DROPS / 156 / 55

Celtic Dancer by DROPS Design

Strikket DROPS tøfler i ”Nepal” med fletter. Str 35 - 43.

Stikkord: flette, tøfler,
DROPS Design: Modell nr ne-162
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37-38/40-41/43
Passer fotlengde: 22-24-27 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
150 g i alle str i f.nr 4311, grå/lilla

DROPS PINNE OG SETTP NR 5 – eller det p.nr du må bruke for å få 17 m x 22 p glstrikk på 10 x 10 cm.
DROPS SETTP NR 4 – til vrbord kant.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

65% Ull, 35% Alpakka
fra 15.00 kr /50g
DROPS Nepal uni colour DROPS Nepal uni colour 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Nepal mix DROPS Nepal mix 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 45kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag A.1-A.3. Diag viser mønsteret sett fra retten.

FELLETIPS:
Det felles 1 m før merketråden slik: 2 m rett sammen.
Det felles 1 m etter merketråden slik: Strikk 2 m vridd rett sammen.

RILLE (frem og tilbake på p):
1 rille = 2 pinner rett.

PERLESTRIKK:
1.p/omg: * 1 rett, 1 vrang *, gjenta fra *-*.
2.p/omg: Rett over vrang og vrang over rett. Gjenta 2.p/omg.

MÅLETIPS:
Det måles midt i fletten i A.1/A.3.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Arb strikkes frem og tilbake fra midt bak.
Legg opp 33-33-35 m på pinne 5 med Nepal (la tråd-enden være ca 20 cm lang, denne brukes til montering). Strikk 1 RILLE – se forkl over, SAMTIDIG som det på siste p økes 4 m jevnt fordelt = 37-37-39 m. Deretter strikkes det slik fra retten: 4 m vr, A.3 (= 8 m), 13-13-15 m PERLESTRIKK – se forkl over, A.1 (= 8 m), avslutt med 4 m vr. Fortsett mønsteret slik, vr m strikkes rett fra vrangen. A.1 og A.3 repeteres til ferdig mål. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når arb måler 10½-11½-13 cm – se MÅLETIPS over, strikkes det slik fra retten: 4 m vr, A.3, 13-13-15 m perlestrikk, A.1, 4 m vr, legg opp 4 nye m, strikk over de 4 første m, omg starter her = 41-41-43 m. Arb strikkes nå videre rundt på settp. Strikk mønster som før, men det strikkes nå A.2 (= 12 m) over de 4 m vr i hver side av arb og de 4 nye m. Når A.2 er strikket 1 gang i høyden strikkes A.a til arb måler 17-19-22 cm. Det strikkes nå glstrikk over m i A.a, evt kan det strikkes glstrikk litt tidligere. A.1 og A.3 fortsetter til ferdig mål. Videre settes det 4 merketråder i arb slik: Strikk A.3, men sett 1.merketråd mellom 1. og 2.m og 2.merketråd mellom 7. og 8.m i A.3, strikk perlestrikk som før, strikk A.1 men sett 3.merketråd mellom 1. og 2.m og 4.merketråd mellom 7. og 8.m i A.1, strikk rett over de resterende m (= 14 m oppå foten, 15-15-17 m under foten og 6 m i hver side av arb).

Videre felles det til tå på neste omg slik: Fell 1 m etter 2.merketråd og 1 m før 3.merketråd under foten totalt 0-0-1 gang – LES FELLETIPS over, strikk over de resterende m = 14 m oppå foten og 15 m under foten (= 41 m totalt). På neste omg felles det slik: Fell 1 m før 1. og 3.merketråd og 1 m etter 2. og 4.merketråd (= totalt 4 fellinger). Gjenta fellingen på hver omg totalt 6 ganger SAMTIDIG på siste felling strikkes flette m i A.1 og A.3 slik: Strikk 2 m vridd sammen, 2 m rett sammen. Etter alle fellingene er det 13 m på p. Arb måler ca 20-22-25 cm. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt.

MONTERING:
Brett oppleggskanten dobbelt (= midt bak), bruk tråd-enden fra starten til å sy pent sammen midt bak.

KANT:
Kanten strikkes rundt på settp, rundt åpningen på tøffelen. Strikk opp 50-50-54 m på settp 4 med Nepal. Strikk 1 omg vrang. Deretter strikkes 1 omg rett SAMTIDIG som det økes 10 m jevnt fordelt = 60-60-64 m. Strikk vrbord (2 r/ 2 vr) til arb måler 12-13-14 cm. Fell av med rett over rett og vr over vr. Brett kanten dobbelt.

Strikk 1 tøffel til.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= sett 1 m på hj.p bak arb, strikk 2 rett, 1 vrang/rett fra hj.p
= sett 2 m på hj.p foran arb, strikk 1 vrang/rett, 2 rett fra hj.p
= sett 2 m på hj.p bak arb, strikk 2 rett, strikk 2 rett fra hj.p
= sett 2 m på hj.p foran arb, strikk 2 rett, strikk 2 rett fra hj.p

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (105)

S Leishman 17.11.2019 - 14:10:

I have never made anything in the round before. I've made the socks and understand the directions up to this point: 'work the first 4 sts, round beg here = 41-41-43 sts. Now work piece in the round on double pointed needles... ' I have watched tutorial on how to cast onto the round but this isn't saying this. How do I get the stitches from the straight needles to the round needles and how many per needle?

