DROPS / 212 / 42

Austrian Spring by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Sky. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med hulmønster og retstrik.

  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med hulmønster og retstrik.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med hulmønster og retstrik.
  • Austrian Spring / DROPS 212-42 - Strikket sjal i DROPS Sky. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med hulmønster og retstrik.
DROPS Design: Model sk-080
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Højde: Målt langs midten = ca 74 cm.
Bredde: Målt langs oversiden fra side til side = ca 148 cm.

MATERIALER:
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
250 g farve 18, støvrosa

STRIKKEFASTHED:
20 masker i bredden og 28 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 4: Længde på 80 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------
Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------


74% Alpaca, 18% Polyamid, 8% Uld
fra 31.95 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 31.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 31.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 159.75kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

AFLUKNINGSTIPS – elastisk aflukning:
Luk af med ret fra retsiden således: Strik 2 masker ret, * stik venstre pind ind i de 2 masker på højre pind fra venstre mod højre og strik maskerne ret sammen, strik derefter 1 ret *, strik fra *-* til der er 1 maske tilbage på højre pind.
Klip tråden og træk den gennem sidste maske. Når der lukkes af på denne måde, vil aflukningskanten blive elastisk.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Sjalet strikkes frem og tilbage, ovenfra og ned.

SJAL:
Slå 7 masker op på rundpind 4 med Sky. Strik 1 pind ret fra vrangen.
Strik 1 kantmaske RETSTRIK – læs forklaring over, A.1 (= 2 masker), 1 midtermaske glatstrik, A.1 over 2 masker og afslut med 1 kantmaske retstrik. Når A.1 er strikket 1 gang i højden, er der 23 masker på pinden.
Strik videre således fra retsiden:
Strik 1 kantmaske retstrik, A.2 (= 1 maske), A.3 (= 8 masker), A.4 (= 1 maske), 1 maske glatstrik, A.2 over 1 maske, A.3 over 8 masker, A.4 over 1 maske og afslut med 1 kantmaske retstrik.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Kantmaskerne strikkes i retstrik og midtermasken strikkes i glatstrik til færdigt mål.
Når A.2 til A.4 er strikket 1 gang i højden, er der 183 masker på pinden.
Repeter mønsteret i højden, dvs for hver gang det er strikket 1 gang i højden strikkes der 10 repetitioner mere af A.3 på hver side af midtermasken.
Når sjalet måler 72 cm, målt langs midtermasken (sørg for at der afsluttes med 1 helt hulmønster i højden), strikkes der retstrik over alle masker – udtagningen indenfor 1 kantmaske i hver side af arbejdet og på hver side af midtermasken fortsætter som før. Luk af med ret fra retsiden når sjalet måler 74 cm, målt langs midtermasken – læs AFLUKNINGSTIPS!

Diagram

symbols = ret fra retsiden, vrang fra vrangen
symbols = ret fra vrangen
symbols = 2 masker ret sammen
symbols = tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket
symbols = lav 1 omslag mellem 2 masker
symbols = tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 2 ret sammen, løft den løse maske over maskerne som blev strikket sammen
diagram
diagram
diagram
signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 212-42) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (24)

country flag Lily Mouse 13.04.2021 - 17:46:

Ive noticed there are many ovals in the pattern, but nowhere can i find what they mean. they are not in squares but on the lines in between them. what does this mean? also, what will the ridge measurement be used for?

user icon DROPS Design 13.04.2021 kl. 18:54:

Dear Lily, the "ovals" are symbols for the yarnovers between two stitches, Happy Knitting!

country flag Sjoukje 12.04.2021 - 08:21:

Ik heb het patroon nu 1x in de hoogte gebreid, moet ik nu weer beginnen met A2, A3, A4 of alleen patroon A3 breien? groet Sjoukje

user icon DROPS Design 15.04.2021 kl. 11:50:

Dag Sjoukje,

Klopt, je blijft A.2 tot en met A.4 in de hoogte herhalen, waarbij je dus steeds meer herhalingen van A.3 in de breedte krijgt.

country flag Raymonde Pilote 05.04.2021 - 04:01:

Bonjour, est-ce que l’on fait un jeté de chaque côté de la maille centrale tout le long du tricot. [rangs 15 à 21)

user icon DROPS Design 06.04.2021 kl. 14:12:

Bonjour Mme Pilote, les augmentations sur les côtés et de chaque côté de la maille centrale figurent dans les diagrammes A.1 puis dans A.2 et A.4 - vous allez parfois augmenter 1 maille parfois 2 (= 4 ou 8 m par rang) - cf diagrammes. Bon tricot!

country flag Celine 27.03.2021 - 07:36:

Ik snap niet hoe ik het patroon A1 moet lezen. Ik kom op 15 steken uit met 8 meerderingen. Hoe kan ik op 23 steken komen? Help!

user icon DROPS Design 02.04.2021 kl. 11:31:

Dag Celine,

Je leest het telpatroon van onder naar boven en van rechts naar links. A.1 begint dus 1 omslag, 2 recht, 1 omslag. Na het opzetten van 7 steken en 1 naald recht, ziet de volgende naald er als volgt uit: 1 kantsteek, A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 tricotsteek (=middelste steek), A.1 (= 1omslag, 2 recht, 1 omslag), 1 kantsteek. Vervolgens brei je verder in de hoogte met A.1 op de zelfde manier, dus met aan beide kanten een kantsteek en de middelste steek in tricotsteek (recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant.). Als A. klaar is in de hoogte, heb je 23 steken op de naald (2 kantsteken, 1 middensteek en 2 keer A.1 van 10 steken)

country flag Naciri 22.03.2021 - 12:00:

