DROPS Baby / 36 / 7

Baby Plum by DROPS Design

Strikket hue og hagesmæk med patent til baby i DROPS BabyMerino. Størrelse 1 mdr – 4 år.

DROPS Design: Model bm-115-by
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------

HELE SÆTTET:

STØRRELSE:
1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2 - 3/4) år

Materialer:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 (100-100) g farve 34, lyng

HUE:

STØRRELSE:
1/3 - 6/9 - 12/18 mdr (2 - 3/4) år
Passer hovedmål i cm: 40/42 - 42/44 - 44/46 (48/50 - 50/52)

MATERIALER:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50 (100-100) g farve 34, lyng

STRIKKEFASTHED:
24 masker i bredden og 48 pinde i højden med helpatent = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 2,5: Længde på 40 cm til helpatent.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

HAGESMÆK:

STØRRELSE:
Størrelse: 1/9 - 9/18 mdr
Højde: Langs midten = ca 10-12 cm
Bredde: Langs oversiden = ca 35-42 cm

MATERIALER:
DROPS BABY MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50 g farve 34, lyng

STRIKKEFASTHED:
24 masker i bredden og 48 pinde i højden med helpatent = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 2,5: Længde på 40 cm til helpatent.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

DROPS PERLEMORKNAP, Buet (hvid) NR 521: 1 stk i begge størrelser.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 47.9kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

HELPATENT- gælder hagesmækken:
1.PIND (= fra vrangen): Strik 1 maske retstrik, * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse maske ret sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, afslut med slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 maske retstrik.
2.PIND (= fra retsiden): Strik 1 maske retstrik, * strik omslaget og den løse maske ret sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik fra *-* til der er et omslag og 2 masker tilbage, strik omslaget og den løse maske ret sammen, strik 1 maske retstrik.
Gentag 1. og 2. pind opover.

UDTAGNINGSTIPS-1:
Strik 3 masker i masken og omslaget med mærketråd således: Strik omslaget og masken ret sammen, men vent med at slippe masken og omslaget der strikkes i af pinden, slå om højre pind og strik masken og omslaget ret sammen 1 gang til, slip derefter retmasken og omslaget der blev strikket i af venstre pind = 3 masker (= 2 masker taget ud). På næste pind (= fra vrangen) strikkes de nye masker i helpatent-mønster, men maskerne strikkes uden omslag.

UDTAGNINGSTIPS-2:
Strik 5 masker i masken og omslaget med mærketråd således: Strik omslaget og masken ret sammen, men vent med at slippe masken og omslaget der strikkes i af pinden, * slå om højre pind og strik masken og omslaget ret sammen 1 gang til, uden at slippe masken og omslaget der strikkes i af pinden *, strik fra *-* totalt 2 gange, slip derefter retmasken og omslaget der blev strikket i af venstre pind = 5 masker (= 4 masker taget ud). På næste pind (= fra vrangen) strikkes de nye masker i helpatent-mønster, men maskerne strikkes uden omslag.

HELPATENT – gælder huen.
1.PIND (= vrangen): Strik 1 maske retstrik, * 1 maske ret, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, afslut med 1 maske ret og 1 maske retstrik.
2.PIND (= retsiden): Strik 1 maske retstrik, * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse maske ret sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, afslut med slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 maske retstrik.

3.PIND (= vrangen): Strik 1 maske retstrik, * strik omslaget og den løse maske ret sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik fra *-* til der er et omslag og 2 masker tilbage, strik omslaget og den løse maske ret sammen, strik 1 maske retstrik.
Gentag 2. og 3. pind opover.

INDTAGNINGSTIPS:
Ved 1. mærketråd tages der ind således:
Strik 3 masker ret sammen (omslagene tæller ikke som egne masker, dvs 2 masker taget ind).

Ved 7. mærketråd strikkes der således:
Ta 1 maske løs af pinden, strik de 2 næste masker ret sammen, løft den løse maske over (omslagene tæller ikke som egne masker, dvs 2 masker taget ind).

