DROPS / 87 / 1

DROPS 87-1 by DROPS Design

Firkantet DROPS sjal i "Vivaldi" med blondekant

Denne modellen mangler navn. Har du et godt forslag?

DROPS design: Modell nr OO-037
--------------------------------------------------------
Mål: ca 125 x 125 cm
Materialer: DROPS Vivaldi fra Garnstudio
200 gr f.nr 13, beige

DROPS Pinne nr 9.

Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: hullmønster, sjal, volang,

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

Strikkefasthet: Husk p.nr er kun veiledende 11 m x 22 p på p 9 og riller = 10 x 10 cm.

Rille (frem og tilbake på p): 1 rille = 2 pinner. 1.p: Rett, 2.p: Rett.

Blondekant: Se diag M.1.

Sjal: Det strikkes først en firkant i riller, deretter strikkes det en blondekant som syes på firkanten. Legg opp 59 m over 2 pinner nr 9 med Vivaldi (dette gjøres for at oppleggskanten skal bli elastisk). Trekk den ene p ut og strikk riller. Husk på strikkefastheten. Når arb måler 54 cm (legg arb flatt på bordet og mål slik at det måler like mye i høyden som i bredden) felles det løst av.

Blondekant: Legg opp 36 m over 2 pinner nr 9. Trekk den ene p ut og strikk M.1 - NB: Legg merke til at blank rute i diag indikerer rillestrikk, dvs det strikkes rett på alle p, ikke glstrikk. Når blondekanten måler ca 3,5 m - avpass etter en hel rapport - felles det meget løst av.

Montering: Brett blondekanten dobbelt og sett 1 merketråd i bretten, brett blondekanten dobbelt en gang til og sett 1 merketråd i de 2 nye brettene - brett hele lengden ut igjen. Nål den ene enden av blondekanten fast midt på en av sidene i firkanten, videre nåles blondekanten fast slik at hver merketråd kommer midt på en side i firkanten, den andre enden av blondekanten vil møte den første enden midt på en side. Nål blondekanten fast til firkanten men la det stå igjen ca 10 cm før og etter hvert hjørne på firkanten. Sett 1 rynketråd i hvert hjørne på blondekanten og rynk sammen det overflødige. Sy blondekanten til firkanten kant i kant med små pene sting og sy de to kortsidene på blondekanten sammen kant i kant på samme måte.

Diagram

= rett fra retten, rett fra vrangen (= riller)
= 1 kast om p, på p tilbake strikkes kastet rett
= 2 kast om p, på p tilbake strikkes det første kastet rett og det andre kastet vridd rett
= fell 1 m
= 2 r sm

Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.