DROPS Extra / 0-1023

Cheeky Chicken by DROPS Design

DROPS Påske: Strikkede kylling-bukser i ”Merino Extra Fine”. Str 2-8 år

DROPS Design: Model nr me-018-bn
Garngruppe B
----------------------------------------------------------
Størrelse: 2 - 3/4 - 5/6 - 7/8 år
Materialer:
DROPS MERINO EXTRA FINE fra Garnstudio
100-100-150-150 g f.nr 30, sennep
100-100-100-100 g f.nr 11, rød
50-50-50-50 g f.nr 01, natur
Og brug en rest af f.nr 20, mørk blå til øjne.

DROPS STRØMPEP OG RUNDP (60 og 40 cm) nr 4 – eller det p.nr du skal bruge for at få 21 m x 28 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS STRØMPEP OG RUNDP (60 cm) nr 3 – til Rib.
----------------------------------------------------------

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!

100% Uld
fra 23.95 kr /50g
DROPS Merino Extra Fine uni colour DROPS Merino Extra Fine uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Merino Extra Fine mix DROPS Merino Extra Fine mix 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 119.75kr. Læs mere.

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud på hver side af de 2 midterste m foran og bagpå ved at slå om, på næste omg strikkes omslagen drejet r for at undgå hul.

INDTAGNINGSTIPS:
Strik til der er 2 m tilbage før mærket, strik 2 r sm og derefter 2 drejet r sm (mærket sidder midt mellem disse m).
----------------------------------------------------------

BUKSER:
Arb strikkes ovenfra og ned rundt på rundp og efter hånden på strømpep. Slå 120-124-128-132 m op på rundp 3 med rød og strik Rib 2 r / 2 vr. Strik til Ribben måler 3 cm. Skift til rundp 4 og strik videre i glatstrik - Samtidig med at der på første omg tages 12 m ind jævnt fordelt = 108-112-116-120 m på p. Sæt 1 mærke i starten af omg = midt bagpå. Strik 1 omg til, men stop 5 m før mærket. Læg arb til side. Nu strikkes der 5-5-7-7 små trekanter som skal strikkes ind bag på bukserne (= hanekam).

TREKANTER: Slå 2 m op på en strømpep 4 med rød, strik 1 ret, slå om, 1 m ret. Omslagen strikkes altid drejet ret på næste p for at undgå hul. Strik ret tilbage = 3 m. Strik RETSTRIK – se forkl over, frem og tilbage på strømpep Samtidig med at der tages 1 m ud ved at lave et omslag indenfor 1 kantm i hver side på hver 3.p til der er totalt 9 m og 2 omslag på p, på næste p strikkes der vrang, omslagen strikkes drejet vrang. Der er nu 2 p glatstrik øverst på trekanten. Sæt trekanten ind på en tråd. Strik totalt 5-5-7-7 trekanter og sæt alle ind på samme tråd. Sørg for at de sidder samme vej, så alle har 2 p glatstrik mod samme side.
Nu skal de strikkes ind bag på bukserne.
Hold tråden med trekanterne mod retsiden af bukserne, sørg for at de 2 p glatstrik på trekanterne vender mod dig. Strik første m fra første trekant sammen med første m fra bukserne. Fortsæt at strikke maskerne sammen fra trekanten og bukserne til du har strikket over 3-3-4-4 trekanter. Strik videre på bukserne til der er 22-22-33-33 m tilbage før første trekant.
Strik derefter de sidste 2-2-3-3 trekanter ind på bukserne.
Strik ret over de næste 5 m = starten af omg/midt bagpå, flyt mærket fra tidligere hertil. Skift til sennep og sæt 1 mærke til på bukserne, dette sættes efter 54-56-58-60 m (= midt foran). Fortsæt med forhøjning bagpå i glatstrik således: Strik 8 m forbi mærket midt bagpå, vend, stram tråden og strik 16 m, vend, stram tråden og strik 24 m, vend, stram tråden og fortsæt således ved at strikke 8 m mere for hver gang det vendes til der er strikket over totalt 80-80-80-96-96 m. Vend, fortsæt rundt i glatstrik over alle m til arb måler 13-13-14-15 cm. Læg arb til side.
Nu strikkes der en stor trekant (= næb) som skal strikkes ind midt bag på bukserne på samme måde som de små trekanter øverst.

