DROPS Design: Modell nr fa-292
Garngrupp A
----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/39 - 40/42
Fotens längd: 22 - 24 - 26 cm
Sockans höjd: 24 - 26 - 28 cm
Garnåtgång: DROPS FABEL från Garnstudio
50-50-100 g nr 910, sea mist
50-50-100g nr 162, blue sea

DROPS ST NR 2,5 - eller det st.nr du måste ha för att få 26 m x 52 v rätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 28.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på alla varv.
(1 rätst rand= 2 räta varv)

RÄNDER:
Det stickas 2 v rätst i varje färg. Byt färg från rätsidan.

STICKTIPS:
För varje gång man vänder mitt på v lyfts 1:a m. Strama tråden och sticka sedan vidare som förut. Detta görs för att slippa hål i övergångarna.

MONTERINGSTIPS:
Tån ska dras ihop, sätt därför 1 tråd i de yttersta maskbågarna mot tån och låt denna följa med i arb. Använd denna tråd till att dra ihop tån till slut.
--------------------------------------------------------

SOCKA:
Sockan stickas fram och tillbaka från mitt under foten, över vristen och avslutas mitt under foten. Hela sockan stickas i RÄTST- se förkl ovan och RÄNDER -se förkl ovan. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
TÅ: På vart 3:e och 4:e v stickas det förkortade v, det vill säga att varannan gång man stickar ned mot tån stickas det inte över alla m, utan vänds mitt i arb när det återstår 10-13-16 m - Läs STICKTIPS!

Lägg upp 120-130-140 m på st 2,5 med blue sea. Först stickas det förhöjning bak så här: Sticka 12 m, vänd lyft 1 m, sticka 11 m tillbaka. Byt färg.
Sticka 20 m, vänd, lyft 1 m, sticka 19 m tillbaka. Byt färg.
Sticka 28 m, vänd, lyft 1 m, sticka 27 m tillbaka. Byt färg.
Sticka 36 m, vänd, lyft 1 m, sticka 35 m tillbaka. Byt färg.
Sticka 44 m, vänd, lyft 1 m, sticka 43 m tillbaka. Byt färg.
Sticka 52 m, vänd, lyft 1 m, sticka 51 m tillbaka. Byt färg.
Stl 40/42: Sticka 60 m, vänd, lyft 1 m, sticka 59 m tillbaka. Byt färg.

ALLA STL: Sticka 6 vöver alla m (kom ihåg förkortade v mot tån - dvs den motsatta sidan av förhöjningen). Läs
MONTERINGSTIPS! Och kom ihåg att byta färg för varje rätst rand resten av arb.

Sedan minskas det till häl så här: Sätt 1 markör i den 62:a-68:e-72:a m (räknat från sidan med förhöjning). Minska 1 m på varje sida av m med markör på vartannat v totalt 11 ggr = 98-108-118 m. Sticka rätst tills arb mäter 9-11-13 cm från sista minskn.
Sedan ökas det till häl så här: Sätt 1 markör i den 51:a-57:e-61:a m (räknat från sidan med förhöjning). Öka 1 m på varje sida av m med markör på vartannat v totalt 11 ggr = 120-130-140 m. Sticka 6 v över alla m.
Sedan stickas det förhöjning bak så här:

Stl 40/42: Sticka 60 m, vänd, lyft 1 m, sticka 59 m tillbaka.

ALLA STL: Sticka 52 m, vänd, lyft 1 m, sticka 51 m tillbaka.
Sticka 44 m, vänd, lyft 1 m, sticka 43 m tillbaka.
Sticka 36 m, vänd, lyft 1 m, sticka 35 m tillbaka.
Sticka 28 m, vänd, lyft 1 m, sticka 27 m tillbaka.
Sticka 20 m, vänd, lyft 1 m, sticka 19 m tillbaka.
Sticka 12 m, vänd, lyft 1 m, sticka 11 m tillbaka.
Sätt alla m på 1 tråd.

MONTERING:
Sy ihop m från tråden och uppläggningskanten med maskstygn. Sömmen kommer under foten och upp längs baksidan av skaftet. Dra ihop tån och fäst tråden noga.

Sticka en socka till på samma sätt.
signature-image signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 161-38) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (28)

country flag Ewa wrote:

Dobrý den, upletla jsem ponožku Oean View DROPS 161-38 - ale nevím si rady se sešitím pletacím stehem - jednu stranu mám na jehlici (tady sešívání chápu) - ale co s druhou stranou ponožky, která už není na jehlici? Mám ta oka znovu nabrat a pak sešívat? Nebo poradíte lepší variantu? Děkuji velmi za odpověď.

02.05.2021 - 12:19

country flag Hilly wrote:

Wanneer er staat "Brei 6 nld over alle st (denk om de verkorte toeren richting de teen)"; zijn dat dan 6 hele toeren en 4 verkorte (totaal 5 ribbels), of 4 hele en 2 verkorte (3 ribbels)?

17.06.2020 - 17:53

DROPS Design answered:

Dag Hilly,

Je breit 6 hele naalden en binnen die 6 naalden houd je de verkorte toeren van de teen in de gaten (dus elke 3e en 4e naald verkorte toeren, waarbij je niet over de laatste steken van de teen breit).

