DROPS Belle
DROPS Belle
53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin
från 24.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 125.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Diamond Bag

Virkad väska i DROPS Belle eller DROPS Cotton Light. Arbetet virkas nedifrån och upp med hålmönster.

DROPS 238-5
DROPS Design: Modell vs-104
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Bredd: ca 40 cm.
Höjd: ca 38 cm utan axelband.

GARN:
DROPS BELLE från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färg 26, pearl

Eller använd:
DROPS COTTON LIGHT från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färg 01, natur

VIRKNÅL:
DROPS VIRKNÅL NR 4.

VIRKFASTHET:
18 stolpar på bredden och 9 varv på höjden = 10 x 10 cm.
OBS: Kom ihåg att nålnumret endast är rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare virknål. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare virknål.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Belle
DROPS Belle
53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin
från 24.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 125.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.3.

LUFTMASKA:
Om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram.
1 luftmaska ska vara lika lång som 1 stolpe är bred.

VIRKINFORMATION:
I början av varje varv med stolpar, virkas det 3 luftmaskor som ersätter första stolpen, det vill säga hoppa över första maskan på föregående varv. Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

MINSKNINGSTIPS:
Minska 1 stolpe genom att virka de 2 nästa stolparna tillsammans så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista omslaget och genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka sedan nästa stolpe, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla 3 öglorna på nålen (= 1 stolpe minskad).

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

VÄSKA - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet virkas runt nedifrån och upp med hålmönster. Efteråt virkas det ett axelband.

VÄSKA:
Virka 40 LUFTMASKOR - läs förklaring ovan, med nål 4 med DROPS Belle eller DROPS Cotton Light. Sedan virkas det som förklarat nedan.
VARV 1:
Läs VIRKINFORMATION och MÖNSTER och virka på båda sidorna av luftmaskraden så här: Virka A.1 i första luftmaskan, 1 stolpe i var och en av de nästa 38 luftmaskorna, A.1 i nästa luftmaska, vänd arbetet så att det nu kan virkas vidare längs den andra sidan av luftmaskraden så här: Virka A.1 i samma luftmaska som A.1 på den andra sidan, 1 stolpe i var och en av de nästa 38 luftmaskorna, avsluta varvet med A.1 i samma luftmaska som A.1 i början av luftmaskraden = 84 stolpar och 4 luftmaskbågar på varvet.
VARV 2-5:
Fortsätt runt med A.1 och 1 stolpe i varje stolpe - SAMTIDIGT på 5:e varvet minskas det 4 stolpar jämnt fördelat - läs MINSKNINGSTIPS = 144 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
När A.1 är färdigvirkat på höjden, virkas A.2 totalt 8 gånger runt varvet. När A.2 är färdigvirkat, virkas A.3 totalt 8 gånger runt varvet. A.3 virkas totalt 3 gånger på höjden. Arbetet mäter nu ca 34 cm – mätt från luftmaskraden mitt under väskan.
Virka 3 varv med stolpar (på första varvet virkas det 1 stolpe i varje stolpe och 1 stolpe om varje luftmaska, sedan virkas det 1 stolpe i varje stolpe på de nästa 2 varven). Klipp av tråden och fäst den. Arbetet mäter ca 38 cm – mätt från luftmaskraden mitt under väskan. Klipp av tråden och fäst den.

AXELBAND:
Virka 7 luftmaskor med nål 4 med DROPS Belle eller DROPS Cotton Light. Virka 1 stolpe i 4:e luftmaskan från nålen, och 1 stolpe i var och en av de resterande 3 luftmaskorna = 5 stolpar (första stolpen på varje varv ersätts av 3 luftmaskor). Sedan virkas det stolpar fram och tillbaka till axelbandet mäter ca 60 cm.
Nu virkas det en kant runt axelbandet så här: Virka 1 fastmaska om första stolpvarvet på långsidan, * 2 luftmaskor, 1 fastmaska om nästa stolpvarv *, virka *-* längs hela långsidan på axelbandet, virka 1 fastmaska i varje maska längs kortsidan, virka *-* längs hela den andra långsidan, och avsluta med 1 fastmaska i varje maska längs den andra kortsidan. OBS: Om kanten stramar, kan det virkas fler luftmaskor mellan fastmaskorna. Klipp av trådarna och fäst dem. Sy fast axelbandet i varje sida på väskan.

