DROPS / 210 / 38

Morning Rays by DROPS Design

Tasona neulottu huivi DROPS BabyAlpaca Silk- ja DROPS Kid-Silk -langoista. Työssä on ainaoikeinneuletta, pitsineuletta ja lyhennettyjä kerroksia.

DROPS Design: Malli bs-155
Lankaryhmä A + A tai C
-------------------------------------------------------

KOKO:
Korkeus keskeltä mitattuna = n. 60 cm.
Yläreunan leveys kulmasta kulmaan mitattuna = n. 180 cm.
Lyhytsivun / luomisreunan pituus = n. 120 cm.

LANGANMENEKKI: Garnstudion
DROPS BABYALPACA SILK (kuuluu lankaryhmään A):
200 g väriä 1760, vaalea harmaanlila
50 g väriä 0100, luonnonvalkoinen
Sekä:
Garnstudion DROPS KID-SILK (kuuluu lankaryhmään A):
100 g väriä 01, luonnonvalkoinen

NEULETIHEYS:
16 silmukkaa ainaoikeaa leveyssuunnassa ja 30 kerrosta korkeussuunnassa, 2-kertaisella langalla = 10 x 10 cm.

PUIKOT:
DROPS PYÖRÖPUIKKO NRO 5,5 tai käsialan mukaan: Pituus 80 cm.
Mikäli saat liikaa silmukoita per 10 cm, vaihda paksumpiin puikkoihin. Jos saat liian vähän silmukoita per 10 cm, vaihda ohuempiin puikkoihin.

Oletko tehnyt tämän mallin, tai jonkun muun malleistamme? Jaa kuvia sosiaalisissa medioissa ja merkitse ne #dropsdesign, jotta voimme nähdä ne!

Haluatko käyttää toista lankaa? Kokeile lankamuunnintamme!
Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

70% Alpakkaa, 30% Silkkiä
alkaen 6.10 € /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 6.10 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa

75% Mohairia 25% Silkkiä
alkaen 4.95 € /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 4.95 € /25g
Käsityöliike Menita
Tilaa
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 4.95 € /25g
Käsityöliike Menita
Tilaa
Puikot & Virkkuukoukut
Saat tämän mallin langat alkaen 50.30€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

OHJE:

-------------------------------------------------------

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1-A.4. Piirrokset näyttävät mallineuleen kaikkia kerroksia oikealta puolelta katsottuna.

-------------------------------------------------------

ALOITA TYÖ TÄSTÄ:

-------------------------------------------------------

HUIVI: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ:
Työ neulotaan tasona pyöröpuikolla. Huivi neulotaan piirrosten mukaisesti ja toiseen reunaan tehdään lisäyksiä, SAMALLA neulotaan lyhennettyjä kerroksia.

HUIVI:
Luo 192 silmukkaa pyöröpuikolle nro 5,5 seuraavalla väriyhdistelmällä: 1-kertainen luonnonvalkoinen Kid-Silk ja 1-kertainen vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk. Neulo 1 kerros oikein (= nurja puoli). Neulo sitten 4 osaa lyhennetyin kerroksin seuraavasti:

1.OSA:
Neulo piirrosten A.1 ja A.2 mukaisesti näin:
Oikealta puolelta: Neulo 6 silmukalla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, neulo mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Kiristä lanka ja käännä työ.
Nurjalta puolelta: Neulo mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa, neulo 7 silmukalla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti (muista neuloa edellisen kerroksen musta langankierto kiertäen, jottei muodostuisi reikää). Käännä työ.
Jatka mallineuletta piirrosten mukaisesti tähän tapaan, käännä kuitenkin työ jokaisella oikean puolen kerroksella 6 silmukkaa aiemmin kuin edellisellä kerralla. Kun olet neulonut piirrokset loppuun, työhön on lisätty 3 silmukkaa ja työssä on yhteensä 8 kerrosta ainaoikeaa (luomisreunan lisäksi) = 195 silmukkaa. Jatka mallineuletta piirrosten mukaisesti lyhennetyin kerroksin, kunnes työssä on 3 piirrosten mallikertaa. Työssä on nyt 201 silmukkaa ja työssä on 24 kerrosta ainaoikeaa (luomisreunan lisäksi).

