DROPS / 173 / 23

Blizzard by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Puna” med bølgemønster og striper, strikkes ovenfra og ned.

Stikkord: bølgemønster, sjal, striper,
DROPS Design: Modell nr pu-007
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst: ca 138 cm. Lengde midt på: ca 60 cm.
Materialer:
DROPS PUNA fra Garnstudio
100 g f.nr 01, natur
100 g f.nr 04, gråbrun
100 g f.nr 06, grå
150 g f.nr 07, lys grå
NB: Dersom sjalet strikkes ensfarget vil det gå med 350 g Puna.

DROPS RUNDP (80 cm) NR 4 – eller det p.nr du må bruke for å få 21 m x 28 p glstrikk eller 24 m x 30 p bølgemønster på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Alpakka
fra 41.00 kr /50g
DROPS Puna natural DROPS Puna natural 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Puna natural mix DROPS Puna natural mix 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Puna uni colour DROPS Puna uni colour 41.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 369kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (strikkes frem og tilbake):
1 rille = 2 p rett.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

STRIPER:
1.stripe: natur
2.stripe: gråbrun
3.stripe: lys grå
4.stripe: grå
5.stripe: natur
6.stripe: gråbrun
7.stripe: lys grå

FORKORTEDE PINNER:
Det strikkes forkortede pinner over den ytterste rapporten + de 2 kant-m i rille i hver side av sjalet.
Det strikkes slik fra retten:
Strikk 2 kant-m rille, strikk glstrikk over alle m i 1.rapport A.1 (= 3 m på 1.p i diag), snu, stram tråden slik at det ikke blir hull, og strikk glstrikk tilbake over m i A.1, 2 kant-m rille. Snu og strikk mønster over alle m på p, snu, strikk 2 m rille, glstrikk over alle m i den 1.rapporten A.1, snu, stram tråden, og strikk tilbake. Gjenta de forkortede pinnene som vist i diag = på hver 6 p.
NB: Pga økningen i mønsteret strikkes det over flere og flere m når det strikkes forkortede pinner. Når diag A.3a og A.3b strikkes, strikkes det forkortede pinner over begge de to diag + de 2 kant-m i hver side av arb.

ØKETIPS:
Det økes 1 m med å lage et kast om p. På neste p strikkes kastet vridd rett, slik at det ikke blir hull.

AVFELLINGSTIPS:
For å unngå at avfellingskanten strammer kan det felles av med ½ p.nr større.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbake på rundp, ovenfra og ned. Det strikkes først et parti med riller til det er økt nok m til å strikke mønster.

Legg opp 7 m med natur på rundp 4. Strikk 1 p rett. Nå strikkes det slik:
1.P: Strikk 2 m rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 1 rett, 1 kast, 2 m rett = 11 m.
2.P: strikk rett tilbake. NB: kastene strikkes vridd rett, slik at det ikke blir hull.
3.P: Strikk 2 m rett, sett 1.merke, 1 kast, 2 m rett, sett 2.merke, 1 kast, 3 m rett, 1 kast, sett 3.merke, 2 m rett, 1 kast, sett 4.merke, 2 m rett = 15 m.
4.P: Strikk rett tilbake.
Nå fortsettes det med RILLER - se forkl over, og det økes slik: Øk etter 1.og 2.merke, og før 3. og 4.merke – LES ØKETIPS! Øk slik på hver p fra retten (dvs hver 2.p) totalt 3 ganger = 27 m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! På neste p fra retten økes det 1 m = 28 m. Strikk 1 p tilbake.

Nå fortsettes det med STRIPER – se forkl over (dvs, det fortsettes med natur = 1.stripe) og MØNSTER slik: Strikk 2 kant-m rille, A.1 (= 3 m på 1.p i diag) 8 ganger i bredden, 2 kant-m rille, SAMTIDIG strikkes det FORKORTEDE PINNER – se forkl over, i hver side. NB: Gjenta de forkortede pinnene som vist i diag, dvs på hver 6.p. Når A.1 er strikket ferdig i høyden er det 236 m på p.
Fortsett med A.2 over hver rapport med A.1. Når A.2 er strikket ferdig i høyden er det 380 m på p.
Nå strikkes det slik: 2 kant-m rille, * A.3a (= 23 m), A.3b (= 24 m) *, gjenta fra *-* til det gjenstår 2 m (= 8 ganger), 2 kant- m rille. Når A.3a og A.3b er strikket ferdig i høyden er det 556 m på p. Strikk 1 rille og fell av - LES AVFELLINGSTIPS!