Bonjour , débutante j'ai du mal à commencer ce modèle . Je monte les 7 premières mailles ensuite je tricote un rang endroit sur l'envers , mais c'est ensuite au premier rang du diagramme A1 que je ne comprends pas, dois-je commencer en tricotant envers sur envers ? En faisant comme ça le liseret mousse n’apparaît pas . Merci pour vos conseils .

user icon DROPS Design 22.03.2021 kl. 13:46:

Bonjour Mme Naciri, après ce premier rang endroit sur l'envers, tricotez le diagramme A.1 en commençant sur l'endroit: 1 m lis au point mousse, A.1 (= 2 m), 1 m jersey, A.1 (= 2 m), 1 m point mousse. Tricotez (au point mousse) et augmentez comme indiqué dans le diagramme A.1 (= 4 augmentations tous les 2 rangs aux rangs 1 et 3 et 8 augmentations au rang 5), vous aurez 23 m quand A.1 est terminé. Cette leçon pourra vous aider à mieux comprendre comment lire un diagramme. Bon tricot!

country flag Frédéric 03.03.2021 - 21:15:

Bonjour, Il y a une erreur dans les enchainements il faut faire A4, A3 et A2 et non pas l'inverse. Merci de corriger svp

user icon DROPS Design 04.03.2021 kl. 08:02:

Bonjour Frédéric, les diagrammes sont justes ainsi: vous tricotez d'abord 1 m lis, puis A.2 (vous augmentez ainsi à 1 m du bord), puis A.3 et tricotez ensuite A.4 avant la m centrale (vous augmentez ainsi avant la m centrale), vous tricotez la maille centrale et tricotez à nouveau A.2 (= augmentation après la m centrale = au milieu du châle), A.3 puis A.4 (= augmentation juste avant la m lis) et vous terminez par 1 m lis. Au milieu du châle, vous retrouvez ainsi les jetés de A.4 (à droite de la m centrale) et de A.2 (à gauche de la m centrale). Bon tricot!

country flag Nika 07.11.2020 - 18:45:

Hallo, ich verstehe diesen Satz nicht: "Bei einer Länge des Tuchs von 72 cm, gemessen entlang der Mittelmasche (daran angepasst, dass nach einem ganzen Lochmuster-Rapport in der Höhe geendet wird) – kraus rechts über alle Maschen stricken – die Zunahmen innerhalb kraus rechten 1 Rand-Masche beidseitig und beidseitig der Mittel-Masche dabei weiter wie zuvor arbeiten." Was ist hier zu tun? LG, Nika

user icon DROPS Design 09.11.2020 kl. 10:11:

Liebe Nika, wenn die Arbeit misst 72 cm entlang der Mittelmasche - stricken Sie einpaar mehr oder weniger Reihen wenn nötig ist aber Sie sollten beachten, daß ein von den 4 Lochmuster fertig ist, dh es kann etwas weniger als 72 cm oder etwas mehr als 72 cm sein. Jetzt stricken Sie kraus rechts über alle Maschen, wie zuvor 4 Maschen in jede Hinreihe zunhmen. Viel Spaß beim stricken!

country flag Amanda 05.11.2020 - 15:35:

På række 33 er mønstret ikke helt symmetrisk, kan dette passe?

user icon DROPS Design 01.03.2021 kl. 10:40:

Hei Amanda. Ser at svaret vi sendte deg for en god stund tilbake siden er markert med en ERROW, så usikker på om du noen gang fikk svar. Dette sjalet er skrevet slik at det ikke blir symmetrisk (på rad 33), men om du ønsker kan du speilvende diagram A.4, A.3 og A.2 etter midtmasken for å få det symmetrisk. mvh DROPS design

country flag Anne-Mia Madsen 03.08.2020 - 11:30:

Skuffende at mønsteret ikke er symetrisk. Det er ikke helt ens på begge sider af midtermasker, hvilket gør at det ser ud som om man har strikket fejl. Jeg pillede op og valgte en anden opskrift.

country flag Pielo 25.07.2020 - 21:53:

Hallo. Ich bin Strickanfängerin und komme mit dem ersten Teil nicht ganz klar. Nach A1 komme ich Lediglich auf 18 Maschen. Kann mir jemand mal bitte Reihe 5,7 und 9 in Maschen schreiben? Ich glaube ich mache zuwenig Umschläge! Wenn ich einmal das System verstanden habe, läufts auch wieder 😊. Vielen Dank!

user icon DROPS Design 26.07.2020 kl. 00:10:

Sie nehmen in der 1. Reihe von A.1 in jedem A.1 2 Maschen zu (1 Umschlag, 2 Maschen rechts, 1 Umschlag), d.h. es werden 4 Maschen insgesamt in der Reihe zugenommen. In der 3. Reihe nehmen Sie wieder insgesamt 4 Maschen zu, dann haben Sie 7 + 4 + 4 Maschen = 15 Maschen. In der 5. Reihe von A.1 nehmen Sie insgesamt 8 Maschen zu (je 4 in jedem A.1): 1 Rand-Masche, A.1 (= 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag, 4 Maschen rechts, 1 Umschlag, 1 Masche rechts, 1 Umschlag), dann 1 Masche rechts (= Mittel-Masche), dann wieder A.1 wie gerade beschrieben und 1 Rand-Masche = 23 Maschen insgesamt. Vielleicht ist das Prinzip nun schon klar geworden? Gutes Gelingen!

Kommentere opskrift DROPS 212-42

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Austrian Spring

Stefania, Slovakia

Austrian Spring

Julie, United States