DROPS Extra / 0-1136

Hopscotch by DROPS Design

Strikkede DROPS tøfler i ”Peak” eller "Snow" med retstrik og snoninger. Str 20 - 34.

Tags: snoning, tøfler,
  • Hopscotch / DROPS Extra 0-1136 - Strikkede DROPS tøfler i ”Peak” eller Snow  med retstrik og snoninger. Str 20 - 34.
  • Hopscotch / DROPS Extra 0-1136 - Strikkede DROPS tøfler i ”Peak” eller Snow  med retstrik og snoninger. Str 20 - 34.
DROPS Design: Model nr pe-008-bn
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Størrelse: 20/21 - 22/23 - 24/25 - 26/28 – 29/31 – 32/34
Fodens længde: 12 - 13 - 15 - 17 - 18 - 20 cm
Materialer:
DROPS PEAK fra Garnstudio
100-100-150-150-200-200 g f.nr 08, neon rosa

Eller: DROPS SNOW fra Garnstudio
100-100-150-150-200-200 g f.nr 26, pink

DROPS STRØMPEP OG PINDE nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS CEDERTRÆ KNAP NR 511: 4 stk i alle str.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes rundt på strømpep således):
1 omg ret og 1 omg vrang.

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage således):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.
--------------------------------------------------------

TØFFEL:

SKAFTET:
Slå 28-31-34-37-41-44 m op på strømpep 5 med Peak. Strik rundt i RETSTRIK – se forkl over - til arb måler ca 4 cm, afslut efter 1 omg vr. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

FODEN:
Behold de første 12-12-12-14-14-14 m på omg på p og sæt de resterende 16-19-22-23-27-30 m på 1 tråd. Fortsæt i retstrik frem og tilbage over de 12-12-12-14-14-14 m, SAMTIDIG på 1.p slåes der 1 ny m op i hver side (kantm) = 14-14-14-16-16-16 m. Når overstykket måler 4-4-5-6-6-7 cm lukkes 1 kantm af i hver side = 12-12-12-14-14-14 m. Videre sættes m fra tråden tilbage på p og der strikkes 7-7-9-10-10-12 m op på hver side af overstykket (indenfor 1 kantm) = 42-45-52-57-61-68 m på p. HERFRA MÅLES ARB VIDERE. Sæt 1 mærketråd midt foran på tåen og 1 mærketråd midt bag på hælen. Fortsæt rundt i retstrik. Når arb måler 2 cm strikkes 2 m ret sammen på hver side af hver mærketråd på hver 2.omg (= 4 masker mindre pr omg) fortsæt indtagningen til arb måler 3-3-4-4-5-5 cm – luk af. Sy sømmen sammen under foden i yderste led af yderste m så sømmen ikke bliver tyk.


LØST SKAFT STRIKKET PÅ TVÆRS:
Slå 13 m op på p 5 med Peak. Strik 4 p retstrik frem og tilbage - se forkl over - på sidste p tages der 4 m ud jævnt fordelt = 17 m. Strik efter A.1 (= 17 m) til arb måler ca 18-20-22-24-26-28 cm, på sidste p tages der 2 m ind over hver snoning i A.1 = 13 m. Strik 4 p retstrik og luk af. Læg opslåningskanten over aflukningskanten, og sy 2 pynteknapper gennem skaftet. Træk skaftet 2 cm ned over foden med knapperne på tøflens yderside og sy skaftet til tøflens opslåningskant fra vrangen med usynlige sting.

Strik en tøffel til på samme måde, sørg for at skaftets åbning sys på modsat side på den anden tøffel.

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = vrang fra retsiden, ret fra vrang
symbols = sæt 2 m på hj.p foran arb, 2 r, 2 r fra hj.p
symbols = sæt 2 m på hj.p bag arb, 2 r, 2 r fra hj.p
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1136) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (24)

country flag Aimee 10.02.2020 - 05:29:

Why is there no pattern for the cable nit leg part showing in the picture with the pattern?

user icon DROPS Design 10.02.2020 kl. 10:20:

Dear Aimee, to work the cable pattern on leg part, follow the diagram A.1 you will find at the end of written pattern - you'll find how to read diagrams here. Happy knitting!

country flag Michelle 24.11.2018 - 04:10:

Is this pattern available in youth sizes? I’m specifically wondering about US youth size 4-5 or EU size 37.

