Touch of Gold by DROPS Design

DROPS Påske: Strikkede og tovede DROPS votter til dame og herre i ”Alaska” med nordisk mønster

DROPS Extra 0-1245
DROPS Design: Modell nr x-413
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Størrelse: Dame (Herre): S/M - M/L - L/XL (S/M - L/XL)
Hel lengde før toving: 38-40-44 (44-46) cm.
Hel lengde etter toving: 28-30-33 (33-35) cm.
Lengde fra tommelgropen før toving: 17-17-19 (19-20) cm.
Lengde fra tommelgropen etter toving: 11-11-12 (12-13) cm.
Materialer:
DROPS ALASKA fra Garnstudio
150 g i alle str i f.nr 58, sennep
50 g i alle str i f.nr 02, natur
50 g i alle str i f.nr 03, lys grå

NB: Dersom vottene strikkes ensfarget vil det gå med 200 g i alle str i Alaska.

DROPS SETTP NR 5,5 – eller det p.nr du må bruke for å få 16 m x 20 p glstrikk på 10 x 10 cm før toving.
TILBEHØR: 2 stk sikkerhetsnåler til toving.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 18.00 kr /50g
DROPS Alaska uni colour DROPS Alaska uni colour 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
DROPS Alaska mix DROPS Alaska mix 18.00 kr /50g
LindeHobby
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 90kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag A.1 (velg diag for riktig str: 22-22-24 (24-24) m)). Mønsteret strikkes i glstrikk.

ØKETIPS:
Det økes 1 m ved å strikke 2 m i samme m.
----------------------------------------------------------

VOTT:
Arb strikkes rundt på settp med Alaska. Legg opp 52-52-56 (56-56) m på settp 5,5 med lys grå. Hele votten strikkes i glstrikk - HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arb måler 5-6-7 (7-8) cm strikkes det MØNSTER - se forkl over, rundt etter A.1 - SAMTIDIG som det felles 8 m jevnt fordelt på 5.p i diag (fell ved å strikke 2 m rett sammen) = 44-44-48 (48-48) m. Når diag er strikket ferdig i høyden fortsettes det med sennep til ferdig mål - SAMTIDIG som det på første omg felles 6-6-8 (8-6) m jevnt fordelt = 38-38-40 (40-42) m. Når arb måler 15-16-17 (17-18) cm settes det 1 merke i den 19.-19.-20. (20.-21.) m på omg (= markering til tommel). Videre økes det 1 m på hver side av m med merketråd, gjenta økningen på utsiden av de økte m på hver 2.omg 3-3-4 (4-4) ganger til - LES ØKETIPS = 46-46-50 (50-52) m. Etter siste økning settes de økte m + m med merke + 1 m på hver side av disse m på en tråd til tommel = 11-11-13 (13-13) tommel-m. Legg opp 3 m bak tommel-m = 38-38-40 (40-42) m. Arb måler ca 21-23-25 (25-26) cm. Fortsett med glstrikk rundt over disse m. Når arb måler 36-38-42 (42-44) cm strikkes alle m sammen 2 og 2 = 19-19-20 (20-21) m. Når arb måler 38-40-44 (44-46) cm strikkes alle m sammen 2 og 2 en gang til (der m-ant ikke går opp strikkes siste m rett) = 10-10-10 (10-11) m tilbake på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

TOMMEL:
Sett de 11-11-13 (13-13) tommel-m på settp 5,5 og plukk opp 5 m i de 3 økte m fra hånden = 16-16-18 (18-18) m. Strikk rundt på settp med glstrikk. Når tommelen måler ca 6-6-6½ (6½-7) cm fra tommelgropen felles det 4-4-6 (6-6) m jevnt fordelt (fell ved å strikke 2 m rett sammen) = 12 m. Strikk 2 omg. På neste omg felles det 4 m jevnt fordelt = 8 m. Når arb måler 8½-8½-9 (9-9½) cm strikkes alle m sammen 2 og 2 = 4 m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

Strikk en vott til på samme måte.

TOVING:
For at tommelen ikke skal tove seg sammen vrenges votten og det legges en liten plastpose inn i tommelen. Fest den med en sikkerhetsnål - NB: Fest nålen loddrett ned mot tuppen av tommelen slik at den blir lett å ta ut etter toving. Vreng votten tilbake slik at votten toves med retten ut.
Legg deretter vottene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge og uten forvask. Etter vask formes vottene til riktig mål men de enda er våte. Senere vaskes vottene som et vanlig ullplagg.

Diagram

symbols = natur
symbols = sennep
symbols = fellepinne
diagram

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

signature-image signature

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Alle våre oppskrifter har Instruksjonsvideoer som kan være til hjelp

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

country flag Marianne wrote:

Skal man benytte plastikpose og nål til tommeltot hver gang en filtet luffe baskes?

31.03.2023 - 21:49

DROPS Design answered:

Hej Marianne, hvis du vil vaske den igen, så skal den vaskes i hånden, så den ikke fileter mere og da behøver du ikke bruge en plasticpose :)

13.04.2023 kl. 10:22

country flag Andrea wrote:

I just finished these -the pattern is so easy to follow! Although if you knit the smallest size in in one colour, like I did, 150 grams of Alaska are enough!

