DROPS / 212 / 42

Austrian Spring by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Sky. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med hullmønster og riller.

Stikkord: hullmønster, sjal,
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med hullmønster og riller.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med hullmønster og riller.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbeidet strikkes ovenfra og ned med hullmønster og riller.
DROPS Design: Modell sk-080
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Høyde: Målt langs midten = ca 74 cm.
Bredde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 148 cm.

MATERIALER:
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
250 g farge 18, støvrosa

STRIKKEFASTHET:
20 masker i bredden og 28 pinner i høyden med glattstrikk = 10 x 10 cm.

PINNER:
DROPS RUNDPINNE NR 4: Lengde på 80 cm.
Pinne nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere pinner. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere pinner.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


74% Alpakka, 18% Polyamid, 8% Ull
fra 57.50 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 57.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 57.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 287.5kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RILLE (strikkes frem og tilbake):
Strikk rett på alle pinner.
1 rille i høyden = Strikk 2 pinner rett.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4. Diagrammene viser alle pinnene i mønsteret sett fra retten.

AVFELLINGSTIPS – elastisk avfelling:
Fell av med rett fra retten slik: Strikk 2 masker rett, * stikk venstre pinne inn i de 2 maskene på høyre pinne fra venstre mot høyre og strikk maskene rett sammen, strikk deretter 1 rett *, strikk fra *-* til det gjenstår 1 maske på høyre pinnen.
Klipp tråden og trekk den gjennom siste maske. Når det felles av på denne måten vil avfellingskanten bli elastisk.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Sjalet strikkes frem og tilbake, ovenfra og ned.

SJAL:
Legg opp 7 masker på rundpinne 4 med Sky. Strikk 1 pinne rett fra vrangen.
Strikk 1 kantmaske RILLE – les forklaring over, A.1 (= 2 masker), 1 midtmaske glattstrikk, A.1 over 2 masker og avslutt med 1 kantmaske rille. Når A.1 er strikket 1 gang i høyden er det 23 masker på pinnen.
Strikk videre slik fra retten:
Strikk 1 kantmaske rille, A.2 (= 1 maske), A.3 (= 8 masker), A.4 (= 1 maske), 1 maske glattstrikk, A.2 over 1 maske, A.3 over 8 masker, A.4 over 1 maske og avslutt med 1 kantmaske rille.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Kantmaskene strikkes i riller og midtmasken strikkes i glattstrikk til ferdig mål.
Når A.2 til A.4 er strikket 1 gang i høyden er det 183 masker på pinnen.
Repeter mønsteret i høyden, dvs for hver gang det er strikket 1 gang i høyden strikkes det 10 repetisjoner mer av A.3 på hver side av midtmasken.
Når sjalet måler 72 cm, målt langs midtmasken (avpass at det avsluttes med 1 helt hullmønster i høyden), strikkes det riller over alle masker – økningen innenfor 1 kantmaske i hver side av arbeidet og på hver side av midtmasken fortsetter som før. Fell av med rett fra retten når sjalet måler 74 cm, målt langs midtmasken – les AVFELLINGSTIPS!

Diagram

symbols = rett fra retten, vrang fra vrangen
symbols = rett fra vrangen
symbols = 2 masker rett sammen
symbols = ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 1 rett, løft den løse masken over masken som ble strikket
symbols = mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen
symbols = ta 1 maske løs av pinnen som om den skulle strikkes rett, strikk 2 rett sammen, løft den løse masken over maskene som ble strikket sammen
diagram
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (24)

country flag Lily Mouse 13.04.2021 - 17:46:

Ive noticed there are many ovals in the pattern, but nowhere can i find what they mean. they are not in squares but on the lines in between them. what does this mean? also, what will the ridge measurement be used for?

user icon DROPS Design 13.04.2021 kl. 18:54:

Dear Lily, the "ovals" are symbols for the yarnovers between two stitches, Happy Knitting!

country flag Sjoukje 12.04.2021 - 08:21:

Ik heb het patroon nu 1x in de hoogte gebreid, moet ik nu weer beginnen met A2, A3, A4 of alleen patroon A3 breien? groet Sjoukje

user icon DROPS Design 15.04.2021 kl. 11:50:

Dag Sjoukje,

Klopt, je blijft A.2 tot en met A.4 in de hoogte herhalen, waarbij je dus steeds meer herhalingen van A.3 in de breedte krijgt.

country flag Raymonde Pilote 05.04.2021 - 04:01:

Bonjour, est-ce que l’on fait un jeté de chaque côté de la maille centrale tout le long du tricot. [rangs 15 à 21)

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 14:12:

Bonjour Mme Pilote, les augmentations sur les côtés et de chaque côté de la maille centrale figurent dans les diagrammes A.1 puis dans A.2 et A.4 - vous allez parfois augmenter 1 maille parfois 2 (= 4 ou 8 m par rang) - cf diagrammes. Bon tricot!

country flag Celine 27.03.2021 - 07:36:

Ik snap niet hoe ik het patroon A1 moet lezen. Ik kom op 15 steken uit met 8 meerderingen. Hoe kan ik op 23 steken komen? Help!

user icon DROPS Design 02.04.2021 kl. 11:31:

Dag Celine,

Je leest het telpatroon van onder naar boven en van rechts naar links. A.1 begint dus 1 omslag, 2 recht, 1 omslag. Na het opzetten van 7 steken en 1 naald recht, ziet de volgende naald er als volgt uit: 1 kantsteek, A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 tricotsteek (=middelste steek), A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 kantsteek. Vervolgens brei je verder in de hoogte met A.1 op de zelfde manier, dus met aan beide kanten een kantsteek en de middelste steek in tricotsteek (recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant.). Als A. klaar is in de hoogte, heb je 23 steken op de naald (2 kantsteken, 1 middensteek en 2 keer A.1 van 10 steken)

country flag Naciri 22.03.2021 - 12:00:

Bonjour , débutante j'ai du mal à commencer ce modèle . Je monte les 7 premières mailles ensuite je tricote un rang endroit sur l'envers , mais c'est ensuite au premier rang du diagramme A1 que je ne comprends pas, dois-je commencer en tricotant envers sur envers ? En faisant comme ça le liseret mousse n’apparaît pas . Merci pour vos conseils .

user icon DROPS Design 22.03.2021 kl. 13:46:

Bonjour Mme Naciri, après ce premier rang endroit sur l'envers, tricotez le diagramme A.1 en commençant sur l'endroit: 1 m lis au point mousse, A.1 (= 2 m), 1 m jersey, A.1 (= 2 m), 1 m point mousse. Tricotez (au point mousse) et augmentez comme indiqué dans le diagramme A.1 (= 4 augmentations tous les 2 rangs aux rangs 1 et 3 et 8 augmentations au rang 5), vous aurez 23 m quand A.1 est terminé. Cette leçon pourra vous aider à mieux comprendre comment lire un diagramme. Bon tricot!

country flag Frédéric 03.03.2021 - 21:15:

Bonjour, Il y a une erreur dans les enchainements il faut faire A4, A3 et A2 et non pas l'inverse. Merci de corriger svp

user icon DROPS Design 04.03.2021 kl. 08:02:

Bonjour Frédéric, les diagrammes sont justes ainsi: vous tricotez d'abord 1 m lis, puis A.2 (vous augmentez ainsi à 1 m du bord), puis A.3 et tricotez ensuite A.4 avant la m centrale (vous augmentez ainsi avant la m centrale), vous tricotez la maille centrale et tricotez à nouveau A.2 (= augmentation après la m centrale = au milieu du châle), A.3 puis A.4 (= augmentation juste avant la m lis) et vous terminez par 1 m lis. Au milieu du châle, vous retrouvez ainsi les jetés de A.4 (à droite de la m centrale) et de A.2 (à gauche de la m centrale). Bon tricot!

country flag Nika 07.11.2020 - 18:45:

Hallo, ich verstehe diesen Satz nicht: "Bei einer Länge des Tuchs von 72 cm, gemessen entlang der Mittelmasche (daran angepasst, dass nach einem ganzen Lochmuster-Rapport in der Höhe geendet wird) – kraus rechts über alle Maschen stricken – die Zunahmen innerhalb kraus rechten 1 Rand-Masche beidseitig und beidseitig der Mittel-Masche dabei weiter wie zuvor arbeiten." Was ist hier zu tun? LG, Nika

user icon DROPS Design 09.11.2020 kl. 10:11:

Liebe Nika, wenn die Arbeit misst 72 cm entlang der Mittelmasche - stricken Sie einpaar mehr oder weniger Reihen wenn nötig ist aber Sie sollten beachten, daß ein von den 4 Lochmuster fertig ist, dh es kann etwas weniger als 72 cm oder etwas mehr als 72 cm sein. Jetzt stricken Sie kraus rechts über alle Maschen, wie zuvor 4 Maschen in jede Hinreihe zunhmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Amanda 05.11.2020 - 15:35:

På række 33 er mønstret ikke helt symmetrisk, kan dette passe?

user icon DROPS Design 01.03.2021 kl. 10:40:

Hei Amanda. Ser at svaret vi sendte deg for en god stund tilbake siden er markert med en ERROW, så usikker på om du noen gang fikk svar. Dette sjalet er skrevet slik at det ikke blir symmetrisk (på rad 33), men om du ønsker kan du speilvende diagram A.4, A.3 og A.2 etter midtmasken for å få det symmetrisk. mvh DROPS design

country flag Anne-Mia Madsen 03.08.2020 - 11:30:

Skuffende at mønsteret ikke er symetrisk. Det er ikke helt ens på begge sider af midtermasker, hvilket gør at det ser ud som om man har strikket fejl. Jeg pillede op og valgte en anden opskrift.

country flag Pielo 25.07.2020 - 21:53:

Hallo. Ich bin Strickanfängerin und komme mit dem ersten Teil nicht ganz klar. Nach A1 komme ich Lediglich auf 18 Maschen. Kann mir jemand mal bitte Reihe 5,7 und 9 in Maschen schreiben? Ich glaube ich mache zuwenig Umschläge! Wenn ich einmal das System verstanden habe, läufts auch wieder 😊. Vielen Dank!

user icon DROPS Design 26.07.2020 kl. 00:10:

Sie nehmen in der 1. Reihe von A.1 in jedem A.1 2 Maschen zu (1 Umschlag, 2 Maschen rechts, 1 Umschlag), d.h. es werden 4 Maschen insgesamt in der Reihe zugenommen. In der 3. Reihe nehmen Sie wieder insgesamt 4 Maschen zu, dann haben Sie 7 + 4 + 4 Maschen = 15 Maschen. In der 5. Reihe von A.1 nehmen Sie insgesamt 8 Maschen zu (je 4 in jedem A.1): 1 Rand-Masche, A.1 (= 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag, 4 Maschen rechts, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag), dann 1 Masche rechts (= Mittel-Masche), dann wieder A.1 wie gerade beschrieben und 1 Rand-Masche = 23 Maschen insgesamt. Vielleicht ist das Prinzip nun schon klar geworden? Gutes Gelingen!

Kommentér oppskrift DROPS 212-42

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Fra #dropsfan galleriet

Austrian Spring

Stefania, Slovakia

Austrian Spring

Julie, United States