Elvira by DROPS Design

Hæklet DROPS top med stor rude i ”Belle”. Str S - XXL.

DROPS 168-11
DROPS Design: Model nr vs-025
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Størrelse: XS/S – M/L – XL/XXL
Materialer:
DROPS BELLE fra Garnstudio
300-350-400 g f.nr 02, natur

DROPS HÆKLENÅL nr 4 – eller det p.nr du skal bruge for at få 18 st x 9 rækker 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


53% Bomuld, 33% Viskose, 14% Hør
fra 20.00 kr /50g
DROPS Belle uni colour DROPS Belle uni colour 20.00 kr /50g
Strikkes.dk
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 120kr. Læs mere.

Instruktioner

MAGISK CIRKEL:
For at undgå hul i midten startes der med denne teknik:
Hold i garnenden med venstre hånd og lav en løkke rundt om venstre pegefinger (fra venstre mod højre). Hold i løkken med venstre tommelfinger og pegefinger. Stik nålen gennem løkken, hent tråden fra nøglet, træk tråden tilbage gennem løkken, slå om nålen og træk omslaget gennem m på nålen = 1 fm, hækl 3 lm, derefter hækles der 11 st om løkken, afslut med 1 km i tredje lm. Hækl videre som forkl i opskriften – SAMTIDIG trækkes der i garnenden så løkken snøres sammen og hullet forsvinder.

HÆKLEINFO:
Første fm på omg erstattes af 1 lm. Afslut omg med en km i første lm.
Første st på omg/rækken erstattes af 3 lm. Afslut omg med en km i tredje lm.
Første dbl-st på omg erstattes af 4 lm. Afslut omg med en km i fjerde lm.

MØNSTER:
Se diag A.1 til A.3.

4-DBL-ST:
Lav 4 omslag på nålen, stik nålen igennem første st på rækken og træk tråden igennem første st, * slå om nålen, træk tråden igennem de 2 næste m på nålen *, gentag *-* 4 gange til = 1 m på nålen.

----------------------------------------------------------

HÆKLET TOP:
Toppen hækles i 2 dele som sys sammen i siderne og på skuldrene, derefter hækles der en kant nederst.

FORSTK:
Forstk hækles i cirkel, derefter i firkant fra midt foran. Lav en MAGISK CIRKEL på hæklenål 4 med Belle – se forkl over = 12 st om cirklen. Videre hækles der efter A.1, A.1 hækles 3 gange rundt om den magiske cirkel. OBS! Km vist i beg af A.1 hækles i slutningen af omg. Læs HÆKLEINFO! HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Når A.1 er hæklet 1 gang i højden er der 147 st på cirklen. Videre hækles der således:
1.OMG: Hækl 1 st i hver st, SAMTIDIG tages der 1 st ud = 148 st.
2.OMG: Hækl *1 fm i hver af de 8 første st, 1 halv-st i hver af de 2 næste st, 1 st i hver af de 2 næste st, 1 dbl-st i hver af de 3 næste st, 1 tredbl-st i hver af de 3 næste st, 1 4-dbl-st – SE FORKL OVER, i næste st, 5 lm, 1 4-dbl-st i næste st, 1 tredbl-st i hver af de 3 næste st, 1 dbl-st i hver af de 3 næste st, 1 st i hver af de 2 næste st, 1 halv-st i hver af de 2 næste st, 1 fm i hver af de 7 næste st *, gentag fra *-* 3 gange til.
3.OMG: Hækl 1 st i hver m, om lm-buen i hvert hjørne hækles der 3 st + 3 lm + 3 st = 172 st (= 43 st i hver side). Str S/M: Afslut firkanten her.
4.OMG: Hækl 1 st i hver m, om lm-buen i hvert hjørne hækles der 3 st + 3 lm + 3 st = 196 st (= 49 st i hver side). Str L/XL: Afslut firkanten her.
5.OMG: Hækl 1 st i hver m, om lm-buen i hvert hjørne hækles der 3 st + 3 lm + 3 st = 220 st (= 55 st i hver side). Str XL/XXL: Afslut firkanten her. Firkanten måler ca 28-30-32 cm. Klip tråden.