FORMING:
Legg arb i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktig ut vannet – det må ikke vris. Deretter rulles arb i et håndkle og klemmes for å fjerne enda mer vann - arb vil nå bare være litt fuktig. Legg arb på gulvteppe eller madrass – trekk det forsiktig ut i mål som står øverst i oppskriften. La det tørke. Gjenta prosessen hver gang plagget vaskes.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 17.10.2016
Rettelse: Liten rettelse i diagram A.3a.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= 2 m rett sammen
= 1 kast mellom 2 m
= På denne p strikkes det FORKORTEDE PINNER - se forkl i oppskriften!
= På denne p byttes det STRIPE - se forkl i oppskriften.
Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (11)

Emma 27.10.2019 - 21:01:

Ik heb een vraag over de verkorte toeren. Als ik het goed begrijp brei je bij de eerste verkorte toer van de 27 steken die je dan hebt de twee kantsteken en daarna drie steken waarnaar je het werk keert en terug breit. Klopt het dan dat je bij de volgende verkorte toer er vijf breit, daarna 7 etc?

DROPS Design 29.10.2019 kl. 10:04:

Dag Emma,

Dat klopt inderdaad. Je breit verkorte toeren over de buitenste herhaling van het telpatroon en over de 2 kantsteken. Als het telpatroon op dat moment 3 steken heeft, brei je dus verkorte toeren over 5 steken in totaal. Omdat het telpatroon meerdert in aantal steken, zitten er dus steeds meer steken in de verkorte toeren. Op de eerstvolgende verkorte toer heb je inderdaad 7 steken in totaal.

Matteo 14.08.2019 - 00:30:

Negli schemi A la gettava va ancora fatta ritorta? Continuando a farla ritorta sparisce il motivo è non viene come la foto

DROPS Design 14.08.2019 kl. 07:38:

Buongiorno Matteo. Le maglie gettate negli schemi non vengono lavorate ritorte. Deve rimanere un buco. Buon lavoro!

Antal Adrien 28.04.2019 - 19:19:

Hiba a leírásban: "Most folyt LUSTAKÖTÉSSEL, lásd a fenti magyarázatot és szap következő módon: Szap a 3. és a 6. jelölő után, valamint az 1. és a 4. jelölő előtt". Helyesen: "Most folyt LUSTAKÖTÉSSEL, lásd a fenti magyarázatot és szap következő módon: Szap az 1. és a 2. jelölő után, valamint az 3. és a 4. jelölő előtt"

Maud 07.10.2018 - 23:34:

Bonjour, j’ai du mal à comprendre les rangs raccourcis. Vous parlez de 6 rangs mais dans les explications, il y en a 5. Pourrez-vous m’aider ? (1 et : 2 enfin puis les 24 m end ? Tourne Puis 2 rg : 24 m env , 2 end. 3 rg : 2 end, 24 m avec les jetés du diag A1 puis 2 end. 4 rg : 2 end, 24 m env puis je suis bloquée ??? Il est mis rang retour c’est à dire ? Merci d’avance.

DROPS Design 08.10.2018 kl. 09:46:

Bonjour Maud, on tricote 5 rangs au total pour les rangs raccourcis et on répète ces 5 rangs tous les 6 rangs (cf diagrammes). Les rangs raccourcis se tricotent ainsi: Rg1: 2 m point mousse, en jersey sur les mailles du 1er motif de A.1 (ce nombre de m va augmenter au fur et à mesure, mais on en a 3 la 1ère fois), tournez. Rg2: tricotez le rang retour (= sur l'envers). Rg3: tricotez toutes les mailles en suivant les diagrammes (le rang avec le rond). Rg4: (sur l'envers): 2 m point mousse, le 1er A.1 en jersey. tournez. Rg5: tricotez les m du rang 3 sur l'endroit. Au rang suivant, tricotez le rang suivant du diagramme (celui après le rond = sur l'envers). Bon tricot!

