DROPS / 79 / 1

DROPS 79-1 by DROPS Design

DROPS poncho i "Higlander", og hue og filtet taske i "Highlander" og "Vivaldi"

Poncho:
Størrelse: S - M - L - XL - XXL
Materialer: DROPS Highlander fra Garnstudio
400-450-500-550-600 gr f.nr 13, brunmeleret
100-100-100-100-100 gr f.nr 01, beige

DROPS Rundp 8 og 9.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

Instruktioner

Strikkefasthed: P.nr er vejledende!
9 m x 14 p på p 9 og glatstrik = 10 x 10 cm.

Rib: * 3 r, 3 vr *, gentag fra *-*.

Udtagningstips: Alle udtagninger sker fra vrangen! Der tages ud ved at slå om på hver side af midt-m. På pinden tilbage strikkes omslaget drejet ret således at der ikke bliver hul.

Mønster: Se diag M.1A og M.1B. Hele mønst glatstrikkes, omslagene og midtm strikkes i brunmeleret hele tiden undtagen på 8.p i diag hvor alle m strikkes i beige.

Retstrik (frem og tilb): 1.p: Ret, 2.p: Ret.

Poncho: Ponchoen strikkes i for- og rygstk fra halsen og ned. Derefter syes den sammen i siderne. Hver del strikkes frem og tilbage på rundp.

Forstk: Slå 29 m op (inkl 1 kantm i hver side) på rundp 8 med brunmeleret Highlander. Strik Rib frem og tilbage i 25 cm - start og slut med 1 kantm og 3 r. Skift til rundp 9 og strik 1 p glatstrik samtidig med at der tages 10 m ud jævnt fordelt = 39 m. Næste p strikkes således: 1 kantm, * 2 r sm, slå om *, gentag fra *-*, slut af med 1 r og 1 kantm. Sæt 1 mærketråd i den midterste m, fortsæt med glatstrik. Husk på strikkefastheden! Videre tages der 1 m ud på hver side af midtm på hver 2.p - se Udtagningstips. Når der er 87-95-103-111-119 m på p strikkes næste p således: 1 kantm, M.1A - se startpil for str (= 42-46-50-54-58 m), 1 midt-m, M.1B - se slutpil for str (= 42-46-50-54-58 m) og 1 kantm. Fortsæt mønst og udtagning på hver 2.p. Når M.1 er strikket færdig er der 115-123-131-139-147 m på p. Strik 4 p retstrik - fortsæt med at tage ud på hver 2.p. Derefter lukkes der af - OBS: For at spidsen ikke skal rulle sig skal der strikkes 2 m i m på hver side af midt-m samtidig med at der lukkes. Arb måler ca 59-64-70-76-82 cm midt foran fra hulkanten og ned.

Rygstk: Slå op og strik som forstk - NB: Halsen startes og sluttes med 1 kantm og 3 vr

Montering: Sy sidesømmene indenfor 1 kantm. De øverste 15 cm af halsen syes sammen på den anden side således at sømmen skjules når halsen bukkes ned mod retsiden.

Frynser: Der fæstes 1 frynse nederst i spidsen midt foran og midt bagpå og derefter fæstes der frynser med ca 10 cm mellemrum rundt hele ponchoen.
1 frynse = klip 10 tråde brunmeleret á 25 cm. Læg dem dobbelt og træk løkken gennem aflukningskanten nederst på ponchoen, træk enderne gennem løkken.

Snoet snor: Klip 2 tråde beige á 3 meter. Sno dem sammen til de gør motstand - buk dem dobbelt og lad dem tvinde sig, bind en knude i hver ende. Træk snoren ind i hulkanten rundt i halsen - start midt foran.
Lav 2 kvaste med 8 tråde beige á 20 cm i hver - se forkl side 3. Sy 1 kvast i hver ende af snoren.
HUE:

Størrelse: S/M - M/L

Materialer: DROPS Highlander fra Garnstudio
100-100 gr f.nr 12, beigemeleret
og brug: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
50-50 gr f.nr 02, brun

DROPS Pinde og ærmep nr 8.

Strikkefasthed: P.nr er vejledende!
10 m x 16 p på p 8 med 1 tråd Highlander + 1 tråd Vivaldi og glatstrik = 10 x 10 cm.

Retstrik (frem og tilb): 1.p: Ret, 2.p: Ret.
Retstrik (på rundp):
1.omg: Vrang, 2.omg: Ret.

