DROPS / 158 / 53

Heartland by DROPS Design

Virkad DROPS filt i ”Delight” och ”Fabel” med mormorsrutor.

Tags: filtar,
DROPS Design: Modell nr de-128
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: LITET - STORT
(filten på bilden är en liten filt)
Mått: Bredd: ca 83-110 cm. Längd: ca 137-164 cm.

Garnåtgång:
DROPS DELIGHT från Garnstudio
200-300 g nr 09, turkos/lila
150-200 g nr 11, syren/grön
100-200 g nr 14, lila/grön
50-100 g nr 12, regnbåge
Och använd:
DROPS FABEL från Garnstudio
200-300 g nr 400, svart

DROPS VIRKNÅL NR 4 – eller det nålnr du måste använda för att 1 ruta ska mäta 13,5 x 13,5 cm.
----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!

75% Ull, 25% Polyamid
från 31.95 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 31.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 

75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 28.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 419.3kr. Läs mer.

Instruktioner

MÖNSTER:
Se diag A.1.

VIRKINFO:
Pga meleringarna i garnet kommer inga rutor att bli helt lika, detta ger variation i varje filt. Lägg därför ut rutorna över golvet och placera dem så att rutorna med de starkaste färgerna (syren/grön och regnbåge) sprids ut över hela filten.

RUTFÄRGER:
Filten virkas med olika antal rutor i varje färg.
Det virkas 6-10 rutor i Regnbåge, 13-21 rutor i Lila/grön, 25-39 rutor i Turkos/lila och 16-26 rutor i Syren/grön.
----------------------------------------------------------

FILT:
1 nystan Delight ger 6 virkade rutor. Virka sammanlagt 60-96 rutor i Delight – LÄS RUTFÄRGER ovan.

VIRKAD RUTA:
Det virkas efter diag A.1, dvs det virkas så här:
Virka 8 lm på virknål 4 med Delight och slut dem till 1 ring med 1 sm i 1:a lm.
VARV 1: Virka 4 lm (= 1 dst), 5 dst om ringen, 3 lm, * 6 dst om ringen, 3 lm *, upprepa *-* totalt 3 ggr, avsluta med 1 sm i den 4:e lm i början på v = 4 dst-blad och 4 lm-bågar.
VARV 2: * 5 lm, sedan virkas det 1 dst i var och en av de 6 dst från föregående v, men vänta med sista genomdragningen tills alla är virkade (= 7 m på nålen), nu dras tråden genom alla m, 5 lm, 1 sm om lm-bågen, 5 lm, 1 sm om samma lm-båge *, upprepa *-* totalt 4 ggr = 4 dst-blad och 4 lm-bågar. Vänd arb.
VARV 3 (= avigsidan): Virka 4 lm, virka så här om nästa lm-båge (5 lm från föregående v): 2 dst, 1 lm, 3 dst, 2 lm, 3 dst, 1 lm, 3 dst, virka 1 fm på toppen av bladet, * om nästa lm-båge virkas 3 dst, 1 lm, 3 dst, 2 lm, 3 dst, 1 lm, 3 dst, virka 1 fm på toppen av nästa blad *, upprepa *-* totalt 3 ggr och avsluta med 1 sm i 4:e lm i början på v = 8 små lm-bågar (1 lm) och 4 hörnbågar (2 lm) runt på v. Vänd arb.
VARV 4: Virka 4 lm, i fm på toppen av bladet virkas 2 dst, 2 lm och 3 dst, * om nästa lilla lm-båge virkas 1 fm, sedan om hörnbågen virkas 6 dst, 2 lm, 6 dst, och om nästa lilla lm-båge virkas det 1 fm, i fm på toppen av bladet virkas 3 dst, 2 lm, 3 dst *, upprepa *-* totalt 3 ggr, 1 fm om nästa lilla lm-båge, sedan i hörnbågen virkas det 6 dst, 2 lm, 6 dst, virka 1 fm om nästa lilla lm-båge och 1 sm i 4:e lm i början på v. Vänd arb.
VARV 5 (= avigsidan): Virka 3 lm, sedan virkas det st v runt. OBS! I dst och fm från föregående v virkas det i m, i lm från föregående v virkas det om lm. Om hörnbågarna virkas det 2 st, 2 lm och 2 st och om 2 lm virkas det 1 st. Avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v = totalt 100 st och 2 lm i varje hörn. Klipp av och fäst tråden. Vänd arb.
VARV 6: Byt till Fabel. Virka 3 lm, sedan virkas det så här: 1 st i varje st, 2 st, 2 lm och 2 st om varje hörnbåge. Avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v = totalt 116 st och 2 lm i varje hörn. Klipp av och fäst tåden. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!

