Morning Rays by DROPS Design

Stickad sjal med rätstickning och hålmönster i DROPS BabyAlpaca Silk och DROPS Kid-Silk. Arbetet stickas fram och tillbaka med förkortade varv.

  • Morning Rays / DROPS 210-38 - Stickad sjal med rätstickning och hålmönster i DROPS BabyAlpaca Silk och DROPS Kid-Silk. Arbetet stickas fram och tillbaka med förkortade varv.
  • Morning Rays / DROPS 210-38 - Stickad sjal med rätstickning och hålmönster i DROPS BabyAlpaca Silk och DROPS Kid-Silk. Arbetet stickas fram och tillbaka med förkortade varv.
  • Morning Rays / DROPS 210-38 - Stickad sjal med rätstickning och hålmönster i DROPS BabyAlpaca Silk och DROPS Kid-Silk. Arbetet stickas fram och tillbaka med förkortade varv.
DROPS Design: Modell bs-155
Garngrupp A + A eller C
-------------------------------------------------------

STORLEK:
Höjd: Mätt på mitten = ca 60 cm.
Bredd: Mätt längs översidan från sida till sida = ca 180 cm.
Mått längs kortsidan / uppläggningskanten = ca 120 cm.

GARNÅTGÅNG:
DROPS BABYALPACA SILK från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
200 g färg 1760, ljus grålila
50 g färg 0100, natur
Och använd:
DROPS KID-SILK från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
100 g färg 01, natur

STICKFASTHET:
16 maskor på bredden och 30 varv på höjden med rätstickning och 1 tråd i varje kvalitet = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKA NR 5,5: Längd på 80 cm.
Sticknumret är endast rekommenderat. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


70% Alpacka, 30% Silke
från 46.95 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 46.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 

75% Mohair, 25% Silke
från 39.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 39.00 kr /25g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 39.00 kr /25g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar från 390.75kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SJAL – KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Arbetet stickas fram och tillbaka på rundsticka. Det stickas efter diagram som ökar i den ena sidan av arbetet, SAMTIDIGT stickas det förkortade varv.

SJAL:
Lägg upp 192 maskor på rundsticka 5,5 med 1 tråd natur Kid-Silk och 1 tråd ljus grålila BabyAlpaca Silk. Sticka 1 varv rätt (= avigsidan). Sedan stickas det 4 delar med förkortade varv så här:

FÖRSTA DELEN:
Sticka efter diagram A.1 och A.2 så här:
Från rätsidan: Sticka diagram A.1 över 6 maskor, sticka efter diagram A.2 tills det återstår 6 maskor på varvet. Strama tråden och vänd arbetet.
Från avigsidan: Sticka diagram A.2 tills det återstår 7 maskor, sticka A.1 över 7 maskor (kom ihåg att sticka det svarta omslaget från föregående varv vridet så att det inte blir hål). Vänd arbetet.
Fortsätt att sticka diagrammen så, men på varje varv från rätsidan ska arbetet vändas 6 maskor tidigare än föregående gång. När diagrammen har stickats 1 gång på höjden, har det ökats 3 maskor och det har stickats totalt 8 varv rätstickning (förutom uppläggningskanten) = 195 maskor. Fortsätt att sticka diagrammen med forkortade varv till diagrammen har stickats 3 gånger på höjden. Det är 201 maskor på varvet, och det har stickad 24 varv rätstickning (förutom till uppläggningskanten).