Vaihda seuraavaan väriyhdistelmään: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja luonnonvalkoinen BabyAlpaca Silk.
Neulo piirrosten A.3 ja A.4 mukaisesti näin:
Oikealta puolelta: Neulo 6 silmukalla mallineuletta piirroksen A.3 mukaisesti, neulo mallineuletta piirroksen A.4 mukaisesti, kunnes jäljellä on 6 silmukkaa enemmän kuin edellisellä kerralla kun käänsit työn. Kiristä lanka ja käännä työ.
Nurjalta puolelta: Neulo mallineuletta piirroksen A.4 mukaisesti, kunnes jäljellä on 7 silmukkaa, neulo 7 silmukalla mallineuletta piirroksen A.3 mukaisesti (muista neuloa edellisen kerroksen musta langankierto kiertäen, jottei muodostuisi reikää).
Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes olet neulonut piirrokset loppuun. Työhön lisättiin 6 silmukkaa ja työssä on yhteensä 8 reikäkerrosta = 207 silmukkaa.
Jatka mallineuletta ja lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, eli neulo aina 6 silmukkaa vähemmän ennen kuin käännät työn, kunnes työssä on 2,5 piirrosten mallikertaa (piirrokseen on nuolella merkitty miten piirros loppuu mallikerran keskellä). Työssä on 216 silmukkaa ja 40 kerrosta pitsineuletta.

Vaihda seuraavaan väriyhdistelmään: 1-kertainen luonnonvalkoinen Kid-Silk ja 1-kertainen vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk.
Neulo kaikilla silmukoilla 1 kerros oikein, kiristä lanka jokaisen kääntymiskohdan kohdalla, jottei työhön jäisi isoja reikiä. Käännä työ ja neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta.

2.OSA:
Neulo kuten 1.osa, mutta neulo nyt piirrosten mallineuleet ja lyhennetyt kerrokset eri tavalla.

LUE KOKO KATKELMA ENNEN KUIN JATKAT NEULOMISTA!
Toista piirrosten A.1 ja A.2 mallikerrat 4 kertaa seuraavalla väriyhdistelmällä: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk. Toista sitten piirrosten A.3 ja A.4 mallikerrat 2 kertaa seuraavalla väriyhdistelmällä: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja luonnonvalkoinen BabyAlpaca Silk. Käännä SAMALLA työ ensimmäisen kerran, kun jäljellä on 7 silmukkaa. Käännä sitten työ aina 7 silmukkaa aikaisemmin, kunnes työssä on yhteensä 24 kääntymiskohtaa (sisällyttäen ensimmäinen kääntymiskohta). Käännä sitten työ aina 6 silmukkaa aikaisemmin yhteensä 8 kertaa. Työssä on 240 silmukkaa.
Vaihda seuraavaan väriyhdistelmään: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk.
Neulo nyt kaikilla silmukoilla seuraavasti: Neulo kaikilla silmukoilla 1 kerros oikein, kiristä lanka jokaisen kääntymiskohdan kohdalla, jottei työhön jäisi isoja reikiä. Käännä työ ja neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta.

3.OSA:
Neulo kuten 1. ja 2.osa, mutta neulo nyt piirrosten mallineuleet ja lyhennetyt kerrokset eri tavalla.

LUE KOKO KATKELMA ENNEN KUIN JATKAT NEULOMISTA!
Toista piirrosten A.1 ja A.2 mallikerrat 5 kertaa seuraavalla väriyhdistelmällä: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk. Toista sitten piirrosten A.3 ja A.4 mallikerrat 1,5 kertaa seuraavalla väriyhdistelmällä: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja luonnonvalkoinen BabyAlpaca Silk (piirrokseen on nuolella merkitty miten piirros loppuu mallikerran keskellä). Käännä SAMALLA työ ensimmäisen kerran, kun jäljellä on 8 silmukkaa. Käännä sitten työ aina 8 silmukkaa aikaisemmin, kunnes työssä on yhteensä 16 kääntymiskohtaa (sisällyttäen ensimmäinen kääntymiskohta). Käännä sitten työ aina 7 silmukkaa aikaisemmin yhteensä 16 kertaa.
Työssä on 264 silmukkaa.