08.01.2023 - 16:00

country flag Gunilla wrote:

Vid 16 cm påbörjas ökning för tumme. När ökningen är gjord ska arbetet mäta 23 cm. Jag kommer upp i 19 cm! Vad har jag missat?

28.08.2022 - 21:43

DROPS Design answered:

Hei Gunilla. Stemmer strikkefastheten din i høyden? Om du har riktig antall masker, kan du fortsette til ca 23 cm. mvh DROPS Design

29.08.2022 kl. 13:21

country flag Alice Skjønberg wrote:

Strikker største størrelsen, og stusser på lengde på tommel. På oppgitte mål står det at tommel før toving skal måle 20 cm fra tommelgropen. Men i mønsteret står det at det skal felles når tommel måler 9,5 cm. Hva er riktig? PS synes 9-10 cm før toving virker lite…

20.02.2022 - 10:53

DROPS Design answered:

Hei Alice. Det er ikke mål fra tommelgrop og opp tommelen (altså lengden på tommelen), men fra tommelgrop og lengden på selve votten/opp fingrene, den skal være 20 cm før toving. Om du er usikker på om 9-10 cm på tommelen blir lite, kan du evnt tove tovene i tørketrommel (om du har). Da kan du sjekke underveis i "toveprossessen" om de vil passe eller ikke. Evnt strikke en prøvelapp og sjekke hvor mye din vaskemaskin vil tove. mvh DROPS Design

21.02.2022 kl. 13:34

country flag Sabine wrote:

Diese Fäustlinge habe ich in Größe S mit Drops Air gestrickt. Als sie aus der Waschmaschine kamen, sahen sie aus, als wären sie für ein Kleinkind. Aber sie ließen sich gut auf die meine Größe und in die richtige Passform dehnen. Vielen, lieben Dank, für die leicht verständliche Anleitung.

08.02.2022 - 16:29

country flag Kari wrote:

Mitt første vottepar! Problemer med matte'n her: Strikker damestr m/l og har felt 6 m etter ferdig mønster = 38 m. Men så starter økningen ifb med tommel - øk 1 m på hver side av merketråden 3 ganger... I mitt hode skal det da bli økt 6 m tilsammen som da bli totalt 44 - mens mønsteret sier at det da skal bli 46 m etter øking! Hva er det jeg ikke forstår? Takk

14.09.2020 - 10:40

DROPS Design answered:

Hei Kari. Du har kanskje glemt å telle med den første økningen. Det skal økes med 1 maske på hver side av masken med merketråd = 40 masker etter 1.økningen. Så skal økningen gjentas på utsiden av de økte maskene på hver 2.omgang 3 ganger til = 46 masker. God Fornøyelse!

14.09.2020 kl. 14:15

country flag Marie Nilsson wrote:

X-413 modell vantar i Alaska garn Det står i mönstret att man skall avmaska vid 36cm på stolek S/M stämmer det?

29.11.2018 - 19:58

DROPS Design answered:

Hei Marie. Når arbeidet måler 36 cm skal du strikke 2 og 2 masker sammen, når arbeidet måler 38 cm feller du av. God fornøyelse.

30.11.2018 kl. 14:27

country flag Marie-Andrée Benoit wrote:

Bonjour,\r\nC\'est pour les moufles Touch of Gold. Pour faire le pouce, c\'est écrit \"Augmenter ensuite une maille de chaque coté de la maille avec le marqueur, répéter ces augmentations de part et d\'autres des augmentations encore 4fois tous les 2 tours.

26.09.2018 - 21:45

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Benoît, cette vidéo montre comment tricoter le pouce d'une moufle - suivez bien les indications du modèle avec le nombre d'augmentations etc. à faire, la vidéo montre juste la technique. Bon tricot!

27.09.2018 kl. 08:25

country flag Debbie wrote:

I cannot figure out how to do the thumb gusset even with the help of the two videos that are available. Can you help me with this. I just need clearer instructions on where to increase in each row.

06.12.2017 - 04:05

DROPS Design answered:

Dear Debbie, you increase first on each side of st with marker: inc, st with marker, inc. On next inc row, increase on either side of these 3 sts: inc, K1, st with marker, K1, inc, then on next increase row work: inc, K2, st with marker, K2, inc, repeat these inc until there will be 11-13 sts (see size) for thumb, ie last increase will be: inc, K4-5, st with marker, K4-5, inc = 11-13 sts for thumb. Happy knitting!

06.12.2017 kl. 09:41

country flag Maria Moreira wrote:

Boa tarde Venho pedir ajuda do seguinte; há possibilidade de obter um vídeo de como apanhar malhas caídas no ponto inglês. Obrigada Maria

10.12.2016 - 19:50

DROPS Design answered:

Bom dia, Esteja atenta aos próximos vídeos. Pode ser que haja algum que ensine a apanhar malhas caídas no ponto inglês. Bom tricô!

12.12.2016 kl. 12:05

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1245

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.