DROPS / 173 / 23

Blizzard by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Puna” med bølgemønster og striber, strikkes ovenfra og ned.

DROPS Design: Model nr pu-007
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst: ca 138 cm. Længde midt på: ca 60 cm.
Materialer:
DROPS PUNA fra Garnstudio
100 g f.nr 01, natur
100 g f.nr 04, gråbrun
100 g f.nr 06, grå
150 g f.nr 07, lys grå
OBS: Hvis sjalet strikkes ensfarvet vil der gå 350 g Puna.

DROPS RUNDP (80 cm) nr 4 – eller det p.nr du skal bruge for at få 21 m x 28 p glatstrik eller 24 m x 30 p bølgemønster på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Alpaca
fra 27.00 kr /50g
DROPS Puna natural DROPS Puna natural 27.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Puna natural mix DROPS Puna natural mix 27.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Puna uni colour DROPS Puna uni colour 31.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 243kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver p.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3. Diag viser alle p i mønsteret set fra retsiden.

STRIBER:
1.stribe: Natur
2.stribe: Gråbrun
3.stribe: Lys grå
4.stribe: Grå
5.stribe: Natur
6.stribe: Gråbrun
7.stribe: Lys grå

FORKORTEDE PINDE:
Der strikkes forkortede pinde over den yderste rapport + de 2 kantm i retstrik i hver side af sjalet.
Der strikkes således fra retsiden:
Strik 2 kantm retstrik, strik glatstrik over alle m i 1.rapport A.1 (= 3 m på 1.p i diag), vend, stram tråden så der ikke bliver hul, og strik glatstrik tilbage over m i A.1, 2 kantm retstrik. Vend og strik mønster over alle m på p, vend, strik 2 m retstrik, glatstrik over alle m i den 1.rapport A.1, vend, stram tråden, og strik tilbage. Gentag de forkortede pinde som vist i diag = på hver 6 p.
OBS: Pga udtagningen i mønsteret strikkes der over flere og flere m når der strikkes forkortede pinde. Når diag A.3a og A.3b strikkes, strikkes der forkortede pinde over begge de to diag + de 2 kantm i hver side af arb.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud ved at slå om. På næste p strikkes omslaget drejet ret, så der ikke bliver hul.

AFLUKNINGSTIPS:
For at undgå at aflukningskanten strammer kan der lukkes af med ½ p.nr større.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbage på rundp, ovenfra og ned. Der strikkes først et parti med retstrik til der er taget nok m ud til at strikke mønster.

Slå 7 m op med natur på rundp 4. Strik 1 p ret. Nu strikkes der således:
1.P: Strik 2 ret, slå om, 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, 1 ret, slå om, 2 ret = 11 m.
2.P: Strik ret tilbage. OBS: Omslagen strikkes drejet ret, så der ikke bliver hul.
3.P: Strik 2 ret, sæt 1.mærke, slå om, 2 ret, sæt 2.mærke, slå om, 3 ret, slå om, sæt 3.mærke, 2 ret, slå om, sæt 4.mærke, 2 ret = 15 m.
4.P: Strik ret tilbage.
Nu fortsættes der med RETSTRIK - se forkl over, og der tages ud således: Tag ud efter 1.og 2.mærke, og før 3. og 4.mærke – læs UDTAGNINGSTIPS! Tag ud således på hver p fra retsiden (dvs hver 2.p) totalt 3 gange = 27 m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! På næste p fra retsiden tages der 1 m ud = 28 m. Strik 1 p tilbage.

Nu fortsættes der med STRIBER – se forkl over (dvs, der fortsættes med natur = 1.stribe) og MØNSTER således: Strik 2 kantm retstrik, A.1 (= 3 m på 1.p i diag) 8 gange i bredden, 2 kantm retstrik, SAMTIDIG strikkes der FORKORTEDE PINDE – se forkl over, i hver side. OBS: Gentag de forkortede pinde som vist i diag, dvs på hver 6.p. Når A.1 er strikket færdig i højden er der 236 m på p.
Fortsæt med A.2 over hver rapport med A.1. Når A.2 er strikket færdig i højden er der 380 m på p.
Nu strikkes der således: 2 kantm retstrik, * A.3a (= 23 m), A.3b (= 24 m) *, gentag fra *-* til der er 2 m tilbage (= 8 gange), 2 kant-m retstrik. Når A.3a og A.3b er strikket færdig i højden er der 556 m på p. Strik 2 p retstrik og luk af - LÆS AFLUKNINGSTIPS!