Do 19.06.2018 - 11:15:

Czy w schemacie nie ma błędu? Chodzi mi o rzędy, które na prawej stronie mają być oczkami lewymi (xxxxxxx). Wydaje mi się, że powinny się powtarzać co każde 6 rzędów i tak to wygląda na zdjęciu gotowego szalu. Sama robiąc szal najpierw robiłam dokładnie wg wzoru, ale potem zdecydowałam się spruć i robić tak, że lewe rzędy powtarzałam regularnie - wyglądało to zdecydowanie lepiej. Powtarzalność rzędów czyni ten szal pięknym.

DROPS Design 19.06.2018 kl. 21:17:

Witamy! Na schemacie są od czasu do czasu rzędy tylko oczek lewych. Jest to widoczne na zdjęciu szala. Jeżeli jednak bardziej podoba Ci się w wersji bez oczek lewych, to cieszymy się. Koniecznie zamieść zdjęcie swojego szala w grupie DROPS Workshop na facebooku. Pozdrawiamy!

Steffi 31.08.2017 - 17:11:

Habe schon gleich bei den ersten Reihen eine Frage... Sie betrifft die verkürzten Reihen. Werden diese jeweils pro Rapport gestrickt oder nur jeweils an der Seite ( " beidseitig")? Und laut Muster wird in der dritten Reihe mit Umschlägen zugenommen. Diese werden also dann in der letzten Reihe der verkürzten Reihe eingearbeitet? Oder sind "hin/wenden/zurück/wenden" zusätzliche Reihen?

DROPS Design 01.09.2017 kl. 08:34:

Liebe Steffi, die verkürzten Reihen werden glatt re gestrickt (die kommen zusätzlich zum Muster) wie unter VERKÜRZTE REIHEN erklärt: 2 Reihen glatt re über 1 Rapport A.1 mit 2 M Kraus re (= auf die rechte Seite von der Vorderseite gesehen), 1 Hin-Reihe im Muster über alle Maschen, und 2 Reihen glatt re über 1 Rapport A.1 mit 2 M Kraus re (= auf der andere Seite = linke Seite von der VorderSeite gesehen), dann die Rückreihe im Muster über alle M stricken. Viel Spaß beim stricken!

Dell Chan 24.11.2016 - 18:09:

Question # 1 Short Rows. "Repeat the short rows as shown in diagram = on every 6th row". " o=on this row work SHORT ROWS". On the diagrams A.1, A,2 and A3a, the " o " is on Row 7. When (which row) is the repeat to be done? Question # 2 : " ....working stocking st over all sts in 1st repetition A.1 (=3sts on 1st row in diagram) ..... " Does this means 3 sts or 3 sts x 8 repeats = 24 sts ( ie all the stitches) ? Thank you. DC

DROPS Design 25.11.2016 kl. 08:41:

Dear Dell Chan, you repeat the short rows every 6th row, ie work 5 rows as in diagrams and on next row, repeat short row. Short rows are worked over sts in 1st repetition of A.1 only, ie there are 3 sts in A.1 on first row, but then when working A.1 and repeating the short rows there will be more sts (see diagram), work only the sts in first repetition in A.1 for the short rows. Happy knitting!

Jana 13.09.2016 - 05:53:

Guten Tag. Ich bin kurz vor dem Fertigstellen und stricke Diagramm A.3a und A.3b. Die 10. Reihe von oben gezählt zeigt an, dass unter A.3a von rechts gezählt ab der 17. Masche 7 Maschen rechts zu stricken sind. Jedoch in A.3b ab der 40. Masche nur 6 Maschen rechts gestrickt werden sollen. Zudem sind zum Anfang dieser Reihe 2 Maschen rechts zu stricken und im Diagramm A.3b am Ende der Reihe 3 Maschen. Handelt es sich um einen Fehler? Viele Grüße Jana

DROPS Design 17.10.2016 kl. 14:25:

Liebe Jana, ein neues Diagram wird bald hochgeladen. Vielen Dank für den Nachricht!

Pashmina 29.07.2016 - 10:31:

Sikke et smukt sjal. Dejligt mønster i flotte farer

Kat 22.06.2016 - 16:26:

Would love to see something like this in crochet :)

Kommentér oppskrift DROPS 173-23

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.