Diagram

symbols = 1 stolpe i maskan under
symbols = 1 stolpe om luftmaskan / luftmaskbågen
symbols = 1 luftmaska - om du virkar ytterst på virknålen kommer luftmaskan ofta att bli för stram. 1 luftmaska ska vara lika lång som 1 stolpe är bred.
symbols = detta är luftmaskraden som redan är virkad, och visar endast hur första varvet ska virkas i maskan under
diagram
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 238-5

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (17)

country flag Yasmin skrev:

Liebes Team Ich habe eine Frage bei der 1. Runde bzw. A1 in der ersten Runde: Wenn ich A1 mache, muss ich dann die Arbeit jeweils von Reihe zu Reihe innerhalb von A.1 drehen? Zudem stellt sich mir die Frage, wie ich von A.1 wieder zu den Luftmaschen der Luftmaschenkette komme? Liebe Grüsse Yasmin

11.06.2024 - 19:12

DROPS Design svarede:

Liebe Yasmin, A.1 wird in die 1. Luftmasche und in die letzte Luftmasche gehäkelt, dh insgesamt 2 Mal, nach dem 2. Mal häkeln Sie in die unteren Luftmaschen von der Luftmaschenkette - wie in diesem Video gezeigt. Viel Spaß beim Häkeln!

12.06.2024 - 08:14

country flag Jo skrev:

Jag får inte riktigt till detta "Varvet avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet." Smygmaskan visas inte i diagram a.1?

08.05.2024 - 23:15

DROPS Design svarede:

Hei Jo. Nei, den er ikke tegnet inn i diagrammet, men den er forklart i oppskriften under VIRKINFORMATION. mvh DROPS Design

13.05.2024 - 10:27

country flag Carolann skrev:

Do you have a list of what the crochet symbols are? I can not find it in your tips/help pages. Thank you so much

30.04.2024 - 06:32

DROPS Design svarede:

Dear Carolann, you can find the explanations fror the symbols of each pattern just above the diagram. Happy Crafting!

30.04.2024 - 06:46

country flag Marat skrev:

Tak jak innym osobom po pierwszym okrazeniu wyszlo mi 114 slupkow. Nie mam pojecia skad sie biera 24 dodatkowe slupki w 2 okrezeniu (wg tlumaczen w komentarzach) jesli doadaejmy ich po 6 na kazdym koncu - to samo sie dotyczy 3go okrazenia i 40 slupkow jesli dodajemy 20 itd...

05.04.2024 - 17:05

DROPS Design svarede:

Witaj, po pierwszym okrążeniu powinnaś mieć 84 słupki i 4 łuki: (4 x A.1)+ (2 x 38) = 8 słupków i 4 łuki z 2 oczek łańcuszka każdy + 76 słupków. Po zakończeniu schematu A.1 powinno być 5 okrążeń (nie licząc łańcuszka początkowego). W okr. 2 powinno być: 76+24=100 sł i 4 łuki. Okr. 3: 76+40=116 sł i 4 łuki. Okr. 4: 76+56=132 sł i 4 łuki. Okr. 5: 76+72=148 sł (ale tutaj równomiernie zamykasz 4 sł i zostaje 144 sł jak w opisie). Pozdrawiamy!

08.04.2024 - 09:01

country flag Stephanie skrev:

Die Tasche ist in Drops Belle sehr hübsch geworden. Leider ist sie als solche überhaupt nicht nutzbar, da sie bei wenig Inhalt sehr massiv durchhängt...Schade.

20.03.2024 - 19:38

country flag Car skrev:

Es hat geklappt... Die Tasche ist sehr schön! Ich habe verschiedene Garne für verschiedene Modelle ausprobiert, alle sind toll! Manchmal wäre es gut, mehr Fotos und/oder Zeichnungen von den Modellen und Details zu haben. Aber insgesamt ist alles super!

