DROPS / 98 / 45

DROPS 98-45 by DROPS Design

DROPS benvärmare i ”Eskimo”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: One-size
Mått: Längd: ca 46 cm.
Omkrets: ca 36 cm
Garnåtgång: DROPS Eskimo från Garnstudio
300 gr nr 23, beige

DROPS St nr 9 - eller det st.nr du måste ha för att få 10 m x 14 v i slätst på 10 x 10 cm.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Mönster: Se diagram M.1. Diagr visar mönstret sett från rätsidan.

Resår: * 2 rm, 2 am *, upprepa *-*.

Spetskant:
varv 1: 2 rm, 2 omslag, 2 rm.
varv 2: 2 m i 1:a m, 2 rm, 1 am (i 2:a omslaget), 2 rm.
varv 3: 7 rm.
varv 4: maska av 3 m, sticka 4 rm.

Benvärmare: Lägg upp 38 m (inkl 1 kantm i varje sida) på st 9 med Eskimo. Sticka 3 räta v (varv 1 = rätsidan) och 3 aviga v. Samtidigt ökas det 2 m på det sista v genom att sticka 2 m i den 16:e och den 18:e m (= 40 m).
Nästa v stickas från rätsidan: 1 kantm, 16 m i slätst med avigan ut, M.1 (= 6 m), 16 m i slätst med avigan ut och 1 kantm. När arb mäter ca 34 cm - avpassa efter en flätning eller att det är stickat 2 v efter en flätning - minskas 6 m jämnt fördelat (det minskas inte i de 6 flätm) = 34 m. Sedan stickas det resår - se förkl ovan - se till att det kommer 2 am mitt över flätan. Sticka tills arb mäter ca 40 cm. Maska av löst med rm över rm och am över am.
Sticka 1 benvärmare till.

Montering: Sy ihop benvärmarna innanför 1 kantm.

Spetskant: Lägg upp 4 m på st 9 och sticka spetskant – se förkl ovan. Sticka tills kanten mäter 36 cm – mätt på den kortaste sidan. Spetskanten sys ihop till en ring innan den sys fast i den nederste delen (utan resår) på benvärmaren – sy kant i kant så att taggarna vänder neråt. Upprepa på den andra benvärmaren.

Diagram

= rm på rätsidan, am på avigsidan
= sätt 3 m på hj.st framför arb, 3 rm, 3 rm från hj.st

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 98-45.