DROPS / 212 / 42

Austrian Spring by DROPS Design

Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas uppifrån och ner med hålmönster och rätstickning.

  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas uppifrån och ner med hålmönster och rätstickning.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas uppifrån och ner med hålmönster och rätstickning.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Stickad sjal i DROPS Sky. Arbetet stickas uppifrån och ner med hålmönster och rätstickning.
DROPS Design: Modell sk-080
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Höjd: Mätt längs mitten = ca 74 cm.
Bredd: Mätt längs översidan från sida till sida = ca 148 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS SKY från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färg 18, dimrosa

STICKFASTHET:
20 maskor på bredden och 28 varv på höjden med slätstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKA NR 4: Längd på 80 cm.
Sticknumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------
Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här
-------------------------------------------------------


74% Alpacka, 18% Polyamid, 8% Ull
från 47.95 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 47.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 61.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 239.75kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.

AVMASKNINGSTIPS – elastisk avmaskning:
Maska av med rätmaskor från rätsidan så här: Sticka 2 rätmaskor, * stick in vänster sticka i de 2 maskorna på höger sticka från vänster mot höger och sticka maskorna räta tillsammans, sticka sedan 1 rätmaska *, sticka *-* tills det återstår 1 maska på höger sticka.
Klipp av tråden och drag den genom sista maskan. När det maskas av på detta sätt kommer avmaskningskanten att bli elastisk.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Sjalen stickas fram och tillbaka, uppifrån och ner.

SJAL:
Lägg upp 7 maskor på rundsticka 4 med Sky. Sticka 1 varv rätt från avigsidan.
Sticka 1 kantmaska RÄTSTICKNING – läs förklaring ovan, A.1 (= 2 maskor), 1 mittmaska i slätstickning, A.1 över 2 maskor och avsluta med 1 kantmaska rätstickning. När A.1 har stickats 1 gång på höjden är det 23 maskor på varvet.
Sticka vidare så här från rätsidan:
Sticka 1 kantmaska rätstickning, A.2 (= 1 maska), A.3 (= 8 maskor), A.4 (= 1 maska), 1 maska slätstickning, A.2 över 1 maska, A.3 över 8 maskor, A.4 över 1 maska och avsluta med 1 kantmaska rätstickning.
KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Kantmaskorna stickas i rätstickning och mittmaskan stickas i slätstickning till färdigt mått.
När A.2 till A.4 har stickats 1 gång på höjden är det 183 maskor på varvet.
Repetera mönstret på höjden, dvs för varje gång det har stickats 1 gång på höjden stickas det 10 repetitioner mer av A.3 på varje sida av mittmaskan.
När sjalen mäter 72 cm, mätt längs mittmaskan (anpassa så att det avslutas med 1 helt hålmönster på höjden), stickas det rätstickning över alla maskor – ökningen innanför 1 kantmaska i varje sida av arbetet och på varje sida av mittmaskan fortsätter som förut. Maska av med rätmaskor från rätsidan när sjalen mäter 74 cm, mätt längs mittmaskan – läs AVMASKNINGSTIPS!

Diagram

symbols = rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
symbols = rätmaska från avigsidan
symbols = 2 maskor räta tillsammans
symbols = lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 1 rätmaska, drag den lyfta maskan över maskan som stickades
symbols = mellan 2 maskor görs det 1 omslag om stickan
symbols = lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, sticka 2 maskor räta tillsammans, drag den lyfta maskan över maskorna som stickades tillsammans
diagram
diagram
diagram
signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 212-42) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (24)

country flag Lily Mouse 13.04.2021 - 17:46:

Ive noticed there are many ovals in the pattern, but nowhere can i find what they mean. they are not in squares but on the lines in between them. what does this mean? also, what will the ridge measurement be used for?

user icon DROPS Design 13.04.2021 kl. 18:54:

Dear Lily, the "ovals" are symbols for the yarnovers between two stitches, Happy Knitting!

country flag Sjoukje 12.04.2021 - 08:21:

Ik heb het patroon nu 1x in de hoogte gebreid, moet ik nu weer beginnen met A2, A3, A4 of alleen patroon A3 breien? groet Sjoukje

user icon DROPS Design 15.04.2021 kl. 11:50:

Dag Sjoukje,

Klopt, je blijft A.2 tot en met A.4 in de hoogte herhalen, waarbij je dus steeds meer herhalingen van A.3 in de breedte krijgt.

country flag Raymonde Pilote 05.04.2021 - 04:01:

Bonjour, est-ce que l’on fait un jeté de chaque côté de la maille centrale tout le long du tricot. [rangs 15 à 21)

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 14:12:

Bonjour Mme Pilote, les augmentations sur les côtés et de chaque côté de la maille centrale figurent dans les diagrammes A.1 puis dans A.2 et A.4 - vous allez parfois augmenter 1 maille parfois 2 (= 4 ou 8 m par rang) - cf diagrammes. Bon tricot!

country flag Celine 27.03.2021 - 07:36:

Ik snap niet hoe ik het patroon A1 moet lezen. Ik kom op 15 steken uit met 8 meerderingen. Hoe kan ik op 23 steken komen? Help!

user icon DROPS Design 02.04.2021 kl. 11:31:

Dag Celine,

Je leest het telpatroon van onder naar boven en van rechts naar links. A.1 begint dus 1 omslag, 2 recht, 1 omslag. Na het opzetten van 7 steken en 1 naald recht, ziet de volgende naald er als volgt uit: 1 kantsteek, A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 tricotsteek (=middelste steek), A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 kantsteek. Vervolgens brei je verder in de hoogte met A.1 op de zelfde manier, dus met aan beide kanten een kantsteek en de middelste steek in tricotsteek (recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant.). Als A. klaar is in de hoogte, heb je 23 steken op de naald (2 kantsteken, 1 middensteek en 2 keer A.1 van 10 steken)

country flag Naciri 22.03.2021 - 12:00:

Bonjour , débutante j'ai du mal à commencer ce modèle . Je monte les 7 premières mailles ensuite je tricote un rang endroit sur l'envers , mais c'est ensuite au premier rang du diagramme A1 que je ne comprends pas, dois-je commencer en tricotant envers sur envers ? En faisant comme ça le liseret mousse n’apparaît pas . Merci pour vos conseils .

user icon DROPS Design 22.03.2021 kl. 13:46:

Bonjour Mme Naciri, après ce premier rang endroit sur l'envers, tricotez le diagramme A.1 en commençant sur l'endroit: 1 m lis au point mousse, A.1 (= 2 m), 1 m jersey, A.1 (= 2 m), 1 m point mousse. Tricotez (au point mousse) et augmentez comme indiqué dans le diagramme A.1 (= 4 augmentations tous les 2 rangs aux rangs 1 et 3 et 8 augmentations au rang 5), vous aurez 23 m quand A.1 est terminé. Cette leçon pourra vous aider à mieux comprendre comment lire un diagramme. Bon tricot!

country flag Frédéric 03.03.2021 - 21:15:

Bonjour, Il y a une erreur dans les enchainements il faut faire A4, A3 et A2 et non pas l'inverse. Merci de corriger svp

user icon DROPS Design 04.03.2021 kl. 08:02:

Bonjour Frédéric, les diagrammes sont justes ainsi: vous tricotez d'abord 1 m lis, puis A.2 (vous augmentez ainsi à 1 m du bord), puis A.3 et tricotez ensuite A.4 avant la m centrale (vous augmentez ainsi avant la m centrale), vous tricotez la maille centrale et tricotez à nouveau A.2 (= augmentation après la m centrale = au milieu du châle), A.3 puis A.4 (= augmentation juste avant la m lis) et vous terminez par 1 m lis. Au milieu du châle, vous retrouvez ainsi les jetés de A.4 (à droite de la m centrale) et de A.2 (à gauche de la m centrale). Bon tricot!

country flag Nika 07.11.2020 - 18:45:

Hallo, ich verstehe diesen Satz nicht: "Bei einer Länge des Tuchs von 72 cm, gemessen entlang der Mittelmasche (daran angepasst, dass nach einem ganzen Lochmuster-Rapport in der Höhe geendet wird) – kraus rechts über alle Maschen stricken – die Zunahmen innerhalb kraus rechten 1 Rand-Masche beidseitig und beidseitig der Mittel-Masche dabei weiter wie zuvor arbeiten." Was ist hier zu tun? LG, Nika

user icon DROPS Design 09.11.2020 kl. 10:11:

Liebe Nika, wenn die Arbeit misst 72 cm entlang der Mittelmasche - stricken Sie einpaar mehr oder weniger Reihen wenn nötig ist aber Sie sollten beachten, daß ein von den 4 Lochmuster fertig ist, dh es kann etwas weniger als 72 cm oder etwas mehr als 72 cm sein. Jetzt stricken Sie kraus rechts über alle Maschen, wie zuvor 4 Maschen in jede Hinreihe zunhmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Amanda 05.11.2020 - 15:35:

På række 33 er mønstret ikke helt symmetrisk, kan dette passe?

user icon DROPS Design 01.03.2021 kl. 10:40:

Hei Amanda. Ser at svaret vi sendte deg for en god stund tilbake siden er markert med en ERROW, så usikker på om du noen gang fikk svar. Dette sjalet er skrevet slik at det ikke blir symmetrisk (på rad 33), men om du ønsker kan du speilvende diagram A.4, A.3 og A.2 etter midtmasken for å få det symmetrisk. mvh DROPS design

country flag Anne-Mia Madsen 03.08.2020 - 11:30:

Skuffende at mønsteret ikke er symetrisk. Det er ikke helt ens på begge sider af midtermasker, hvilket gør at det ser ud som om man har strikket fejl. Jeg pillede op og valgte en anden opskrift.

country flag Pielo 25.07.2020 - 21:53:

Hallo. Ich bin Strickanfängerin und komme mit dem ersten Teil nicht ganz klar. Nach A1 komme ich Lediglich auf 18 Maschen. Kann mir jemand mal bitte Reihe 5,7 und 9 in Maschen schreiben? Ich glaube ich mache zuwenig Umschläge! Wenn ich einmal das System verstanden habe, läufts auch wieder 😊. Vielen Dank!

user icon DROPS Design 26.07.2020 kl. 00:10:

Sie nehmen in der 1. Reihe von A.1 in jedem A.1 2 Maschen zu (1 Umschlag, 2 Maschen rechts, 1 Umschlag), d.h. es werden 4 Maschen insgesamt in der Reihe zugenommen. In der 3. Reihe nehmen Sie wieder insgesamt 4 Maschen zu, dann haben Sie 7 + 4 + 4 Maschen = 15 Maschen. In der 5. Reihe von A.1 nehmen Sie insgesamt 8 Maschen zu (je 4 in jedem A.1): 1 Rand-Masche, A.1 (= 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag, 4 Maschen rechts, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag), dann 1 Masche rechts (= Mittel-Masche), dann wieder A.1 wie gerade beschrieben und 1 Rand-Masche = 23 Maschen insgesamt. Vielleicht ist das Prinzip nun schon klar geworden? Gutes Gelingen!

Kommentér oppskrift DROPS 212-42

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

#dropsfan gallery

Austrian Spring

Stefania, Slovakia

Austrian Spring

Julie, United States