DROPS / 183 / 23

Queen of Hearts by DROPS Design

Settet består av: Mössa och vantar med hjärtan. Arbetet är stickat i DROPS Fabel

DROPS Design: Modell fa-383
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Till hela settet går det åt ca 100 g färg 400, svart och 100 g färg 916, grand canyon.
-----------------------------------------------------------

MÖSSA:
Storlek: XS/S - M/L
Passar huvudomkrets på ca: 52/54 - 56/58 cm.
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
50 g färg 400, svart
50 g färg 916, grand canyon

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR OCH RUNDSTICKA (40 cm) NR 2,5 – eller de stickor du måste använda för att få 26 maskor och 34 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS RUNDSTICKA (40 cm) NR 2 till resår - eller de stickor du måste använda för att få 29 maskor och 38 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
-----------------------------------------------------------

VANTAR:
Storlek: one-size
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50 g färg 400, svart
50 g färg 916, grand canyon

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5 – eller de stickor du måste använda för att få 26 maskor och 34 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2 till resår - eller de stickor du måste använda för att få 29 maskor och 38 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

----------------------------------------------------------

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

75% Ull, 25% Polyamid
från 25.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 25.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 26.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 30.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 100kr. Läs mer.

Instruktioner

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MAGISK CIRKEL:
För att slippa hål i mitten börjas det med denna teknik:
Håll i garnänden med vänster hand och gör en ögla runt vänster pekfinger (från vänster mot höger). Håll i öglan med vänster tumme och pekfinger. Stick in stickan genom öglan, hämta tråden från nystanet (dvs lägg tråden 1 gång över stickan från dig), drag tillbaka tråden genom öglan, gör 1 omslag om stickan (tråden läggs nu bakfrån och mot dig) och drag omslaget genom maskan på stickan, * stick in stickan genom öglan, gör 1 omslag om stickan (tråden läggs bakifrån och mot dig), drag omslaget genom öglan, gör 1 nytt omslag om stickan (bakifrån och mot dig) och drag omslaget genom yttersta maskan på höger sticka (dvs den sista maskan som gjordes) *, upprepa *-* till det är 8 maskor på stickan. Fördela maskorna på 4 stycken strumpstickor 2,5 som förkarat i beskrivningen.
Sticka sedan som förklarat i beskrivningen – SAMTIDIGT dras det i garnänden så att öglan snörs ihop och hålet försvinner.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.5. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan. I diagram A.1 och A.2, välj diagram för önskad storlek.
----------------------------------------------------------

MÖSSA:
Arbetet stickas runt på rundsticka, det byts till strumpstickor när det minskas på toppen av mössan. På grund av mönstret på mössan kommer mönstret i XS/S og M/L. Om man önskar en storlek S/M kan storlek XS/S stickas på et ½ nummer större.

Lägg upp 128-152 maskor på rundsticka 2 med svart och sticka 1 varv rätt. På nästa varv stickas det resår med 2 rätmaskor och 2 avigmaskor till arbetet mäter ca 4 cm. Byt till rundsticka 2,5 och sticka 1 varv rätt där det minskas 8 maskor jämnt fördelat på varvet = 120-144 maskor. Sticka diagram A.1 (mönstret i diagrammet är delbart med 8 maskor, men eftersom diagrammen ska passa över varandra måste det börjas på olika delar av mönstret beroende på storlek). A.1 stickas 3-6 ggr på bredden. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Upprepa diagrammet 3 ggr på höjden, arbetet mäter ca 17 cm. Sedan stickas diagram A.2 över A.1. När diagrammet är färdigstickat på höjden är det 12 maskor kvar på varvet. Sticka 2 och 2 maskor räta tillsammans = 6 maskor. Klipp av tråden. Drag tråden genom maskorna ett par ggr, drag åt och fäst ordentligt.