FORM SJALET:
Læg arb i lunkent vand til det er gennemvådt. Pres forsigtig vandet ud – det må ikke vrides. Derefter rulles arb i et håndklæde og klemmes for at fjerne endnu mere vand - arb vil nu bare være lidt fugtig. Læg arb på et gulvtæppe eller madras – træk det forsigtigt ud i de mål som står øverst i opskriften. Lad det tørre. Gentag processen hver gang tøjet vaskes.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Opdateret online: 17.10.2016
Rettelse: Lille rettelse i diagram A.3a

Diagram

= ret fra retsiden, vrang fra vrangen
= vrang fra retsiden, ret fra vrangen
= 2 m ret sammen
= slå om mellem 2 m
= På denne p strikkes der FORKORTEDE PINDE - se forkl i opskriften!
= På denne p skiftes der STRIBE - se forkl i opskriften.
Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 173-23) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (11)

Emma 27.10.2019 - 21:01:

Ik heb een vraag over de verkorte toeren. Als ik het goed begrijp brei je bij de eerste verkorte toer van de 27 steken die je dan hebt de twee kantsteken en daarna drie steken waarnaar je het werk keert en terug breit. Klopt het dan dat je bij de volgende verkorte toer er vijf breit, daarna 7 etc?

DROPS Design 29.10.2019 kl. 10:04:

Dag Emma,

Dat klopt inderdaad. Je breit verkorte toeren over de buitenste herhaling van het telpatroon en over de 2 kantsteken. Als het telpatroon op dat moment 3 steken heeft, brei je dus verkorte toeren over 5 steken in totaal. Omdat het telpatroon meerdert in aantal steken, zitten er dus steeds meer steken in de verkorte toeren. Op de eerstvolgende verkorte toer heb je inderdaad 7 steken in totaal.

Matteo 14.08.2019 - 00:30:

Negli schemi A la gettava va ancora fatta ritorta? Continuando a farla ritorta sparisce il motivo è non viene come la foto

DROPS Design 14.08.2019 kl. 07:38:

Buongiorno Matteo. Le maglie gettate negli schemi non vengono lavorate ritorte. Deve rimanere un buco. Buon lavoro!

Antal Adrien 28.04.2019 - 19:19:

Hiba a leírásban: "Most folyt LUSTAKÖTÉSSEL, lásd a fenti magyarázatot és szap következő módon: Szap a 3. és a 6. jelölő után, valamint az 1. és a 4. jelölő előtt". Helyesen: "Most folyt LUSTAKÖTÉSSEL, lásd a fenti magyarázatot és szap következő módon: Szap az 1. és a 2. jelölő után, valamint az 3. és a 4. jelölő előtt"

Maud 07.10.2018 - 23:34:

Bonjour, j’ai du mal à comprendre les rangs raccourcis. Vous parlez de 6 rangs mais dans les explications, il y en a 5. Pourrez-vous m’aider ? (1 et : 2 enfin puis les 24 m end ? Tourne Puis 2 rg : 24 m env , 2 end. 3 rg : 2 end, 24 m avec les jetés du diag A1 puis 2 end. 4 rg : 2 end, 24 m env puis je suis bloquée ??? Il est mis rang retour c’est à dire ? Merci d’avance.

DROPS Design 08.10.2018 kl. 09:46:

Bonjour Maud, on tricote 5 rangs au total pour les rangs raccourcis et on répète ces 5 rangs tous les 6 rangs (cf diagrammes). Les rangs raccourcis se tricotent ainsi: Rg1: 2 m point mousse, en jersey sur les mailles du 1er motif de A.1 (ce nombre de m va augmenter au fur et à mesure, mais on en a 3 la 1ère fois), tournez. Rg2: tricotez le rang retour (= sur l'envers). Rg3: tricotez toutes les mailles en suivant les diagrammes (le rang avec le rond). Rg4: (sur l'envers): 2 m point mousse, le 1er A.1 en jersey. tournez. Rg5: tricotez les m du rang 3 sur l'endroit. Au rang suivant, tricotez le rang suivant du diagramme (celui après le rond = sur l'envers). Bon tricot!

