DROPS / 185 / 27

Eiger by DROPS Design

Tovade och stickade tofflor till dam och herr. Storlek 35 – 44. Arbetet är stickat i 2 trådar DROPS Big Delight.

Tags: tofflor, tovat,
  • Eiger / DROPS 185-27 - Tovade och stickade tofflor till dam och herr. Storlek 35 – 44.
Arbetet är stickat i 2 trådar DROPS Big Delight.
DROPS Design: Modell db-085
Garngrupp C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Fotens längd efter tovning: ca 22-24-26-28 cm.
Höjd efter tovning: ca 13 cm i alla storlekar.
Fotens längd före tovning: ca 37-41-44-48 cm.
Höjd före tovning: ca 23 cm i alla storlekar.
Garnåtgång:
DROPS BIG DELIGHT från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
100-200-200-200 g färg 04, marina
100-200-200-200 g färg 13, grå

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp C)" – se länken nedan.

DROPS STICKOR NR 9 – eller de stickor du måste använda för att få 10 maskor och 14 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden med 2 trådar, före tovning Efter tovning ca 13 maskor och 24 varv.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


100% Ull
från 62.95 kr /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 62.95 kr /100g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 125.9kr. Läs mer.

Instruktioner

ANKELFÖRHÖJNING:
Från rätsidan: * Sticka 6-6-7-7 maskor, vänd och sticka 6-6-7-7 maskor tillbaka - läs STICKTIPS! Sticka 10-10-12-12 maskor, vänd och sticka 10-10-12-12 maskor tillbaka. Sticka 6-6-7-7 maskor, vänd och sticka 6-6-7-7 maskor tillbaka. * Sticka 1 varv över alla maskor, upprepa *-* i motsatt sida, med början från avigsidan. Sticka sedan 1 varv tillbaka från avigsidan över alla maskor.

MINSKNINGSTIPS (jämn fördelning):
För att beräkna hur det ska minskas jämnt, räknar man det totala maskantalet på varvet (t.ex 34 maskor) och delar med det antal minskningar som ska göras (t.ex 4) = 8,5. I detta exempel stickas växelvis var 7:e och var 8:e maska och var 8:e och var 9:e maska räta tillsammans.

STICKTIPS:
För varje gång man har vänt mitt på stickan lyfts 1:a maskan. Strama tråden och sticka sedan som förut. Det kommer att bli ett hål i arbetet, men detta jämnar ut sig efter tovning.
----------------------------------------------------------

TOFFEL:
Toffeln stickas fram och tillbaka i slätstickning. Man börjar överst på foten och avslutar med tån.

Lägg upp 38-42-44-44 maskor på sticka 9 med 1 tråd i varje färg med Big Delight (= 2 trådar).
VARV 1 (= rätsidan): 2 maskor räta tillsammans, 34-38-40-40 rätmaskor, 2 maskor räta tillsammans = 36-40-42-42 maskor.
VARV 2 (= från avigsidan): 2 maskor aviga tillsammans, 32-36-38-38 avigmaskor, 2 maskor aviga tillsammans = 34-38-40-40 maskor.
VARV 3: Sticka ANKELFÖRHÖJNING över de yttersta maskorna i varje sida - se förklaring ovan! KONTROLLERA STICKFASTHETEN!

Sticka 4 varv över alla maskor, SAMTIDIGT på första varvet minskas det 4-4-4-2 maskor jämnt fördelat - läs MINSKNINGSTIPS = 30-34-36-38 maskor. Sticka 2 varv över alla maskor.

NU ÖKAS DET TILL HÄL SÅ HÄR:
Från rätsidan: * Sticka 10-10-11-12 maskor, vänd och sticka 9-9-10-11 maskor tillbaka, sticka 2 maskor i sista maskan på varvet. Sticka 6-6-7-7 maskor, vänd och sticka 5-5-6-6 maskor tillbaka, sticka 2 maskor i sista maskan på varvet. Sticka 1 varv över alla maskor *, sticka *-* i motsatt sida, med början från avigsidan.
Sticka *-* 2 ggr till (= totalt 3 ggr) i varje sida = 42-46-48-50 maskor.

