DROPS / 87 / 1

DROPS 87-1 by DROPS Design

Firkantet DROPS sjal i "Vivaldi" med blondekant.

Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?

Mål: ca 125 x 125 cm
Materialer: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
200 gr f.nr 13, beige

DROPS Pinde nr 9.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

Strikkefasthed: Husk p.nr er vejledende 11 m x 22 p på p 9 og retstrik = 10 x 10 cm.

Retstrik (frem og tilbage på p): 1.p: ret, 2.p: ret.

Blondekant: Se diag M.1.

Sjal: Der strikkes først en firkant i retstrik, derefter strikkes der en blondekant som syes på firkanten. Slå 59 m op på 2 pinde nr 9 med Vivaldi (dette gøres for at opslåningskanten skal blive elastisk). Træk den ene p ud og strik retstrik. Husk på strikkefastheden. Når arb måler 54 cm (læg arb fladt på bordet og mål således at det måler lige meget i højden som på bredden) lukkes der løst af.

Blondekant: Slå 36 m op på 2 pinde nr 9. Træk den ene p ud og strik M.1 - OBS: Læg mærke til at blank rude i diag indikerer retstrik, dvs der strikkes ret på alle p, ikke glatstrik. Når blondekanten måler ca 3,5 m - afpas efter en hel rapport - lukkes der meget løst af.

Montering: Buk blondekanten dobbelt og sæt 1 mærketråd midt i bukket, buk blondekanten dobbelt en gang til og sæt 1 mærketråd midt i de 2 nye buk - fold hele længden ud igen. Fæst med nåle langs den ene ende af blondekanten midt på en af siderne i firkanten, videre fæstes blonde-kanten fast således at hver mærketråd kommer midt på en side i firkanten, den anden ende af blondekanten vil møde den første ende midt på en side. Sæt blonde-kanten fast til firkanten men lad ca 10 cm stå åben før og efter hver hjørne på firkanten. Sæt 1 rynketråd i hver hjørne på blondekanten og rynk det overflødige sammen. Sy blondekanten til firkanten kant i kant med små pæne sting og sy de to kortsider på blondekanten sammen kant i kant på samme måde.


Diagram

= ret fra retsiden, ret fra vrangen (= retstrik)
= omslag om p, på p tilbage strikkes omslaget ret
= 2 omslag om p, på p tilbage strikkes det første omslag ret og det andet omslag drejet ret
= luk 1 m
= 2 r sm

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 87-1.