Byt till natur Kid-Silk och natur BabyAlpaca Silk.
Sticka efter diagram A.3 och A.4 så här:
Från rätsidan: Sticka diagram A.3 över 6 maskor, sticka A.4 fram till 6 maskor tidigare än föregående gång arbetet vändes. Vänd arbetet.
Från avigsidan: Sticka diagram A.4 tills det återstår 7 maskor, sticka A.3 över 7 maskor (kom ihåg att det svarta omslaget i diagrammet ska stickas vridet avigt så att det inte blir hål). Fortsätt att sticka så till diagrammen är färdigstickade på höjden. Det har ökats 6 maskor, och det är totalt 8 hålvarv = 207 maskor.
Fortsätt på samma sätt med att sticka förkortade varv över 6 maskor mindre för varje gång till diagrammen har stickats 2,5 gånger på höjden (se pil i diagrammet som visar var diagrammet ska sluta mitt i en rapport). Det är 216 maskor på varvet och det har stickats 40 varv hålmönster.

Byt till 1 tråd Kid-Silk i natur och 1 tråd BabyAlpaca Silk i ljus grålila.
Sticka 1 varv rätt över alla maskorna på varvet, se till att strama där arbetet vändes, så att det inte blir så stora hål. Vänd och sticka 1 varv rätt från avigsidan.

ANDRA DELEN:
Sticka efter samma princip som första delen, men det stickas diagram och förkortade varv på ett annat sätt.

LÄS HELA AVSNITTET INNAN DU STICKAR VIDARE!
Diagram A.1 och A.2 stickas 4 gånger på höjden med Kid-Silk i natur och BabyAlpaca Silk i ljus grålila, sedan stickas diagram A.3 och A.4 med Kid-Silk i natur och BabyAlpaca Silk i natur 2 gånger på höjden – SAMTIDIGT ska det vändas första gången när det återstår 7 maskor på stickan, fortsätt med att vända 7 maskor tidigare för varje gång tills det har vänts totalt 24 gånger (inklusive första gången), och sedan ska det vändas 6 maskor tidigare totalt 8 gånger. Det är 240 maskor på varvet.
Byt till 1 tråd Kid-Silk i natur och 1 tråd BabyAlpaca Silk i ljus grålila.
Nu ska det stickas vidare över alla maskorna på varvet så här: Sticka över alla maskorna på varvet, se till att strama där arbetet vändes, så att det inte blir så stora hål. Vänd och sticka 1 varv rätt från avigsidan.

TREDJE DELEN:
Sticka efter samma princip som första och andra delen, men det stickas efter diagram och förkortade varv på ett annat sätt.

LÄS HELA AVSNITTET INNAN DU STICKAR VIDARE!
Diagram A.1 och A.2 stickas 5 gånger på höjden med Kid-Silk i natur och BabyAlpaca Silk i ljus grålila, sedan stickas diagram A.3 och A.4 med Kid-Silk i natur och BabyAlpaca Silk i natur 1,5 gånger på höjden (se pil i diagrammet som visar var diagrammet ska sluta mitt i en rapport) – SAMTIDIGT ska det vändas första gången när det återstår 8 maskor på stickan, fortsätt med att vända 8 maskor tidigare för varje gång tills det har vänts totalt 16 gånger (inklusive första gången), och sedan ska det vändas 7 maskor tidigare totalt 16 gånger. Det är 264 maskor på varvet.

Byt till 1 tråd Kid-Silk i natur och 1 tråd BabyAlpaca Silk i ljus grålila. Nu ska det stickas vidare över alla maskorna på varvet så här: Sticka över alla maskorna på varvet, se till att strama där arbetet vändes så att det inte blir så stora hål. Vänd och sticka 1 varv rätt från avigsidan.

FJÄRDE DELEN:
Sticka efter samma princip som första, andra och tredje delen, men det stickas diagram och förkortade varv på ett annat sätt.
LÄS HELA AVSNITTET INNAN DU STICKAR VIDARE!
Diagram A.1 och A.2 stickas 8 gånger på höjden med Kid-Silk i natur och BabyAlpaca Silk i ljus grålila – SAMTIDIGT ska det vändas första gången när det återstår 9 maskor på stickan, fortsätt med att vända 9 maskor tidigare för varje gång tills det har vänts totalt 8 gånger (inklusive första gången), och sedan ska det vändas 8 maskor tidigare totalt 24 gånger. Det är 288 maskor på varvet.