Vaihda seuraavaan väriyhdistelmään: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk.
Neulo nyt kaikilla silmukoilla seuraavasti: Neulo kaikilla silmukoilla 1 kerros oikein, kiristä lanka jokaisen kääntymiskohdan kohdalla, jottei työhön jäisi isoja reikiä. Käännä työ ja neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta.

4.OSA:
Neulo kuten 1., 2. ja 3.osa, mutta neulo nyt piirrosten mallineuleet ja lyhennetyt kerrokset eri tavalla.
LUE KOKO KATKELMA ENNEN KUIN JATKAT NEULOMISTA!
Toista piirrosten A.1 ja A.2 mallikerrat 8 kertaa seuraavalla väriyhdistelmällä: Luonnonvalkoinen Kid-Silk ja vaalea harmaanlila BabyAlpaca Silk. Käännä SAMALLA työ ensimmäisen kerran, kun jäljellä on 9 silmukkaa. Käännä sitten työ aina 9 silmukkaa aikaisemmin, kunnes työssä on yhteensä 8 kääntymiskohtaa (sisällyttäen ensimmäinen kääntymiskohta). Käännä sitten työ aina 8 silmukkaa aikaisemmin yhteensä 24 kertaa.
Työssä on 288 silmukkaa.

Neulo nyt kaikilla silmukoilla seuraavasti: Neulo kaikilla silmukoilla 1 kerros oikein, kiristä lanka jokaisen kääntymiskohdan kohdalla, jottei työhön jäisi isoja reikiä. Käännä työ ja neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta.
Päätä silmukat löyhästi oikein silmukoin seuraavalla oikean puolen kerroksella.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus. .

Päivitetty nettiin: 18.02.2020
Korjaus: 2.osan, 3.osan ja 4.osan lyhennettyjen kerrosten teksti on muutettu.

Piirros

= oikea silmukka oikealta puolelta, nurja silmukka nurjalta puolelta
= oikea silmukka nurjalta puolelta
= tee 2 silmukan väliin 1 langankierto, seuraavalla kerroksella langankierto neulotaan kiertäen, jottei muodostuisi reikää
= tee 2 silmukan väliin 1 langankierto, seuraavalla kerroksella langankierto neulotaan nurin, työhön tulee muodostua reikä
= neulo 2 silmukkaa oikein yhteen
= silmukkaa ei ole merkitty piirrokseen, aloita piirroksen A.4 mallineule tästä silmukasta. Mikäli et voi neuloa kokonaista piirroksen A.4 mallikertaa, kun käännät työn, neulo kääntymiskohtaa edeltävällä silmukalla sileää neuletta.
= katso selitys ohjeesta (1. ja 3.osa)

Tarvitsetko opastusta ohjeeseen?

Kiitos, kun valitsit DROPS Design -ohjeen. Panostamme siihen, että ohjeemme ovat virheettömiä ja helppoja ymmärtää. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mitat ja luvut alkuperäisestä ohjeesta (DROPS 210-38) .

Onko sinulla ongelmia ohjeen seuraamisen kanssa? Alta olevasta listauksesta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla saat neuletyösi valmiiksi - ja joiden avulla opit uutta.

1) Why is the knitting/crochet tension so important?

Knitting tension is what determines the final measurements of your work, and is usually measured per 10 x 10 cm. It is provided like so: number of stitches in width x number of rows in height - eg: 19 stitches x 26 rows = 10 x 10 cm.

The knitting tension is very individual; some people knit/crochet loosely while others work tightly. You adjust the knitting tension with the needle size, which is why the suggested needle size only serve as a guide! You need to adjust this (up or down) to ensure that YOUR knitting tension matches the knitting tension provided in the pattern. If you work with a different knitting tension than provided you will have a different yarn consumption, and your work will have different measurements than what the pattern suggests.

The knitting tension also determines which yarns can replace each other. As long as you achieve the same knitting tension you can replace one yarn with another.