Nu hækles der langs side 2, 3 og 4 fra hækleruden (se måleskitse): Start i det andet hjørne på ruden, hækl 3 st om lm-buen, hækl 1 st i hver st frem til næste hjørne, hækl 3 st + 3 lm + 3 st, hækl 1 st i hver st frem til næste hjørne, hækl 3 st + 3 lm + 3 st, hækl 1 st i hver st frem til sidste hjørne, hækl 3 st om lm-buen. Der er nu 49-55-61 st på hver af de 3 sider. Hækl frem og tilbage, nu hækles der efter A.2, afslut med 1 st i sidste st før hjørnet, i hver af de to hjørner hækles der 3 st + 3 lm + 3 st, de nye m hækles løbende ind i A.2. Fortsæt på denne måde i ca 7-10-15 cm, arb måler nu 42-50-62 cm fra side 2 til side 4, tilpas evt efter ønsket brystvidde. Nu hækles der en kile i hver side af toppen således: Start langs side 2 således (fra retsiden). Hækl 1 fm i hver st til der er 52 st tilbage, hækl 1 halv-st i hver af de 8 næste st, 1 st i hver af de 8 næste st, 1 dbl-st i hver af de 12 næste st, 1 tredbl-st i hver af de 12 næste st, 1 4-dbl-st i hver af de 12 sidste st. Klip tråden i str XS/S og M/L.
STR XL/XXL: Vend og hækl 1 4-dbl-st i hver 4-dbl-st, 1 tredbl-st i hver tredbl-st, 1 dbl-st i hver dbl-st, 1 st i hver st, 1 halv-st i hver halv-st og 1 fm i hver fm. Klip tråden.
Alle str: Hækl en kile på samme måde langs side 4 (hækle fra overkant og ned = fra vrangen). Klip tråden.

Videre hækles der frem og tilbage fra side 1 på firkanten således – fra retsiden:
Start en række før firkanten (dvs i den første række som blev hæklet over de 3 andre sider), hækl 3 st om den yderste st i rækken, hækl 3 st om hjørnet på firkanten, 1 st i hver st, 3 st om hjørnet på firkanten, og 3 st om den yderste st på næste række = 55-61-67 st. Videre hækles der frem og tilbage efter A.2 (afslut med 1 st).
Når arb måler 7-9-11 cm hækles der kun over de første 13 st på rækken (= venstre skulder). Hækl A.2 (afslut med 1 st mod halsen) som før over disse m til arb måler 17-19-21 cm, klip og hæft tråden. Nu hækles der over de sidste 13 st på rækken (= højre skulder), hækl på samme måde som venstre skulder. De 29-35-41 st midt på = hals.

RYGSTK:
Hækl på samme måde som på forstk. Når arb måler 15-17-19 cm hækles der kun over de første 13 st på rækken (= højre skulder). Hækl A.2 som før over disse m til arb måler 17-19-21 cm, klip og hæft tråden. Nu hækles der over de sidste 13 st på rækken (= venstre skulder), hækl på samme måde som højre skulder. De 29-35-41 st midt på = hals.

MONTERING:
Sy skuldersømmene og sy sidesømmene.

HÆKLEKANT NEDERST PÅ TOPPEN:
Hækl en km i det ene hjørne nederst på toppen, hækl 1 st i hver st langs nederste kant på toppen, om de 4-dbl-st i siderne hækles der 4 st, SAMTIDIG justeres m-ant så det er delbart med 48.
Videre hækles der således: Hækl A.3A, gentag A.3B til der er 12 st tilbage, hækl A.3C. Klip og hæft tråden.

HÆKLEKANT RUNDT OM ÆRMEGABET:
Start mellem ærmegab og ryg & forstk. Hækl 1 fm,* spring ca 2 cm frem, hækl 7 st om næste st, spring ca 2 cm frem, hækl 1 fm om næste st *, gentag fra *-* og afslut med en km i beg af omg. Gentag rundt om det andet ærmegab.

