DROPS Extra / 0-1403

Bright Side Coasters by DROPS Design

Hæklede bordskånere til Jul. Arbejdet er hæklet i DROPS Cotton Light

DROPS Design: Model cl-078
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Mål: mellem 10-12 cm i diameter
Materialer:
DROPS COTTON LIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
50 g farve 01, natur
50 g farve 31, perlegrå
50 g farve 21, lys beige

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe B)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 3,5 – eller den nål du skal bruge for at få 22 stangmasker og 11 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tags: bordpynt, jul, køkken,

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.10.
----------------------------------------------------------

BORDSKÅNERE:
Der hækles 10 bordskånere i 10 forskellige mønstre. Bordskånerne er nummereret således: Nr-1 er ved siden ved koppen, derefter tælles der på hver række fra venstre mod højre.

BORDSKÅNER-1:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med natur og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.1a (= start + 1.omgang). Hækl mønster efter diagram A.1c totalt 6 gange på omgangen - diagram A.1b viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.1c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.1b og A.1 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER-2:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med lys beige og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.2b totalt 1 gang på omgangen og A.2c totalt 6 gange på omgangen - diagram A.2a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.2b/A.2c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.2 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -3:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med natur og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.3b totalt 4 gange på omgangen - diagram A.3a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.3b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.3 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 x 11 cm. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -4:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med perlegrå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.4b - diagram A.4a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.4b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.4 er færdig i højden måler bordskåneren ca 12 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -5:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med natur og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.5b totalt 1 gang på omgangen og A.5c totalt 3 gange på omgangen - diagram A.5a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.5b/A.5c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.5 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 x 11 cm. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -6:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med lys beige og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.6b totalt 1 gang på omgangen og A.6c totalt 6 gange på omgangen - diagram A.6a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.6 b/A.6c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.6 er færdig i højden måler bordskåneren ca 12 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -7:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med perlegrå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.7b totalt 8 gange på omgangen - diagram A.7a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.7b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.7 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -8:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med perlegrå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.8b totalt 1 gang på omgangen og A.8c totalt 12 gange på omgangen - diagram A.8a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.8 b/A.8c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.8 er færdig i højden måler bordskåneren ca 12 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -9:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med lys beige og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.9b totalt 1 gang på omgangen og A.9c totalt 5 gange på omgangen - diagram A.9a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.9b/A.9c. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.9 er færdig i højden måler bordskåneren ca 11 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

BORDSKÅNER -10:
Bordskåneren hækles rundt fra midten og ud.
Hækl 4 luftmasker på nål 3,5 med perlegrå og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Derefter hækles der rundt efter diagram A.10b totalt 8 gange på omgangen - diagram A.10a viser hvordan omgangene starter og slutter og hækles i tillæg til A.10b. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når hele diagram A.10 er færdig i højden måler bordskåneren ca 10 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

Diagram

= kædemaske
= luftmaske
= 3 luftmasker
= 4 luftmasker
= fastmaske om luftmaskeringen/luftmasken/luftmaskebuen
= fastmaske i masken
= fastmaske mellem 2 fastmasker
= fastmaske i bagerste led af masken
= 2 fastmasker i bagerste led af masken
= stangmasker i masken
= stangmasker om luftmaskeringen/luftmasken/luftmaskebuen
= 2 stangmasker i samme maske
= hækl 2 stangmasker i næste maske, men vent med sidste omslag og gennemtræk på begge disse stangmasker, lav et omslag og træk gennem alle 3 løkker på nålen
= hækl 1 stangmaske i næste maske, men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl 2 stangmasker i næste maske, men vent med sidste omslag og gennemtræk på begge disse stangmasker, lav et omslag og træk gennem alle 4 løkker på nålen
= 5 stangmasker i samme maske
= 4 luftmasker, sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske – se punkt på cirkel, omgangen starter og slutter her
Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1403.