DROPS Ice
DROPS Ice
55% Bomuld, 45% Polyakryl
Udgået
find alternativ
DROPS SS24
DROPS 90-15 / Foreslå et navn
Størrelse: XS - S/M - M/L - L/XL - XXL
Materialer: DROPS Ice fra Garnstudio
700-750-850-950-1000 gr f.nr 01, hvid
Garnalternativer og garnindhold - se side 1
DROPS Rundp nr 8 (til forkant).
DROPS Hæklenål nr 7.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Ice
DROPS Ice
55% Bomuld, 45% Polyakryl
Udgået
find alternativ

Instruktioner

Hæklefasthed: Husk nål.nr er vejledende
9 dbl-st = ca 10 cm i bredden og 1 række med dbl-st måler ca 3 cm i højden.
OBS: Pga forskellig hækleteknik hos den enkelte kan hæklefastheden variere fra person til person, gå derfor evt op eller ned i nål-nr for at få denne fasthed.

Mønster: Se Diag.1 og Diag.2.

Rib: * 3 r, 3 vr *, gentag fra *-*.

Retstrik (frem og tilbage på p):
1.p: Ret, 2.p: Ret.

Hækleinfo: I beg af hver række med dbl-st erstattes 1 dbl-st med 4 lm. Der hækles i hver dbl-st - dvs der hækles i st fra forrige række og ikke mellem st.

Indtagningstips: Tag ind således i beg af rækken: Erstat 1 dbl-st med 1 km.
Tag ind således i slutningen af rækken:
Vend arb når der er det ant dbl-st tilbage som skal lukkes og hækl tilbage.

Måletips: Arb måles når det ligger fladt i facon.

Rygstk: Læs Hækleinfo! Hækl 69-75-81-87-93 lm på nål 7 med Ice.
Første række hækles således: Hækl 1 dbl-st i 5.lm fra nålen, * spring over 1 lm, 1 dbl-st i hver af de 2 næste lm *, gentag fra *-* og slut af med 1 dbl-st i sidste lm = 45-49-53-57-61 dbl-st. Videre hækles der mønst efter Diag.1. Husk på hæklefastheden! Samtidig på 1. og 3. række den anden og tredje gang Diag.1 hækles i højden, tages der 1 dbl-st ind i hver side = 37-41-45-49-53 dbl-st - se Indtagningstips. Når arb måler ca 59-61-63-65-67 cm - afpas således at der tages ind på 1 række med dbl-st (OBS: Hvis der tages ind i 2.række i Diag.1 modsvarer 1 lm til 1 dbl-st når der tages ind) - tages der 2-4-4-6-8 dbl-st ind i hver side til ærmegab - læs Indtagningstips og Måletips = 33-33-37-37-37 dbl-st. Når Diag.1 er hæklet totalt 4 gange i højden (arb måler ca 75 cm) hækles første række i Diag.1 til færdig mål (dvs der hækles videre med dbl-st, sørg for at ant dbl-st stemmer). Samtidig når arb måler 75-78-81-84-87 cm hækles sidste række med kun 10-10-12-12-12 dbl-st i hver side til skulder. Klip tråden, arb måler ca 78-81-84-87-90 cm.

Højre forstk: Læs hele afsnittet før det hækles! Hækl 33-39-39-45-51 lm på nål 7 med Ice.
Første række hækles således: Hækl 1 dbl-st i 5.lm fra nålen, * spring over 1 lm, 1 dbl-st i hver af de 2 næste lm *, gentag fra *-* og slut af med 1 dbl-st i sidste lm = 21-25-25-29-33 dbl-st.
Videre hækles der mønst efter Diag.1.

Sideindtagning: Samtidig på 1. og 3. række den anden og tredje gang Diag.1 hækles i højden, tages der ind i siden som på rygstk.

Halsindtagning: Når arb måler 20 cm tages der 1 dbl-st ind mod midt foran i hver række markeret med stjerne (*) i diag totalt 5-7-5-7-9 gange - se Indtagningstips.
Når arb måler ca 59-61-63-65-67 cm - afpas efter rygstk - lukkes der af til ærmegab i siden som på rygstk.
Efter alle indtagninger er der 10-10-12-12-12 dbl-st tilbage på skulderen. Samtidig når Diag.1 er hæklet totalt 4 gange i højden hækles første række i Diag.1 til færdig mål som på rygstk. Klip tråden når arb måler 78-81-84-87-90 cm.

Venstre forstk: Hækles som højre men modsat.