Ved 3. og 5. mærketråd tages der ind således:
Strik 5 masker og 3 omslag (= totalt 8 masker) sammen således: Løft de første 3 masker og 2 omslag løst over på højre pind som om de skulle strikkes ret sammen, strik de næste 2 masker og omslag ret sammen, løft de 5 løse masker (inklusive omslag) fra højre pind over maskerne som blev strikket sammen (dvs 4 masker taget ind)

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HAGESMÆK - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind, ovenfra og ned. Arbejdet strikkes i patent, og der tages ud i patentmaskerne i hver side, og i midten af arbejdet.

HAGESMÆK:
Slå 7 masker op på rundpind 2,5 med Baby Merino. Første pind strikkes fra vrangen, således: 1 kantmaske retstrik, slå om, 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 ret, slå om, 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 ret, slå om, 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 kantmaske i retstrik. Vend arbejdet, og sæt 3 mærketråde i arbejdet således (= fra retsiden): 1. mærketråd i 2.maske på pinden, 2.mærketråd i 4. maske på pinden, og 3.mærketråd i 6. maske på pinden. Strik således – fra retsiden:

1 kantmaske i retstrik, tag 2 masker ud i næste maske og slå om – læs UDTAGNINGSTIPS-1, slå om og tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, tag 4 masker ud i næste maske og omslag – læs UDTAGNINGSTIPS-2, slå om og tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, tag 2 masker ud i næste maske og omslag – læs UDTAGNINGSTIPS-1, afslut med 1 kantmaske retstrik = 15 masker på pinden. Efter udtagningerne flyttes mærketrådene, 1.mærketråd sættes i første patentmaske på pinden (efter kantmasken), 2.mærketråd sættes i den midterste maske på pinden (den midterste maske af de 5 masker som blev strikket i 1 maske), og den 3.mærketråd sættes i den sidste patentmaske på pinden (før kantmasken).

På næste pind (= fra vrangen) strikkes der HELPATENT – læs forklaring over. De nye masker strikkes uden omslag på første pind.

Fortsæt i helpatent og udtagninger, der tages ud på hver 4.pind i siderne (mærketråd 1 og 3), og på hver 8.pind i midten (mærketråd 2). Flyt mærketrådene efter hver udtagning, så der altid tages ud i den midterste maske, og i maskerne mod kantmaskerne i retstrik. Når arbejdet måler 10-12 cm (eller ved ønsket mål), lukkes der af.

Sy en knap i den ene ende af hagesmækken (knappen lukkes mellem kantmasken og første maske i patent i den anden ende).

-------------------------------------------------------

HUE - KORT OVERSIGT OVER TØJET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind, ovenfra og ned.

HUE:
Slå 17 masker op i alle størrelser på pind 2,5 med Baby Merino.

Strik første pind med HELPATENT – læs forklaring over. Vend arbejdet, og sæt 7 mærketråde i arbejdet således (uden at det strikkes): 1.mærketråd i 3.maske, 2.mærketråd i 5.maske, 3.mærketråd i 7.maske, 4.mærketråd i 9.maske, 5.mærketråd i 11.maske, 6.mærketråd i 13.maske, 7.mærketråd i 15.maske.

Der skal tages ud ved mærketråd 2, 4 og 6, senere skal der tages ind ved mærketråd 1, 3, 5 og 7.

Strik 2. pind helpatent, SAMTIDIG tages der 4 masker ud i maskerne med 2., 4., og 6.mærketråd – læs UDTAGNINGSTIPS-2 = 29 masker. Efter udtagningen flyttes mærketrådene til den midterste af de 5 masker som blev strikket i 1 maske. Fortsæt med helpatent, Samtidig med at der tages ud ved disse 3 mærker. Tag ud på hver 8.pind totalt 7-8-9-10-11 gange = 101-113-125 (137-149) masker.