----------------------------------------------------------

VANTAR:
Vanten stickas runt på strumpstickor. Handen stickas från fingrarna och upp till där tumhålet görs. Tummen stickas runt från toppen innan det minskas till tumhål och den sätts tillsammans med resten av vanten. Sedan stickas arbetet vidare runt.

VANTE DEL 1:
Börja med svart och MAGISK CIRKEL – se förklaring ovan = 8 maskor fördelat på 4 strumpstickor 2,5 – OBS: Om man inte vill börja med en magisk cirkel läggs det upp 8 maskor med svart (när vanten är färdig träs det en tråd upp och ner genom maskorna runt hålet på toppen och hålet dras ihop).
Sedan stickas det mönster runt efter diagram A.3 för vänster vante och A.4 för höger vante. När ökningarna i diagrammet är färdiga är det 56 maskor på varvet. KONTROLLERA STICKFASTHETEN! Sticka sedan till varvet markerat med pil i diagrammet (arbetet mäter ca 12 från toppen), på detta varv maskas det av 3 maskor till tumhål (de svarta rutorna i diagrammet visar var det maskas av). Lägg vanten åt sidan och sticka tummen.

TUMME.
Börja med svart och MAGISK CIRKEL = 8 maskor fördelade på strumpstickor 2,5. Sticka runt efter diagram A.5. När ökningarna i diagrammet är färdiga är det 20 maskor på varvet. På sista varvet i diagrammet maskas det av 3 maskor till tummehål på varvet (de svarta rutorna i diagrammet visar var det maskas av). Det är 17 maskor kvar på tummen. Tummen är nu färdig.

VANTE DEL 2:
Nu ska tummen stickas ihop med vanten, placera tummen på stickorna där det maskades av maskor till tumhål på vanten. Sticka sedan runt efter diagram A.3/A.4 över maskorna på vanten som förut, de svarta rutorna hoppas över, här stickas diagram A.6 (= tumkil). Stjärnan i A.6 ska passa med stjärnan i A.5 så att mönstret inte bryts. När diagram A.6 är färdigt är det 56 maskor på varvet. Fortsätt att sticka efter A.3/A.4. När diagrammet är färdigstickat byt till strumpstickor 2 och sticka 1 varv rätt, sedan stickas det resår med 2 rätmaskor och 2 avigmaskor i 5 varv. Maska av löst med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor. Sy ihop hålet vid tummen, fäst trådarna.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 27.10.2017
Rettet til rundpinne på starten av luen. Lagt inn info om å sy åpningen mellom tommel og vott.
Uppdaterad online: 06.12.2018
Rättelse: symbolen för omslag är lagt till symbolförklaringen
Uppdaterad online: 10.12.2018
Rättelse: ... På grund av mönstret på mössan kommer mönstret i XS/S og M/L. Om man önskar en storlek S/M kan storlek XS/S stickas på et ½ nummer större.

Diagram

= svart
= grand canyon
= mellan 2 maskor görs det 1 omslag, omslaget stickas vridet räta på nästa varv, så det inte blir hål
= sticka 2 maskor räta tillsammans med svart
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska med svart, drag den lyfta maskan över den maska som stickats.
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 2 maskor räta tillsammans och drag den lyfta maskan över maskorna som stickades tillsammans
= maskan som maskades av i A.3, A.4 och A.5. Hoppa över denna maskan.
Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 183-23) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (11)

Murielle Pham 11.11.2019 - 15:39:

Bonjour, J'ai fait mon pouce je dois maintenant le relier à la moufle mais je n'étais pas sûre de comprendre la méthode... Je rassemble à quel endroit ? Pour le gousset, je dois monter des mailles ??? La vidéo indiquée parle du gousset qui part du bas de la moufle hors celle ci se tricoté par le haut... Merci pour votre aide

DROPS Design 11.11.2019 kl. 16:20:

Bonjour Mme Pham, la vidéo n'est effectivement pas la bonne, quand le pouce est fait, vous le placez sur la 1ère partie de la moufle, les 3 m rabattues du pouce doivent être au niveau des 3 m rabattues pour le pouce. Continuez maintenant les diagrammes en tricotant les mailles du pouce comme dans A.6. Bon tricot!

