DROPS Extra / 0-1223

Heart Dance by DROPS Design

DROPS Valentine: Strikkede DROPS sokker i ”Nepal” med hjerter. Str 35 - 43

DROPS Design: Model nr ne-210
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 - 38/40 - 41/43
Passer fodlængde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets højde (nedbukket): ca 9 - 10 - 10 cm
Materialer:
DROPS NEPAL fra Garnstudio
150 g i alle str i f.nr 0517, mellemgrå
50 g i alle str i f.nr 8909, koral

DROPS STRØMPEP nr 5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Vi har hundredevis af gratis juleopskrifter. Se dem her!
Garntype
Deals fra
23.00 DKK
15.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2. Diag viser mønsteret set i modsat vej af strikkeretningen. Mønsteret sys på med maskesting.

HÆLINDTAGNING:
1.p (= retsiden): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, tag næste m løst af p, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
2.p (= vrangen): Strik til der er 5-6-6 m tilbage, tag næste m løst af p, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
3.p (= retsiden): Strik til der er 4-5-5 m tilbage, tag næste m løst af p, 1 r, løft den løse m over, vend arb.
4.p (= vrangen): Strik til der er 4-5-5 m tilbage, tag næste m løst af p, 1 vr, løft den løse m over, vend arb.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 m mindre tilbage før der tages 1 m løst af, til der er 8-8-10 m tilbage på p.

INDTAGNINGSTIPS TÅ:
Før mærket: 2 r sm. Efter mærket: 2 drejet ret sammen (strik i bagerste m-bue i stedet for forreste).
----------------------------------------------------------

SOKKER:
Arb strikkes rundt på strømpep ovenfra og ned.
Slå 39-42-45 m op på strømpep 5 med mellemgrå. Vend arb og strik 1 p vrang fra retsiden. Derefter sættes arb sammen og der strikkes rundt i Rib (= 2 r / 1 vr). Når arb måler 10-12-12 cm strikkes 1 omg ret hvor der tages 6-7-8 m ind jævnt fordelt ved at strikke 2 m r sm = 33-35-37 m. Derefter strikkes der 12 omg glatstrik. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Nu beholdes de første 16-18-20 m til hæl, sæt de resterende 17 m på en tråd (= midt ovenpå foden). Fortsæt i glatstrik over hæl-m i 5-5½-6 cm. Sæt 1 mærke midt bag på hælen mellem de 2 midterste m. Fortsæt med HÆLINDTAGNING - se forkl over.
Når hælindtagningen er færdig strikkes der 9-10-10 m op på hver side af hælen og de 17 m fra tråden sættes tilbage på p = 43-45-47 m. Sæt 1 mærke på hver side af de 17 m midt ovenpå foden. Fortsæt rundt i glatstrik Samtidig med at der tages ind på hver side af de 17 m ovenpå foden således: Strik de 2 sidste m FØR første mærke ovenpå foden ret sammen og strik de 2 første m EFTER sidste mærke ovenpå foden drejet ret sammen. Gentag indtagningen på hver 2.omg totalt 4-4-5 gange = 35-37-37 m. Strik videre til arb måler 18-20-22 cm fra mærket på hælen (der er nu ca 4-4-5 cm tilbage før færdig mål). Sæt 1 mærke i hver side så der bliver 18-18-18 m ovenpå foden og 17-19-19 m under foden, der sættes i tillæg et midt-mærke midt mellem de 2 mærker ovenpå foden til placeringen af hjertet. Strik glatstrik Samtidig med at der tages ind til tå på hver side af begge SIDE-mærker - læs INDTAGNINGSTIPS (= 4 m taget ind). Gentag indtagningerne på hver 2.omg totalt 2-2-3 gange og derefter på hver omg totalt 5-5-4 gange = 7-9-9 m tilbage på p. Klip tråden, træk den gennem de resterene m, træk sammen og hæft godt. Buk Ribben udad. Strik en sok til.

HJERTE HÆL:
Der syes 1 hjerte på med maskesting med koral efter diag A.1 i modsat retning af strikkeretningen således:
Mærket på hælen sidder midt mellem 2 m, der syes i det ene m-led på hver side af mærketråden, første m starter i 6. m lige op fra mærketråden. Sy hele A.1 på begge sokker på samme måde – sørg for at maskestingene ikke strammer.

HJERTE TÅ:
Der syes 1 hjerte på med maskesting med koral efter diag A.2 i modsat retning af strikkeretningen således:
Midt-mærket på tåen sidder midt mellem 2 m, der sys i det ene m-led på hver side af mærketråden, første m starter i 9.m lige op fra enden af tåen. Sy hele A.2 på begge sokker på samme måde – sørg for at maskestingene ikke strammer.

Diagram

= ingen m-sting, viser bare m på hælen/tåen
= maskesting med koral

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1223.