Eiger

Naisen ja miehen huovutetut ja neulotut tohvelit. Koot 35 - 44. Työ neulotaan 2-kertaisesta DROPS Big Delight -langasta.

DROPS 185-27
DROPS Design: Malli db-085
Lankaryhmä C + C tai E
-----------------------------------------------------------
Koko: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Jalkapohjan pituus huovutuksen jälkeen: n. 22-24-26-28 cm.
Korkeus huovutuksen jälkeen: n. 13 cm kaikissa koissa.
Jalkapohjan pituus ennen huovutusta: n. 37-41-44-48 cm.
Korkeus ennen huovutusta: n. 23 cm kaikissa koissa.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS BIG DELIGHT (kuuluu lankaryhmään C):
100-200-200-200 g väriä 04, marina
100-200-200-200 g väriä 13, harmaa

Työ voidaan neuloa myös seuraavilla langoilla:
"Lankavaihtoehdot (Lankaryhmä C)". Katso alla oleva linkki.

DROPS PUIKOT NRO 9 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: Ennen huovutusta: 10 silmukkaa ja 14 kerrosta sileää neuletta 2-kertaisella langalla, puikoilla nro 9 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa. Huovutuksen jälkeen n. 13 silmukkaa ja 24 kerrosta = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

Mallin ohjeet

NILKAN KOROTUS:
1.kerros = oikea puoli: *Neulo 6-6-7-7 silmukkaa, käännä työ ja neulo 6-6-7-7 silmukkaa (lue NEULOMISVINKKI). Neulo 10-10-12-12 silmukkaa, käännä työ ja neulo 10-10-12-12 silmukkaa. Neulo 6-6-7-7 silmukkaa, käännä työ ja neulo 6-6-7-7 silmukkaa. *Neulo 1 kerros kaikilla silmukoilla, toista *-* työn vastakkaisessa reunassa (1.kerros = nurja puoli). Neulo sitten kaikilla silmukoilla 1 kerros työn nurjalta puolelta.

KAVENNUSVINKKI (kaventaminen tasavälein):
Laske kuinka usein kerroksella kavennetaan seuraavasti: Laske kerroksen silmukkaluku (esim. 34 silmukkaa) ja jaa tämä luku kavennusten määrän kanssa (esim. 4) = 8,5. Tässä esimerkissä neulotaan vuorotellen joka 7. ja joka 8.silmukka ja joka 8. ja joka 9.silmukka oikein yhteen.

NEULOMISVINKKI:
Aina kun olet kääntynyt kerroksen keskellä, nosta 1.silmukka neulomatta. Kiristä lanka ja jatka neulomista kuten aiemmin. Työhön jää reikä, mutta tämä tasaantuu huovutuksen jälkeen.
----------------------------------------------------------

TOHVELI:
Neulotaan tasona sileänä neuleena. Työ neulotaan päälliosasta kohti kärkeä.

Käytä molempia värejä yhtaikaa ja luo 38-42-44-44 silmukkaa puikoille nro 9.
1.KERROS (= oikea puoli): 2 silmukkaa oikein yhteen, 34-38-40-40 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen = 36-40-42-42 silmukkaa.
2.KERROS (= nurja puoli): 2 silmukkaa nurin yhteen, 32-36-38-38 silmukkaa nurin, 2 silmukkaa nurin yhteen = 34-38-40-40 silmukkaa.
3.KERROS: Tee kummankin reunan reunimmaisilla silmukoilla NILKAN KOROTUS (katso selitys yllä)! TARKISTA NEULETIHEYS!

Neulo kaikilla silmukoilla 4 kerrosta ja kavenna SAMALLA tasavälein ensimmäisellä kerroksella 4-4-4-2 silmukkaa (lue KAVENNUSVINKKI) = 30-34-36-38 silmukkaa. Neulo kaikilla silmukoilla 2 kerrosta.

TEE NYT KANTAPÄÄN LISÄYKSET SEURAAVASTI:
1.kerros = oikea puoli: *Neulo 10-10-11-12 silmukkaa, käännä työ ja neulo 9-9-10-11 silmukkaa, neulo 2 silmukkaa kerroksen viimeiseen silmukkaan. Neulo 6-6-7-7 silmukkaa, käännä työ ja neulo 5-5-6-6 silmukkaa, neulo 2 silmukkaa kerroksen viimeiseen silmukkaan. Neulo 1 kerros kaikilla silmukoilla*, toista *-* työn vastakkaisessa reunassa (1.kerros = nurja puoli).
Toista *-* vielä 2 kertaa (= yhteensä 3 kertaa) kummassakin reunassa = 42-46-48-50 silmukkaa.