Annika 10.11.2019 - 21:34:

Buonasera,potrei utilizzare i ferri diritti per il berretto,aggiungendo una maglia di vivagno per lato?Grazie.

DROPS Design 10.11.2019 kl. 23:40:

Buonasera Annika, può usare i ferri dritti ponendo particolare attenzione alla lavorazione del diagramma. Buon lavoro!

Sunniva 03.11.2019 - 15:57:

Går det an å strikke vottene nedenfra og opp, noe tilsvarende metoden for en selbuvott? Eller er det en spesiell grunn til at oppskriften er fra tuppen og ned til håndleddet?

DROPS Design 04.11.2019 kl. 14:27:

Hei Sunniva. De fleste vottene våre er strikket fra håndleddet og opp, mens denne votten er skrevet omvendt. For å ha litt variasjon i oppskriftene. mvh DROPS design

Ingamay Granberg 14.03.2019 - 14:12:

Ska man verkligen sticka vanten uppå ned och hur kan man börja jag fattar noll

DROPS Design 25.03.2019 kl. 11:49:

Hei Ingamay. Ja, denne votten strikkes rundt, fra tuppen og ned til håndleddet. Du begynner med å legge opp 8 masker med sort og magisk sirkel (om du ikke vil strikke magisk sirkel kan du legge opp vanlig og snurpe igjen hullet senere). Videre følger du diagram A.3 - diagrammet leses på vanlig måte (nedenfra og opp, fra høyre mot venstre). Du strikker altså 1 omgang slik: 1 maske grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon, 1 sort, 1 grand canyon, 1 kast, 1 sort, 1 kast, 1 grand canyon. God fornøyelse.

Pirjo Ylikarjula 09.02.2019 - 08:20:

Min mössa blev så liten. Största storleken passar inta vuxen.Vad ska man ändra på?

Line 09.12.2018 - 01:03:

Der må altså være et eller andet helt glat med maskeantallet, som Malin og Rebecka også nævner. Min hue kommer i hvert fald kun til at passe et barn! Men altså 120m/26m*10cm giver jo heller ikke 56 cm som står som hovedmål.

DROPS Design 10.12.2018 kl. 10:03:

Hej Line, vælg den største størrelse, så skal vi se på den mindste størrelse en gang til :)

Line 05.12.2018 - 23:45:

I diagrammet er angivet, hvad jeg antager er en udtagning, men hvordan skal denne strikkes, for det står ikke nævnt i symbolforklaringen.

DROPS Design 06.12.2018 kl. 08:21:

Hei Line. Her manglet symbolforklaringen for kastene som strikkes annenhver omgang (de hvite ovalene). Denne er nå blitt lagt til, og du lager altså 1 kast mellom 2 masker. På neste omgang strikkes kastet vridd rett for å unngå hull. Takk for beskjed og god fornøyelse

Anne Blundell 28.08.2018 - 15:18:

Thanks so much for taking the time to answer my quaestion, much appreciated.

Anne Blundell 25.08.2018 - 14:07:

Can the hat pattern be adapted to knit straight on two needles? Since I find this much easier than a cisrcular needle

DROPS Design 27.08.2018 kl. 18:52:

Hello Anne. Yes, you can work with straight needles. Just cast on 2 sts more, one each side for the edges. You then follow the instructions as given. The diagram is worked in stocking st. Happy knitting!

Rebecka 28.01.2018 - 19:34:

Jag har precis som Malin stickat en halv vante med fabel på angivna stickor. När jag skickat de första fem raderna med hjärtan så är vanten bara 10 cm istället för 12 och alldeles för smal för en vuxen. Något måste vara fel i mönstret. Har stickat flera olika vantar och sockar efter era mönster men aldrig med det här resultatet.

Kommentér oppskrift DROPS 183-23

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.