See DROPS lesson: How to measure your tension/gauge

See DROPS video: How to make a gauge tension swatch

alkuun

2) Mitä ovat lankaryhmät?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

alkuun

3) Can I use a different yarn than what the pattern suggests?

The important thing when changing from one yarn to another is that the knitting/crochet tension remains the same. This is so that the measurements of the finished piece will be the same as on the sketch provided. It is easier to achieve the same knitting tension using yarns from the same yarn group. It is also possible to work with multiple strands of a thinner yarn to achieve the knitting tension of a thicker one. Please try our yarn converter. We recommend you to always work a test swatch.

Please NOTE: when changing yarn the garment might have a different look and feel to the garment in the photo, due to individual properties and qualities of each yarn.

See DROPS lesson: Can I use a different yarn than the one mentioned in the pattern?

alkuun

4) How do I use the yarn converter?

At the top of all our patterns you’ll find a link to our yarn converter, which is a helpful tool should you wish to use a different yarn than suggested. By filling in the yarn quality you wish to replace, the amount (in your size) and number of strands, the converter will present good alternative yarns with the same knitting tension. Additionally it will tell you how much you’ll require in the new qualities and whether you’ll need to work with multiple strands. Most skeins are 50g (some are 25g or 100g).

If the pattern is worked with multiple colours, every colour will have to be converted separately. Similarly, if the pattern is worked with several strands of different yarns (for example 1 strand Alpaca and 1 strand Kid-Silk) you will have to find alternatives for each, individually.

Click here to see our yarn converter

alkuun

5) Miksi en saa oikeaa neuletiheyttä käyttämällä ohjeessa mainittua puikkokokoa?

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

alkuun

6) Miksi neule neulotaan ylhäältä alas?

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

alkuun

7) Why are the sleeves shorter in larger sizes?

The total width of the garment (from wrist-to-wrist) will be larger in the larger sizes, despite the actual sleeves being shorter. The larger sizes have longer sleeve caps and wider shoulders, so there will be a good fit in all sizes.

alkuun

8) What is a repeat?

Diagrams are often repeated on the round or in height. 1 repeat is the diagram the way it appears in the pattern. If it says to work 5 repeats of A.1 in the round, then you work A.1 a total of 5 times after/next to each other in the round. If it says to work 2 repeats of A.1 vertically/in height you work the entire diagram once, then begin again at the start and work the entire diagram one more time.

alkuun

9) Miten neulon ruutupiirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

alkuun

10) Miten virkkaan piirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

11) Miten neulon useamman piirroksen mukaisesti samalla kerroksella?

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

12) Why does the piece start with more chain stitches than it’s worked with?

Chain stitches are slightly narrower than other stitches and to avoid working the cast-on edge too tight, we simply chain more stitches to begin with. The stitch count will be adjusted on the following row to fit the pattern and measurement sketch.

alkuun

13) Why increase before the rib edge when the piece is worked top-down?

The rib edge is more elastic and will contract slightly compared to, for example, stocking stitch. By increasing before the rib edge, you avoid a visible difference in width between the rib edge and the rest of the body.

alkuun

14) Why increase in the cast-off edge?

It’s very easy to cast off too tightly, and by making yarn overs while casting off (and simultaneously casting these off) you avoid a too tight cast off edge.

See DROPS video: How to bind off with yarn overs (yo)

alkuun

15) How do I increase/decrease on every 3rd and 4th row/round alternately?

To achieve an even increase (or decrease) you can increase on, for example: every 3rd and 4th row alternately, like so: work 2 rows and increase on the 3rd row, work 3 rows and increase on the 4th. Repeat this until the increase is complete.

See DROPS lesson: Increase or decrease 1 st on every 3rd and 4th row alternately

alkuun

16) Miksi kuvio näyttää hieman erilaiselta kuin kuvassa?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

alkuun

17) How can I work a jacket in the round instead of back and forth?

Should you prefer to work in the round instead of back and forth, you may of course adjust the pattern. You’ll need to add steeks mid-front (usually 5 stitches), and follow the instructions. When you would normally turn and work from the wrong side, simply work across the steek and continue in the round. At the end you’ll cut the piece open, pick up stitches to work bands, and cover the cut edges.

