DROPS / 158 / 53

Heartland by DROPS Design

Heklet DROPS teppe i ”Delight” og ”Fabel” med bestemorruter.

Stikkord: pledd,
  • Heartland / DROPS 158-53 - Heklet DROPS teppe i ”Delight” og ”Fabel” med bestemorruter.
  • Heartland / DROPS 158-53 - Heklet DROPS teppe i ”Delight” og ”Fabel” med bestemorruter.
DROPS Design: Modell nr de-128
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: LITE - STORT
(teppet på bildet er et lite teppe)
Mål: Bredde: ca 83-110 cm. Lengde: ca 137-164 cm.

Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio
200-300 g f.nr 09, turkis/lilla
150-200 g f.nr 11, syrin/grønn
100-200 g f.nr 14, lilla/grønn
50-100 g f.nr 12, regnbue
Og bruk:
DROPS FABEL fra Garnstudio
200-300 g f.nr 400, sort

DROPS HEKLENÅL NR 4 – eller den nålen du må bruke for at 1 rute skal måle 13,5 x 13,5 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 38.00 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 38.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 496kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag A.1.

HEKLEINFO:
Pga meleringene i garnet vil ingen ruter bli helt like, dette gir variasjon i hvert teppe. Legg derfor rutene utover gulvet og plasser de slik at rutene med de sterkeste fargene (syrin/grønn og regnbue) blir spredt utover hele teppet.

RUTEFARGER:
Teppet hekles med ulikt antall ruter i hver farge.
Det hekles 6-10 ruter i Regnbue, 13-21 ruter i Lilla/grønn, 25-39 ruter i Turkis/lilla og 16-26 ruter i Syrin/grønn.
----------------------------------------------------------

TEPPE:
1 nøste Delight gir 6 hekleruter. Hekle til sammen 60-96 ruter i Delight – LES RUTEFARGER over.

HEKLERUTE:
Det hekles etter diag A.1, dvs det hekles slik:
Hekle 8 lm på heklenål 4 med Delight og sett dem til 1 ring med 1 kjm i første lm.
1.OMG: Hekle 4 lm (= 1 dbl-st), 5 dbl-st om ringen, 3 lm, * 6 dbl-st om ringen, 3 lm *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, avslutt med 1 kjm i den 4.lm på beg av omg = 4 dbl-stavblader og 4 lm-buer.
2.OMG: * 5 lm, videre hekles det 1 dbl-st i hver av de 6 dbl-st fra forrige omg, men vent med siste gjennomtrekk til alle er heklet (= 7 m på nålen), nå trekkes tråden gjennom alle m, 5 lm, 1 kjm om lm-buen, 5 lm, 1 kjm om samme lm-bue *, gjenta fra *-* totalt 4 ganger = 4 dbl-stavblader og 4 lm-buer. Snu arb.
3.OMG (= vrangen): Hekle 4 lm, hekle om neste lm-bue (5 lm fra forrige omg) slik: 2 dbl-st, 1 lm, 3 dbl-st, 2 lm, 3 dbl-st, 1 lm, 3 dbl-st, hekle 1 fm på toppen av bladet, * om neste lm-bue hekles 3 dbl-st, 1 lm, 3 dbl-st, 2 lm, 3 dbl-st, 1 lm, 3 dbl-st, hekle 1 fm på toppen av neste blad *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger og avslutt med 1 kjm i 4.lm på beg av omg = 8 små lm-buer (1 lm) og 4 hjørne-buer (2 lm) rundt på omg. Snu arb.
4.OMG: Hekle 4 lm, i fm på toppen av bladet hekles 2 dbl-st, 2 lm og 3 dbl-st, * om neste lille lm-bue hekles 1 fm, deretter om hjørnebuen hekles 6 dbl-st, 2 lm, 6 dbl-st, og om neste lille lm-bue hekles det 1 fm, i fm på toppen av bladet hekles 3 dbl-st, 2 lm, 3 dbl-st *, gjenta fra *-* totalt 3 ganger, 1 fm om neste lille lm-bue, deretter i hjørnebuen hekles det 6 dbl-st, 2 lm, 6 dbl-st, hekle 1 fm om neste lille lm-bue og 1 kjm i 4.lm på beg av omg. Snu arb.
5.OMG (= vrangen): Hekle 3 lm, videre hekles det st omg rundt. NB! I dbl-st og fm fra forrige omg hekles det i m, i lm fra forrige omg hekles det om lm. Om hjørnebuene hekles det 2 st, 2 lm og 2 st og om 2 lm hekles det 1 st. Avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = totalt 100 st og 2 lm i hvert hjørne. Klipp og fest tråden. Snu arb.
6.OMG: Bytt til Fabel. Hekle 3 lm, videre hekles det slik: 1 st i hver st, 2 st, 2 lm og 2 st om hver hjørnebue. Avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = totalt 116 st og 2 lm i hvert hjørne. Klipp og fest tåden. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