Ærme: Hækl 33-39-39-45-51 lm på nål 7 med Ice.
Første række hækles således: Hækl 1 dbl-st i 5.lm fra nålen, * spring over 1 lm, 1 dbl-st i hver af de 2 næste lm *, gentag fra *-* og slut af med 1 dbl-st i sidste lm = 21-25-25-29-33 dbl st. Hækl Diag.1 totalt 2 gange, derefter fortsættes der med Diag.2 til færdig mål. Samtidig når Diag.1 er hæklet 1 gang i højden (arb måler ca 21 cm) tages der 1 dbl-st ud i hver side i hver række markeret med stjerne (*) i diag. Der tages ud totalt 5-4-4-4-4 gange i hver side = 31-33-33-37-41 dbl-st. Når arb måler ca 54-54-54-51-48 cm sættes der 1 mærketråd i hver side (markerer hvor ærmet skal syes til ærmegabet). Hækl 1-1-1-2-3 rækker til og klip tråden, arb måler ca 57 cm.

Montering: Sy skuldersømmene kant i kant med små pæne sting. Sy sidesømmene kant i kant med små pæne sting - sy igennem halvdelen af st i hver side således at sømmen ikke bliver så tyk.
Sy ærmesømmene på samme måde op til mærketråden og sy ærmerne i - mærketråden på ærmet skal passe mod sidesømmen på ryg- og forstykke.
OBS: Sørg for at sømmen ikke strammer.

Forkant: Strik ca 195 til 219 m op (delbart med 6 + 3) langs højre forstk, fortsæt bag i nakken og videre ned langs venstre forstk på rundp 8 med Ice. Strik 1 p ret fra vrangen og 1 p ret fra retsiden. Derefter fortsættes der med Rib med 3 m retstrik og 3 r i hver side (set fra retsiden). Når Ribben måler ca 7 cm tages alle 3 r ud til 4 r (set fra retsiden) over de midterste 21 m bag i nakken - dette gøres for at forkanten skal ligge pænt bag i nakken. Når forkanten måler 12 cm fra retp, lukkes der løst af med ret over ret og vr over vr - OBS: Samtidig med at der lukkes af tages alle 3 vr ud til 4 vr (set fra retsiden) over de midterste 21 m således at kanten ikke strammer bag i nakken.

= 1 dbl-st
= 1 lm
= 1 fm
= 1 km
= på denne række tages der ud

Denne opskrift er blevet rettet.

Opdateret online: 03.03.2006
Nyt diagram.

Diagram

symbols = 1 dbl-st
symbols = 1 lm
symbols = 1 fm
symbols = 1 km
symbols = på denne række tages der ud
diagram
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Kommentere opskrift DROPS 90-15

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (26)

country flag Ettina skrev:

Een klein gehaakte poncho van ice wordt hier ook uitgelegd, volgens mij hoort deze er niet bij, klopt dat?Bij de uitleg telpatroon staat meerder in deze tour. Volgens mij gaat dat over de poncho en niet over het vest, klopt dat? Kan het zijn dat ik de vijfde tour begin met 3 halve vaste?

24.07.2023 - 10:14

country flag Eri Q skrev:

Hej, eftersom garnet i beskrivningen utgått och ni tipsar om tre olika ersättare så undrar jag jag kan läsa mönstret rakt av? Jag behöver inte räkna om antal maskor och så?

26.07.2022 - 16:13

DROPS Design svarede:

Hej, Om du håller virkfastheten på 9 dbl-st = 10 cm (enligt beskrivningen), så är det bara att virka enligt mönstret för att få måttet enligt måttskissen :)

04.08.2022 - 08:23

country flag Diana skrev:

Has anyone out there actually written this design out? I cannot get it right. I keep getting more stitches than I should. The sl st at the beginning of rows 5 & 6 do not look right. The on row 7, how do you to the starting point? It doesn’t show slip stitches, just to start on the 2nd stitch. How do you get there? Can anyone help me? I’ve frogged the whole back two times and am stuck again! Thanks for any help you can give.

02.10.2020 - 06:25

DROPS Design svarede:

Dear Diana, at the end of row 4 and 5 you crochet 1 sc in the last ch-space, turn and at the beg of row 5 and 6 you crochet slip stitches so that the row starts somewhat higher than in the bottom of chain-space, ie crochet 3 sl st (= 1 sl st in first 3 ch) and continue chain-spaces as before starting with 1 sc in the ch-space. At the beg of last row, crochet 4 chains (see on the right side) to replace first treble. Happy crocheting!

