DROPS / 185 / 27

Eiger by DROPS Design

Tovede og strikkede tøfler til dame og herre. Størrelse 35 – 44. Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Big Delight.

Stikkord: tovet, tøfler,
  • Eiger / DROPS 185-27 - Tovede og strikkede tøfler til dame og herre. Størrelse 35 – 44.
Arbeidet er strikket i 2 tråder DROPS Big Delight.
DROPS Design: Modell db-085
Garngruppe C + C eller E
-----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 42/44
Fotens lengde etter toving: ca 22-24-26-28 cm.
Høyde etter toving: ca 13 cm i alle størrelser.
Fotens lengde før toving: ca 37-41-44-48 cm.
Høyde før toving: ca 23 cm i alle størrelser.
Materialer:
DROPS BIG DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100-200-200-200 g farge 04, marina
100-200-200-200 g farge 13, grå

Arbeidet kan også strikkes med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe C)" – se linken under.

DROPS PINNE NR 9 – eller de pinnene du må bruke for å få 10 masker og 14 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden med 2 tråder, før toving Etter toving ca 13 masker og 24 pinner.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Ull
fra 76.00 kr /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 76.00 kr /100g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 152kr. Les mer.

Instruksjoner

ANKELFORHØYNING:
Fra retten: * Strikk 6-6-7-7 masker, snu og strikk 6-6-7-7 masker tilbake - les STRIKKETIPS! Strikk 10-10-12-12 masker, snu og strikk 10-10-12-12 masker tilbake. Strikk 6-6-7-7 masker, snu og strikk 6-6-7-7 masker tilbake. * Strikk 1 pinne over alle masker, gjenta fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen. Strikk deretter 1 pinne tilbake fra vrangen over alle masker.

FELLETIPS (jevn fordeling):
For å beregne hvordan det skal felles jevnt, regner man det totale maskeantallet på pinnen (f.eks 34 masker) og deler med antall fellinger som skal gjøres (f.eks 4) = 8,5. I dette eksempelet strikkes vekselsvis hver 7. og 8.maske og hver 8. og 9.maske rett sammen.

STRIKKETIPS:
For hver gang man har snudd midt på pinnen tas 1.maske løs av. Stram tråden og strikk videre som før. Det vil bli et hull i arb, men dette jevner seg ut etter toving.
----------------------------------------------------------

TØFFEL:
Tøffelen strikkes frem og tilbake i glattstrikk. Det startes øverst på foten og avsluttes med tåen.

Legg opp 38-42-44-44 masker på pinne 9 med 1 tråd i hver farge med Big Delight (= 2 tråder).
1.PINNE (= retten): 2 rett sammen, 34-38-40-40 masker rett, 2 rett sammen = 36-40-42-42 masker.
2.PINNE (= fra vrangen): 2 vrang sammen, 32-36-38-38 masker vrang, 2 vrang sammen = 34-38-40-40 masker.
3.PINNE: Strikk ANKELFORHØYNING over de ytterste maskene i hver side - se forklaring over! HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!

Strikk 4 pinner over alle masker, SAMTIDIG på første pinne felles det 4-4-4-2 masker jevnt fordelt - les FELLETIPS = 30-34-36-38 masker. Strikk 2 pinner over alle masker.

NÅ ØKES DET TIL HÆL SLIK:
Fra retten: * Strikk 10-10-11-12 masker, snu og strikk 9-9-10-11 masker tilbake, strikk 2 masker i siste maske på pinnen. Strikk 6-6-7-7 masker, snu og strikk 5-5-6-6 masker tilbake, strikk 2 masker i siste maske på pinnen. Strikk 1 pinne over alle masker *, strikk fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen.
Strikk fra *-* 2 ganger til (= totalt 3 ganger) i hver side = 42-46-48-50 masker.