TEE NYT KANTAPÄÄN KAVENNUKSET SEURAAVASTI:
Neulo seuraava kerros näin:
*Neulo 10-10-11-12 silmukkaa, käännä työ ja neulo 8-8-9-10 silmukkaa, neulo viimeiset 2 silmukkaa yhteen. Neulo 6-6-7-7 silmukkaa, käännä työ ja neulo 4-4-5-5 silmukkaa, neulo viimeiset 2 silmukkaa yhteen. Neulo 1 kerros kaikilla silmukoilla*, toista *-* työn vastakkaisessa reunassa (1. kerros = nurja puoli).
Toista *-* vielä 2 kertaa (= yhteensä 3 kertaa) kummassakin reunassa = 30-34-36-38 silmukkaa.

NEULO NYT JALKAOSA SEURAAVASTI:
Kiinnitä 1 merkkilanka toisen reunan reunimmaiseen silmukkaan. KAIKKI MITAT OTETAAN JATKOSSA TÄSTÄ! Jatka sileää neuletta ja tee SAMALLA työn oikealta puolelta kavennukset keskellä jalan päällä näin: Neulo 8-8-9-10 silmukkaa, neulo seuraavat 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo kunnes jäljellä on 10-10-11-12 silmukkaa, neulo seuraavat 2 silmukkaa oikein yhteen, neulo kerros loppuun. Toista tällaiset kavennukset jokaisella oikean puolen kerroksella yhteensä 3-3-4-4 kertaa = 24-28-28-30 silmukkaa. Jatka sitten sileää neuletta ilman kavennuksia, kunnes työn pituus merkkilangasta mitattuna on n. 19-21-25-29 cm.

TEE KÄRKIKAVENNUKSET SEURAAVASTI:
Kavenna tasavälein seuraavalla oikean puolen kerroksella 3-4-4-4 silmukkaa. Toista tällaiset kavennukset jokaisella oikean puolen kerroksella yhteensä 4-4-4-4 kertaa = 12-12-12-14 silmukkaa. Neulo seuraavalla oikean puolen kerroksella kaikki silmukat pareittain yhteen = 6-6-6-7 silmukkaa.
Vedä lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele langanpäät hyvin.

VIIMEISTELY:
Ompele sauma keskeltä jalan alta ylös luomisreunaan asti (ompele reunat vastakkain uloimmista silmukanreunoista, jottei saumasta tulisi paksu).

HUOVUTUS:
Laita tohvelit pesukoneeseen ja käytä pesuainetta ilman entsyymejä ja optisia valkaisuaineita. Aseta kone 40 asteen pesuohjelmalle, tavallinen linkous, ei esipesua. Pesun jälkeen tohvelit venytetään oikean kokoisiksi niiden vielä ollessa märät. Jatkossa tohvelit pestään samoin kuin villavaatteet.

HUOVUTUKSEN JÄLKEEN:
Mikäli työ ei ole huopunut riittävästi ja se on tästä syystä hieman liian iso: Pese märkä vaate uudestaan pesukoneessa ja laita lisäksi halutessasi pesukoneeseen froteepyyhe (50x70 cm). HUOM: Älä käytä lyhyttä pesuohjelmaa!
Jos neule on huopunut liikaa ja se on liian pieni: Vedä märkä vaate oikeaan muotoonsa. Mikäli vaate on jo kuivunut, kostuta se uudelleen ja vedä se sitten oikeaan muotoonsa.
Muistathan - jatkossa neule pestään samoin kuin villavaatteet.
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 185-27

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (18)

country flag Marie wrote:

I have had the same problem as Nadette... Length just about OK but much too narrow... Trying to stretch / block after a massive effort to wedge in some shoe forms. I doubt very much my husband will be able to get his foot in them. Very disappointed ☹️... Any suggestions?

10.12.2023 - 00:27

DROPS Design answered:

Dear Marie, if the piece is too small after felting, while the piece is still wet, stretch it to the correct measurements; if the piece is already dry, make sure to soak it first before stretching it. Felted piece usually get smaller vertically than horizontally so, if the piece was wide enough before felting it shouldn't have gotten too narrow after felting. You can see here more information on felting: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=31&cid=19. Happy knitting!

