DROPS / 98 / 48

DROPS 98-48 by DROPS Design

Filtad DROPS väska med virkat lock i ”Eskimo”.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått:
Före filtning:
Bredd överst: ca 43 cm
Bredd nederst: ca 67 cm
Höjd: ca 39 cm
Efter filtning:
Bredd överst: ca 24 cm
Bredd nederst: ca 36 cm
Höjd: ca 36 cm (21 cm + 36 klaff)

Garnåtgång: DROPS Eskimo från Garnstudio
400 gr nr 35, gulgrön

DROPS St nr 9 – eller det st.nr du måste ha för att få 10 m x 14 v i slätst på 10 x 10 cm.
DROPS Virknål nr 10 – till väsklock.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Väska: Arb stickas fram och tillbaka på st. Lägg upp 43 m på st 9 med Eskimo och sticka 3 räta v. Sedan stickas det slätst. När arb mäter 4 cm ökas det 1 m i varje sida på vart 4:e v totalt 12 ggr = 67 m. När arb mäter 39 cm maskas alla m av på ett v med aviga m. Sticka ett stycke till.

Axelrem: Lägg upp 10 m på st 9 med Eskimo. Sticka rm på varje v tills arb mäter 100 cm. Maska av.

Montering: Sy ihop väskan i sidorna och undertill. Sy i de yttersta maskbågarna så att sömmen inte blir för tjock. Sy fast remmen i varje sida, ca 2 cm ner i väskan.

Lock: Virka 32 fm från rätsidan längs väskans ena överkant. Vänd arb.
1:a v: Virka 10 lm, 1 st i den 4:e fm. Sedan virkas det så här: * 4 lm, 1 st i var 4:e fm *, upprepa *-* och avsluta med 1 st i sista fm = 8 lm-bågar. Vänd arb.
2:a v: Virka 10 lm, 1 st runt 2:a lm-bågen från föregående v. Sedan virkas det så här:
*4 lm, 1 st om nästa lm-båge*, upprepa *-* och avsluta med 1 st om sista lm-bågen = 7 lm-bågar.
Upprepa 2:a v (= 1 lm-båge mindre efter varje v) tills det till sist virkas 10 lm och 1 st i den sista lm-bågen. Klipp tråden. Nu virkas det 1 v runt hela lockets yttersta kant så här: 1 fm i sidan på locket i väskans överkant, *10 lm, 1 fm om nästa båge*, upprepa *-* och avsluta med 1 fm i väskkanten i andra sidan. Obs: I spetsen mitt fram virkas 2 bågar.
Klipp och fäst trådarna.

Filtning: Lägg väskan i tvättmaskinen med ett tvättmedel utan enzymer och optiska blekmedel. Ställ in maskinen på 40 gradig tvätt med vanlig centrifug, utan förtvätt.
När programmet är färdigt formas väskan i riktiga mått när den fortfarande är blöt.
I framtiden tvättas väskan som ett ullplagg.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 98-48.