MONTERING:
LES HEKLEINFO! Plassér rutene med 6-8 ruter i bredden og 10-12 rader i høyden. Sy sammen rutene med Fabel kant i kant, stripe for stripe.

HEKLET KANT:
Hekle en avsluttende kant rundt hele teppet på heklenål 4 med Fabel – start i et hjørne og hekle fra retten slik: Hekle 1 kjm i 1.kjm, 3 lm, videre hekles det slik: 1 st i hver st, 2 st, 2 lm og 2 st om hver hjørnebue. Avslutt med 1 kjm i 3.lm fra beg av omg.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 31.08.2016
HEKLERUTE:... 6.OMG: Bytt til Fabel. Hekle 3 lm, videre hekles det slik: 1 st i hver st, 2 st, 2 lm og 2 st om hver hjørnebue. Avslutt med 1 kjm i 3.lm på beg av omg = totalt 116 st og 2 lm i hvert hjørne. Klipp og fest tåden. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

Diagram

symbols = lm
symbols = fm
symbols = kjm i m
symbols = kjm om m
symbols = dbl-st i fm, men dbl-st om lm
symbols = st i m
symbols = st om lm
symbols = Hekle 1 dbl-st i hver dbl-st men vent med siste gjennomtrekk til alle er heklet (= 7 m på tråden), nå trekkes tråden gjennom alle m
symbols = hekleretning på raden
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (34)

country flag Linda Cathrin Pedersen 02.04.2020 - 00:07:

Skal denne ruten vere litt sånn boblete? Om du forstår meg rett, altså ikke helt flat men litt opp og ned i mønsteret? Hvis ikke vet jeg ikke hva jeg gjør feil. Bruker nål 4

user icon DROPS Design 16.04.2020 kl. 16:11:

Hej Linda, Nej... Hækler du i DROPS Delight? Har du set videoen? Hvordan hekle bestemorruten til teppet i DROPS 158-53

country flag Dorte Buus 21.05.2019 - 10:47:

Hej Det er et super flot tæppe, men jeg synes kanten om hele tæppet virker lidt kedelig. Er det sådan at I kunne komme med en ide til en anden lidt mere spændende kant ? Har selv kig på The Meadow - Ledetråd #16 ... kunne det evt blive godt ? Vh Dorte

user icon DROPS Design 21.05.2019 kl. 14:50:

Hei Dorte. Ja det er bare å velge den kanten du selv syntes er fin - her er det ingen fasit. Ville tro the Meadow-kanten helt fint kan passe her. God fornøyelse

country flag Ingrid Winnelinckx 16.10.2018 - 18:47:

Ik heb wol besteld voor het grootste deken en heb nu al 7 vierkantjes gehaakt maar ik merk dat ik geen wol genoeg zal hebben. Het klopt niet wat aangegeven is want uit 1 bol kan ik bijna 6 vierkantjes haken maar van paars/groen bv heb je er al 39 nodig en er stond bij dat je 300gr nodig had dus ik heb 6 bollen besteld maar daar kunnen nog geen 36 vierkantjes uit dus heb ik te weinig gekocht en ik lees nu pas dat nog mensen dit voor hebben dus waarom is dit niet aangepast?

country flag Sylvie 23.04.2018 - 22:37:

Bonjour Je ne comprends pas sur le rang 2 : 2 fois 5 mailles en l’air et maille coulée dans l’arceau. ( ce qui forme 2 arceaux) .Sur le diagramme, on ne voit qu’une fois 5 mailles en l’air et une maille coulée pour former un seul arceau... je n’arrive pas à voir sur la vidéo comment faire. Les laines sont magnifiques et le modèle très beau, alors je ne voudrais pas être si vite arrêtée ! Merci d’avance

user icon DROPS Design 24.04.2018 kl. 09:01:

Bonjour Sylvie, les 5 ml après les 6 DB écoulées ensemble sont faites pour "atteindre" l'arceau suivant, elles ne vont pas réellement former un arceau, crochetez ensuite 1 mc dans l'arceau, 5 ml et 1 mc dans le même arceau (= vous avez 1 arceau de 5 ml où vous crochèterez au tour suivant (3 DB, 1 ml, 3DB, 2 ml, 3DB, 1 ml, 3DB), puis vous crochetez de nouveau 5 ml (= pour être à la bonne hauteur pour les DB) et 6 DB écoulées ensemble, 5 ml, 1 mc dans l'arceau suivant. Ces 5 ml, 6DB, 5ml vont former un groupe de DB au sommet duquel vous crochèterez 1 ms au tour suivant. Bon crochet!

country flag Barbara Reusser 21.10.2016 - 20:56:

Die 6. RD ergibt am Schluss 116 Stäbchen und je 2 Lm in jeder Ecke. (Nicht 145).

country flag Suzanne Carter 20.07.2016 - 08:43:

Sur le modèle 158-53, il est indiqué dans les explications au tour 5 et 6: crocheter en B. Dans la video correspondante, le tour 5 et 6 sont crochetés en DB. Question: faut-il crocheter en B ou DB les tours 5 et 6?

user icon DROPS Design 20.07.2016 kl. 11:56:

Bonjour Mme Carter, on doit effectivement crocheter des brides aux 2 derniers tours, comme indiqué dans les explications et le diagramme - une correction sera ajoutée à la vidéo. Merci, bon crochet!

country flag Merete 13.06.2016 - 13:03:

Jeg er i tvivl om, om der i 5. omgang og 6. omgang skal hækles dbl stangmasker eller alm stangmasker? Jeg undrer mig over at man ender med 145 stm efter 6. omgang, når man kun har øget med 4 m i hver hjørne, så ender man da kun med 116 m

user icon DROPS Design 13.06.2016 kl. 14:08:

Hej Merete. Du hekler stangmasker i baade 5. og 6. omg. Og du har ret i det skal vaere 116 m. Det er en fejl i mönstret som skal rettes. Fölg diagrammet - det er i orden.

country flag Marion 07.04.2016 - 09:36:

Bonjour, dans la section "couleur des carrés", vous indiquez "13-21 carrés violet/vert, (...) et 16-26 carrés violet/vert". Deux fois violet/vert et pas de mauve/violet. Après déduction (je fais la grande couverture) je pense que je dois réaliser 21 carrés mauve/vert, non? Merci pour votre aide.

user icon DROPS Design 07.04.2016 kl. 11:52:

Bonjour Marion, il faut 13-21 carrés mauve/vert (couleur 14) et 16-20 en violet/vert (couleur 11) - les couleurs ont été corrigées, merci. Bon crochet!

country flag Linda 29.03.2016 - 20:56:

I just started the Heartland blanket drops 158-53 and on the 5th round of square you end up w/100 dc. Round six says you end up with 145 dc. How is this possible when previous round was 100 and you added 4 new dc per corner which added up to 116?

user icon DROPS Design 30.03.2016 kl. 09:18:

Dear Linda, thank you for your feedback and information has been forwarded to our Design Team. Happy crocheting!

country flag Ann-Kristin 18.01.2016 - 21:35:

Drops 158-53 Jeg har hekla ei rute i dette mønsteret og det ser ut til at det gikk ganske bra. Det er noe jeg ikke forstår, hva betyr "men vent med siste gjennomtrekk til alle er heklet (= 7 m på nålen), nå trekkes tråden gjennom alle m" ? Når man skal hekle staver i andre staver, i forskjellige omganger, stikker man nåla under begge maskene eller bare den ene? Tar man bare en, vil det dannes en "strek" på baksiden.

user icon DROPS Design 11.03.2016 kl. 11:08:

Hej Ann-Kristin, det er for at du skal hækle de 6 dbl-st sammen. Se videoen hvordan du hækler staver, der findes også en hvordan du hækler st sammen.

DROPS Crochet Tutorial: How to work a double crochet (US) / treble crochet (UK) from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Kommentér oppskrift DROPS 158-53

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.