DROPS / 185 / 27

Eiger by DROPS Design

Filtede og strikkede tøfler til dame og herre. Størrelse 35 – 44. Arbejdet er strikket i 2 tråde DROPS Big Delight.

Tags: filtet, tøfler,
  • Eiger / DROPS 185-27 - Filtede og strikkede tøfler til dame og herre. Størrelse 35 – 44.
Arbejdet er strikket i 2 tråde DROPS Big Delight.
DROPS Design: Model db-085
Garngruppe C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Fodens længde efter filtning: ca 22-24-26-28 cm.
Højde efter filtning: ca 13 cm i alle størrelser.
Fodens længde før filtning: ca 37-41-44-48 cm.
Højde før filtning: ca 23 cm i alle størrelser.
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100-200-200-200 g farve 04, marina
100-200-200-200 g farve 13, grå

Arbejdet kan også strikkes med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe C)" – se link under.

DROPS PINDE nr 9 – eller de pinde du skal bruge for at få 10 masker og 14 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden med 2 tråde, før filtning Efter filtning ca 13 masker og 24 pinde.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 44.95 kr /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 44.95 kr /100g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 89.9kr. Læs mere.

Instruktioner

ANKELFORHØJNING:
Fra retsiden: * Strik 6-6-7-7 masker, vend og strik 6-6-7-7 masker tilbage - læs STRIKKETIPS! Strik 10-10-12-12 masker, vend og strik 10-10-12-12 masker tilbage. Strik 6-6-7-7 masker, vend og strik 6-6-7-7 masker tilbage. * Strik 1 pind over alle masker, gentag fra *-* i modsat side, med start fra vrangen. Strik derefter 1 pind tilbage fra vrangen over alle masker.

INDTAGNINGSTIPS (jævnt fordelt):
For at beregne hvordan der skal tages ind jævnt fordelt, regner man det totale maskeantal på pinden (f.eks 34 masker) og deler med antal indtagninger som skal gøres (f.eks 4) = 8,5. I dette eksempel strikkes skiftevis hver 7. og 8.maske og hver 8. og 9.maske ret sammen.

STRIKKETIPS:
For hver gang man har vendt midt på pinden tages 1.maske løs af. Stram tråden og strik videre som før. Det vil blive et hul i arb, men dette jævnes ud efter filtning.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Tøflen strikkes frem og tilbage i glatstrik. Der startes øverst på foden og afsluttes med tåen.

Slå 38-42-44-44 masker op på pinde 9 med 1 tråd i hver farve med Big Delight (= 2 tråde).
1.PIND (= retsiden): 2 ret sammen, 34-38-40-40 masker ret, 2 ret sammen = 36-40-42-42 masker.
2.PIND (= fra vrangen): 2 vrang sammen, 32-36-38-38 masker vrang, 2 vrang sammen = 34-38-40-40 masker.
3.PIND: Strik ANKELFORHØJNING over de yderste masker i hver side - se forklaring over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Strik 4 pinde over alle masker, SAMTIDIG på første pind tages der 4-4-4-2 masker ind jævnt fordelt - læs INDTAGNINGSTIPS = 30-34-36-38 masker. Strik 2 pinde over alle masker.

NU TAGES DER UD TIL HÆL SÅLEDES:
Fra retsiden: * Strik 10-10-11-12 masker, vend og strik 9-9-10-11 masker tilbage, strik 2 masker i sidste maske på pinden. Strik 6-6-7-7 masker, vend og strik 5-5-6-6 masker tilbage, strik 2 masker i sidste maske på pinden. Strik 1 pind over alle masker *, strik fra *-* i modsat side, med start fra vrangen.
Strik fra *-* 2 gange til (= totalt 3 gange) i hver side = 42-46-48-50 masker.

NU TAGES DER IND TIL HÆL SÅLEDES:
Strik næste pind således:
* Strik 10-10-11-12 masker, vend og strik 8-8-9-10 masker tilbage, strik de 2 sidste masker sammen. Strik 6-6-7-7 masker, vend og strik 4-4-5-5 masker tilbage, strik de 2 sidste masker sammen. Strik 1 pind over alle masker *, strik fra *-* i modsat side, med start fra vrangen.
Strik fra *-* 2 gange til (= totalt 3 gange) i hver side = 30-34-36-38 masker.

NU STRIKKES FODEN SÅLEDES:
Sæt 1 mærketråd i den yderste maske i den ene side – ARBEJDET MÅLES VIDERE HERFRA! Fortsæt i glatstrik Samtidig med at der tages ind fra retsiden ovenpå foden således: Strik 8-8-9-10 masker, strik de næste 2 masker ret sammen, strik til der er 10-10-11-12 masker tilbage, strik de næste 2 masker ret sammen, strik p ud, gentag indtagningen på hver pind fra retsiden totalt 3-3-4-4 gange = 24-28-28-30 masker. Derefter fortsættes der i glatstrik uden indtagninger til arbejdet måler ca 19-21-25-29 cm, målt fra mærketråden.

TAG IND TIL TÅ SÅLEDES:
Tag 3-4-4-4 masker ind jævnt fordelt på næste pind fra retsiden. Gentag på hver pind fra retsiden totalt 4-4-4-4 gange = 12-12-12-14 masker på pinden. På næste pind fra retsiden strikkes alle masker sammen 2 og 2 = 6-6-6-7 masker.
Træk tråden gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt.

MONTERING:
Sy sammen midt under foden og op til opslåningskanten, i yderste maske-led, så der ikke bliver en tyk søm.