MONTERING:
LÄS VIRKINFO! Placera rutorna med 6-8 rutor på bredden och 10-12 rader på höjden. Sy ihop rutorna med Fabel kant i kant, rand för rand.

VIRKAD KANT:
Virka en avslutande kant runt hela filten på virknål 4 med Fabel – börja i ett hörn och virka från rätsidan så här: Virka 1 sm i 1:a sm, 3 lm, sedan virkas det så här: 1 st i varje st, 2 st, 2 lm och 2 st om vart hörnbåge. Avsluta med 1 sm i 3:e lm från början av v.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 31.08.2016
VIRKAD RUTA:.. VARV 6: Byt till Fabel. Virka 3 lm, sedan virkas det så här: 1 st i varje st, 2 st, 2 lm och 2 st om varje hörnbåge. Avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v = totalt 116 st och 2 lm i varje hörn…

Diagram

= lm
= fm
= sm i m
= sm om m
= dst i fm, men dst om lm
= st i m
= st om lm
= Virka 1 dst i varje dst men vänta med sista genomdragningen till alla är virkade (= 7 m på tråden), nu dras tråden genom alla m
= virkriktning på v

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 158-53) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (34)

Linda Cathrin Pedersen 02.04.2020 - 00:07:

Skal denne ruten vere litt sånn boblete? Om du forstår meg rett, altså ikke helt flat men litt opp og ned i mønsteret? Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg gjør feil. Bruker nål 4

DROPS Design 16.04.2020 kl. 16:11:

Hej Linda, Nej... Hækler du i DROPS Delight? Har du set videoen? Hvordan hekle bestemorruten til teppet i DROPS 158-53

Dorte Buus 21.05.2019 - 10:47:

Hej Det er et super flot tæppe, men jeg synes kanten om hele tæppet virker lidt kedelig. Er det sådan at I kunne komme med en ide til en anden lidt mere spændende kant ? Har selv kig på The Meadow - Ledetråd #16 ... kunne det evt blive godt ? Vh Dorte

DROPS Design 21.05.2019 kl. 14:50:

Hei Dorte. Ja det er bare å velge den kanten du selv syntes er fin - her er det ingen fasit. Ville tro the Meadow-kanten helt fint kan passe her. God fornøyelse

Ingrid Winnelinckx 16.10.2018 - 18:47:

Ik heb wol besteld voor het grootste deken en heb nu al 7 vierkantjes gehaakt maar ik merk dat ik geen wol genoeg zal hebben. Het klopt niet wat aangegeven is want uit 1 bol kan ik bijna 6 vierkantjes haken maar van paars/groen bv heb je er al 39 nodig en er stond bij dat je 300gr nodig had dus ik heb 6 bollen besteld maar daar kunnen nog geen 36 vierkantjes uit dus heb ik te weinig gekocht en ik lees nu pas dat nog mensen dit voor hebben dus waarom is dit niet aangepast?

