DROPS Baby / 29 / 7

My Sweetie Slippers by DROPS Design

Hæklede baby tøfler til dåb eller navnefest i DROPS BabyAlpaca Silk. Størrelse 15 - 23

Tags: tøfler,
DROPS Design: Model bs-015-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 15/17 - 18/19 - 20/21 - 22/23
Passer fodlængde: 10-11-12-13 cm
Materialer:
DROPS BABYALPACA SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g i alle størrelser i farve 1101, hvid

DROPS HÆKLENÅL nr 3 – eller den nål du skal bruge for at få 24 stangmasker i bredden og 13 rækker i højden på 10 x 10 cm.
DROPS PERLEMORKNAP: Buet (hvid) nr 521: 2 stk i alle størrelser.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

70% Alpaca, 30% Silke
fra 28.95 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 28.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 28.95kr. Læs mere.

Instruktioner

HÆKLEINFO:
På beg af hver omg/række med fm erstattes første fm med 1 lm. Når der hækles rundt afsluttes omg med 1 km i lm fra beg af omg. Når der hækles frem og tilbage afsluttes rækken med 1 fm i 3.lm fra beg af forrige række.
På beg af hver omg/række med st erstattes første st med 3 lm. Når der hækles rundt afsluttes omg med 1 km i 3.lm fra beg af omg. Når der hækles frem og tilbage afsluttes rækken med 1 st i lm fra beg af forrige række.
Der hækles i hver m (ikke mellem m).

INDTAGNINGSTIPS:
Tag ind i beg af rækken således: Erstat 1 fm/st med 1 km.
Tag ind i slutningen af rækken således: Vend arb når der er det antal fm/st tilbage som skal lukkes af og hækl tilbage.

2 ST SAMMEN:
Hækl 1 st, men vent med sidste omslag og gennemtræk (= 2 m på nålen), hækl derefter næste st, men når sidste gennemtræk gøres, trækkes tråden gennem alle m på nålen (der er nu taget 1 st ind).

KREBSEMASKER:
Hækle fastmasker fra venstre mod højre.

MØNSTER:
Se diag A.1.
----------------------------------------------------------

VENSTRE TØFFEL:
LÆS HÆKLEINFO og start med sålen. Hækl 18-20-22-26 lm (inkl 1 lm til at vende med) på nål 3 med BabyAlpaca Silk.
Første række hækles således: 1 fm i 2.lm fra nålen, 1 fm i hver af de næste 16-18-20-24 lm = 18-20-22-26 fm, vend arb. På næste række hækles der 3 fm i første fm, 1 fm i hver fm til der er 1 fm tilbage på rækken og 3 fm i sidste fm = 22-24-26-30 fm på rækken. Videre hækles der fm frem og tilbage (med 1 fm i hver fm) til der er 1 række tilbage før arb måler 3-4-4-5 cm. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Nu tages der 2 fm ind i hver side - læs INDTAGNINGSTIPS = 18-20-22-26 fm på rækken og arb måler ca 3-4-4-5 cm. Klip og hæft tråden. Sæt 1 mærketråd i hvert hjørne = 4 mærketråde. Videre hækles der st rundt om sålen således:
1. OMG: Start midt bagpå (= midt på den ene kortside) - hækl 1 km i første m, 3 lm (modsvarer 1 st), hækl 2-3-3-4 st frem til hjørnet, 2 st i hjørnet, 18-20-22-26 st langs siden, 2 st i hjørnet, 5-7-7-9 st langs den anden kortside (= tåen), 2 st i hjørnet, 18-20-22-26 st langs siden, 2 st i hjørnet og 2-3-3-4 st frem til midt bagpå, afslut med 1 km i 3.lm i beg af omg = 54-62-66-78 st.
2. OMG: Hækl som 1.omg, men ved de 2 st i hvert hjørne foran på tøflen (ved tåen) hækles 2 ST SAMMEN – se forkl over = 52-60-64-76 st.
Videre hækles der 2-2-3-3 omg med st (hækl 1 st i hver st) uden at tage ind. Arb måler nu ca 3-3-4-4 cm i højden.