DROPS Design 17.11.2019 kl. 17:10:

Dear S, you simply divide the stitches between 4 double pointed needles, more or less evenly (that means that for the smaller sizes 3 needles will have 10 stitches eaach and the fourth will have 11), and use the 5th needle to knit in the round. I hope that helps. Happy Knitting!

Nathalie 13.11.2019 - 21:43:

Petite précision sur mon précédent commentaire : j'ai procédé ainsi pour le motif A2 seulement. pour A3 et A1, les cases vides correspondent à du jersey donc mailles endroit sur les rangs impairs et envers sur les rangs pairs.( mailles envers sur les cases avec point). J'ai également continué au point de riz après Aa et non en jersey car je trouve cela plus joli. Un grand merci au site pour ces tutos gratuits !

Nathalie 11.11.2019 - 12:52:

Pour une lecture plus facile des diagrammes, un carré vide = 1 m endroit et un point=1 m envers.

Judith 16.10.2019 - 10:36:

Where the pattern says "Work as follows from right side; p4, A3,, 13/13/15 moss st, A1, p4, then says cast o 4 new sts, work the 1st 4sts..........I'm not sure which way the 4 newly cast on stitches are worked. Is it P4, A3, 13/13/15moss (or seed ), A1, P4, then the new cast on 4 are either knit or purl?

DROPS Design 17.10.2019 kl. 09:21:

Dear Judith, the 4 new stitches will be now the middle 4 stitches in A.2, after you have join in the round, purl the next 4 stitches (= the first 4 sts at the beg of previous row), then work A.3, moss st, A.1 as before, then over the next P4 + 4 new sts + next P4 = work A.2. Happy knitting!

Judith Jeffery 13.10.2019 - 11:22:

I'm about to try this pattern for the first time; I've been knitting for more than 40 years , but have never tried knitting from a diagram like this, and have never come across a pattern written as a solid paragraph, so....absolutely no disrespect intended.....but far from being easy, it looks one of the most difficult patterns I've ever come across! This is going to be a real test, will let you know how I get on!

DROPS Design 13.10.2019 kl. 13:49:

Dear Judith thank you for your note. In our experience diagrams are better, because you can see not only the actual stitch or row, but also how the stitches and rows above each otherrelate to each other, also they are universal, can be decipehered in almot any language. HERE is a DROPS lesson that might help you to use/ read diagrams more easily. Happy Knitting!

Ylva 30.09.2019 - 19:58:

Jeg holder på å strikke a. 2 diagrammet. Jeg ser at det ikke er noen forklaring til flettingen på linje 11,13,15 og 17. Det er bare forklaring på flettingen på a. 1, a. 3 og den nederste delen av a. 3. Hvordan strikker jeg den øverste delen?

DROPS Design 02.10.2019 kl. 11:22:

Hej Ylva, Når du har strikket A.2 en gang, så fortsætter du med A.a over de midterste 12 masker. God fornøjelse!

Britt Fischer 17.09.2019 - 18:48:

Sticka 2 m vridna tills, 2 m räta tills Så står det i mönstret. Vad menar ni med 2 m vridna tills?

DROPS Design 18.09.2019 kl. 10:03:

Hej Britt, Se hur du gör i vår video

How to decrease by knitting 2 stitches together (K2tog) from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Jean Sweezie 13.09.2019 - 15:58:

I have always had trouble reading the Drops patterns because they are all written in one paragraph. However, I tried picking up the wording of the pattern and dropping it into a word file, and was able to increase the line height and put paragraphs where I wanted them, and this worked perfectly. Such an interesting pattern.

Dorothy Davis 13.08.2019 - 23:30:

Thank you for answering my question. I got another one for you, I am starting the A.2 & I am on the 3rd row. What does it mean when your doing the part with the cable needle P/K1. Do it mean p & k in the same stitch. Sorry if my country show something else before, I just noticed this. I am from Canada.

DROPS Design 14.08.2019 kl. 08:05:

Dear Mrs Davis, when working the cables you will have to work the stitches on the side of the cable either P or K depending on the next row in diagram. The stitches on either side of the cable are purled and the stitches in the middle of the cables are worked in moss stitch, ie either K or P. Happy knitting!

Dorothy Davis 13.08.2019 - 03:39:

In the graph you make the 1st cable on the 5th row. Then you do 3 rows, so I go back to the beginning & do 4 more rows before I do another cable. So that would be 7 rows before another cable. Waiting to hear back from you before I continue on.

DROPS Design 13.08.2019 kl. 08:25:

Dear Mrs Davis, you are right, there should be then 7 rows between each cable in A.1 and A.3. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 156-55

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.