DROPS / 87 / 1

DROPS 87-1 by DROPS Design

Nelikulmainen hartiahuivi pitsireunuksella ”Vivaldi”-langasta

Tällä ohjeella ei vielä ole nimeä. Tee nimiehdotus!

Drops 87-1
Mitat: n. 125 x 125 cm
Langanmenekki: Vivaldi:
200 g nro 13, beige

DROPS Puikot nro 9.
Neuletiheys: Puikkonro on ainoastaan suositus!
11 s x 22 krs ainaoikeaa puikoilla nro 9 = 10 x 10 cm.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

Ainaoikeinneule (edestakaisin puikoilla):
1. krs: Oikein, 2. krs: Oikein.

Pitsireunus: Katso ruutupiirros M.1.

Hartiahuivi: Tee aluksi ainaoikeinneulottu nelikulmio, neulo sitten pitsireunus ja ompele se kiinni nelikulmioon. Luo 2:lle puikolle nro 9 (jotta luomisreunasta tulisi löyhä) Vivaldi-langalla 59 s. Vedä toinen puikko pois ja neulo ainaoikeaa. Tarkista neuletiheys. Päätä s:t kun työn korkeus on 54 cm (laita työ litteäksi pöydälle ja tarkista, että työn korkeus on sama kuin sen leveys).

Pitsireunus: Luo 36 s 2:lle puikolle nro 9. Vedä toinen puikko pois ja neulo M.1:n mukaan - Huom: tyhjä ruutu piirroksessa tarkoittaa ainaoikeinneuletta, ts. neulo ainaoikeaa, eikä sileää neuletta. Päätä s:t hyvin löyhästi kun pitsireunuksen pituus on n. 3,5 m - sopeuta kokonaisen mallikerran jälkeen.

Viimeistely: Käännä pitsireunus kaksinkertaiseksi ja kiinnitä merkkilanka kääntöreunaan, käännä reunus uudestaan kaksinkertaiseksi ja kiinnitä 2 uutta merkkilankaa 2:een uuteen kääntöreunaan - käännä pitsireunus auki. Neulaa pitsireunuksen toinen pää kiinni nelikulmion sivun keskelle, neulaa sitten pitsireunus kiinni niin, että jokainen merkkilanka tulee nelikulmion sivun keskelle. Nyt pitsireunuksen toinen pää kohtaa ensimmäisen pään nelikulmion sivun keskellä. Neulaa pitsireunus kiinni nelikulmion ympäri, mutta jätä n. 10 cm ennen ja jälkeen jokaista kulmaa auki. Laita rypytyslanka pitsireunuksen jokaiseen kulmaan ja rypytä ylimääräinen pitsi.
Kiinnitä pitsireunus nelikulmioon reunat vastakkain pienin siistein pistoin ja ompele pitsireunuksen lyhyet sivut yhteen reunat vastakkain samalla tavalla.

Piirros

= oikea s oikealta puolelta, oikea s nurjalta puolelta (= ainaoikeinneule)
= 1 langankierto, neulo langankierto seuraavalla krs:lla oikein
= 2 langankiertoa puikolle, neulo ensimmäinen langankierto seuraavalla krs:lla oikein ja toinen langankierto kiertäen oikein
= päätä 1 s
= 2 s oikein yhteen

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 87-1 alkuperäisohjeeseen.