DROPS / 98 / 48

DROPS 98-48 by DROPS Design

Filtet DROPS taske med hæklet klap i ”Eskimo”.

Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?

Mål:
Før filtning:
Bredde øverst: ca 43 cm
Bredde nederst: ca 67 cm
Højde: ca 39 cm
Efter filtning:
Bredde øverst: ca 24 cm
Bredde nederst: ca 36 cm
Højde: ca 36 cm (21 cm + 15 cm klap)

Materialer: DROPS Eskimo fra Garnstudio 400 gr f.nr 35, gulgrøn
DROPS Pinde nr 9 – eller den p du skal bruge for at få 10 m x 14 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS Hæklenål nr 10 – til klap

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
22.00 DKK
17.95 DKK
24.00 DKK
18.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

Retstrik: Ret både frem og tilbage på p

Taske: Arbejdet strikkes frem og tilbage på p. Slå 43 m op på p 9 med Eskimo og strik 3 p retstrik. Derefter strikkes der glatstrik. Når arb måler 4 cm tages der 1 m ud i hver side på hver 4.p totalt 12 gange = 67 m. Når arb måler 39 cm lukkes der af i ret på en vrang p. Strik et stk til.

Hank: Slå 10 m op på p 9 med Eskimo. Strik retstrik på alle p til arb måler 100 cm. Luk af.

Montering: Sy tasken sammen i siden og midt under. Sy i yderste led af yderste m så sømmen ikke bliver for tyk. Sy hanken fast i hver side, ca 2 cm nede i tasken.

Klap: Hækl 32 fm fra retsiden langs den øverste kant på taskens bagside. Vend arb.
1.række: Hækl 10 lm, 1 st i den 4. fm. Derefter hækles der således: * 4 lm, 1 st i hver 4. fm *, gentag fra *-* og slut af med 1 st i sidste fm = 8 lm-buer. Vend arb.
2.række: Hækl 10 lm, 1 st rundt om 2. lm-bue fra forrige omg. Derefter hækles der således: * 4 lm, 1 st om næste lm-bue *, gentag fra *-* og aflslut med 1 st om sidste lm-bue = 7 lm-buer.
Gentag 2. række (= 1 lm-bue mindre efter hver p) til der til sidst hækles 10 lm, 1 st i sidste lm-bue. Klip tråden. Derefter hækles der 1 omg rundt om hele klappens yderste kant således: *10 lm, 1 fm om næste bue. I spidsen hækles 2 buer. Klip og sy trådene.

Filtning: Læg tasken i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Stil maskinen på 40 grader vask med almindelig centrifugering, uden forvask. Når maskinen er færdig formes tasken til rigtig mål medens den er våd. Senere vaskes tasken som uld på uldprogram.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 98-48.