13.03.2024 - 12:39

country flag Carmela Grassi skrev:

Ich verstehe das Diagramm A1 nicht. Wie kommt man von 40 auf 84 Maschen, wenn A1 nur in der ersten und den letzten Masche gehäkelt wird? Wo werden die Luftmaschen vom A1 gehäkelt? Danke im Voraus! Seit über 30 Jahren habe ich nicht gehäkelt😄

11.03.2024 - 15:05

DROPS Design svarede:

Liebe Frau Grassi, so wird es gehäkelt: A.1 in die erste Lm (= 1 Lm / 2 Stb bei der 1. R.), je 1 Stäb in die 38 Luftmaschen (= 38 Lm / 38 Stb), A.1 in die nächste Lm (= 1 Lm / 2 Stb bei der 1. R.), die Arbeit drehen, dann so häkeln: A.1 in dieselbe Lm wie A.1 an der anderen Seite der Lm (= 2 Stb bei der 1. R.) , je 1 Stb in die nächsten 38 Lm (= 38 Stb), die Runde mit A.1 in dieselbe Lm wie A.1 am Anfang der Luftmaschenkette beenden (= 2 Stb bei der 1. R.) = 2+38+2+2+38+2= 84 Stäbchen und 4 Luftmaschenbögen (über 1+38+1=40 Lm). Viel Spaß beim Häkeln!

11.03.2024 - 15:59

country flag Pips skrev:

Det er første gang, jeg har fundet en opskrift med et diagram og jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg kommer videre fra mine 40 luftmasker. Jeg har prøvet at finde nogle videoer, men uden rigtig meget held.

09.02.2024 - 17:16

DROPS Design svarede:

Hej Pips, du hækler hver maske ifølge masken i diagrammet, du starter nederst til højre i diagrammet og hækler mod venstre. Du starter med nederste række i A.1 som du hækler i hvert hjørne som beskrevet i opskriften :)

22.02.2024 - 10:52

country flag Claudia skrev:

Liebes Drops Team, muss ich A2 beide Reihen 8x häkeln? Und bei der zweiten Reihe Stäbchen um die Luftmaschen? Vielen Dank für eine Antwort 😊

04.12.2023 - 16:29

DROPS Design svarede:

Liebe Claudia, häkeln Sie zuerst die 1. Reihe die ganze Runde (18 Stäbchen x 8 Mal), dann häkeln Sie die 2. Reihe A.2 8 Mal in der Runde; Dann werden Sie A.3 über A.2 häkeln und A.3 in der Höhe wiederholen. Viel Spaß beim häkeln!

05.12.2023 - 08:38

country flag Julita skrev:

Witam, po pierwszym okrążeniu mam 80 słupków. Po przerobieniu wzoru A1 mam 114 słupków a nie 144. Po ukończeniu schematu A1, mam 5 okrążeń. Nie potrafię zlokalizować błędów w swojej robótce. Może mi ktoś napisać ile powinno być słupków w każdym z pięciu okrążeń, i czy po zakończeniu schematu A1 powinno powinno być 5 czy 6 okrążeń. Pozdrawiam

30.08.2023 - 21:27

DROPS Design svarede:

Witaj Julito, po pierwszym okrążeniu powinnaś mieć 84 słupki i 4 łuki: (4 x A.1)+ (2 x 38) = 8 słupków i 4 łuki z 2 oczek łańcuszka każdy + 76 słupków = 84 słupki + 4 łuki. Po zakończeniu schematu A.1 powinno być 5 okrążeń (nie licząc łańcuszka początkowego). W okr. 2 powinno być: 76+24=100 sł i 4 łuki. Okr. 3: 76+40=116 sł i 4 łuki. Okr. 4: 76+56=132 sł i 4 łuki. Okr. 5: 76+72=148 sł (ale tutaj równomiernie zamykasz 4 sł i zostaje 144 sł jak w opisie). Pozdrawiamy!

31.08.2023 - 21:05