DROPS / 198 / 10

Springtide Dance by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Nord. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med enkelt hulmønster. Størrelse 35 - 43.

DROPS Design: Model no-026
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 - 38/40 - 41/43
Fodens længde: 22-24-27 cm. Skaftets højde ned til hælen: ca 15-15-15 cm.

MATERIALER:
DROPS NORD fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
100-100-100 g farve 13, gammelrosa

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 34 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 2,5: til glatstrik.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

45% Alpaca, 30% Polyamid, 25% Uld
fra 16.95 kr /50g
DROPS Nord uni colour DROPS Nord uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Nord mix DROPS Nord mix 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 33.9kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1.

INDTAGNINGSTIPS (jævnt fordelt):
For at beregne hvordan der skal tages ind jævnt fordelt, regner man det totale maskeantal der skal tages ind over (f.eks 72 masker) og deler maskerne med antal indtagninger som skal gøres (f.eks 12) = 6.
I dette eksempel tages der ind ved at strikke hver 5. og 6.maske ret sammen.

STRIKKETIPS (gælder hælen):
For at forstærke hælen kan hele hælen og hælindtagningen strikkes med 2 tråde således: Brug tråden indeni og udenpå nøglet og strik maskerne skiftevis med den ene og den anden tråd. På denne måde får du en lidt tykkere hæl uden at strikke med dobbelt tråd.

HÆLINDTAGNING:
1.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 8-9-9 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
2.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 8-9-9 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
3.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 7-8-8 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
4.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 7-8-8 masker tilbage, tag næste maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 maske mindre tilbage før der tages 1 maske løst af, til der er 14-14-16 masker tilbage på pinden.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde, ovenfra og ned.

SOKKER:
Slå 72-72-80 masker op på strømpepinde 2,5 med Nord. Strik rundt i rib (= 2 ret / 2 vrang) i ca 2½-3 cm. Strik 1 omgang ret hvor der tages 12-12-14 masker ind jævnt fordelt – læs INDTAGNINGSTIPS = 60-60-66 masker. Strik A.1A rundt (= 10-10-11 rapporter à 6 masker). HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
A.1A strikkes totalt 5 gange i højden, men på sidste omgang i sidste repetition med A.1A i højden strikkes der således: Strik 17-16-15 masker ret og tag samtidig 3-1-2 masker ind jævnt fordelt over disse masker (= 14-15-13 masker ret), strik 28-30-32 masker ret, strik 15-14-19 masker ret og tag samtidig 3-1-2 masker ind jævnt fordelt over disse masker (= 12-13-17 masker ret) = 54-58-62 masker på omgangen. Arbejdet måler nu ca 15 cm fra opslåningskanten i alle størrelser.
Behold de første 14-15-13 masker på pinden, sæt de næste 28-30-32 masker på 1 tråd (= midt ovenpå foden) og behold de resterende 12-13-17 masker på pinden = 26-28-30 masker på pinden til hæl.
Læs STRIKKETIPS og strik glatstrik frem og tilbage over hælmaskerne i 5-5½-6 cm. Sæt 1 mærke midt på sidste pind – mærket skal bruges lidt senere til at måle fodens længde fra.
Videre strikkes HÆLINDTAGNING – læs forklaring over! Efter hælindtagningen strikkes næste omgang således: Strik ret over de 14-14-16 hælmasker, strik 13-14-16 masker op langs siden på hælen, sæt 1 mærke, strik 1-2-3 masker ret, strik A.1A over de næste 24 masker (= 4 rapporter à 6 masker), strik A.1B (= 3 masker), strik 0-1-2 masker ret, sæt 1 mærke og strik 13-14-16 masker op langs den anden side på hælen = 68-72-80 masker på omgangen.
Fortsæt mønsteret således i glatstrik og A.1 over de 27 masker midt ovenpå foden.
SAMTIDIG tages der nu ind på hver side af de 28-30-32 masker mellem mærkerne ovenpå foden således: Strik de 2 sidste masker før første mærke ovenpå foden ret sammen og strik de 2 masker efter sidste mærke ovenpå foden drejet ret sammen.
Tag ind således på hver 2.omgang totalt 8-8-10 gange = 52-56-60 masker. Strik videre til arbejdet måler 18-19-21 cm fra mærket på hælen (der er nu ca 4-5-6 cm tilbage før færdig mål, prøv eventuelt sokken og strik til ønsket længde).
Fjern alle tidligere mærker og sæt 2 nye mærker i arbejdet så der bliver 26-28-30 masker både ovenpå og under foden (der skal sidde 1 mærke i hver side på sokken og mærkerne skal bruges når der nu skal tages ind til tå).
Strik rundt i glatstrik over alle masker og luk af til tå på hver side af begge mærker således: Strik til der er 3 masker tilbage før mærket, strik 2 ret sammen, 2 ret (mærket sidder mellem disse 2 masker), strik 2 drejet ret sammen. Gentag ved det andet mærke (= 4 masker taget ind på omgangen).
Tag ind således i hver side på hver 2.omgang totalt 5-7-11 gange og derefter på hver omgang totalt 5-4-0 gange = 12-12-16 masker tilbage.
På næste omgang strikkes alle masker ret sammen 2 og 2 = 6-6-8 masker tilbage. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker, stram tråden og hæft godt. Sokken måler ca 22-24-27 cm fra mærket på hælen. Strik den anden sok på samme måde.

