DROPS / 90 / 15

DROPS 90-15 by DROPS Design

Lång, virkad DROPS kofta i ”Ice” med stickad framkant.

Storlek: XS - S/M - M/L - L/XL - XXL
Garnåtgång: Drops Ice från Garnstudio
700-750-850-950-1000 gr nr 01, vit
DROPS Rundst nr 8 (till framkanten).
DROPS Virknål nr 7.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

Instruktioner

Virkfasthet: Nål.nr är bara rekommenderad!
9 dbl-st = ca 10 cm i bredden och 1 varv med dbl-st mäter ca 3 cm på höjden.
Obs: Pga olika virkteknik hos var och en kan virkfastheten variera från person till person, gå därför ev upp eller ner på nålens nr för att få denna fastheten.

Mönster: Se Diagram 1 och Diagram 2.

Resår: * 3 rm, 3 am *, upprepa *-*.

Rätst (fram och tillbaka på st):
varv 1: Räta, varv 2: Räta.

Virkinfo: I början på varje varv med dbl-st ersätts 1 dbl-st med 4 lm. Det virkas i varje dbl-st - dvs det virkas i st från föregående varv och inte mellan st.

Avmaskningstips: Maska av så här i början på varvet: Ersätt 1 dbl-st med 1 sm.
Maska av så här i slutet på varvet:
Vänd arb när det återstår det ant dbl-st som ska maskas av och virka tillbaka.

Mät-tips: Arb mäts när det ligger plant i riktig form.

Bakst: Läs Virkinfo! Virka 69-75-81-87-93 lm med nål nr 7 och med Ice.
Första varvet virkas så här: Virka 1 dbl-st i 5:e lm från nålen, * hoppa över 1 lm, 1 dbl-st i var och en av de 2 följande lm *, upprepa *-* och avsluta med 1 dbl-st i sista lm = 45-49-53-57-61 dbl-st.
Nu virkas det mönster efter Diagr.1. Kontrollera Virkfastheten! Samtidigt på 1:a och 3:e varvet den andra och tredje gången diagr.1 virkas på höjden, avm det 1 dbl-st i varje sida = 37-41-45-49-53 dbl-st - se avm.tips ovan. När arb mäter ca 59-61-63-65-67 cm - avpassa så att det avm på 1 varv med dbl-st (Obs: om det avm på 2:a v i diagr.1 är 1 lm = 1 dbl-st när det maskas av) - avm det 2-4-4-6-8 dbl-st i varje sida för ärmhål - läs Avm.tips och Mät-tips = 33-33-37-37-37 dbl-st. När Diagr.1 är virkat totalt 4 ggr på höjden (arb mäter ca 75 cm) virkas första varvet i Diagr.1 till färdigt mått (dvs det virkas vidare med dbl-st, se till att ant dbl-st stämmer). Samtidigt när arb mäter 75-78-81-84-87 cm virkas sista varvet med endast 10-10-12-12-12 dbl-st i varje sida till axel. Klipp tråden, arb mäter ca 78-81-84-87-90 cm.

Höger framst: Läs hela avsnittet innan du virkar! Virka 33-39-39-45-51 lm med nål nr 7 och med Ice.
Första varvet virkas så här: Virka 1 dbl-st i 5:e lm från nålen, * hoppa över 1 lm, 1 dbl-st i var och en av de 2 följande lm *, upprepa
*-* och avsluta med 1 dbl-st i sista lm = 21-25-25-29-33 dbl-st.
Nu virkas det mönster efter Diagr.1.

Sidavm: Samtidigt på 1:a och 3:e varvet den andra och tredje gången diagr.1 virkas på höjden, avm det i sidan som på bakst.

Halsavm: När arb mäter 20 cm avm det 1 dbl-st mot mitt fram på varje varv markerat med en stjärna (*) i diagr totalt 5-7-5-7-9 ggr - se avm.tips ovan.
När arb mäter ca 59-61-63-65-67 cm - avpassa efter bakst -avm det för ärmhål i sidan som på bakst.
Efter alla avm är det 10-10-12-12-12 dbl-st kvar på axeln. Samtidigt när diagr.1 är virkat totalt 4 ggr på höjden virkas första varvet i diagr.1 till färdigt mått som på bakst. Klipp tråden när arb mäter 78-81-84-87-90 cm.

