DROPS / 87 / 1

DROPS 87-1 by DROPS Design

Fyrkantig DROPS sjal i "Vivaldi" med spetskant.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått: ca 125 x 125 cm
Garnåtgång: DROPS Vivaldi från Garnstudio
200 gr nr 13, beige

DROPS St nr 9.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Stickfasthet: St.nr är bara rekommenderad! 11 m x 22 v på st 9 och rätst = 10 x 10 cm.

Rätst (fram och tillbaka på st): varv 1: Räta, varv 2: Räta.

Spetskant: Se diagr M.1.

Sjal: Det stickas först en fyrkant i rätst, sedan stickas det en spetskant som sys på fyrkanten. Lägg upp 59 m runt 2 st nr 9 med Vivaldi (detta för att uppläggningskanten ska bli elastisk). Drag ut den ena st och sticka rätst. Kontrollera stickfastheten. När arb mäter 54 cm (lägg arb plant på bordet och mät så att det mäter lika mycket i höjden som på bredden) maskas det av. Spetskant: Lägg upp 36 m runt 2 st nr 9. Drag ut den ena st och sticka M.1 -
Obs: notera att en blank ruta i diagr betyder rätstickning, dvs det stickas räta på alla v, inte slätst. När spetskanten mäter ca 3,5 m - avpassa efter en hel rapport - maskas det av mycket löst.

Montering: Vik spetskanten dubbel och sätt 1 märktråd i vikningen, vik kanten dubbel en gång till och sätt märktrådar i de 2 nya vikningarna - vik ut hela längden igen. Nåla fast den ena änden på spetskanten mitt på en av sidorna i fyrkanten, sedan nålas spetskanten fast så att varje märktråd kommer mitt på en sida i fyrkanten, den andra änden på spetskanten möter den första änden mitt på en sida. Nåla fast spetskanten runt fyrkanten men lämna ca 10 cm före och efter varje hörn på fyrkanten. Sätt 1 rynktråd i varje hörn på spetskanten och rynka ihop det överflödiga.
Sy fast spetskanten mot fyrkanten kant i kant med små fina stygn och sy ihop de två kortsidorna på spetskanten kant i kant på samma sätt.


Diagram

= rm från rätsidan, rm från avigsidan
= 1 omslag, på v tillbaka stickas omslaget räta
= 2 omslag om st, på v tillbaka stickas det första omslaget räta och det andra omslaget vridet räta
= maska av 1 m
= 2 rm tills

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 87-1.