STOR TREKANT: Slå 2 m op på rundp 4 (40 cm) med rød, strik 1 m ret, slå om, 1 m ret. Strik ret tilbage = 3 m. Strik retstrik, frem og tilbage på rundp Samtidig med at der tages 1 m ud med et omslag indenfor 1 kantm i hver side på hver p 24-25-26-27 gange = 51-53-55-57 m på p. På sidste p strikkes m vrang og omslagen strikkes drejet vrang. Der er nu 2 p glatstrik øverst på trekanten. Læg trekanten til side og strik videre rundt på bukserne til 25-26-27-28 m før mærketråden midt bagpå. Hold trekanten mod retsiden af bukserne, sørg for at de 2 p glatstrik på trekanten vender mod dig. Strik første m fra trekanten sammen med næste m fra bukserne. Fortsæt at strikke maskerne sammen fra trekanten og bukserne til du har strikket alle m på trekanten, strik videre på bukserne til midt bagpå.

Fortsæt i glatstrik til arb måler 18-18-20-21 cm midt foran. Derefter tages der 2 m ud foran og bagpå på næste omg – læs UDTAGNINGSTIPS! Gentag udtagningen på hver 2.omg, 5 gange til (= totalt 6 gange) = 132-136-140-144 m. Efter sidste udtagning (arb måler ca 23-23-24-25 cm midt foran), lukkes der 12 m af midt foran og midt bagpå (dvs 6 m på hver side af begge mærker). Hvert ben strikkes færdig for sig, sæt m på det ene ben på 1 tråd.

BEN:
= 54-56-58-60 m. Fordel m på 4 strømpep nr 4 og fortsæt rundt i glatstrik - sæt 1 mærke på indersiden af benet. Strik glatstrik til arb måler 4 cm, nu strikkes der 2 omg med natur Samtidig med at der tages 1 m ind på hver side af mærket – læs INDTAGNINGSTIPS. Strik videre med sennep og gentag indtagningen og 2 omg med natur på hver 2,5-4,5-5,5-7 cm, 5 gange til (= totalt 6 gange) = 42-44-46-48 m. Når benet måler 19-28-34-40 cm, skiftes til rød og strikkes 2 omg – SAMTIDIG på sidste omg tages der 6-8-6-8 m ud jævnt fordelt = 48-52-52-56 m. Skift til strømpep 3 og strik Rib 2 r / 2 vr med rød i 10 cm. Derefter lukkes der løst af med r over r og vr over vr. Sæt m fra det andet ben tilbage på p og strik som det første.

MONTERING:
Sy de 12 m som blev lukket af mellem benene, mod hinanden i yderste led af yderste m så der ikke bliver en tyk søm.

ØJNE:
Slå 5 m op med mørk blå på strømpep 4 og strik 6 p retstrik frem og tilbage. Strik 1 p ret, drej arb med uret og saml 1 m op i hver retrille på siden af arb med 1 ny strømpep (= 3 m), drej arb igen og saml 5 m op i undersiden af opslåningskanten med en ny strømpep = 13 m på p. Strik ret tilbage og skift derefter til natur. Strik 5 m ret, slå om, 1 m ret, slå om, 1 m ret, slå om, 1 m ret, slå om og strik 5 m ret. Strik ret tilbage, omslagen strikkes drejet ret for at undgå hul = 17 m på p. Strik 6 m ret, slå om, 1 m ret, slå om, 3 m ret, slå om, 1 m ret, slå om og 6 m ret. Strik ret tilbage, omslagen strikkes drejet ret for at undgå hul = 21 m på p. Luk af med ret fra retsiden. Klip og hæft trådene. Strik et øje til på samme måde og sy øjnene fast bag på bukserne lige over den store trekant (=næbbet).

Diagram


Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1023) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (9)

Pia Berglund 25.04.2019 - 23:40:

Kan någon visa en bild? på de byxor ni gör

May-Brit Hjelén Isaksen 18.01.2019 - 07:53:

Hvordan skal jeg felle før jeg strikker benene, altså de 12 foran og bak, uten å bli sittende igjen med en maske midt i fellingen bak? *nybegynner*

DROPS Design 25.01.2019 kl. 09:12:

Hej May-Brit, du feller alle 12 masker foran, strikker benet og sætter maskerne på en tråd, feller alle 12 masker bagpå. Nu har du maskerne til det andet ben på pinden og fortsætter ifølge opskriften. God fornøjelse!