Øreklap: Slå 3-4 m op på p 8 med 1 tråd Highlander + 1 tråd Vivaldi. Strik retstrik - samtidig efter 1 p tages der 1 m ud i hver side på hver 4.p totalt 5 gange = 13-14 m - der tages ud ved at slå om indenfor 1 m i hver side, på næste p strikkes omslaget drejet ret således at det ikke bliver hul. Strik retstrik til arb måler 8-9 cm, sæt m på 1 tråd. Strik 1 Øreklap til.

Hue: Strik den ene Øreklap ind på p 8, slå 8-9 nye m op på p (= bagpå) og strik den anden Øreklap ind på samme p = 34-37 m. Fortsæt med retstrik - samtidig tages der ud i hver side på hver 2.p (som på klappen): 1 m 2 gange = 38-41 m. Derefter slåes der 12-14 nye m op mellem øreklapperne foran = 50-55 m. Klip tråden og start midt bag på huen - videre strikkes arb færdig rundt på ærmep - herfra måles arb videre! Strik 14 p retstrik, derefter fortsættes der med glatstrik til færdig mål. Husk på strikkefastheden! Når arb måler 16 cm sættes der 5 mærketråde i arb med 10-11 m mellem hver. Videre lukkes der på højre side af alle mærketråde (ved at strikke 2 r sm) på hver 2.omg 9-10 gange = 5 m. Klip tråden, træk den gennem de resterende m og sy godt fast. Huen måler ca 27-28 cm midt foran.
TASKE:

Færdig mål: Bredde: 24 cm, højde: 33 cm

Materialer: DROPS Highlander fra Garnstudio
200 gr f.nr 12, beigemeleret
og brug: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
50 gr f.nr 02, brun

DROPS Pinde nr 8.

Strikkefasthed: P.nr er vejledende!
Før filtning: 10 m x 16 p på p 8 med 1 tråd Highlander + 1 tråd Vivaldi og glatstrik = 10 x 10 cm.
Efter filtning: ca 15 m x 24 p = 10 x 10 cm.

Taske: Slå 40 m op på p 8 med 1 tråd Highlander + 1 tråd Vivaldi. Strik 2 p retstrik, fortsæt med glatstrik til arb måler 110 cm, strik 2 p retstrik, luk af. Buk tasken dobbelt og sy den sammen i siderne i yderste led af yderste m.

Hank: Klip 15 tråde af hver kvalitet (= 30 tråde) á 120 cm. Bind en knude i den ene ende, fordel trådene i 3 bunter á 10 tråde og flet dem løst sammen, bind en knude nederst. Sy hanken fast i hver side af tasken på indersiden ca 5 cm fra toppen.

Kvast: Der laves 2 kvaste med 14 tråde af hver kvalitet (= 28 tråde) á 60 cm - se forkl side 3. Sy en kvast nederst i hver hjørne af tasken.

Filtning: Vask tasken i vaskemaskine med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Sæt maskinen på 40 grader vask med alm centrifugering, uden forvask. Når maskinen er færdig formes tasken i rigtig mål mens den stadigvæk er våd. Buk de øverste 3 cm ned mot retsiden.
Senere vaskes tasken som en alm uldtrøje

= brunmeleret
= beige
= slå om

Diagram

= brunmeleret
= beige
= 1 omsBehøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 79-1) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (23)

Heather Hess 10.01.2021 - 20:01:

I am trying to get a pattern but I keep getting It's time to vote oerlaid on the pattern so i can't see it all - how can I get one of your patterns - I already voted twice! Heather Hess

DROPS Design 11.01.2021 kl. 10:04:

Dear Mrs Hess, just close this small window "It's time to vote" by clicking on the small cross at the bottom corner on the right side. Happy knitting!

Evelyne Zrihen 08.01.2021 - 18:10:

Bonjour, je ne suis pas sûre de bien comprendre le début : commencer et terminer par 1 m end ( m lis) et 3 m end ? merci pour vos éclaircissements, Eve

DROPS Design 11.01.2021 kl. 07:12:

Bonjour Mme Zrihen, vous tricotez ainsi: 1 maille lis au point mousse, côtes *3 mailles endroit, 3 mailles envers*, répétez les côtes ainsi jusqu'à ce qu'il reste 4 mailles, terminez par 3 mailles endroit et 1 maille lis au point mousse. Bon tricot!

Ruth Rout 22.12.2020 - 01:05:

What yarn can I use instead of the discontinued Highlander yarn. I need something thick that is not itchy as I have Alopecia, and need a full bodied hat to give the impression I have hair under the hat.