NU MINSKAS DET TILL HÄL SÅ HÄR:
Sticka nästa varv så här:
* Sticka 10-10-11-12 maskor, vänd och sticka 8-8-9-10 maskor tillbaka, sticka de 2 sista maskorna tillsammans. Sticka 6-6-7-7 maskor, vänd och sticka 4-4-5-5 maskor tillbaka, sticka de 2 sista maskorna tillsammans. Sticka 1 varv över alla maskor *, sticka *-* i motsatt sida, med början från avigsidan.
Sticka *-* 2 ggr till (= totalt 3 ggr) i varje sida = 30-34-36-38 maskor.

NU STICKAS FOTEN SÅ HÄR:
Sätt 1 markör i den yttersta maskan i den ena sidan – ARBETET MÄTS SEDAN HÄRIFRÅN! Fortsätt i slätstickning SAMTIDIGT som det minskas från rätsidan uppepå foten så här: Sticka 8-8-9-10 maskor, sticka de nästa 2 maskorna räta tillsammans, sticka tills det återstår 10-10-11-12 maskor, sticka de nästa 2 maskorna räta tillsammans, sticka varvet ut, upprepa minskningen på varje varv från rätsidan totalt 3-3-4-4 ggr = 24-28-28-30 maskor. Sedan fortsätts det i slätstickning utan minskning till arbetet mäter ca 19-21-25-29 cm, mätt från markören.

MINSKA TILL TÅ SÅ HÄR:
Minska 3-4-4-4 maskor jämnt fördelat på nästa varv från rätsidan. Upprepa minskningen på varje varv från rätsidan totalt 4-4-4-4 ggr = 12-12-12-14 maskor på varvet. På nästa varv från rätsidan stickas alla maskor tillsammans 2 och 2 = 6-6-6-7 maskor.
Drag tråden genom de resterande maskorna, drag åt och fäst ordentligt.

MONTERING:
Sy ihop mitt under foten och upp till uppläggningskanten, kant i kant (i yttersta maskbågen), så att det inte blir en tjock söm.

TOVNING:
Lägg tofflorna i tvättmaskinen med ett tvättmedel utan enzymer och optiska blekmedel. Tvätta i 40 grader med vanlig centrifug utan förtvätt. Efter tvätten formas tofflorna till rätt mått medan de ännu är våta. Senare tvättas tofflorna som vanliga ullplagg.
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 185-27) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (11)

country flag Knitting Momma 11.01.2021 - 04:55:

I love how these slipper boots made up. My husband is happily wearing them. They were HUGE, but 3 cycles in a HOT washer on high agitation shrunk them down nicely & they fit like a dream.

country flag Pamela Gross 01.11.2020 - 12:38:

The slippers worked out to size but I can't understand the heel rows and the heel ended up the wrong shape bulbous both sides of the central seam.

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 08:27:

Dear Mrs Gross, not sure to see what you mean, the short rows should have been worked on each side of piece, first at the beg of row from RS, then at the beg of row from WS and you incrase then decrease that way alternately on the right/left side of piece. Maybe show your work to your store - you can also send them a picture by mail, it might be easier for them to see where it went wrong. Happy knitting!

country flag Kerstin 02.05.2020 - 13:22:

Hallo, Ich habe einen Schwiegersohn mit Grösse 48. Würden Sie mir helfen, eine Anleitung für ihn zu erweitern? Es soll eine überraschung sein. Herzlichen Dank im Voraus!

user icon DROPS Design 04.05.2020 kl. 11:47:

Liebe Kerstin, leider können wir nicht einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen aber wir haben einige Modellen, die bis Grösse 48 geschrieben werden: Forest Ward; Hobbit Shoes und House Elves. Viel Spaß beim stricken!

country flag Kate Jensen 11.12.2019 - 13:43:

Jeg har strikket 4 par efter opskriften, men de er meget lange inden filtning og stadigvæk Meget lange efter filtning. Det virker som om måltangingen ved den snor som sættes ind er alt for lang, de skal krybe i omegen af 16 cm, det lader sig ikke gøre.