ANKELREM:
Husk HÆKLEINFO! Start fra retsiden, hækl 2 rækker med st frem og tilbage over de midterste 5-5-5-7 st midt bag på tøflen og afslut med at hækl 33-34-35-36 lm i slutningen af sidste række, vend arb. Hækl 1 st i 4.lm fra nålen, 1 st i næste st, 1 lm, spring over 1 st (= knaphul), derefter hækles der 1 st i hver af de resterende 27-28-29-30 lm og 1 st i hver af de 5-5-5-7 sidste st. Klip og hæft tråden.

OVENPÅ FODEN:
Husk HÆKLEINFO! Start fra retsiden og hækl 1 st i hver af de midterste 7-9-9-11 st midt foran på tøflen. Videre hækles der mønster frem og tilbage som vist i A.1. Gentag 1. og 2.række i A.1 til overstykket måler ca 4-4-5-5 cm. Klip og hæft tråden. Sy overstykket fast i hver side på tøflen med små pæne sting.

KANT:
Hækl 1 omg med KREBSEMASKER – se forkl over, langs hele åbningen på tøflen og rundt om hele ankelremmen. Klip og hæft tråden.

MIDTSTROP:
Hækl 1 fm i hver af de midterste 5 fm midt foran på tøflen (første række hækles på bagsiden af krebse-m). Hækl fm frem og tilbage til stroppen måler ca 6 cm. Buk stroppen dobbelt mod vrangen og sy fast på indersiden af tøflen med små pæne sting.
Sy en knap midt bag på tøflen ca 0,5 cm fra kanten.

HØJRE TØFFEL:
Hækl som venstre tøffel, men spejlvendt. Dvs der hækles på samme måde helt til de 2 første rækker med st på ankelremmen er hæklet. Nu hækles der 1 række med km tilbage fra retsiden før der hækles 33-34-35-36 lm til ankelrem. Resten af tøflen hækles som venstre tøffel.

Diagram

= første række er forklaret i opskriften
= 1 rapport i højden
= luftmaske
= stangmasker i masken
= stangmasker om luftmasken

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 29-7) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (2)

Martine 07.08.2019 - 13:49:

Bonjour, Une question annexe: le forum est indisponible depuis un certain temps.... Est-ce général? Merci d'avance.

DROPS Design 08.08.2019 kl. 09:04:

Bonjour Martine, le forum francophone est effectivement actuellement indisponible pour des raisons techniques, si vous avez une question, vous pouvez volontiers utiliser cet espace ou contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone, merci pour votre compréhension.

Ulrike 30.04.2019 - 22:16:

Hallo Drops, ich habe das Unterteil des Schühchens gehäkelt. Am Knöchelriemen scheitert es. Ich verstehe nicht, wie ich anfangen muss, da man ja in der hinteren Mitte steht. Dann komme ich auch mit den Luftmaschen nicht zurecht. Da steht 1 Stäbchen in die 4. LM ab Nadel, dann ein stb in das nächste Stäbchen. Da sind dich erst nur LM oder. Können sie mir den Knöchelriemen bitte etwas verdeutlichen? Danke

DROPS Design 02.05.2019 kl. 09:18:

Liebe Ulrike, das Knöchelriemchen wird über die mittleren 5-5-5-7 Maschen gehäkelt: markieren Sie die mittlere Maschen und beginnen Sie in die 2.-2.-2.3. Masche vor dieser mittelren Maschen, dann 1 Stb in den nächsten 5-5-5-7 M, (hinten am Schühchen), dann häkeln Sie 33-34-35-36 Luftmaschen (einschl. 3 Wende-Lm) und jetzt 1 Reihe Stb über diese Lm häkeln: 1 Stb in die 4. Lm ab der Nadel, 1 Stb in das nächste Stb, 1 Lm, 1 Stb für den Knopfloch überspringen und 1 Stb in jede Lm bis zur Ende der Reihe (= die 27-28-29-30 Lm + die 5-5-5-7 Stb). Viel Spaß beim häkeln!

Kommentere opskrift DROPS Baby 29-7

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.