FILTNING:
Læg tøflerne i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering uden forvask. Efter vask formes tøflerne til rigtig mål mens de stadigvæk er våde. Fremover vaskes tøflerne på uldprogram.
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 185-27) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (11)

country flag Knitting Momma 11.01.2021 - 04:55:

I love how these slipper boots made up. My husband is happily wearing them. They were HUGE, but 3 cycles in a HOT washer on high agitation shrunk them down nicely & they fit like a dream.

country flag Pamela Gross 01.11.2020 - 12:38:

The slippers worked out to size but I can't understand the heel rows and the heel ended up the wrong shape bulbous both sides of the central seam.

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 08:27:

Dear Mrs Gross, not sure to see what you mean, the short rows should have been worked on each side of piece, first at the beg of row from RS, then at the beg of row from WS and you incrase then decrease that way alternately on the right/left side of piece. Maybe show your work to your store - you can also send them a picture by mail, it might be easier for them to see where it went wrong. Happy knitting!

country flag Kerstin 02.05.2020 - 13:22:

Hallo, Ich habe einen Schwiegersohn mit Grösse 48. Würden Sie mir helfen, eine Anleitung für ihn zu erweitern? Es soll eine überraschung sein. Herzlichen Dank im Voraus!

user icon DROPS Design 04.05.2020 kl. 11:47:

Liebe Kerstin, leider können wir nicht einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen aber wir haben einige Modellen, die bis Grösse 48 geschrieben werden: Forest Ward; Hobbit Shoes und House Elves. Viel Spaß beim stricken!

country flag Kate Jensen 11.12.2019 - 13:43:

Jeg har strikket 4 par efter opskriften, men de er meget lange inden filtning og stadigvæk Meget lange efter filtning. Det virker som om måltangingen ved den snor som sættes ind er alt for lang, de skal krybe i omegen af 16 cm, det lader sig ikke gøre.

country flag Grażyna Stol 10.12.2018 - 20:23:

Bardzo proszę o wyjaśnienie "WSKAZÓWKI: Za każdym razem, gdy obracamy robótkę w środku rzędu, zdjąć 1 oczko, zacisnąć nitkę i dalej przerabiać jak wcześniej\\\"\\r\\n - nie jestem pewna w którym miejscu i i przez ile rzędów należy zdjąć 1 oczko.

user icon DROPS Design 11.12.2018 kl. 08:55:

Witaj Grażyno! Zdejmujesz 1 oczko i zaciskasz nitkę za każdym razem, gdy obracasz robótkę gdzieś w środku rzędu, aby wykonać rząd skrócony. Tą technikę dokładnie ilustruje filmik TUTAJ. Powodzenia!

country flag Ellen Spillmann 21.11.2018 - 16:16:

Guten Tag, Ich habe das Modell Eiger in Grösse 40/42 gestrickt und gefilzt. Leider bin ich sehr enttäuscht. Die Schuhe sind nicht nur ein bischen zu kurz, was nicht weiter schlimm wäre, sondern viel zu eng. Für kleine Füsse, die dort hineinpassen, sind sie wiederum viel zu lang. Die Proportionen des Modelles stimmen meines Achtens nicht. Schade!

user icon DROPS Design 22.11.2018 kl. 09:13:

Liebe Frau Spillmann, war Ihre Maschenprobe vor filtzen richtig? Hier lesen Sie mehr über filzen, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf - auch telefonisch oder per E-Mail, sie können Ihnen sicher weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Nadette 21.10.2018 - 10:15:

Bonjour, j'ai réalisé ces chaussons taille 35/37 pour en faire un cadeau, Après feutrage, la longueur et la hauteur obtenues sont conformes à ce qui est inscrit. Par contre, la largeur n'est pas indiquée et mes chaussons semblent très serrés. Pouvez-vous me dire quelle largeur correspond aux pointures 35/37. Et s'il existe une méthode pour élargir après feutrage. (Je n'ai pas trouver de tutoriel uniquement sur le feutrage). Merci

user icon DROPS Design 22.10.2018 kl. 09:09:

Bonjour Nadette, vous trouverez ici toutes les informations utiles sur le feutrage. Bon tricot!

country flag Ian Stewart 10.05.2018 - 00:40:

The videos "How to knit short rows with wrap (RS) (WS) are very necessary. However, they are difficult to interpret correctly for a knitter using the English method. I t seems that the intention is to make a loop around the next stitch on the RH needle, by slipping the stitch to and fro, and then when you come back to that loop, putting a twist in it around the stitch through the one that was slipped.

user icon DROPS Design 10.05.2018 kl. 09:22:

Dear Mrs Stewart, you can also use the basic method to work the short rows, even if there might be small holes at the transitions, they will disappear when felting. Happy knitting!

country flag Hege 23.02.2018 - 15:10:

Kan eg bruke Alaska til slike tova tøfler? Og hvor mye trenger eg et en Herre str?

user icon DROPS Design 25.02.2018 kl. 00:19:

Hei Hege. Du kan bruke Alaska. Under Materialene finner du en link: "Vil du bruke et annet garn? Her kan du konvertere!" - Her finner du det korrekte garnforbruk i dit garn til din størrelse :) Go Fornøyelse.

country flag Sigrid 22.02.2018 - 00:27:

Etter ankelforhøyningen står det: "Strikk 4 pinner over alle masker, SAMTIDIG på første pinne felles det 4-4-4-2 masker jevnt fordelt - les FELLETIPS = 30-34-36-38 masker. Strikk 2 pinner over alle masker." Hvorfor står det ikke bare Strikk 6 pinner over alle masker? Det blir jo det, når du først skal strikke fire pinner, så to pinner til??

user icon DROPS Design 22.02.2018 kl. 08:54:

Hej Sigrid, Du har ret, du strikker ialt 6 pinde over alle masker. Jeg ved ikke lige hvorfor design har valgt at dele det op.... God fornøjelse!

Kommentere opskrift DROPS 185-27

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.