DROPS Baby / 29 / 7

My Sweetie Slippers by DROPS Design

Virkad toffel till dop eller namngivningsfest i DROPS BabyAlpaca Silk. Storlek 15 - 23

DROPS Design: Modell bs-015-by
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: 15/17 - 18/19 - 20/21 - 22/23
Passar fotlängd: 10-11-12-13 cm
Garnåtgång:
DROPS BABYALPACA SILK från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50 g i alla storlekar i färg 1101, vit

DROPS VIRKNÅL NR 3 – eller det nålnr du måste använda för att få 24 stolpar på bredden och 13 varv på höjden på 10 x 10 cm.
DROPS PÄRLEMORKNAPP: Välvd (vit) NR 521: 2 st i alla storlekar.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

DROPS BabyAlpacaSilk: Färgkarta / Alternativa garn (Garngrupp A)

Tags: tofflor,

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

VIRKINFO:
I början på varje varv med fastmaskor ersätts första fastmaskan med 1 luftmaska. När det virkas runt avslutas varvet med 1 smygmaska i luftmaskan från början av varvet. När det virkas fram och tillbaka avslutas varvet med 1 fastmaska i 3:e luftmaskan från början av föregående varv.
I början på varje varv med stolpar ersätts första stolpen med 3 luftmaskor. När det virkas runt avslutas varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan från början av varvet. När det virkas fram och tillbaka avslutas varvet med 1 stolpe i luftmaskan från början av föregående varv.
Det virkas i varje maska (inte mellan maskorna).

MINSKNINGSTIPS:
Minska i början på varvet så här: Ersätt 1 fastmaska/stolpe med 1 smygmaska.
Minska i slutet på varvet så här: Vänd arb när det återstår det antal fastmaskor/stolpar som ska minskas och virka tillbaka.

2 STOLPAR TILLSAMMANS:
Virka 1 stolpe, men vänta med sista omslaget och genomdragingen (= 2 maskor på nålen), virka sedan nästa stolpe, men när sista genomdragningen görs, dras tråden genom alla maskorna på nålen (det har nu minskats 1 stolpe).

KRÄFTGÅNG:
Virka fastmaskor från vänster mot höger.

MÖNSTER:
Se diag A.1.
----------------------------------------------------------

VÄNSTER TOFFEL:
LÄS VIRKINFO och börja med sulan. Virka 18-20-22-26 luftmaskor (inklusive 1 luftmaska att vända med) med nål 3 med BabyAlpaca Silk.
Första varvet virkas så här: 1 fastmaska i 2:a luftmaskan från nålen, 1 fastmaska i var och en av de nästa 16-18-20-24 luftmaskor = 18-20-22-26 fastmaskor, vänd arb. På nästa varv virkas det 3 fastmaskor i första fastmaskan, 1 fastmaska i varje fastmaska tills det återstår 1 fastmaska på varvet och 3 fastmaskor i sista fastmaskan = 22-24-26-30 fastmaskor på varvet. Sedan virkas det fastmaskor fram och tillbaka (med 1 fastmaska i varje fastmaska) tills det återstår 1 varv till arb mäter 3-4-4-5 cm. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! Nu minskas det 2 fastmaskor i varje sida - LÄS MINSKNINGSTIPS = 18-20-22-26 fastmaskor på varvet och arb mäter ca 3-4-4-5 cm. Klipp av tråden och fäst den. Sätt 1 markör i varje hörn = 4 markörer. Sedan virkas det stolpar runt sulan så här:
VARV 1: Börja mitt bak (= mitt på den ena kortsidan) - Virka 1 smygmaska i första maskan, 3 luftmaskor (motsvarar 1 stolpe), virka 2-3-3-4 stolpar fram till hörnet, 2 stolpar i hörnet, 18-20-22-26 stolpar längs sidan, 2 stolpar i hörnet, 5-7-7-9 stolpar längs den andra kortsidan (= tån), 2 stolpar i hörnet, 18-20-22-26 stolpar längs sidan, 2 stolpar i hörnet och 2-3-3-4 stolpar fram till mitt bak, avsluta med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början på varvet = 54-62-66-78 stolpar.
VARV 2: Virka som 1:a varvet, men vid de 2 stolparna i varje hörn framtill på toffeln (vid tån) virkas 2 STOLPAR TILLSAMMANS – se förklaring ovan = 52-60-64-76 stolpar.
Sedan virkas det 2-2-3-3 varv med stolpar (virka 1 stolpe i varje stolpe) utan att minska. Arb mäter nu ca 3-3-4-4 cm på höjden.

ANKELREM:
Kom ihåg VIRKINFO! Börja från rätsidan, virka 2 varv med stolpar fram och tillbaka över de mittersta 5-5-5-7 stolparna mitt bak på toffeln och avsluta med att virka 33-34-35-36 luftmaskor i slutet på sista varvet, vänd arb. Virka 1 stolpe i 4:e luftmaskan från nålen, 1 stolpe i nästa stolpe, 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe (= knapphål), sedan virkas det 1 stolpe i var och en av de resterande 27-28-29-30 luftmaskorna och 1 stolpe i var och en av de 5-5-5-7 sista stolparna. Klipp av tråden och fäst den.

ÖVERDEL:
Kom ihåg VIRKINFO! Börja från rätsidan och virka 1 stolpe i var och en av de mittersta 7-9-9-11 stolparna mitt fram på toffeln. Sedan virkas det mönster fram och tillbaka som visat i A.1. Upprepa varv 1 och 2 i A.1 till överdelen mäter ca 4-4-5-5 cm. Klipp av tråden och fäst den. Sy fast överdelen i varje sida på toffeln med små fina stygn.

KANT:
Virka 1 varv med KRÄFTGÅNG – se förkl ovan, längs hela öppningen på toffeln och runt hela ankelremmen. Klipp av tråden och fäst den.

MITTREM:
Virka 1 fastmaska i var och en av de mittersta 5 fastmaskorna mitt fram på toffeln (första varvet virkas på baksidan av kräftgången). Virka fastmaskor fram och tillbaka till remmen mäter ca 6 cm. Vik remmen dubbel mot avigsidan och sy fast på insidan av toffeln med små fina stygn.
Sy i en knapp mitt bak på toffeln ca 0,5 cm från toppen.

HÖGER TOFFEL:
Virka som vänster toffel, men spegelvänt. Dvs det virkas lika ända till de 2 första varven med stolpar på ankelremmen har virkats. Nu virkas det 1 varv med smygmaskor tillbaka från rätsidan innan det virkas 33-34-35-36 luftmaskor till ankelrem. Resten av toffeln virkas som vänster toffel.

Diagram

= första varvet är förklarat i beskrivningen
= 1 rapport på höjden
= luftmaska
= stolpe i maskan
= stolpe om luftmaskan

Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS Baby 29-7.