HÆKLEKANT RUNDT I HALSEN:
Start i siden af halsen på rygstk. Hækl 1 fm, * 3 lm, spring ca 1 cm frem, hækl 1 fm *, gentag fra *-* og afslut med 1 km i beg af omg.

Diagram

symbols = lav en MAGISK CIRKEL – se opskrift
symbols = lm
symbols = km
symbols = fm i st
symbols = fm om lm-bue
symbols = halvst
symbols = st i st
symbols = st om lm-buen
symbols = dbl-st i st/om lm-buen
symbols = 7 st hækles i samme st
symbols = denne omg er allerede hæklet
symbols = picot: hækl 3 lm, 1 st i første lm
diagram
diagram
diagram

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 168-11) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (44)

country flag Katie wrote:

I was confused as the directions under FRONT PIECE say to work \"A.1 3 times around the magic circle.\" However, then it says that \"once A1 has been worked once\" you\'re directed to follow the instructions for rounds 1-5, then cut the yarn. So, actually, you only work A1 once and not 3 times as indicted at the beginning? Thank you for the lovely pattern and all you do for the global knitting/crochet community!

17.05.2021 - 18:31

DROPS Design answered:

Dear Katie, "A.1 3 times around the magic circle" means that you do the pattern repeats beside each other three times, Later "once A1 has been worked once" means once the rows/rounds of A.1 patterns are worked once. I hope this helps. Happy Crafting!

17.05.2021 kl. 22:05

country flag Jellie wrote:

Hoi, hoe groot is de cirkel als je het schema hebt gehaakt? Dus als je de 147 stokjes hebt gehaakt? Mijn cirkel ziet er namelijk kleiner uit dan de foto. Bedankt, Jellie

07.07.2019 - 12:00

DROPS Design answered:

Dag Jellie,

Helaas weet ik niet hoe groot die cirkel precies is, maar als de stekenverhouding in de breedte en de hoogte klopt, dan zou het goed moeten komen. Het beeld op de foto kan altijd wat vertekend zijn vergeleken met je eigen haakwerk.

08.07.2019 kl. 09:59

country flag Pia Rasmussen wrote:

Jeg har hæklet denne top med glæde. God vejledning og diagrammer. Og jeg er meget tilfreds med det færdige udseende. MEN - jeg har hæklet i det anbefalede garn BELLE og mine mål har passet til opskriften og alligevel har jeg brugt 1,5 nøgler mere end der er oplyst. Det er jeg meget overrasket over og håber i vil rette opskriften til for fremtidige kunder. Tak for en god hjemmeside, som jeg ofte bruger.

04.07.2019 - 22:07

country flag Gwen Decloux wrote:

Toujours sur les gousets, doit on considérer les 3 ml de l'arceau du rang précédent comme des brides ? Merci

13.01.2019 - 22:55

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Decloux, je compterai 2 quadruple-brides dans l'arceau du bas: 1 dans la bride et 1 dans l'arceau de 3 ml, vous pouvez éventuellement compter 2 dans l'arceau, et/ou ajuster la bordure du bas pour qu'elle soit jolie et bien nette. Bon crochet!

14.01.2019 kl. 12:42

country flag Gwen Decloux wrote:

Pour être sûre de bien comprendre concernant les goussets : les quadruple brides sont en bas du top des 2 côtés ? Merci

13.01.2019 - 22:40

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Decloux, tout à fait, ce rang est crocheté pour former la forme trapèze du bas du top, en commençant par des ms en haut du côté 2 (emmanchure) on termine par des quadruples brides en bas du top, et pour le côté 4, on commence sur l'envers par des quadruples brides pour terminer par des ms côté emmanchure. Bon crochet!