Diagram

= ret
= lav 1 omslag mellem 2 masker
= 2 ret sammen

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 198-10) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (11)

Brugere 27.03.2020 - 09:51:

Merci ,merci de votre patience j ai enfin compris le sens des explications. Cordialement

Brugere 26.03.2020 - 17:53:

Re, Je vois pas les 27 mls car elles étaient de 30 au début à mettre en attente moi j ai 30 dessus de pied et 14 sur les 2 côtés et 14 dessous de pied. Je ne comprends pas .. merci pour vos précisions

DROPS Design 27.03.2020 kl. 09:44:

Bonjour Mme Brugere, ces 27 mailles correspondent à celles que vous devez tricoter en suivant A.1A et A.1B dans cette partie: Tricoter à l’endroit les 14 mailles du talon, relever 14 mailles le long du côté du talon, placer 1 marqueur, tricoter 2 mailles endroit, A.1A au-dessus des 24 mailles suivantes (= 4 motifs de 6 mailles), A.1B (= 3 mailles) = 27 mailles du dessus du pied, 1 mailles endroit, placer 1 marqueur et relever 14 mailles le long de l’autre côté du talon = 72 mailles. Bon tricot!

Brugere 26.03.2020 - 17:09:

Bonjour, Apres les diminution du talons vous dites continuer en jersey avec A1 , cela veut dire quoi ? Les 27 mls du dessus pied vous les avez comment car j ai 30 mls pour la taille 38/40. Merci pour vos explications

DROPS Design 26.03.2020 kl. 17:24:

Bonjour Mme Brugere, vous tricotez maintenant les 27 m du dessus du pied (celles qui étaient en attente) en suivant A.1 (reprenez le diagramme au 1er rang) et tricotez celles du dessous du pied (= les mailles relevées + celles du talon en jersey = 30 m en 38/40). Vous allez maintenant diminuer avant les 27 m et après les 27 m jusqu'à ce qu'il reste 56 m soit 27 pour le dessus du pied comme avant et 29 m jersey pour le dessous du pied. Bon tricot!

