DROPS / 192 / 44

Lissie by DROPS Design

Strikket pandebånd i DROPS Air. Arbejdet er strikket med helpatent i to farver og snoning midt foran.

DROPS Design: Model ai-160
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

Størrelse: One-size
Passer hovedmål: 54/56 cm.
Materialer:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50 g farve 02, hvede
50 g farve 10, tåge

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

STRIKKEFASTHED:
13 masker i bredden og 18 pinde i højden med helpatent (set fra retsiden, dvs totalt 36 pinde) = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPINDE NR 6: Længde på 40 cm, 60 cm eller 80 cm.
DROPS SNONINGSPIND – til snoningen.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.
Kommentarer (1)

65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Uld
fra 27.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 27.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 27.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 55.9kr. Læs mere.
-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

2-FARVET HELPATENT MED OMSLAG:
1.PIND(= vrangen): Strikkes med tåge.
Strik 1 maske retstrik, * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 ret *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, slå om, tag 1 maske løs af som om den skulle strikkes vrang og strik 1 maske retstrik. Vend arbejdet.

2.PIND(= retsiden): Strikkes med hvede.
Løft den 1.maske med tåge løst af pinden som om den skulle strikkes vrang: * strik omslaget og den løse maske ret sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, strik omslaget og den løse maske ret sammen, løft den sidste maske løst af som om de skulle strikkes vrang.
Skub maskerne til den anden ende af rundpinden så der strikkes fra samme side en gang til.

3.PIND (= retsiden): Strikkes med tåge.
Strik 1 maske retstrik, * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse maske vrang sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, slå om, tag 1 maske løs af som om den skulle strikkes vrang og strik 1 maske retstrik. Vend arbejdet.

4.PIND(= vrangen): Strikkes med hvede.
Løft den 1.maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang: * Strik omslaget og den løse maske vrang sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, * strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, strik omslaget og den løse maske vrang sammen, løft den sidste maske løst af som om den skulle strikkes vrang. Skub maskerne til den anden ende af rundpinden så der strikkes fra samme side en gang til.

5.PIND(= vrangen): Strikkes med tåge.
Strik 1 maske retstrik, * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse maske ret sammen *, strik fra *-* til der er 2 masker tilbage, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang og strik 1 maske retstrik. Vend arbejdet.

Gentag 2.-5.pind.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

PANDEBÅND - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind.

PANDEBÅND:
Slå 40 masker op på rundpind 6 med hvede. Strik således fra retsiden: Strik 1 maske RETSTRIK – læs forklaring over, * 2 masker ret sammen, 1 maske vrang *, strik fra *-* til der er 3 masker tilbage, strik 2 masker ret sammen og afslut med 1 maske retstrik = 27 masker. Klip tråden.
Derefter strikkes der 2-FARVET HELPATENT MED OMSLAG – læs forklaring over. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når arbejdet måler 24 cm, sørg for at næste pind strikkes med tåge fra retsiden, sættes de første 13 masker på snoningspind bag arbejdet (omslagene regnes ikke som masker), strik næste maske (= 1 ret) vrang sammen med næste vrangmaske og omslaget (= 1 maske taget ind), strik 12 masker helpatent med omslag, slå 1 maske op med hvede, strik helpatent med omslag over alle de 12 masker på snoningspinden (1.maske strikkes vrang, har ikke noget omslag) og afslut med at strikke omslaget og masken ret sammen = 27 masker.
Klip tråden (i hvede) og strik videre med helpatent med omslag (masken som blev slået op strikkes vrang og har ikke noget omslag) og retstrik-masker som før til arbejdet måler 49 cm. Luk af med hvede; med ret over ret og vrang over vrang.

MONTERING:
Sy opslåningskanten sammen med aflukningskanten i yderste led af yderste maske.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 07.12.2018
Rettelse: .... Når arbejdet måler 24 cm, sørg for at næste pind strikkes med tåge fra retsiden, sættes de første 13 masker på snoningspind bag arbejdet (omslagene regnes ikke som masker), strik næste maske (= 1 ret) vrang sammen med næste vrangmaske og omslaget (= 1 maske taget ind), strik 12 masker helpatent, slå 1 maske op med hvede, strik helpatent over alle de 12 masker på snoningspinden (1.maske strikkes vrang, har ikke noget omslag) og afslut med at strikke omslaget og masken ret sammen = 27 masker.
Klip tråden (i hvede) og strik videre med helpatent (masken som blev slået op strikkes vrang og har ikke noget omslag) og retstrik-masker som før til arbejdet måler 49 cm. Luk af med hvede; med ret over ret og vrang over vrang.

Gerda 09.12.2018 - 10:45:

Hoe breed wordt de band met27 steken? Vast bedankt.

DROPS Design 09.12.2018 kl. 16:17:

Dag Gerda,

Bij een stekenverhouding van 13 steken = 10 cm, zou de band ongeveer 20 cm worden met 27 steken.

Kommentere opskrift DROPS 192-44

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.