DROPS / 178 / 58

Henrietta by DROPS Design

Lyhennetyin kerroksin neulottu pitsibolero DROPS BabyMerino- ja DROPS Kid-Silk -langoista. Koot XS - XXL.

DROPS Design: Malli nro bm-033
Lankaryhmä A + A tai C
----------------------------------------------------------
Koko: XS/S - M/L - XL/XXL
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS BABY MERINO (kuuluu lankaryhmään A):
150-150-200 g väriä 05, vaalea roosa
Sekä: Garnstudion DROPS KID-SILK (kuuluu lankaryhmään A):
75-75-75 g väriä 03, vaalea roosa

DROPS PYÖRÖPUIKKO (60 tai 80 cm) NRO 5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 17 silmukkaa ja 34 kerrosta ainaoikeaa 2-kertaisella langalla, puikoilla nro 5 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

LYHENNETYT KERROKSET:
Neulo 6 kerrosta kaikilla silmukoilla. *Neulo 30 silmukkaa (ensimmäiseen merkkiin asti), käännä työ, kiristä lanka ja neulo takaisin. Neulo 1 kerros kaikilla silmukoilla, käännä työ, neulo 30 silmukkaa (toiseen merkkiin asti), käännä työ, kiristä lanka ja neulo takaisin. Neulo 5 kerrosta kaikilla silmukoilla*, toista *-*.
1 mallikerta lyhennettyjä kerroksia = 6 kerrosta ainaoikeaa keskimmäisillä 35-48-62 silmukalla ja 8 kerrosta ainaoikeaa kummankin reunan silmukoilla.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1 ja A.2. HUOM! Piirroksen A.1 10.kerroksen loppuun ja piirroksen A.2 11.kerroksen loppuun luodaan 5 silmukkaa. Neulo piirroksen A.1 13.kerroksella vain piirroksen ensimmäiset 13 silmukkaa, käännä työ ja neulo 13 silmukkaa takaisin. Neulo piirroksen A.2 12.kerroksella vain piirroksen ensimmäiset 13 silmukkaa, käännä työ ja neulo 13 silmukkaa takaisin. HUOM! Piirrosten A.1 ja A.2 lyhennetyt kerrokset neulotaan muiden lyhennettyjen kerrosten lisäksi.
--------------------------------------------------------

BOLERO:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla. Luomisreuna on ensimmäisen hihan alareunassa ja päätösreuna on toisen hihan alareunassa. Taita lopuksi bolero pitkittäin kahtia ja ompele hiha- ja sivusaumat.

Käytä molempia lankoja yhtaikaa ja luo 45-50-52 silmukkaa pyöröpuikolle nro 5. Neulo AINAOIKEAA (katso selitys yllä). Kun hihan pituus on 2 cm, lisää kumpaankin reunaan 1 silmukka. Toista tällaiset lisäykset 2 cm välein yhteensä 5 kertaa = 55-60-62 silmukkaa. Kun hihan pituus on 10 cm, luo kumpaankin reunaan oikeaa sivusaumaa varten 20-24-30 silmukkaa = 95-108-122 silmukkaa. Kiinnitä 1 merkki 30 silmukan päähän kummastakin reunasta (= 35-48-62 silmukkaa merkkien välissä). Neulo seuraavasti (1.kerros = oikea puoli): Neulo ensimmäisillä 17 silmukalla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, neulo seuraavilla 61-74-88 silmukalla AINAOIKEAA (katso selitys yllä), neulo viimeisillä 17 silmukalla mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti. TARKISTA NEULETIHEYS! Jatka työn keskellä ainaoikein -neuletta ja neulo kummankin reunan reunimmaisilla 17 silmukalla mallineuletta, neulo SAMALLA LYHENNETTYJÄ KERROKSIA (katso selitys yllä). Kun työn pituus keskeltä mitattuna on n. 58-74-82 cm (sisällyttäen hiha), päätä kummastakin reunasta 20-24-30 silmukkaa = vasen sivusauma = 55-60-62 silmukkaa. Neulo sitten vasen hiha. Jatka neulomalla ainaoikeaa. Kun työn pituus sivusauman päätösreunasta mitattuna on 2 cm, kavenna kummassakin reunassa 1 silmukka. Toista tällaiset kavennukset 2 cm välein yhteensä 5 kertaa = 45-50-52 silmukkaa. Päätä loput silmukat kerralla, kun työn pituus luomisreunasta mitattuna on 68-84-92 cm.

VIIMEISTELY:
Taita bolero kaksinkerroin (mittapiirros näyttää työtä taitettuna). Ompele hihasaumat ja ompele kummankin sivun 20-24-30 silmukkaa yhteen.

Piirros

= oikea silmukka oikealta puolelta, nurja silmukka nurjalta puolelta
= nurja silmukka oikealta puolelta, oikea silmukka nurjalta puolelta
= 2 silmukkaa oikein yhteen
= 1 langankierto 2 silmukan väliin


Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 178-58 alkuperäisohjeeseen.