02.10.2020 - 08:40

country flag Diana skrev:

You chart is very hard to read

27.09.2020 - 06:27

DROPS Design svarede:

Dear Diana, you will find how to read crochet diagrams here to help you. Happy crocheting!

28.09.2020 - 11:12

country flag Teresa skrev:

Neck shaping- what does center front mean? Am I technically deceasing 2 dec at the begging of each repeat of Diag 1 on the 2nd and 3rd repeat than continue 3 more times at the row with the *? I am sorry I keep reaching out to you but the shop I ordered my yarn from site has been down and i can't reach them :(

24.01.2018 - 16:22

DROPS Design svarede:

Dear Teresa, center front is the side towards front band (opposite to side towards back piece). You will decrease for neck in row 1 and 2 at the beg from RS on right front piece a total of 5-7-9 times (see size) every time you work the row with a star in Diag. 1. Happy crocheting!

25.01.2018 - 07:32

country flag Teresa Rey skrev:

I've gotten to row 5 finished the chains now I need to begin row 6 from left to right of pattern. No indication to slip stitch as on row 7 so am I to chain 2 sc than begin next row of chain 9"s?

22.01.2018 - 01:46

DROPS Design svarede:

Dear Mrs Rey, at the beginning of row 6 crochet 3 sl st (see symbol "v" in diagram and under key) then 1 sc in ch-space, then chain 6, 1 sc in next ch-space, ..; happy crocheting!

22.01.2018 - 10:33

Teresa Rey skrev:

I too love this pattern but not good at reading and understanding the diagram I do better with written instruction Is it possible to get a written pattern? once i get going than the diagram starts to make sense

27.12.2017 - 23:02

DROPS Design svarede:

Dear Teresa, the diagram is not available in a form that is written out in more detail than it already is, however, you can always can get in person help in teh store you bought your DROPS yarn from. Happy crafting!

29.12.2017 - 10:05

country flag Mariette skrev:

Ik snap het voorpand niet helemaal. Minder je aan beide kanten? En het stukje waar staat minder vanaf een hoogt van 20 cm 5-7-5-7-9 x 1 dstk. Wat wordt daar mee bedoeld? Ik begin met 39 ls en daarna 25 dstk. Bij de gewone minderingen en de mouwen zit ik al op nog maar 15 Stokjes.

03.04.2016 - 22:43

DROPS Design svarede:

Hoi Mariette. Je mindert aan de zijkant zoals je deed op het achterpand (dus dit alleen voor de zijkant) en daarbij moet je ook minderen voor de hals (= middenvoor) vanaf 20 cm. Je mindert 5-7-5-7-9 keer 1 dstk (het aantal keer afhankelijk van welke maat je maakt) op de toer gemarkeerd met een sterretje op het telpatroon.

05.04.2016 - 13:20

country flag PETIT skrev:

Bonjour, pour la bordure, à 7 cm du bord, il y a augmentation de 1 maille dans les sections de mailles envers. Ces augmentations doivent elles être faites sur toute la bordure ou uniquement sur la partie correspondant aux 21 MAILLES CENTRALES de l'encolure dos ? D'avance je vous remercie pour votre réponse. Cordialement Isabelle

29.11.2015 - 20:35

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Petit, les augmentations se font au niveau des 21 m centrales, on va augmenter 2 m env de chaque côté du milieu dos. On va ainsi avoir 4 fois des côtes 3 m end/4 m env (vu sur l'endroit) au niveau du milieu dos (à l'encolure) et des côtes 3 m end/3 m env (vu sur l'endroit) avant/après, comme avant. Bon tricot!

30.11.2015 - 11:01

country flag Murphy skrev:

"When you have repeated Diagr.1 a total of 4 times (the piece measures approx. 75 cm), repeat the first row in Diagr.1 to finished measurements (that is, continue in tc, be sure the number of tc stays the same). When the piece measures 75-78-81-84-87 cm crochet the last row with only 10-10-12-12-12 tc at each side for shoulder. Cut yarn and fasten, the piece measures approx. 78-81-84-87-90 cm." Can someone give me a easier explanation within the quotes

20.08.2015 - 01:19

DROPS Design svarede:

Dear Mrs Murphy, after you have worked Diag. 1 a total of 4 times in height (you should get 75 cm in heith), continue in tc (as in row 1 in Diag A) make sure you keep correct number of sts. At the same time, when piece measures 75-87 cm (see your size), work 1 row over the outermost 10-12 tc in each side for the shoulders (= leave the middle tc unworked for neckline). Happy crocheting!

20.08.2015 - 13:58