DROPS / 201 / 17

Lilac Bouquet by DROPS Design

Strikket sjal i DROPS Alpaca. Arbejdet strikkes ovenfra og ned med hulmønster og retstrik.

DROPS Design: Model z-845
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Mål: Bredde øverst: ca 144 cm. Længde målt langs midtermasken: ca 72 cm.

MATERIALER:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
300 g farve 4050, lys lilla

STRIKKEFASTHED:
23 masker i bredden og 45 pinde i højden med retstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 3: Længde på 80 cm
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

100% Alpaca
fra 23.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 23.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 24.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 143.7kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.7. Diagrammerne viser alle pinde i mønsteret set fra retsiden.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind.

SJAL:
Slå 5 masker op på rundpind 3 med Alpaca. Strik mønster således: 1 kantmaske RETSTRIK – læs forklaring over, A.1 over næste maske (= 1 maske), 1 maske retstrik (= midtermasken), A.1 over næste maske, 1 kantmaske retstrik. Sæt en mærketråd i den midterste maske på pinden (= midtermasken og mærketråden følger med op i arbejdet). Fortsæt mønsteret frem og tilbage således til A.1 er strikket færdig i højden = 81 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Nu strikkes der mønster således: 1 kantmaske retstrik, A.2 over de næste 11 masker, A.3 over de næste 18 masker, A.4 over de næste 10 masker, 1 maske retstrik (= midtermasken), A.2 over de næste 11 masker, A.3 over de næste 18 masker, A.4 over de næste 10 masker, 1 kantmaske retstrik. Fortsæt frem og tilbage til A.2, A.3 og A.4 er strikket færdig i højden = 153 masker. Videre fortsætter mønsteret og udtagningen udad på samme måde, men for hver gang diagrammerne er strikket færdig i højden er der plads til 2 rapporter mere af A.3 mellem A.2 og A.4 i hver side af arbejdet. Når arbejdet måler ca 71 cm målt langs midtermasken – sørg for at der afsluttes efter et helt blad (dvs der afsluttes efter 16.pind eller 32.pind i A.2 til A.4), strikkes der en kant således: 1 kantmaske retstrik, A.5 over de næste 29 masker, A.6 til der er 28 masker tilbage før midtermasken, A.7 over de næste 28 masker, 1 maske retstrik (= midtermasken), A.5 over de næste 29 masker, A.6 til der er 29 masker tilbage på pinden, A.7 over de næste 28 masker, 1 kantmaske retstrik. Når A.5 til A.7 er strikket færdig i højden er der taget 8 masker ud på pinden. Arbejdet måler ca 72 cm langs midtermasken. Luk af. Sørg for at aflukningskanten ikke strammer, luk evt af med 1 pindenummer større.

Diagram

= ret fra retsiden
= ret fra vrangen
= lav 1 omslag mellem 2 masker, på næste pind strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul
= lav 2 omslag mellem 2 masker, på næste pind slippes det første omslag ned og det andet omslaget strikkes ret så der bliver hul
= 2 ret sammen
= tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket
= tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 2 ret sammen, løft den løse maske over maskerne som blev strikket sammen

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 201-17) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (9)

Geeske 23.02.2020 - 17:39:

Dankuwel voor uw uitleg. Ik zie het nu. Met vriendelijke groet, Geeske

Geeske 23.02.2020 - 13:39:

Telpatroon A1 heb ik nu gebreid volgens patroon.Als ik de beschrijving lees, zie ik dat ik dit toch dubbel had moeten hebben (maar dan zouden het toch 80 steken moeten zijn?) . Ik zie nergens aangegeven hoe ik dat dan had moeten doen!Ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Geeske Plaisier

Geeske 22.02.2020 - 16:56:

Nog een vraag: In de omschrijving staat dat je na patroon A1 81 steken hebt. In het telpatroon zie ik 39 steken staan. Kunt u me uitleggen wat er precies bedoeld wordt? Alvast hartelijk dank!! Met vriendelijke groet, Geeske Plaisier

DROPS Design 23.02.2020 kl. 13:47:

Dag Geeske,

Je breit 1 kantsteek, A.1, 1 steek in ribbelsteek, A.1 en 1 kantsteek, wat neer komt op 2 keer A.1 en daarnaast nog 3 steken (1 in het midden en aan elke zijkant 1 steek). Hierdoor kom je op een totaal van 81 steken.