DROPS Design 22.12.2020 kl. 06:45:

Hi Ruth, Highlander was a yarn from group E. We have 2 other yarns in the same group (with the same thickness), Drops Snow and Drops Andes. If you would like an even thicker yarn there is another selection in Group F. You can find the different yarn groups if you click on Yarn at the top of the page and choose Yarn groups. Happy crafting!

Eve 23.11.2020 - 12:04:

Bonjour, j'aimerais réaliser ce poncho, mais j'aurais besoin de votre aide pour la quantité de laine dont j'ai besoin; j'aimerais le réaliser en taille M, sur un fond écru avec les motifs brun (donc en inversé par rapport au modèle proposé); j'aimerais que la laine soit grosse, au moins aiguilles 8 ou 9; Pouvez-vous me dire ce que je dois prendre comme quantité ? Merci bcp, Evelyne

DROPS Design 23.11.2020 kl. 12:20:

Bonjour Eve, essayez notre convertisseur, vous pourrez voir ainsi les alternatives proposées ainsi que la quantité correspondante - retrouvez ici toutes les informations utiles sur les alternatives. Bon tricot!

Ragnhild Møgedal 08.07.2020 - 22:12:

Hei Vet dere om lengden på ponchoen er målt med eller uten frynser?

DROPS Design 09.07.2020 kl. 08:29:

Hej Ragnhild. Det ska vara utan frynser ser det ut som. Mvh DROPS Design

Marie Couture 12.11.2017 - 20:51:

Poncho Drops en Highlander. DROPS 79-1 Is there a collar? I don't see the explanation for the collar in the pattern but is seems to have one on the picture. Thank you for your help.

DROPS Design 12.11.2017 kl. 21:39:

Dear Marie, what you see as a collar is actually explained in the pattern, which says " Knit rib back and forth on needles for 25 cm - start and end with K 1 (edge st) and K 3". It is not a separate collar, rather the body is starting with a straight funnel. I hope this helps. Happy Knitting!

Angela 21.01.2017 - 03:47:

What length circular needles are needed for this pattern? Since the circumference is almost 80", do I need an 80" circular needle? I've never seen any that long and am otherwise unsure how to do this project. Please advise.

DROPS Design 23.01.2017 kl. 09:32:

Dear Angela, poncho is worked back and forth on circular needle on 2 parts sewn tog at the end. You can use a 80 cm circular needle (= approx. 31.5", not 80" needle). Happy knitting!

ROLAND 20.12.2016 - 16:37:

Merci pour votre réponse.Encore une précision: En suivant les diagrammes, les 28 augmentations centrales interrompent le motif commencé de chaque coté, comment y remédier? Merci de votre aide.

DROPS Design 21.12.2016 kl. 09:16:

Bonjour Mme Rolland, les augmentations au milieu de l'ouvrage figurent dans le diagramme et se tricotent comme indiqué dans le diagramme au milieu, on n'augmente pas sur les côtés. On tricote 1 m lis, M.1A en commençant par la flèche, on augmente à la fin de M1A tous les 2 rangs, puis 1 m centrale, et on tricote M.1 B en commençant en bas à droite par l'augmentation tous les 2 rangs et on termine par la flèche, les côtés restent "droits" et vont se suivre en ligne droite. Bon tricot!

ROLAND 18.12.2016 - 14:16:

Dans le diagramme M1A, on commence par la flèche de la taille mais pour le diagramme M1B, si comme expliqué ,on commence par la flèche, le jeté se retrouve en fin de travail. Dois je continuer le M1B par la M centrale et le jeté? Merci pour votre réponse

DROPS Design 19.12.2016 kl. 09:53:

Bonjour Mme Rolland, vous commencez M1A par la flèche et terminez M1B à la flèche (= même nombre de mailles pour la taille pour un motif symétrique). Bon tricot!

Marianne 18.05.2016 - 10:31:

Lurer på om det går an å strikke bolen i et stykke på rundpinne? Og ikke for- og bakstykket hver for seg? For å slippe vrange masker, så går det litt raskere å strikke, tenker jeg.

DROPS Design 18.05.2016 kl. 12:26:

Hej Marianne. Umiddelbart ville jeg ikke göre det her, da jeg er bange for at det vil gaa ud over faconen paa ponchoen. Men du kan pröve at strikke en pröve og se hvordan det gaar.

Kommentere opskrift DROPS 79-1

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.