Vänster framst: Virkas som höger men motsatt.

Ärm: Virka 33-39-39-45-51 lm med nål nr 7 och med Ice.
Första varvet virkas så här: Virka 1 dbl-st i 5:e lm från nålen, * hoppa över 1 lm, 1 dbl-st i var och en av de 2 följande lm *, upprepa
*-* och avsluta med 1 dbl-st i sista lm = 21-25-25-29-33 dbl st. Virka Diagr.1 totalt 2 ggr, och sedan fortsätts det med Diagr.2 till färdigt mått. Samtidigt när diagr.1 är virkat 1 gång på höjden (arb mäter ca 21 cm) ökas det 1 dbl-st i varje sida på varje varv markerat med stjärna (*) i diagr. Det ökas totalt 5-4-4-4-4 ggr i varje sida = 31-33-33-37-41 dbl-st. När arb mäter ca 54-54-54-51-48 cm sätts det 1 märktråd i varje sida (markerar var ärmen ska sys mot ärmhålet). Virka 1-1-1-2-3 varv till och klipp tråden, arb mäter ca 57 cm.

Montering: Sy axelsömmarna kant i kant med små fina stygn. Sy även sidsömmarna kant i kant med små fina stygn - sy genom halva st i varje sida så att sömmen inte blir så tjock.
Sy ärmsömmarna på samma sätt upp till märktråden och sy i ärmarna - märktråden på ärmen ska passa mot sidsömmen på fram- och bakst.
Obs: Se till att sömmen inte stramar.

Kant: Sticka upp ca 195-219 m (delbart med 6 + 3) längs höger framst, fortsätt bak i nacken och vidare ner längs vänster framst på rundst 8 med Ice. Sticka 1 v räta på avigsidan och 1 v räta på rätsidan. Sedan fortsätts det i resår med 3 rätst m och 3 rm i varje sida (sett från rätsidan). När resåren mäter ca 7 cm ökas alla 3 rm till 4 rm (sett från rätsidan) över de mittersta 21 m bak i nacken - detta för att kanten ska lägga sig fint bak i nacken. När kanten mäter 12 cm från det aviga v, maskas det av löst med rm över rm och am över am - Obs: Samtidigt som det maskas av ökas alla 3 am till 4 am (sett från rätsidan) över de mittersta 21 m bak så att kanten inte stramar bak i nacken.

= 1 dbl-st
= 1 lm
= 1 fm
= 1 sm
= på detta varvet ökas det

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 03.03.2006
Nytt diagram.

Diagram

= 1 dbl-st
= 1 lm
= 1 fm
= 1 sm
= på detta varvet ökas det

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 90-15) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (22)

Teresa 24.01.2018 - 16:22:

Neck shaping- what does center front mean? Am I technically deceasing 2 dec at the begging of each repeat of Diag 1 on the 2nd and 3rd repeat than continue 3 more times at the row with the *? I am sorry I keep reaching out to you but the shop I ordered my yarn from site has been down and i can't reach them :(

DROPS Design 25.01.2018 kl. 07:32:

Dear Teresa, center front is the side towards front band (opposite to side towards back piece). You will decrease for neck in row 1 and 2 at the beg from RS on right front piece a total of 5-7-9 times (see size) every time you work the row with a star in Diag. 1. Happy crocheting!

Teresa Rey 22.01.2018 - 01:46:

I've gotten to row 5 finished the chains now I need to begin row 6 from left to right of pattern. No indication to slip stitch as on row 7 so am I to chain 2 sc than begin next row of chain 9"s?

DROPS Design 22.01.2018 kl. 10:33:

Dear Mrs Rey, at the beginning of row 6 crochet 3 sl st (see symbol "v" in diagram and under key) then 1 sc in ch-space, then chain 6, 1 sc in next ch-space, ..; happy crocheting!

Teresa Rey 27.12.2017 - 23:02:

I too love this pattern but not good at reading and understanding the diagram I do better with written instruction Is it possible to get a written pattern? once i get going than the diagram starts to make sense

DROPS Design 29.12.2017 kl. 10:05:

Dear Teresa, the diagram is not available in a form that is written out in more detail than it already is, however, you can always can get in person help in teh store you bought your DROPS yarn from. Happy crafting!