NÅ FELLES DET TIL HÆL SLIK:
Strikk neste pinne slik:
* Strikk 10-10-11-12 masker, snu og strikk 8-8-9-10 masker tilbake, strikk de 2 siste maskene sammen. Strikk 6-6-7-7 masker, snu og strikk 4-4-5-5 masker tilbake, strikk de 2 siste maskene sammen. Strikk 1 pinne over alle masker *, strikk fra *-* i motsatt side, med start fra vrangen.
Strikk fra *-* 2 ganger til (= totalt 3 ganger) i hver side = 30-34-36-38 masker.

NÅ STRIKKES FOTEN SLIK:
Sett 1 merketråd i den ytterste masken i den ene siden – ARBEIDET MÅLES VIDERE HERFRA! Fortsett i glattstrikk SAMTIDIG som det felles fra retten oppå foten slik: Strikk 8-8-9-10 masker, strikk de neste 2 maskene rett sammen, strikk til det gjenstår 10-10-11-12 masker, strikk de neste 2 maskene rett sammen, strikk ut pinnen, gjenta fellingen på hver pinne fra retten totalt 3-3-4-4 ganger = 24-28-28-30 masker. Deretter fortsettes det i glattstrikk uten fellinger til arbeidet måler ca 19-21-25-29 cm, målt fra merketråden.

FELL TIL TÅ SLIK:
Fell 3-4-4-4 masker jevnt fordelt på neste pinne fra retten. Gjenta fellingen på hver pinne fra retten totalt 4-4-4-4 ganger = 12-12-12-14 masker på pinnen. På neste pinne fra retten strikkes alle masker sammen 2 og 2 = 6-6-6-7 masker.
Trekk tråden gjennom de resterende maskene, snurp sammen og fest godt.

MONTERING:
Sy sammen midt under foten og opp til oppleggskanten, kant i kant (i ytterste maske-ledd), slik at det ikke blir en tykk søm.

TOVING:
Legg tøflene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge uten forvask. Etter vask formes tøflene til riktig mål mens de ennå er våte. Senere vaskes tøflene som vanlig ullplagg.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (11)

country flag Knitting Momma 11.01.2021 - 04:55:

I love how these slipper boots made up. My husband is happily wearing them. They were HUGE, but 3 cycles in a HOT washer on high agitation shrunk them down nicely & they fit like a dream.

country flag Pamela Gross 01.11.2020 - 12:38:

The slippers worked out to size but I can't understand the heel rows and the heel ended up the wrong shape bulbous both sides of the central seam.

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 08:27:

Dear Mrs Gross, not sure to see what you mean, the short rows should have been worked on each side of piece, first at the beg of row from RS, then at the beg of row from WS and you incrase then decrease that way alternately on the right/left side of piece. Maybe show your work to your store - you can also send them a picture by mail, it might be easier for them to see where it went wrong. Happy knitting!

country flag Kerstin 02.05.2020 - 13:22:

Hallo, Ich habe einen Schwiegersohn mit Grösse 48. Würden Sie mir helfen, eine Anleitung für ihn zu erweitern? Es soll eine überraschung sein. Herzlichen Dank im Voraus!

user icon DROPS Design 04.05.2020 kl. 11:47:

Liebe Kerstin, leider können wir nicht einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen aber wir haben einige Modellen, die bis Grösse 48 geschrieben werden: Forest Ward; Hobbit Shoes und House Elves. Viel Spaß beim stricken!

country flag Kate Jensen 11.12.2019 - 13:43:

Jeg har strikket 4 par efter opskriften, men de er meget lange inden filtning og stadigvæk Meget lange efter filtning. Det virker som om måltangingen ved den snor som sættes ind er alt for lang, de skal krybe i omegen af 16 cm, det lader sig ikke gøre.

country flag Grażyna Stol 10.12.2018 - 20:23:

Bardzo proszę o wyjaśnienie "WSKAZÓWKI: Za każdym razem, gdy obracamy robótkę w środku rzędu, zdjąć 1 oczko, zacisnąć nitkę i dalej przerabiać jak wcześniej\\\"\\r\\n - nie jestem pewna w którym miejscu i i przez ile rzędów należy zdjąć 1 oczko.

user icon DROPS Design 11.12.2018 kl. 08:55:

Witaj Grażyno! Zdejmujesz 1 oczko i zaciskasz nitkę za każdym razem, gdy obracasz robótkę gdzieś w środku rzędu, aby wykonać rząd skrócony. Tą technikę dokładnie ilustruje filmik TUTAJ. Powodzenia!

country flag Ellen Spillmann 21.11.2018 - 16:16:

Guten Tag, Ich habe das Modell Eiger in Grösse 40/42 gestrickt und gefilzt. Leider bin ich sehr enttäuscht. Die Schuhe sind nicht nur ein bischen zu kurz, was nicht weiter schlimm wäre, sondern viel zu eng. Für kleine Füsse, die dort hineinpassen, sind sie wiederum viel zu lang. Die Proportionen des Modelles stimmen meines Achtens nicht. Schade!

user icon DROPS Design 22.11.2018 kl. 09:13:

Liebe Frau Spillmann, war Ihre Maschenprobe vor filtzen richtig? Hier lesen Sie mehr über filzen, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf - auch telefonisch oder per E-Mail, sie können Ihnen sicher weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Nadette 21.10.2018 - 10:15:

Bonjour, j'ai réalisé ces chaussons taille 35/37 pour en faire un cadeau, Après feutrage, la longueur et la hauteur obtenues sont conformes à ce qui est inscrit. Par contre, la largeur n'est pas indiquée et mes chaussons semblent très serrés. Pouvez-vous me dire quelle largeur correspond aux pointures 35/37. Et s'il existe une méthode pour élargir après feutrage. (Je n'ai pas trouver de tutoriel uniquement sur le feutrage). Merci

user icon DROPS Design 22.10.2018 kl. 09:09:

Bonjour Nadette, vous trouverez ici toutes les informations utiles sur le feutrage. Bon tricot!

country flag Ian Stewart 10.05.2018 - 00:40:

The videos "How to knit short rows with wrap (RS) (WS) are very necessary. However, they are difficult to interpret correctly for a knitter using the English method. I t seems that the intention is to make a loop around the next stitch on the RH needle, by slipping the stitch to and fro, and then when you come back to that loop, putting a twist in it around the stitch through the one that was slipped.

user icon DROPS Design 10.05.2018 kl. 09:22:

Dear Mrs Stewart, you can also use the basic method to work the short rows, even if there might be small holes at the transitions, they will disappear when felting. Happy knitting!

country flag Hege 23.02.2018 - 15:10:

Kan eg bruke Alaska til slike tova tøfler? Og hvor mye trenger eg et en Herre str?

user icon DROPS Design 25.02.2018 kl. 00:19:

Hei Hege. Du kan bruke Alaska. Under Materialene finner du en link: "Vil du bruke et annet garn? Her kan du konvertere!" - Her finner du det korrekte garnforbruk i dit garn til din størrelse :) Go Fornøyelse.

country flag Sigrid 22.02.2018 - 00:27:

Etter ankelforhøyningen står det: "Strikk 4 pinner over alle masker, SAMTIDIG på første pinne felles det 4-4-4-2 masker jevnt fordelt - les FELLETIPS = 30-34-36-38 masker. Strikk 2 pinner over alle masker." Hvorfor står det ikke bare Strikk 6 pinner over alle masker? Det blir jo det, når du først skal strikke fire pinner, så to pinner til??

user icon DROPS Design 22.02.2018 kl. 08:54:

Hej Sigrid, Du har ret, du strikker ialt 6 pinde over alle masker. Jeg ved ikke lige hvorfor design har valgt at dele det op.... God fornøjelse!

Kommentér oppskrift DROPS 185-27

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.