Geeske 22.02.2020 - 16:48:

Goedemiddag, Klopt het dat er in dit patroon alleen 2 omslagen tussen 2 steken zitten? In de verklaring van het telpatroon staat n.l. ook een teken voor een enkele omslag tussen 2 steken, maar ik zie dit teken niet terug in de telpatronen. Alvast dank voor uw reactie. Met vriendelijke groet, Geeske Plaisier

DROPS Design 23.02.2020 kl. 13:45:

Dag Geeske,

In de eerste naald van A.1 zijn de enkele omslagen verwerkt. Voor de rest zijn het allemaal dubbele omslagen.

Serniguet 29.01.2020 - 09:07:

Bonjour.Le début de la vidéo ne correspond pas à la photo du châle.Sur la vidéo on augmente au début et fin du rang.tandis que sur la photo on augmente au début du rang (donc biais)et pas en fin de rang , ligne droite Bonne journée

DROPS Design 29.01.2020 kl. 09:36:

Bonjour Mme Serniguet, le principe de ce châle est le même: on tricote 2 fois le même diagramme avec 1 m lis de chaque côté et 1 m au milieu, quand le 1er diagramme et fait, on a approximativement la même forme. Pour toute assistance personnalisée, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone, ce sera fort probablement plus simple pour vous pour obtenir une aide plus efficace sur ce châle. Bon tricot!

Serniguet 27.01.2020 - 17:55:

D'accord si vous augmentez en début et fin de chaque rang A1 le tricot va en biais sur le côté droit et gauche,ce que nous n'avons pas sur la photo. Vous serait il possible de me répondre sur ma boite mail. Merci

DROPS Design 28.01.2020 kl. 10:30:

Bonjour Mme Serniguet, nous ne pouvons répondre que via cet espace, pour toute aide personnalisée en revanche, votre magasin pourra vous aider, même par mail ou téléphone. Regardez cette vidéo, le châle est semblable (le point ajouré est différent) mais la technique sera la même. Bon tricot!

Serniguet 25.01.2020 - 17:35:

Bonjour Pourriez vous me dire si le motif 2 se met à côté du motif 1. j'ai fait le motif 1 et le motif 2 je le mets de chaque côté du motif 1 cela ne donne pas la même chose que le châle sur la photo. L'angle droit du rectangle est le motif 1. Merci par avance pour les explications .

DROPS Design 27.01.2020 kl. 08:43:

Bonjour Mme Serniguet, au tout début du châle, vous ne devez tricoter que le diagramme A.1 ainsi: 1 m point mousse, A.1, 1 m point mousse (= m centrale, celle qui être au niveau de l'angle), A.1, 1 m point mousse. Vous augmentez au début et à la fin de chaque A.1 pour former un triangle. Bon tricot!

Alexandra 15.01.2020 - 18:49:

Bonjour, il y a une différence entre l'explication écrite et le diagramme A.1. Dans l'explication, il est indiqué de tricoter 1 fois A.1 en hauteur pour avoir 81 mailles, or sur le diagramme, si on le tricote 1 fois en hauteur, on a 39 mailles, pas 81. Je ne comprends pas comment faire ni comment arriver à 81 mailles.

DROPS Design 16.01.2020 kl. 09:00:

Bonjour Alexandra, vous tricotez 2 fois A.1 sur le même rang ainsi (sur la base des 5 mailles montées): 1 maille lisière au point mousse, A.1 (= 1 m au 1er rang), 1 m point mousse (m centrale), A.1 (= 1 m au 1er rang), 1 m lis au point mousse. Quand A.1 est terminé, vous avez: 1 m lis, A.1 (= 39 m), 1 m centrale, A.1 (= 39 m), 1 m lis = 1+39+1+39+1=81 m. Bon tricot!

Pernille Villumsen 02.10.2019 - 20:16:

Der står i opskrift 201/17 lilla sjal i alpacka, at sjalet strikkes oppefra og ned. Jeg kan ikke få det til at give mening, hvis altså oppefra er det brede stykke?\r\nVh Pernille

DROPS Design 03.10.2019 kl. 11:36:

Hej Pernille, jo men det stemmer, du kan se systemet efter at du har strikket A.1. Du strikker diagrammet og tager ud ifølge det, på hver side af midterste maske. God fornøjelse!

Kommentere opskrift DROPS 201-17

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.