14.01.2019 kl. 12:38

country flag Rosemarijn wrote:

Hallo, ik ben een beginnend haker en heb een vraag over het begin van het patroon. Bij de uitleg van de symbolen staat: ‘stokje in stokje’ betekent dat dat het aangegeven symbool meteen na de magic loop bestaat uit twee toeren stokjes? Omdat er daarboven nog een keer stokje in stokje staat, betekent dat dan in totaal vier rijen stokjes? O ja, we haken helemaal rond toch? Dus je haakt de toer steeds drie keer toch op de sluitsteek na dan. Thx, het is een prachtig patroon!

25.07.2018 - 11:28

DROPS Design answered:

Dag Rosemarijn, Stokje in stokje betekent dat je het stokje haakt in het stokje van de vorige toer. De stokjes van de eerste toer haak je om de lossenring. Je haakt de toer inderdaad helemaal in de rondte. Kijk bij 'INFORMATIE VOOR HET HAKEN' hoe je de toeren begint en eindigt.

06.08.2018 kl. 11:15

country flag Benedetta wrote:

Buongiorno, ho finito il diagramma A2 e devo lavorare un bordo ai due lati del top.Non capisco come continuare cioè devo lavorare il lato 2 ,taglio il filo e ripeto sul lato 4?

23.07.2018 - 16:21

DROPS Design answered:

Buongiorno Benedetta. Sì esatto, lavora prima sul lato 2 come indicato e a seconda della taglia. Taglia il filo e ripete sul lato 4. Buon lavoro!

23.07.2018 kl. 16:59

country flag Rosemarijn wrote:

Hallo, ik ben een beginnend haker en heb een vraag over het begin van het patroon. Bij de uitleg van de symbolen staat: ‘stokje in stokje’ betekent dat dat het aangegeven symbool meteen na de magic loop bestaat uit twee toeren stokjes? Omdat er daarboven nog een keer stokje in stokje staat, betekent dat dan in totaal vier rijen stokjes? O ja, we haken helemaal rond toch? Dus je haakt de toer steeds drie keer toch op de sluitsteek na dan. Thx, het is een prachtig patroon!

23.07.2018 - 12:19

DROPS Design answered:

Dag Rozemarijn, De stokjes op de eerste toer (dus de toer nadat je de lossenring hebt gemaakt) haak je inderdaad in de lossenlus. Daarna, als er stokje in stokje, haak je het stokje in het stokje van de vorige toer. Je haakt inderdaad in de rondte, dus je sluit steeds de toer (Zie hiervoor ook bij 'INFORMATIE VOOR HET HAKEN')

29.07.2018 kl. 10:55

Nicole wrote:

Goedendag. Tot mijn eigen verbazing is het mij, als beginnend haakster, gelukt om de cirkel te maken. En er daarna een vierkant van te maken. Ik ga nu beginnen aan het haken van de 3 zijde. Daarna staat er: haak heen en weer. En moet ik aan A2 beginnen. Nu ben ik de weg kwijt. Op de foto kan ik ook niet goed zien wat ik nu moet doen. Is er een foto van het voorpand waarbij het in zijn geheel te zien is? Groeten, Nicole

15.04.2018 - 14:54

DROPS Design answered:

Hallo Nicole, Nadat je de de eerste toer hebt gehaakt over de 3 zijden volgens de beschrijving, haak je volgens tepatroon A.2 over de 3 zijden (waarbij de eerste toer van A.2 dus al is gehaakt). In de beschrijving staat aangegeven hoe je de hoeken haakt. (Er is helaas geen foto van een 'los' voorpand.)

16.04.2018 kl. 09:15

country flag Raquel Albuquerque wrote:

Gostaria de saber o nome do fio, link p q posso ver a especificação do tex, composição p eu achar algo semelhante! Obrigada

13.01.2018 - 02:37

DROPS Design answered:

O nome do fio é Belle. A composição é única e não existe outro fio com a mesma composição. Bons trabalhos,

16.01.2018 kl. 15:31

Kommentere opskrift DROPS 168-11

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Elvira in DROPS Belle

Un Soldino Di Cacio, Italy

Elvira - top ad uncinetto

Maglia...ed altre piccole passioni, Italy