Do 19.06.2018 - 11:15:

Czy w schemacie nie ma błędu? Chodzi mi o rzędy, które na prawej stronie mają być oczkami lewymi (xxxxxxx). Wydaje mi się, że powinny się powtarzać co każde 6 rzędów i tak to wygląda na zdjęciu gotowego szalu. Sama robiąc szal najpierw robiłam dokładnie wg wzoru, ale potem zdecydowałam się spruć i robić tak, że lewe rzędy powtarzałam regularnie - wyglądało to zdecydowanie lepiej. Powtarzalność rzędów czyni ten szal pięknym.

DROPS Design 19.06.2018 kl. 21:17:

Witamy! Na schemacie są od czasu do czasu rzędy tylko oczek lewych. Jest to widoczne na zdjęciu szala. Jeżeli jednak bardziej podoba Ci się w wersji bez oczek lewych, to cieszymy się. Koniecznie zamieść zdjęcie swojego szala w grupie DROPS Workshop na facebooku. Pozdrawiamy!

Steffi 31.08.2017 - 17:11:

Habe schon gleich bei den ersten Reihen eine Frage... Sie betrifft die verkürzten Reihen. Werden diese jeweils pro Rapport gestrickt oder nur jeweils an der Seite ( " beidseitig")? Und laut Muster wird in der dritten Reihe mit Umschlägen zugenommen. Diese werden also dann in der letzten Reihe der verkürzten Reihe eingearbeitet? Oder sind "hin/wenden/zurück/wenden" zusätzliche Reihen?

DROPS Design 01.09.2017 kl. 08:34:

Liebe Steffi, die verkürzten Reihen werden glatt re gestrickt (die kommen zusätzlich zum Muster) wie unter VERKÜRZTE REIHEN erklärt: 2 Reihen glatt re über 1 Rapport A.1 mit 2 M Kraus re (= auf die rechte Seite von der Vorderseite gesehen), 1 Hin-Reihe im Muster über alle Maschen, und 2 Reihen glatt re über 1 Rapport A.1 mit 2 M Kraus re (= auf der andere Seite = linke Seite von der VorderSeite gesehen), dann die Rückreihe im Muster über alle M stricken. Viel Spaß beim stricken!

Dell Chan 24.11.2016 - 18:09:

Question # 1 Short Rows. "Repeat the short rows as shown in diagram = on every 6th row". " o=on this row work SHORT ROWS". On the diagrams A.1, A,2 and A3a, the " o " is on Row 7. When (which row) is the repeat to be done? Question # 2 : " ....working stocking st over all sts in 1st repetition A.1 (=3sts on 1st row in diagram) ..... " Does this means 3 sts or 3 sts x 8 repeats = 24 sts ( ie all the stitches) ? Thank you. DC

DROPS Design 25.11.2016 kl. 08:41:

Dear Dell Chan, you repeat the short rows every 6th row, ie work 5 rows as in diagrams and on next row, repeat short row. Short rows are worked over sts in 1st repetition of A.1 only, ie there are 3 sts in A.1 on first row, but then when working A.1 and repeating the short rows there will be more sts (see diagram), work only the sts in first repetition in A.1 for the short rows. Happy knitting!

Jana 13.09.2016 - 05:53:

Guten Tag. Ich bin kurz vor dem Fertigstellen und stricke Diagramm A.3a und A.3b. Die 10. Reihe von oben gezählt zeigt an, dass unter A.3a von rechts gezählt ab der 17. Masche 7 Maschen rechts zu stricken sind. Jedoch in A.3b ab der 40. Masche nur 6 Maschen rechts gestrickt werden sollen. Zudem sind zum Anfang dieser Reihe 2 Maschen rechts zu stricken und im Diagramm A.3b am Ende der Reihe 3 Maschen. Handelt es sich um einen Fehler? Viele Grüße Jana

DROPS Design 17.10.2016 kl. 14:25:

Liebe Jana, ein neues Diagram wird bald hochgeladen. Vielen Dank für den Nachricht!

Pashmina 29.07.2016 - 10:31:

Sikke et smukt sjal. Dejligt mønster i flotte farer

Kat 22.06.2016 - 16:26:

Would love to see something like this in crochet :)

Kommentere opskrift DROPS 173-23

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.