Nu ska det stickas vidare över alla maskorna på varvet så här:
Sticka över alla maskorna på varvet, se till att strama där arbetet vändes, så att det inte blir så stora hål. Vänd och sticka 1 varv rätt från avigsidan.
Maska av löst med rätmaskor på nästa varv från rätsidan.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 18.02.2020
Rättelse: Omformulering av förkortade varv i del 2, 3 och 4.

Diagram

symbols = rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
symbols = rätmaska från avigsidan
symbols = mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, på nästa varv stickas omslaget vridet, det ska inte bli hål
symbols = mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, på nästa varv stickas omslaget avigt, det ska bli hål
symbols = sticka 2 maskor räta tillsammans
symbols = maskan är inte intecknad i diagrammet, börja att sticka diagram A.4 från denna maskan. Om maskantalet inte går jämnt upp i A.4 när det ska vändas i mönstret, så ska den sista maskan innan arbetet vänds stickas i slätstickning.
symbols = se förklaring i beskrivningen. Gäller endast för första och tredje delen.
diagram
signature-image signature

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 210-38) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (19)

country flag Katja wrote:

Finns det fel i första delen? Har stickat första delen två gånger om, och maskantalet stämmer inte. Om man kontinuerligt vänder 6 maskor tidigare än förra varvet så blir man till slut med 163, maskor, inte 216.

24.09.2021 - 16:10

DROPS Design answered:

Hej Katje, fortsætter du med at tage ud ifølge diagrammerne?

06.10.2021 kl. 14:11

country flag Isabel Sarle wrote:

There is a message saying there is a correction on Section 2,3 and 4 but not what the corrections is. I am confused at the two knit rows between the sections.

23.07.2021 - 23:08

DROPS Design answered:

Dear Isabel, the corrections are written imto the pattern, as it was rephrased to make it easier to understands. The two knit rows are just that, two rows, knitted on all the stitches, but in the first row, when you get to the points where you turned earler, thighten the strand to make the hole made by the turn less noticeable. Happy Stitching!

24.07.2021 kl. 09:38

country flag Barbara wrote:

Guten Tag, ich bin am Anfang des Tuches, Teil 1. Ich habe eine Frage zu Diagramm A1 und A2: Werden die Zunahmen (A2) jeweils zu Beginn der Hinreihen gestrickt? Die verkürzten Reihen befinden sich am Ende der Hinreihe? Ich bin nicht sicher, ob ich das richtig verstanden habe. Falls ja, würde A2 somit in der Hinreihe den Beginn der Reihe zeigen. Herzlichen Dank für Ihre Antwort :-)

26.05.2021 - 18:46

DROPS Design answered:

Liebe Barbara, die Zunahmen werden in A.1 gestrickt, bei A.2 wird es nicht abgenommen - die verkürzten Reihen werden bei den Hinreihen gestrickt: bei der 1. Reihe (= Hinreihe) stricken Sie bis 6 Maschen übrig sind (verkürzte Reihe), wenden, die Rückreihe stricke, dann 3. Reihe = 2. Hinreihe in A.1/A.2 stricken und dann 6 Maschen weniger stricken (= die letzte 6 Maschen nicht stricken = es sind jetzt 12 M am Ende den Hinreihen, die nicht gearbeitet wurden ), usw. Viel Spaß beim stricken!

27.05.2021 kl. 09:22

country flag Amélie wrote:

Je vous remercie pour votre réponse. J'ai, à présent, un problème pour comprendre les instructions pour les rangs raccourcis en coloris naturel de la seconde partie. Le patron indique de tourner l'ouvrage 7 mailles plus tôt "à chaque fois" et 24 fois au total. Cela signifie-t-il qu'il faut faire des rangs raccourcis à l'endroit ET à l'envers ? J'avoue que spontanément je n'en aurais fait que sur les rangs envers ...