Brugere 25.03.2020 - 16:55:

Bonjour, Je reviens sur les diminutions du haut vraiment vraiment je ne comprends pas . Pouvez vous svp me decomposer exactement se rang ou c est rangs!!je n arrives pas du tout à comprendre comment on peut arriver à 58 mls ( je fais la taille 38/40) merci de votre compréhension cordialement

DROPS Design 25.03.2020 kl. 17:23:

Bonjour Mme Brugere, en taille 38/40 vous montez 72 m, tricotez 2,5-3 cm de côtes 2/2 et tricotez ensuite 1 tour endroit en dimimnuant 14 m = il reste 60 mailles. Vous tricotez maintenant A.1A (= soit 10 fois 6 motifs en largeur) jusqu'à ce que vous ayez tricoté 5 fois le diagramme A.1a en hauteur (= 5 fois les 8 rangs de A.1A = 40 rangs), au 40ème rang, vous diminuez comme expliqué le 23/3 = il reste 58 mailles et vous tricotez le talon sur les 15 premières m + les 13 dernières m du tour (= 28 m pour le talon). Bon tricot!

Brugere 24.03.2020 - 09:07:

SVP ,quand vous parlez du dernier tour du dernier motif cela veut dire que les diminutions se font sur le (3ème tour de jersey ). Merci pour votre aide cordialement . ( diminutions avant talons )

DROPS Design 24.03.2020 kl. 10:23:

Bonjour Mme Brugere, vous répétez 5 fois le diagramme A.1A en hauteur au total, et, vous diminuez au dernier rang du 5ème motif en hauteur = le 8ème rang des diagrammes (de la 5ème fois que vous les tricotez, autrement dit, 5 fois 8 rangs = au 40ème rang tricoté en A.1). Bon tricot!

HUBAC 23.03.2020 - 21:02:

Bonjour, Je vous en remercie pour votre réponse. Bien cordialement.

Brugere 23.03.2020 - 15:51:

Bonjour, Je tricote pour un 38/40, mais je ne comprends pas les diminutions apres le dernier motif pour obtenir les 58 mailles pouvez svp me venir en aide merci cordialement

DROPS Design 23.03.2020 kl. 16:53:

Bonjour Mme Brugere, vous trouverez ici comment répartir des diminutions - en taille 38/40, il vous suffit simplement de tricoter les 16 premières mailles (au début du tour) en diminuant 1 maille (= 2 m ens à l'end), puis de tricoter 14 m end en diminuant 1 m et ainsi de suite, il doit vous rester 58 m à la fin de ce tour en diminuant bien aux endroits indiqués. Bon tricot!

JEANNE HUBAC 23.03.2020 - 00:13:

Bonjour, Vous avez un tuto qui explique comment tricoter avec 2 fils pour renforcer un talon. Pourriez-vous refaire le tuto avec des aiguilles droites, avec plus de mailles, 1 rang endroit et un rang envers pour mieux comprendre et voir ? Je vous en remercie

DROPS Design 23.03.2020 kl. 11:24:

Bonjour Mme Hubac, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir faire de vidéo dans le contexte actuel, regardez bien la vidéo: vous devez tricoter alternativement avec le fil de l'intérieur et celui de l'extérieur de la pelote, comme pour du jacquard, mais avec la même couleur. N'hésitez pas à demander conseil à votre magasin, même par mail ou téléphone, on pourra vous conseiller. Bon tricot!

MARINELLA MASSAROa 04.02.2020 - 07:44:

Ho appena terminato un commento che in realtà era una domanda , però se si seleziona la categoria corretta come indicate di fare , non è possibile perchè sempre nel riquadro per scrivere appare la parola "commento" con l'asterisco .Verificate questo errore del programma.

MARINELLA MASSARO 04.02.2020 - 07:38:

Buongiorno . scrivo usando questo modello ( che voglio provare a fare )come base per una informazione alla quale spero possiate rispondermi . Come posso passare a una pagina Drops straniera ( francese, spagnola , inglese ) e vedere altri modelli non tradotti in italiano essendo già iscritta a Drops Italia ? Tempo fa c'era una icona in alto a sinistra della pagina per passare a un Drops straniero ora questa icona non c'è più, ma viene richiesta una nuova nella iscrizione nella lingua

DROPS Design 04.02.2020 kl. 09:22:

Buongiorno Marinella. Può collegarsi alla Home page e selezionare la lingua che le interessa. Buon lavoro!

Kommentere opskrift DROPS 198-10

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Springtide Dance

Chestnute, United States