user icon DROPS Design 25.11.2018 kl. 10:39:

Dear Michele, there are a couple of similar patterns in adult sizes that would fit EU show size 37. href="https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7117&cid=19" target="blank">ere is one for example and here is another one. Happy Knitting!

country flag Heather Halom 30.11.2017 - 22:53:

I have just wondered if you can tell what the width measurement across the front should be, the length is good but it looks wide across the front thanks

user icon DROPS Design 01.12.2017 kl. 09:32:

Dear Mrs Halon, if your gauge is correct, you should get the correct measurements for each size. Garter st is quite elastic and will adjust for wider feet if necessary. Happy knitting!

country flag Maureen 02.12.2016 - 01:07:

I'm using super bulky yarn and size 5 mm needles as directed. But my gauge is way off - 17 stitches span 6.5 inches. My knitting is not loose, and the fabric is quite dense, so I'm reluctant to go to a smaller needle size. Am I missing something? Thanks for your help.

user icon DROPS Design 02.12.2016 kl. 08:35:

Dear Maureen, you should have 17 sts = 10 cm (= 4") in width with Drops Peak with needle size 5 mm - or adjust the needle size to get correct tension. Slippers are knitted here with a tighter tension as usual for Drops Peak to get the desired texture. Happy knitting!

Aurolina 25.01.2016 - 23:03:

Siempre he tenido problemas con las agujas doble punta. Es posible obtener el patron en dos agujas por favor de este modelo verde y del modelo LITTLE RED RIDING SLIPPERS? EN ESPANOL POR FAVOR.

country flag Outrequin 19.01.2016 - 14:37:

Je ne comprends pas lorsqu'il faut reprendre les mailles en attentes et relever 7-7-9-10-10-12 M de chaque côté de la partie centrale (à 1 M du bord) = 42-42-52-57-61-68 M Est-ce qu'il faut ajouter 10 M de chaque côté (car ma fille chaussé du 31) et comment fait-on s'il vous plaît ? Cordialement Julie

user icon DROPS Design 19.01.2016 kl. 16:39:

Bonjour Mme Outrequin, quand vous avez tricoté la "languette" du dessus du pied, reprenez toutes les mailles en attente, relevez 10 m à droite de cette languette, les mailles du dessus du pied et relevez 10 m à gauche de cette même partie - voir aussi vidéo ci-dessous = 61 m. Bon tricot!

country flag Sheila Dodson 19.01.2016 - 04:40:

When working the foot, the directions state "piece measures 2 cm / 3/4'', K 2 sts tog on each side of every marker on every other round (= 4 sts less per round) continue dec until piece measures 3-3-4-4-5-5 cm / 1 1/8''-1 1/8''-1½''-1½''-2''-2'' - bind off." This does not seem to make a long enough foot. How can we only stitch 3 cm out from the heel and then bind off? Is there more to this?

user icon DROPS Design 19.01.2016 kl. 10:13:

Dear Mrs Dodson, the video below shows how to work the slippers in 1st size and should help you to vizualize how they will be. Happy knitting!

country flag Renee Meyer 15.01.2016 - 23:32:

In working with the chart. what stitched are done on the wrong side

user icon DROPS Design 16.01.2016 kl. 11:16:

Dear Mrs Meyer, diagram show all rows both from RS and from WS, ie 1 square in diag = 1 st x 1 row. From WS, ,work K over K and P over P - see diagram text and read more here. Happy knitting!

country flag Marcella 24.10.2015 - 06:44:

Ik dacht dat je die 61 steken moest verdelen. dacht dat je die 27st op 2 verschillende naalden moest zetten

country flag Marcella 18.10.2015 - 09:17:

Denk dat er een fout in dat patroon zit dat je in het begin 42st. moet opzetten en dan iedere kant 10st. opnemen is 62st. 62:4= 15,5 Dus voor en achter 15st. en aan de zijkanten 16st. Klopt dit? Zo ja even die andere ook aanpassen

user icon DROPS Design 23.10.2015 kl. 13:26:

Hoi Marcella. Nee, het is geen fout. Je hebt 27 st op de draad, je hebt gebreid over 14 st (16 inclusief de kantsteken, die ook weer zijn afgekant) en je neemt 10 st op aan beide zijkanten van het middelste deel: 27+14+10+10 = 61 st.

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1136

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.