16.04.2021 - 22:53

DROPS Design answered:

... Juste encore une petite précision, les rangs raccourcis se font toujours du même côté: tricotez jusqu'à ce qu'il reste x mailles, tournez et tricotez le rang suivant, tricotez jusqu'à ce qu'il reste x + 7 (puis 6) m, tournez et tricotez le rang suivant et ainsi de suite. Bonne continuation!

19.04.2021 kl. 07:50

country flag Amélie wrote:

Je vous remercie pour votre réponse. J'ai, à présent, un problème pour comprendre les instructions pour les rangs raccourcis en coloris naturel. Le patron indique de tourner l'ouvrage 7 mailles plus tôt "à chaque fois" et 24 fois au total. Cela signifie-t-il qu'il faut faire des rangs raccourcis à l'endroit ET à l'envers ? J'avoue que spontanément je n'en aurais fait que sur les rangs envers ...

16.04.2021 - 22:52

DROPS Design answered:

Bonjour Amélie, la première fois que vous tricotez les rangs raccourcis, vous tricotez jusqu'à ce qu'il reste 7 m sur l'aiguille, puis vous tournez; la fois suivante, vous tournerez 7 fois plus tôt = il restera 14 m, puis la fois suivante 14+7=21 m, puis 21+7= 28 m et ainsi de suite jusqu'à ce que vous ayez tourné 24 fois au total, puis vous laisserez 6 mailles en plus non tricotées à chaque rang raccourcis encore 8 fois. Bon tricot!

19.04.2021 kl. 07:49

country flag Amélie wrote:

Bonjour, je suis actuellement en train de tricoter ce châle et je m'interroge sur la deuxième partie. Doit on commencer les rangs raccourcis et s'arrêter 7 mailles plus tot déjà en tricotant en gris ou doit on seulement commencer ces rangs raccourcis au moment de tricoter en blanc ? (je me pose la question parce que le "en meme temps" figure dans le paragraphe sur la laine blanche)

07.04.2021 - 22:19

DROPS Design answered:

Bonjour Amélie, les rangs raccourcis ne se tricotent que sur la partie tricotée en naturel et au point ajouré. Bon tricot!

08.04.2021 kl. 07:44

country flag Patricia wrote:

No se entiende el patrón .Porque no explicar paso paso

02.02.2021 - 20:28

country flag Annie DECHAND wrote:

Bonjour je souhaite tricoter le chale, mais n'arrive pas à voir à quel endroit il faut insérer la laine naturelle au montage des mailles. merci pour votre réponse

30.10.2020 - 14:07

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Dechand, la première partie se triote avec 1 fil Kid-Silk Naturel + 1 fil BabyAlpaca Silk gris mauve clair jusqu'à ce que vous ayez 201 m sur l'aiguille (et 12 côtes mousse). Vous continuez alors avec 1 fil naturel de chaque qualité - cf 2ème paragraphe de la 1ère partie. Bon tricot!

30.10.2020 kl. 15:18

country flag Lena Mårtensson wrote:

Hur gör jag eller hittar jag mönster till större storlek

18.05.2020 - 12:13

DROPS Design answered:

Hei Lena. Denne er kun skrevet i den oppgitt størrelsen (høyde: 60 cm, Bredde:180 cm). mvh DROPS design

25.05.2020 kl. 11:01

country flag Kirstine wrote:

Jeres opskrift passer ikke med det der står i den.. Hvorfor gør den ikke det?

30.04.2020 - 15:19

DROPS Design answered:

Hei Kristine. Det er ganske vanskelig for oss å hjelpe deg med hva du mener er feil, når du ikke skriver hva du mener ikke stemmer. Gi oss en bedre forklaring , så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. mvh DROPS design

04.05.2020 kl. 08:36

Kommentér oppskrift DROPS 210-38

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.