18.06.2020 kl. 09:22

country flag Monica Trautmann wrote:

I have made one sock and started the second. I seem to have an excess of material in the toe region. Is there a way to make a toe shaping? I have knit all kinds of socks but this is my first sideways sock. I found the instructions not clear for the toe short rows. Can anyone clarify this to me?

15.05.2019 - 22:05

DROPS Design answered:

Dear Mrs Trautmann, to shape the toe you have to work short rows: every row worked over all stitches (= after the elevation leg at the beg of sock + before elevation at the end of sock), work all rows from RS as follows: 2 rows over all stitches, 2 rows until 10-13-16 sts remain towards toe. This way, you will have less rows on toe than on the rest of the sock and it will shape the toe section. Happy knitting!

16.05.2019 kl. 10:23

country flag Martina wrote:

Leider ist das nicht die richtige Antwort. Meine Frage bezog sich nicht auf die Fertigstellung der Spitze, sondern auf das Schließen der Längsnaht. Martina Frage Gibt es ein Video, welches zeigt, wie im Maschenstich, offene Maschen mit Anschlagmaschen verbunden werden? Ich verzweifele gerade daran DROPS Design Antwort Liebe Martina, ja sicher dieses Video zeigt wie man den Faden an der Kante einfach dem Strickstück "mitlaufen" lassen kann. Viel Spaß beim stricken!

06.05.2019 - 10:50

DROPS Design answered:

Liebe Martina, Entschuldigung für das Misverständnis - hier werden Sie die Anschlagskante zu den stillgelegten Maschen zusammennähen, mit den beiden Technikien: wie beim Schulternaht (= Anschlagskante) und Maschenstich (= stillgelegten Maschen). Viel Spaß beim fertigstellen!

06.05.2019 kl. 11:08

country flag Martina wrote:

Gibt es ein Video, welches zeigt, wie im Maschenstich, offene Maschen mit Anschlagmaschen verbunden werden? Ich verzweifele gerade daran 😕

05.05.2019 - 10:04

DROPS Design answered:

Liebe Martina, ja sicher dieses Video zeigt wie man den Faden an der Kante einfach dem Strickstück "mitlaufen" lassen kann. Viel Spaß beim stricken!

06.05.2019 kl. 09:51

country flag Nora Selmer wrote:

Jeg har ikke strikket sokker før og skjønner ikke oppskriften helt. Når jeg har felt av til hæl og sitter med 118 m på to forskjellige pinner, skal jeg da begynne å strikke de 118 maskene frem og tilbake SAMMEN eller frem og tilbake hver for seg på to ulike pinner?

30.03.2019 - 11:21

DROPS Design answered:

Hei Nora. Du har 118 masker, men de er på samme pinne. Når du lager hælfelling skal du felle ved å strikke 2 masker rett sammen på hver side av merket (alså du feller dem ikke av). Dette gjentar du 11 ganger (til du har felt 22 masker totalt). Hælen vil da være en liten spiss/bul på arbeidet, men alle maskene er på samme pinne. Når du så øker igjen til hæl på den andre siden vil det bli en ny spiss/bul men den andre veien. God fornøyelse

05.04.2019 kl. 14:18

country flag Mimi Kirstine Jensen wrote:

Hej Jeg har et spørgsmål vedrøende tå, bliver de forkortede pinde strikkede genem hele arbejdet ?? TÅ: På hver 3. og 4.p strikkes der forkortede p, det vil sige at hver 2. gang man strikker ned mod tåen strikkes der ikke over alle m, men vendes midt i arb når der er 10-13-16 m tilbage - læs STRIKKETIPS! Vh Mimi K Jensen

05.02.2019 - 17:25

DROPS Design answered:

Hei Mimi. Ja, de forkortede pinnene strikkes gjennom hele arbeidet, der du strikker over tåen. God fornøyelse

11.02.2019 kl. 08:39

country flag Rosy wrote:

Bonjour, si je veux tricoter ces chaussettes mais en version haute, c'est à dire jusque sous le genou, combien de mailles dois-je monter ? Merci !

22.12.2018 - 15:19

DROPS Design answered:

Bonjour Rosy, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande. Pour toute assistance personnalisée, merci de contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

02.01.2019 kl. 08:41

country flag Evi Desair wrote:

Is het de bedoeling dat de verkorte toeren (elke 3de en 4de nld ) richting teen over het hele werk gedaan worden ?

19.04.2018 - 09:09

DROPS Design answered:

Hallo Evi, De verkorte toeren bij de teen gaan verder over het hele werk, alleen bij de teen zijn ze verkort. Maar lees ook de beschrijving voor de verkorte toeren voor de ronding aan de achterkant, want deze doe je gedeeltelijk tegelijkertijd.

21.04.2018 kl. 12:52

country flag S Venville wrote:

Tried Xmas tree decoration socks first, got double end and circular needles, then found this lovely design and learnt garter stitch grafting on my first adult wearable pair. Super clear patterns and very user friendly efficient website.

20.03.2018 - 11:48

Kommentér oppskrift DROPS 161-38

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.