DROPS / 87 / 1

DROPS 87-1 by DROPS Design

DROPS Omslagdoek met ajourmotief en kanten rand van "Vivaldi".

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: ca 125 x 125 cm
Materialen: DROPS Vivaldi van Garnstudio,
200 gr nr. 13, beige

DROPS Breinld 9mm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, omslagdoek, ruche,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Stekenverhouding: LET OP! De breinld nr. is een advies! Gebruik indien nodig grotere of kleinere breinaalden.
11 st x 22 nld op breinld nr. 9 in ribbelst = 10 x 10 cm.

Ribbelst (heen en weer op de nld): alle naalden recht.

Rand: zie teltekening M.1.

Sjaal: eerst een vierkant van ribbelst breien, en vervolgens de rand breien. De rand wordt vervolgens aan het vierkant genaaid.
Zet met Vivaldi 59 st op met 2 breinld nr. 9 (dit is bedoeld om de rand elastisch te maken). Trek de ene nld uit het werk en brei ribbelst. Let op de stekenverhouding! Gebruik indien nodig grotere of kleinere breinaalden. Kant bij een totale hoogte (leg het werk vlak op een tafel, het werk moet en gelijke hoogte en breedte hebben) los af.

Rand: zet met Vivaldi 36 st op met 2 breinld nr. 9. Trek de ene nld uit het werk en brei teltekening M.1 – LET OP: een leeg ruitje is ribbelst, dus r breien op elke nld en geen tricotst! Als de rand een totale hoogte van ca 3,5 m heeft – (na een volledige herhaling van het patroon) – alle st heel los afkanten.

Afwerken: Leg de rand dubbel, en zet 1 draad vast in het midden, vouw de rand nog een keer dubbel en zet 1 merkdraad in de 2 nieuwe vouwen - het hele stukje weer uitvouwen. Zet de rand vast op het midden van de ene kant van de sjaal (=vierkant) met spelden, en zet verder de rand vast langs het vierkant zodat elke merkdraad in het midden van een zijde van het vierkant komt te zitten. Leg de rand met de goede kant op de goede kant van de omslagdoek en speld de delen op elkaar – begin boven aan weerskanten en werk naar beneden naar de punt - maar rimpel 10 cm voor de punt de rand in met een rijgdraad zodat de rand mooi los om de punt valt. Naai de kanten rand aan de omslagdoek met kleine overhandse steekjes in het laatste lusje van de laatste steken.

Telpatroon

= recht op de goede kant, recht op de verkeerde kant (= ribbels)
= 1 omsl, brei deze omslag in de volgende naald recht
= 2 omsl, brei in de volgende nld de eerst omsl recht en de tweede verdraait recht.
= kant 1 st af
= 2 st r samen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 87-1.