DROPS / 176 / 28

Dragon Heart by DROPS Design

Strikket sjal med striber og takker i DROPS Delight og Kid-Silk.

DROPS Design: Model nr de-170
Garngruppe A + A
----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst ca 150 cm. Højde ca 67 cm.
Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100 g f.nr 02, blomme/beige/lyng
Og brug:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g f.nr 01, natur

DROPS RUNDPINDE (60 eller 80 cm) nr 4 – eller den pind du skal bruge for at få 20 masker og 40 pinde retstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage således):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

STRIBER:
Strik * 2 pinde ret med Kid-Silk, 2 pinde ret med Delight *, gentag fra *-* til færdigt mål.

----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind. Hele sjalet strikkes i RETSTRIK - se forklaring over.
Slå 4 masker op på rundpind 4 med Delight.
1.PIND (= vrangen): Strik alle masker ret.
2.PIND (= retsiden): Strik 1 ret, slå om, 2 ret, sæt 1 mærketråd før næste maske og lad den følge med op, slå om, 1 ret = 6 masker.
3.PIND (= vrangen): Strik alle masker ret, omslagen fra forrige pind strikkes drejet ret for at undgå hul.

Videre strikkes der efter diagram samtidig med at der strikkes STRIBER - se forklaring over. Skift til Kid-Silk og start fra retsiden således: Strik A.1 over 4 masker (mærketråden sidder efter den sidste af disse 4 masker), strik A.2 over 2 masker. Fortsæt med at strikke efter diagram A.1 og A.2 og HUSK STRIBER. Når diagrammerne er strikket 1 gang i højden er der taget 4 masker ud i højre side af arbejdet = 10 masker på pinden. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Fortsæt med at strikke efter diagram A.1 og A.2 således: Strik A.1 over 4 masker, strik frem til mærketråden, strik A.2 over 2 masker. Fortsæt med at strikke diagrammerne således, for hver gang diagrammerne er strikket 1 gang i højden er der taget 4 masker ud mellem mærketråden og A.1. Strik til diagrammerne er strikket totalt 34 gange i højden. Derefter strikkes diagrammerne en sidste gang i højden og på den sidste pind fra vrangen lukkes alle 146 masker af. Der er 35 takker i venstre side, arbejdet måler ca 73 cm langs aflukningen og ca 140 cm målt langs mærketråden. Klip og hæft trådene.

Diagram

= ret fra retsiden
= ret fra vrangen
= lav et omslag mellem 2 masker, strik omslaget drejet ret på næste pind
= maske som lukkes af med ret fra vrangen

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 176-28.