Ana-Maria Pasca 05.04.2016 - 07:11:

And my 3rd questions is that my piece is not straight, is a little bit sloping, not vertical (it is my first time when working circular); is it normal? would be better after first wash? Thank you again for patience and for the gorgeous cheeky chicken pattern!

DROPS Design 05.04.2016 kl. 10:23:

Dear Mrs Pasca, since you have worked some short rows on back piece -before adding large triangle- you piece will not be "straight" - you can always show/send a picture to your DROPS store, they will then give you further individual assistance, even per mail or telephone. Happy knitting!

Ana-Maria Pasca 05.04.2016 - 07:10:

Hello again! Please tell me (I'm a beginner so thank you for your patience): 1. on inc just before going on legs, the YOs (YO--marker--YO) even worked twisted it turn into small hole, is it normal? 2. also there, is it correct to work one turn making YOs, next turn working them, 3rd turn YOs, 4th working and so on till 6th time--being for 6 inc 12 turns worked? (or should be YOs, work them and on the same time YOs)

DROPS Design 05.04.2016 kl. 10:21:

Dear Mrs Pasca, the inc before legs (on front and back pieces) are made on either side of the 2 middle sts on front and on back piece (see Increase tip at the very beg of the pattern), so that you will have YO, K2 (marker is between these 2 sts), YO. You repeat these inc every other round a total of 6 times, ie work *1 round with inc, 1 round without inc*, repeat from *-* a total of 6 times = 4 sts inc per round x 6 inc rounds = 24 sts inc. Happy knitting!

Pasca Ana-Maria 31.03.2016 - 15:01:

Before working the large triangle it is said to put piece aside when measures 13-13-14-15 cm. Measure is at mid front as rest of pattern? (it is not said in the text!). Thank you, Ana

DROPS Design 31.03.2016 kl. 16:00:

Dear Mrs Pasca, correct, you should measure at mid front. Happy knitting!

Catherine 07.12.2015 - 15:31:

Bonjour, Pour le Cheeky Chicken, est ce qu'on doit fixer tout le grand triangle (les trois côtés)? Dans le patrons on n'en parle pas, mais je me demandais si on devait coudre les deux autres côtés ? Merci!

DROPS Design 07.12.2015 kl. 16:50:

Bonjour Catherine, le grand triangle n'est pas fixé ici sur les 2 autres côtés. Bon tricot!

Audrey 21.04.2015 - 18:22:

So sorry to bother you again. I am still not sure I understand your answer. Here is what I think...please correct me. I knit the two rounds of whit, decreasing two stitches each row...then knit the mustard without decreasing for 2.5cm. Then do two rounds of white again decreasing each round two stitches.? Thank you in advance for your patience.

DROPS Design 22.04.2015 kl. 11:49:

Dear Audrey, you decrease only 2 sts when working the round off white (either on 1st or 2nd round as you rather), then continue with mustard for 2.5 cm (first size) and repeat 2 rounds with off-white + dec 2 sts on 1st or 2nd round, and 2.5 cm stocking with mustard a total of 6 times (12 sts decreased). Happy knitting!

Audrey 21.04.2015 - 13:42:

I am having trouble understanding the decreases in the leg of the chicken pants. Do I only decrease when I use the off white...or when I use the mustard color too. When I work the first two rounds, do I decrease both rounds or just one. I am making these for my nephews daughter. He raises chickens...I am hoping you can help with more explicit instructions. Thanks

DROPS Design 21.04.2015 kl. 17:29:

Dear Audrey, that's correct, you repeat the 2 rounds with off-white and the dec every 2.5-4.5-5.5-7 cm 5 more times (= 6 times in total) = 42-44-46-48 sts remain when all dec are done. HHappy knitting!

AJ 24.03.2015 - 00:59:

I am making the chicken pants pattern. It says knit with mustard color for 5". No sure if I should measure from the front or back of pants. Because of the extra rows on the back they are different lengths. Thanks

DROPS Design 24.03.2015 kl. 10:11:

Dear AJ, measure should be done from mid front. Happy knitting!

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1023

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.