Sylvie 23.04.2018 - 22:37:

Bonjour Je ne comprends pas sur le rang 2 : 2 fois 5 mailles en l’air et maille coulée dans l’arceau. ( ce qui forme 2 arceaux) .Sur le diagramme, on ne voit qu’une fois 5 mailles en l’air et une maille coulée pour former un seul arceau... je n’arrive pas à voir sur la vidéo comment faire. Les laines sont magnifiques et le modèle très beau, alors je ne voudrais pas être si vite arrêtée ! Merci d’avance

DROPS Design 24.04.2018 kl. 09:01:

Bonjour Sylvie, les 5 ml après les 6 DB écoulées ensemble sont faites pour "atteindre" l'arceau suivant, elles ne vont pas réellement former un arceau, crochetez ensuite 1 mc dans l'arceau, 5 ml et 1 mc dans le même arceau (= vous avez 1 arceau de 5 ml où vous crochèterez au tour suivant (3 DB, 1 ml, 3DB, 2 ml, 3DB, 1 ml, 3DB), puis vous crochetez de nouveau 5 ml (= pour être à la bonne hauteur pour les DB) et 6 DB écoulées ensemble, 5 ml, 1 mc dans l'arceau suivant. Ces 5 ml, 6DB, 5ml vont former un groupe de DB au sommet duquel vous crochèterez 1 ms au tour suivant. Bon crochet!

Barbara Reusser 21.10.2016 - 20:56:

Die 6. RD ergibt am Schluss 116 Stäbchen und je 2 Lm in jeder Ecke. (Nicht 145).

Suzanne Carter 20.07.2016 - 08:43:

Sur le modèle 158-53, il est indiqué dans les explications au tour 5 et 6: crocheter en B. Dans la video correspondante, le tour 5 et 6 sont crochetés en DB. Question: faut-il crocheter en B ou DB les tours 5 et 6?

DROPS Design 20.07.2016 kl. 11:56:

Bonjour Mme Carter, on doit effectivement crocheter des brides aux 2 derniers tours, comme indiqué dans les explications et le diagramme - une correction sera ajoutée à la vidéo. Merci, bon crochet!

Merete 13.06.2016 - 13:03:

Jeg er i tvivl om, om der i 5. omgang og 6. omgang skal hækles dbl stangmasker eller alm stangmasker? Jeg undrer mig over at man ender med 145 stm efter 6. omgang, når man kun har øget med 4 m i hver hjørne, så ender man da kun med 116 m

DROPS Design 13.06.2016 kl. 14:08:

Hej Merete. Du hekler stangmasker i baade 5. og 6. omg. Og du har ret i det skal vaere 116 m. Det er en fejl i mönstret som skal rettes. Fölg diagrammet - det er i orden.

Marion 07.04.2016 - 09:36:

Bonjour, dans la section "couleur des carrés", vous indiquez "13-21 carrés violet/vert, (...) et 16-26 carrés violet/vert". Deux fois violet/vert et pas de mauve/violet. Après déduction (je fais la grande couverture) je pense que je dois réaliser 21 carrés mauve/vert, non? Merci pour votre aide.

DROPS Design 07.04.2016 kl. 11:52:

Bonjour Marion, il faut 13-21 carrés mauve/vert (couleur 14) et 16-20 en violet/vert (couleur 11) - les couleurs ont été corrigées, merci. Bon crochet!

Linda 29.03.2016 - 20:56:

I just started the Heartland blanket drops 158-53 and on the 5th round of square you end up w/100 dc. Round six says you end up with 145 dc. How is this possible when previous round was 100 and you added 4 new dc per corner which added up to 116?

DROPS Design 30.03.2016 kl. 09:18:

Dear Linda, thank you for your feedback and information has been forwarded to our Design Team. Happy crocheting!

Ann-Kristin 18.01.2016 - 21:35:

Drops 158-53 Jeg har hekla ei rute i dette mønsteret og det ser ut til at det gikk ganske bra. Det er noe jeg ikke forstår, hva betyr "men vent med siste gjennomtrekk til alle er heklet (= 7 m på nålen), nå trekkes tråden gjennom alle m" ? Når man skal hekle staver i andre staver, i forskjellige omganger, stikker man nåla under begge maskene eller bare den ene? Tar man bare en, vil det dannes en "strek" på baksiden.

DROPS Design 11.03.2016 kl. 11:08:

Hej Ann-Kristin, det er for at du skal hækle de 6 dbl-st sammen. Se videoen hvordan du hækler staver, der findes også en hvordan du hækler st sammen.

DROPS Crochet Tutorial: How to work a double crochet (US) / treble crochet (UK) from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Kommentér oppskrift DROPS 158-53

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Heartland

Céline, France