10.12.2023 - 20:53

country flag Annie Reiling wrote:

In het patroon staat voetlengte voor het vilten 48 cm en de mindering voor de teen beginnen al na 29 cm. Bij de grootste maat. Klopt dit wel?

05.10.2023 - 11:42

country flag Elizabeth Redshaw wrote:

Thank you for answering my yarn question. Just to be sure, knitting size 40/42 I would need 11 balls of Alaska or Nepal to replace the Drops Delight Do you still knit 2 yarns together?

28.02.2023 - 08:01

DROPS Design answered:

Dear Elizabeth, yes, you need to work with 2 threads of DROPS Alaska or Nepal and you would need approx. 11 balls of the yarn. Happy knitting!

05.03.2023 - 18:35

country flag Elizabeth Redshaw wrote:

Hello Drops Team, I love this pattern and it makes such a warm, stylish slipper/sock but unfortunately Big Delight is no longer available as are the alternatives which have been suggested😩.. Is it possible to make a new pattern similar to this one using yarn that is available?

26.02.2023 - 12:39

DROPS Design answered:

Dear Elizabeth, you can use DROPS Nepal or DROPS Alaska as alternatives for Big Delight. There are no multicolor feltable yarns available right now. Happy knitting!

26.02.2023 - 20:15

country flag Nicole Mooten wrote:

Ik heb sokken gebreid met Drops Big Delight wol die zouden moeten vilten na wassen maar dat is niet gebeurd. Ik heb ze nu één keer op 40 graden gewassen. Gaan ze pas vilten in de wolwas? Of moet ik nog iets anders doen?

03.02.2022 - 10:32

DROPS Design answered:

Dag Nicole,

De sokken vilten op een normaal wasprogramma. Op een wolwasprogramma willen ze juist niet vilten. Lees hier meer informatie over vilten.

11.02.2022 - 15:20

country flag Annette wrote:

Liebes Dropsteam, können Sie mir zu dem hier empfohlenen Garn eine Alternative anbieten, die nur mit 1 Faden gestrickt werden muss, und mir dazu mitteilen wie viel Gramm ich dann für Gr. 40/42 bräuchte? Der Garn Umrechner konnte mir hier leider nicht weiterhelfen. Lieben Dank und viele Grüße.

04.11.2021 - 18:30

country flag Annette wrote:

Liebes Dropsteam, können Sie mir zu dem hier empfohlenen Garn eine Alternative anbieten, die nur mit 1 Faden gestrickt werden muss, und mir dazu mitteilen wie viel Gramm ich dann für Gr. 40/42 bräuchte? Der Garn Umrechner konnte mir hier leider nicht weiterhelfen. Lieben Dank und viele Grüße.

04.11.2021 - 12:54

DROPS Design answered:

Liebe Annette, 2 Fäden Big Delight können durch 1 Faden Garngruppe E erstetzt werden - siehe Liste von den tilzbaren Garne hier, dh z.B. Snow - und mehr Hilfe um die neue Garnmenge zu kalkulieren finden Sie hier - Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden damit - auch telefonisch oder per E-Mail empfehlen & helfen. Viel Spaß beim stricken!

04.11.2021 - 15:53

country flag Knitting Momma wrote:

I love how these slipper boots made up. My husband is happily wearing them. They were HUGE, but 3 cycles in a HOT washer on high agitation shrunk them down nicely & they fit like a dream.

11.01.2021 - 04:55

country flag Pamela Gross wrote:

The slippers worked out to size but I can't understand the heel rows and the heel ended up the wrong shape bulbous both sides of the central seam.

01.11.2020 - 12:38

DROPS Design answered:

Dear Mrs Gross, not sure to see what you mean, the short rows should have been worked on each side of piece, first at the beg of row from RS, then at the beg of row from WS and you incrase then decrease that way alternately on the right/left side of piece. Maybe show your work to your store - you can also send them a picture by mail, it might be easier for them to see where it went wrong. Happy knitting!

02.11.2020 - 08:27

country flag Kerstin wrote:

Hallo, Ich habe einen Schwiegersohn mit Grösse 48. Würden Sie mir helfen, eine Anleitung für ihn zu erweitern? Es soll eine überraschung sein. Herzlichen Dank im Voraus!

02.05.2020 - 13:22

DROPS Design answered:

Liebe Kerstin, leider können wir nicht einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen aber wir haben einige Modellen, die bis Grösse 48 geschrieben werden: Forest Ward; Hobbit Shoes und House Elves. Viel Spaß beim stricken!

04.05.2020 - 11:47