DROPS / 192 / 44

Lissie by DROPS Design

Stickat pannband i DROPS Air. Arbetet är stickat med helpatent i två färger och fläta mitt fram.

DROPS Design: Modell ai-160
Garngrupp C eller A + A
-------------------------------------------------------

Storlek: One-size
Passar huvudmått: 54/56 cm.
Garnåtgång:
DROPS AIR från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
50 g färg 02, vete
50 g färg 10, dimma

-------------------------------------------------------
TILLBEHÖR TILL ARBETET:

STICKFASTHET:
13 maskor på bredden och 18 varv på höjden med helpatent (sett från rätsidan, dvs totalt 36 varv) = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKA NR 6: längd på 40 cm, 60 cm eller 80 cm.
DROPS FLÄTSTICKA – till flätan.
Sticknumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.
Kommentarer (1)

65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Ull
från 47.00 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 47.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 47.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 94kr. Läs mer.
-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

TVÅFÄRGAD HELPATENT MED OMSLAG:
VARV 1(= avigsidan): Stickas med dimma.
Sticka 1 maska rätstickning, * 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig, 1 rätmaska *, sticka från *-* till det återstår 2 maskor, 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig och sticka 1 maska rätstickning. Vänd arbetet.

VARV 2 (= rätsidan): Stickas med vete.
Lyft den 1:a maskan med dimma som om den skulle stickas avig: * sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans, 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig, sticka från *-* till det återstår 2 maskor, sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans, lyft den sista maskan som om de skulle stickas avig.
Skjut maskorna till den andra änden av rundstickan så att det stickas från samma sida en gång till.

VARV 3 (= rätsidan): Stickas med dimma.
Sticka 1 maska rätstickning, * 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig, sticka omslaget och den lyfta maskan aviga tillsammans *, sticka från *-* till det återstår 2 maskor, 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig och sticka 1 maska rätstickning. Vänd arbetet.

VARV 4(= avigsidan): Stickas med vete.
Lyft den 1:a maskan som om den skulle stickas avig: * Sticka omslaget och den lyfta maskan aviga tillsammans, 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig, * sticka från *-* till det återstår 2 maskor, sticka omslaget och den lyfta maskan aviga tillsammans, lyft den sista maskan som om den skulle stickas avig. Skjut maskorna till den andra änden av rundstickan så att det stickas från samma sida en gång till.

VARV 5 (= avigsidan): Stickas med dimma.
Sticka 1 maska rätstickning, * 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig, sticka omslaget och den lyfta maskan räta tillsammans *, sticka från *-* till det återstår 2 maskor, 1 omslag, lyft 1 maska som om den skulle stickas avig och sticka 1 maska rätstickning. Vänd arbetet.

Upprepa varv 2-5.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

PANNBAND - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas fram och tillbaka på rundsticka.

PANNBAND:
Lägg upp 40 maskor på rundsticka 6 med vete. Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 maska RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan, * 2 maskor räta tillsammans, 1 avigmaska *, sticka från *-* till det återstår 3 maskor, sticka 2 maskor räta tillsammans och avsluta med 1 maska rätstickning = 27 maskor. Klipp av tråden.
Sedan stickas det TVÅFÄRGAD HELPATENT MED OMSLAG – läs förklaring ovan. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När arbetet mäter 24 cm, anpassa så att nästa varv stickas med dimma från rätsidan, sätts de första 13 maskorna på flätsticka bakom arbetet (omslagen räknas inte som maskor), sticka nästa maska (= 1 rätmaska) avig tillsammans med nästa avigmaska och omslaget (= 1 maska minskad), sticka 12 maskor helpatent med omslag, lägg upp 1 maska med vete, sticka helpatent med omslag över de 12 maskorna på flätstickan (1:a maskan stickas avig och har inget omslag) och avsluta med att sticka omslaget och maskan räta tillsammans = 27 maskor.
Klipp av tråden (i vete) och sticka sedan med helpatent med omslag (maskan som blev lagt upp stickas avig och har inget omslag) och rätstickade maskor som förut till arbetet mäter 49 cm. Maska av med vete; med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor.

MONTERING:
Sy uppleggskanten tills med avavmskanten i yttersta maskbågarnaaska.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 07.12.2018
Rättelse: ....När arbetet mäter 24 cm, anpassa så att nästa varv stickas med dimma från rätsidan, sätts de första 13 maskorna på flätsticka bakom arbetet (omslagen räknas inte som maskor), sticka nästa maska (= 1 rätmaska) avig tillsammans med nästa avigmaska och omslaget (= 1 maska minskad), sticka 12 maskor helpatent, lägg upp 1 maska med vete, sticka helpatent över de 12 maskorna på flätstickan (1:a maskan stickas avig och har inget omslag) och avsluta med att sticka omslaget och maskan räta tillsammans = 27 maskor.
Klipp av tråden (i vete) och sticka sedan med helpatent (mamskan som blev lagt upp stickas avig och har inget omslag) och rätstickade maskor som förut till arbetet mäter 49 cm. Maska av med vete; med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor.

Gerda 09.12.2018 - 10:45:

Hoe breed wordt de band met27 steken? Vast bedankt.

DROPS Design 09.12.2018 kl. 16:17:

Dag Gerda,

Bij een stekenverhouding van 13 steken = 10 cm, zou de band ongeveer 20 cm worden met 27 steken.

Kommentér oppskrift DROPS 192-44

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.