Mariette 03.04.2016 - 22:43:

Ik snap het voorpand niet helemaal. Minder je aan beide kanten? En het stukje waar staat minder vanaf een hoogt van 20 cm 5-7-5-7-9 x 1 dstk. Wat wordt daar mee bedoeld? Ik begin met 39 ls en daarna 25 dstk. Bij de gewone minderingen en de mouwen zit ik al op nog maar 15 Stokjes.

DROPS Design 05.04.2016 kl. 13:20:

Hoi Mariette. Je mindert aan de zijkant zoals je deed op het achterpand (dus dit alleen voor de zijkant) en daarbij moet je ook minderen voor de hals (= middenvoor) vanaf 20 cm. Je mindert 5-7-5-7-9 keer 1 dstk (het aantal keer afhankelijk van welke maat je maakt) op de toer gemarkeerd met een sterretje op het telpatroon.

PETIT 29.11.2015 - 20:35:

Bonjour, pour la bordure, à 7 cm du bord, il y a augmentation de 1 maille dans les sections de mailles envers. Ces augmentations doivent elles être faites sur toute la bordure ou uniquement sur la partie correspondant aux 21 MAILLES CENTRALES de l'encolure dos ? D'avance je vous remercie pour votre réponse. Cordialement Isabelle

DROPS Design 30.11.2015 kl. 11:01:

Bonjour Mme Petit, les augmentations se font au niveau des 21 m centrales, on va augmenter 2 m env de chaque côté du milieu dos. On va ainsi avoir 4 fois des côtes 3 m end/4 m env (vu sur l'endroit) au niveau du milieu dos (à l'encolure) et des côtes 3 m end/3 m env (vu sur l'endroit) avant/après, comme avant. Bon tricot!

Murphy 20.08.2015 - 01:19:

"When you have repeated Diagr.1 a total of 4 times (the piece measures approx. 75 cm), repeat the first row in Diagr.1 to finished measurements (that is, continue in tc, be sure the number of tc stays the same). When the piece measures 75-78-81-84-87 cm crochet the last row with only 10-10-12-12-12 tc at each side for shoulder. Cut yarn and fasten, the piece measures approx. 78-81-84-87-90 cm." Can someone give me a easier explanation within the quotes

DROPS Design 20.08.2015 kl. 13:58:

Dear Mrs Murphy, after you have worked Diag. 1 a total of 4 times in height (you should get 75 cm in heith), continue in tc (as in row 1 in Diag A) make sure you keep correct number of sts. At the same time, when piece measures 75-87 cm (see your size), work 1 row over the outermost 10-12 tc in each side for the shoulders (= leave the middle tc unworked for neckline). Happy crocheting!

Emilie 05.04.2015 - 17:42:

Bonjour, pourriez-vous me dire ce qu'est le diagramme M1? Il s'agit du diagramme complet? Car je ne vois nulle part écrit m1... Merci d'avance

DROPS Design 07.04.2015 kl. 09:23:

Bonjour Emilie, M1 correspond à la partie encadrée soit Diag. 1 dans le diagramme et M2 à Diag.2. Bon crochet!

Kayla 12.01.2015 - 20:02:

Would anyone here that has commented able to help I have no idea how to follow a diagram pattern was wondering if any one could convert it to written pattern I would so love to make this pattern if so please leave contact information

Kayla 06.01.2015 - 22:56:

Is there a written pattern for the diagram I do not understand how to follow diagrams i can follow them like row 1 just need to know how to do pattern written Thank you so much for your time and consideration

DROPS Design 07.01.2015 kl. 10:25:

Dear Kayla, each stitch is representated by a symbol - diagram text is above measurement chart - start reading diagram from the bottom corner on the left side (diag. 2) and read towards the right, on row 2, read from the right towards the left and so on. Remember you can get also help from your DROPS Store. Happy crocheting!

Sandy 30.11.2014 - 19:06:

I would love to see this cardigan from the back, if possible please. Thank you

DROPS Design 01.12.2014 kl. 13:58:

Dear Sandy, we do not have pictures from back piece, but back piece will be worked as front piece, with same pattern, so as you can see on the picture. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 90-15

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.