DROPS / 98 / 44

DROPS 98-44 by DROPS Design

DROPS vantar i ”Eskimo”. Stl S-L

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: S/M - M/L
Garnåtgång: DROPS Eskimo från Garnstudio
150-150 gr nr 40, brunmelerad

DROPS St nr 8 - eller det st.nr du måste ha för att få 11 m x 22 v i rätst på 10 x 10 cm.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: vantar,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Rätst (fram och tillbaka på st):
Sticka räta m på varje varv.

Ökningstips: Öka 1 m genom att göra 1 omslag om st. På nästa v stickas omslaget vridet räta (dvs sticka i bakre delen på m i stället för i främre) så att det inte blir hål.

Höger vante: Sticka fram och tillbaka på st och sy ihop i sidan efteråt. Lägg upp 24-27 m på st 8 med Eskimo. Sticka 1 räta v, sedan resår: * 1 rm, 2 am *. När arb mäter 10-12 cm minskas 4 m jämnt fördelat = 20-23 m. Sticka 8 räta v, sätt en märktråd i den 9:e-11:e m på st (= markering för tummen). Sedan ökas det 1 m på varje sida om m med märktråden på vartannat v totalt 2 ggr –läs ökn.tips ovan = 24-27 m på st.
Nu sätts de ökade m (inkl m med märktråd) + 1 m i varje sida på en tråd till tumme = 7 m. Fortsätt i rätst fram och tillbaka över de resterande 17-20 m tills arb mäter ca 24-27 cm. Nu stickas alla m ihop 2 och 2 = 9-10 m.
Klipp tråden, drag den två ggr genom de resterande m och fäst ordentligt.

Tumme: Sätt de 7 m på st 8 och sticka 2 räta v samtidigt som det ökas 1-2 m = 8-9 m. Sticka 6 v i rätst. På nästa v stickas de 2 första och de 2 sista m räta tills = 6-7 m. På nästa v stickas de 2 första och de 2 sista m räta tills = 4-5 m. Klipp tråden, drag den två ggr genom de resterande m och fäst ordentligt.
Vänster vante: Sticka som höger men motsatt (dvs sätt märktråden för tummen i den 12:e-13:e m).

Montering: Sy sidsömmen på vanten och på tummen i de yttersta maskbågarna så att sömmen inte blir tjock.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 98-44.