See DROPS video: How to knit steeks and cut open

alkuun

18) Voinko neuloa suljettuna neuleena neulottavan puseron tasona?

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

alkuun

19) Minkä vuoksi ohjeissanne näytetään poistettuja lankoja?

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

alkuun

20) How do I make a women’s size garment into a men’s size one?

If you have found a pattern you like which is available in women’s size it’s not very difficult to convert it to men’s size. The biggest difference will be the length of sleeves and body. Start working on the women size that you think would fit across the chest. The additional length will be worked right before you cast off for the armhole/sleeve cap. If the pattern is worked top-down you can add the length right after the armhole or before the first decrease on sleeve.

Regarding additional yarn amount, this will depend on how much length you add, but it is better with a skein too many than too few.

alkuun

21) Miten vältetään pörröisen langan karvojen irtoaminen?

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

alkuun

22) Mistä neuleen pituus mitataan?

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

alkuun

23) Mistä tiedän kuinka monta lankakerää tarvitsen?

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

alkuun

Oletko ostanut DROPS-lankoja tähän ohjeeseen? Tällöin saat neuvoja liikkeestä, josta ostit langat. Löydät listauksen DROPS-jälleenmyyjistä tästä!
Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä.. Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Kommentit / Kysymykset (11)

Lena Mårtensson 18.05.2020 - 12:13:

Hur gör jag eller hittar jag mönster till större storlek

DROPS Design 25.05.2020 kl. 11:01:

Hei Lena. Denne er kun skrevet i den oppgitt størrelsen (høyde: 60 cm, Bredde:180 cm). mvh DROPS design

Kirstine 30.04.2020 - 15:19:

Jeres opskrift passer ikke med det der står i den.. Hvorfor gør den ikke det?

DROPS Design 04.05.2020 kl. 08:36:

Hei Kristine. Det er ganske vanskelig for oss å hjelpe deg med hva du mener er feil, når du ikke skriver hva du mener ikke stemmer. Gi oss en bedre forklaring , så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. mvh DROPS design

Jacquelinr 18.04.2020 - 02:11:

Bonjour, J’aimerais beaucoup faire ce châle et je ne comprend pas pourquoi nous augmentons un côté et que si je comprend bien le diagramme, il y aurait 6 mailles de l’autre côté qui ne seraient jamais tricotées? Merci de m’eclairer

DROPS Design 20.04.2020 kl. 09:25:

Bonjour Jacqueline, le châle se tricote en biais, on va donc augmenter d'un côté de l'ouvrage seulement, vous tricotez des rangs raccourcis pour donner la forme souhaitée. Suivez bien les indications rang après rang, quand on a les mailles sur les aiguilles c'est souvent bien plus simple. Bon tricot!

Inger Marit Lien 28.03.2020 - 01:19:

4.del, skal den strikkes 8 ganger? Får 288 m etter 6 ganger i høyden.

DROPS Design 31.03.2020 kl. 11:28:

Hej Inger, om du har 264 masker og øger 3 masker hver gang du strikker A.1 i højden 8 gange, så får du 288 masker. God fornøjelse!

Evy Martinussen 15.02.2020 - 23:06:

Jeg forstår ikke hvad det betyder i 2. del af opskriften på sjalet, at der samtidig skal vendes efter 7 masker 24 gange??

DROPS Design 19.02.2020 kl. 08:12:

Hej Evy, nu har vi formuleret vendingerne tydeligere, så skriv opskriften ud en gang til. God fornøjelse! :)

Veronique 30.12.2019 - 19:42:

Summer / holiday feeling !

Véronique 28.12.2019 - 21:58:

Sensualité .

Anne Birgitte Ploug 16.12.2019 - 21:24:

Wow, det er flot! Håber, opskriften bliver tilgængelig.

Frances Brown 11.12.2019 - 07:15:

Sunstreak is the perfect name for this pattern. I wish I had thought of it.

Souquet Sergine 10.12.2019 - 18:38:

Envole...lui irai parfaitement.

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 210-38

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.