country flag Grażyna Stol 10.12.2018 - 20:23:

Bardzo proszę o wyjaśnienie "WSKAZÓWKI: Za każdym razem, gdy obracamy robótkę w środku rzędu, zdjąć 1 oczko, zacisnąć nitkę i dalej przerabiać jak wcześniej\\\"\\r\\n - nie jestem pewna w którym miejscu i i przez ile rzędów należy zdjąć 1 oczko.

user icon DROPS Design 11.12.2018 kl. 08:55:

Witaj Grażyno! Zdejmujesz 1 oczko i zaciskasz nitkę za każdym razem, gdy obracasz robótkę gdzieś w środku rzędu, aby wykonać rząd skrócony. Tą technikę dokładnie ilustruje filmik TUTAJ. Powodzenia!

country flag Ellen Spillmann 21.11.2018 - 16:16:

Guten Tag, Ich habe das Modell Eiger in Grösse 40/42 gestrickt und gefilzt. Leider bin ich sehr enttäuscht. Die Schuhe sind nicht nur ein bischen zu kurz, was nicht weiter schlimm wäre, sondern viel zu eng. Für kleine Füsse, die dort hineinpassen, sind sie wiederum viel zu lang. Die Proportionen des Modelles stimmen meines Achtens nicht. Schade!

user icon DROPS Design 22.11.2018 kl. 09:13:

Liebe Frau Spillmann, war Ihre Maschenprobe vor filtzen richtig? Hier lesen Sie mehr über filzen, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf - auch telefonisch oder per E-Mail, sie können Ihnen sicher weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Nadette 21.10.2018 - 10:15:

Bonjour, j'ai réalisé ces chaussons taille 35/37 pour en faire un cadeau, Après feutrage, la longueur et la hauteur obtenues sont conformes à ce qui est inscrit. Par contre, la largeur n'est pas indiquée et mes chaussons semblent très serrés. Pouvez-vous me dire quelle largeur correspond aux pointures 35/37. Et s'il existe une méthode pour élargir après feutrage. (Je n'ai pas trouver de tutoriel uniquement sur le feutrage). Merci

user icon DROPS Design 22.10.2018 kl. 09:09:

Bonjour Nadette, vous trouverez ici toutes les informations utiles sur le feutrage. Bon tricot!

country flag Ian Stewart 10.05.2018 - 00:40:

The videos "How to knit short rows with wrap (RS) (WS) are very necessary. However, they are difficult to interpret correctly for a knitter using the English method. I t seems that the intention is to make a loop around the next stitch on the RH needle, by slipping the stitch to and fro, and then when you come back to that loop, putting a twist in it around the stitch through the one that was slipped.

user icon DROPS Design 10.05.2018 kl. 09:22:

Dear Mrs Stewart, you can also use the basic method to work the short rows, even if there might be small holes at the transitions, they will disappear when felting. Happy knitting!

country flag Hege 23.02.2018 - 15:10:

Kan eg bruke Alaska til slike tova tøfler? Og hvor mye trenger eg et en Herre str?

user icon DROPS Design 25.02.2018 kl. 00:19:

Hei Hege. Du kan bruke Alaska. Under Materialene finner du en link: "Vil du bruke et annet garn? Her kan du konvertere!" - Her finner du det korrekte garnforbruk i dit garn til din størrelse :) Go Fornøyelse.

country flag Sigrid 22.02.2018 - 00:27:

Etter ankelforhøyningen står det: "Strikk 4 pinner over alle masker, SAMTIDIG på første pinne felles det 4-4-4-2 masker jevnt fordelt - les FELLETIPS = 30-34-36-38 masker. Strikk 2 pinner over alle masker." Hvorfor står det ikke bare Strikk 6 pinner over alle masker? Det blir jo det, når du først skal strikke fire pinner, så to pinner til??

user icon DROPS Design 22.02.2018 kl. 08:54:

Hej Sigrid, Du har ret, du strikker ialt 6 pinde over alle masker. Jeg ved ikke lige hvorfor design har valgt at dele det op.... God fornøjelse!

Kommentér oppskrift DROPS 185-27

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.