af i hver side = venstre sidesøm = 55-60-62 masker. Nu skal venstre ærme strikkes. Fortsæt i retstrik, når arbejdet måler 2 cm efter aflukningen lukkes der 1 maske af i hver side, luk af på hver 2.cm totalt 5 gange = 45-50-52 masker. Luk af når arbejdet måler 68-84-92 cm fra opslåningskanten.

MONTERING:
Buk boleroen dobbelt – måleskitsen viser arbejdet når det er bukket. Sy ærmesømmen og sy de 20-24-30 masker sammen i hver side.

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 2 masker ret sammen
= slå om mellem 2 masker


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 178-58) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (14)

Silvia 07.02.2020 - 13:51:

Non riesco ad interpretare il diagramma con le misure delle taglie. Ho capito che il disegno si riferisce al bolero piegato in due, ma quale sarebbe dunque ad esempio la larghezza della manica alla partenza per la taglia XL-XXL? Grazie per l'aiuto

Sylviane Joyeux 22.03.2019 - 16:10:

Encore une petite question s'il vous plaît : On met les marqueurs à 30 mailles, mais avant de commencer les rangs raccourcis, on tricote 6 rangs toutes l'as mailles, donc lorsqu'on arrive au commencement des rangs raccourcis on a 3 mailles en moins de chaque côté. Donc on tricote 30 mailles ou 27 ? Merci

DROPS Design 25.03.2019 kl. 08:31:

Bonjour Mme Joyeux, les rangs raccourcis vont se tricoter jusqu'au marqueur, en fonction du rang tricoté, vous aurez effectivement un nombre de mailles différent. Bon tricot!

Sylviane Joyeux 22.03.2019 - 15:30:

Merci 😀

Sylviane Joyeux 22.03.2019 - 13:17:

Bonjour, Ne manque t'il pas un jeté sur les diagrammes ? On tricote 6 x 2 m ensemble mais on n'ajoute que 5 jetés Merci Sylviane

DROPS Design 22.03.2019 kl. 13:37:

Bonjour Mme Joyeux, il ne manque pas de jeté, on diminue aux 9 premiers rangs des diagrammes, à la fin du 10ème rang, on monte 5 nouvelles mailles dans A.1 et à la fin du 11ème rang, on monte 5 nouvelles mailles dans A.2. Bon tricot!

Liliana 26.01.2019 - 21:46:

Když nahazuji 45 oček a 17 je 10 cm, nevychází mi 48 cm. Děkuji L.

DROPS Design 09.07.2019 kl. 09:05:

Hi Liliana, the swatch is made in garter stitch (knit all rows) not stocking stitch. If your swatch is made in correct stitch, you have to adjust the size of your needles in order to achieve the correct swatch. Happy knitting!

Olga 15.11.2018 - 14:58:

Danke für schnelle Antwort! Wann wird es in dieser Weise gestrickt?: * 30 Maschen stricken (bis zum ersten Markierer), wenden, den Faden anziehen und zurückstricken. 1 Reihe über alle Maschen stricken, wenden, 30 Maschen stricken (bis zum anderen Markierer), wenden, den Faden anziehen und zurückstricken. 5 Reihen über alle Maschen stricken *, von *-* wiederholen. Liebe Grüße

DROPS Design 16.11.2018 kl. 08:11:

Liebe Olga, Sie stricken die verkürzten Reihen auf beiden Seiten (von *bis*) und gleichzeitig, am Ende Reihe 10 in A.1 /Reihe 11 in A.2 schlagen Sie die 5 neuen Maschen, dann 2 Reihe (A.1)/1 Reihe (A.2) weiter mit den verkürzten Reihen wie zuvor stricken (= Reihe 11 + 12 in A.1 / Reihe 12 in A.2) und dann stricken Sie die 2 verkürzten Reihen in A.1 (= Reihe 13+14)/A.2(Reihe 12+13). Bei der nächste Reihe stricken Sie die verkürzten Reihen weiter. Viel Spaß beim stricken!

Olga 15.11.2018 - 13:24:

Korrektur: ich meinte natürlich (wie im Text angegeben) über ersten 13 Maschen gestrickt. LG

DROPS Design 15.11.2018 kl. 13:56:

Liebe Olga, bei der 13. Reihe in A.1 stricken Sie verkürzte Reihen: die 13 ersten Maschen von der Vorderseite stricken, wenden diese 13 M zurückstricken, wenden und dann wie zuvor weiterstricken. Bei der 12. Reihe in A.2 stricken Sie nur die 13 ersten M in A.2, wenden, diese 13 M zurückstricken, wenden und dann wie zuvor weiterstricken. Viel Spaß beim stricken!

Olga 15.11.2018 - 13:00:

Hallo,bin gerade in der 12 Reihe ( 17 ersten Maschen gestrickt und zurückgestrickt). Wie geht es weiter? Im Text "Verkürzte Reihen" steht: 6 Reihen über alle Maschen stricken? Wie ist es gennau gemeint? Danke für die Antwort

DROPS Design 15.11.2018 kl. 13:54:

Liebe Olga, die verkürzten Reihen stricken Sie von Anfang mit A.1/A.2 wie folgt: zuerst 6 Reihen über alle Maschen (= alle Maschen auf der Nadel stricken mit A.1/A.2 und krausrechts), dann *2 Reihen über 30 M (einschließlich A.1), 1 Reihe über alle Maschen, 2 Reihe über 30 M (einschließlich A.2), 5 Reihen über alle Maschen* - von *-* wiederholen, gleichezeitig schlagen Sie 5 neuen Maschen in A.1 (am Ende der 10. Reihe) und in A.2 (am Ende 11. R) und verkürzte Reihen wie unter Muster bzw im Diagram beschrieben ist. Viel Spaß beim stricken!

Olga Hilgenberg 15.11.2018 - 12:50:

Hallo,bin gerade in der 12 Reihe ( 17 ersten Maschen gestrickt und zurückgestrickt). Wie geht es weiter?

MYRIAM 11.11.2018 - 17:01:

Je dois dire que bien que non débutante j'ai un peu de mal a démarrer ce modèle, pourriez vous me donner quelques indications pour lancer les 4 premiers rangs. Merci beaucoup.

DROPS Design 12.11.2018 kl. 10:47:

Bonjour Myriam, ce modèle se tricote dans le sens de la longueur: on commence par la manche droite et on tricote au point mousse en augmentant, puis on monte des mailles de chaque côté (= pour le devant et le dos). On va ensuite tricoter A.1 en début de rang sur l'endroit, point mousse et A.2 en fin de rang sur l'endroit (= bordures ajourées de chaque côté: en bas du dos et autour de l'encolure/des devants). Pour obtenir la forme voulue, on va tricoter des rangs raccourcis (= plus de rangs sur les côtés et moins au milieu). Puis, on rabat les mailles de chaque côté pour terminer la manche. Bon tricot!

Kommentere opskrift DROPS 178-58

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.