Fortsæt i helpatent, men nu skal der tages masker ind i tillæg til udtagningerne. Der tages 2 masker ind ved 1. og 7. mærke, og der tages 4 masker ind ved 3. og 5. mærketråd – læs INDTAGNINGSTIPS. Tag ind og tag ud på hver 8.pind, maskeantallet er det samme (der tages 12 masker ind, og der tages 12 masker ud). Fortsæt med helpatent, udtagninger og indtagninger til arbejdet måler ca 11-13-14 (16-17) cm, eller til ønsket mål (der er nu 2 cm tilbage). Strik næste pind således fra retsiden: Strik 1 maske retstrik, * 1 vrang, strik omslaget og den løse maske ret sammen *, strik fra *-* til der er 1 maske tilbage, strik 1 maske retstrik. Fortsæt derefter med rib (1 ret, 1 vrang) i 2 cm. Luk af med ret over ret og vrang over vrang.

MONTERING:
Træk en tråd gennem opslåningskanten, træk sammen og hæft godt. Sy huen sammen midt bagpå, indenfor 1 kantmaske retstrik i hver side.

BINDEBÅND:
Slå 4 masker op på pind 2,5 med Baby Merino. Strik således: * 1 ret, læg garnet foran arbejdet (mod dig), tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, læg garnet bag arbejdet igen (fra dig) *, strik fra *-* 1 gang til, og fortsæt således på hver pind.
Det bliver nu en rundstrikket snor. Luk af når båndet måler ca 20-22-24 (26-28) cm. Strik 1 bånd til på samme måde. Sy et bånd i nederst på hver side af huen.

POMPON:
Lav en pompon på ca 4 cm i diameter, og sy den fast i toppen af huen.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 21.08.2020
Rettelse: Lagt mål til på hagesmækken.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Baby 36-7) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (3)

Kerstin Bartel 11.09.2020 - 19:20:

Ich blicke bei der Mütze nicht durch...warum muss ich Maschen abnehmen? Macht doch keinen Sinn, wenn ich die Anzahl der zugenommenen Maschen gleich wieder abnehmen muss...wie soll die Mütze dann jemals mehr als 29 Maschen kriegen??? Wir sitzen hier zu 2. und haben ein mega Fragezeichen überm Kopp....

DROPS Design 14.09.2020 kl. 08:10:

Liebe Frau Bartel, nach der 1. Zunahme haben Sie 29 Maschen, dann stricken Sie die Zunahmen weiter (= 4 Zunahmen x 3 Markierungsfäden = 12 Maschen) noch 6-7-8-9-10 Mal (= insgesamt 7-8-9-10-11 x )= nach allen Zunahmen haben Sie 101-113-125 (137-149) Maschen. Erst dann stricken Sie Abnahmen gleichzeitig zu den Zunahmen, und so bleibt die Maschenanzahl gleich. Viel Spaß beim stricken!

Simone 15.07.2020 - 11:47:

Liebes Drops-Team, das Set ist wunderschön geworden. Vielen Dank für die tolle Anleitung. Eine Frage: kann man die Mütze theoretisch auch rund stricken?

DROPS Design 15.07.2020 kl. 12:46:

Liebe Simone, danke für Ihre Rückmeldung - die Mütze können Sie sicher in Runden stricken, aber dann sollte die Anleitung angepasst werden. Viel Spaß beim stricken!

Simone 03.07.2020 - 15:12:

Liebes Drops Team, bedeutet das dann, dass ich immer in der Rückreihe nach einer Zunahme mehrere Maschen einfach rechts abstricken muss, da ich die zugenommen Maschen ja einarbeiten soll. In der Anleitung zum Vollpatent soll man eigentlich abwechselnd mit und ohne Umschlag stricken.

DROPS Design 03.07.2020 kl. 15:28:

Liebe Simone, bei den Rückreihen nach den Zunahmen werden die neuen Maschen im Vollpatent gestrickt - aber ohne die Maschen zusammen mit ihrem Umschlag stricken, denn diese Maschen noch keinen Umschlag haben - dieses Video zeigt, wie man mehrere Maschen bei den Hinreihen zunimmt und bei den Rückreihen strickt. Viel Spaß beim stricken!

Kommentere opskrift DROPS Baby 36-7

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.