DROPS / 198 / 4

Asta by DROPS Design

Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.

Stikkord: hullmønster, pledd, rute,
  • Asta / DROPS 198-4 - Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.
  • Asta / DROPS 198-4 - Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.
  • Asta / DROPS 198-4 - Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.
  • Asta / DROPS 198-4 - Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.
DROPS Design: Modell e-288
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Bredde (inkludert kanten): ca 165 cm. Lengde (inkludert kanten): ca 208 cm. Kanten = ca 18 cm.

MATERIALER:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
1400 g farge 17, hvit

HEKLEFASTHET:
22 staver i bredden og 12 rader i høyden = 10 x 10 cm.
1 heklerute skal måle ca 21,5 cm x 21,5 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3,5 - eller den nålen du må bruke for å få en heklerute på 21,5 cm x 21,5 cm.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


100% Bomull
fra 13.00 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 13.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 364kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.8.

HEKLEINFORMASJON (gjelder kanten):
Første omgang på kanten avsluttes med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue i hjørnet.
På begynnelsen av hver av de resterende omgangene i diagram A.4 hekles det 3 luftmasker (erstatter første stav), avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue i hjørnet.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

PLEDD - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Det hekles 48 hekleruter som sys sammen. Deretter hekles det en kant rundt hele pleddet.

HEKLERUTE:
Hekle 5 luftmasker på nål 3,5 med Safran og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Videre hekles det mønster rundt slik: A.1 (viser hvordan omgangen starter og slutter), * A.2, A.3 *, hekle fra *-* totalt 3 ganger, avslutt med A.2, men hopp over de siste 3 stavene (dette gjelder kun første omgang) = 24 staver og 8 luftmaskebuer. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN. Når hele A.1 til A.3 er heklet ferdig i høyden måler hekleruten ca 21,5 cm x 21,5 cm. Hekle totalt 48 hekleruter.

MONTERING:
Sy teppet sammen med 6 hekleruter i bredden og 8 hekleruter i lengden. Sy èn og èn lengde sammen i ytterste ledd av ytterste maske, først på langs, deretter på tvers.

KANT:
Start om luftmaskebuen i et av hjørnene på pleddet og hekle kanten slik – les HEKLEINFORMASJON: Hekle * A.4 om luftmaskebuen i hjørnet, hekle A.5 frem til neste hjørne, men i overgangen mellom hver heklerute hekles det 1 fastmaske i sømmen slik det er vist i diagram A.6 (se sort stjerne), hekle A.7 *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen. Når diagrammene er heklet ferdig i høyden repeteres mønsteret fra pilen med hvit stjerne en gang til i høyden helt til det gjenstår 1 omgang i diagrammene. Siste omgang (= neste siste omgang i diagrammet) avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen. Klipp tråden.
Nå hekles det en avsluttende kant slik:
Start i første luftmaskebue etter et av hjørnene og hekle A.8a om den første luftmaskebuen, * hekle A.8b frem til neste hjørne, hekle A.8c i hjørnet *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen og avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen. Klipp og fest tråden. Når kanten er heklet ferdig måler kanten ca 18 cm.

Diagram

symbols = Start her - denne luftmaskeringen er forklart i oppskriften (= 5 luftmasker + 1 kjedemaske i første luftmaske). Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
symbols = 1 luftmaske
symbols = 4 luftmasker
symbols = 3 luftmasker
symbols = 5 luftmasker
symbols = Omgangen starter med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3 luftmaske på starten av omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue
symbols = 1 stav om luftmaskeringen/luftmaskebuen
symbols = 1 stav i masken
symbols = 1 fastmaske om luftmaskebuen
symbols = 1 fastmaske i masken
symbols = Y = antall luftmasker i luftmaskebuen
symbols = start her!
symbols = når mønsteret i kanten repeteres i høyden startes det på denne omgangen
symbols = 1 fastmaske i sømmen mellom heklerutene
symbols = 6 luftmasker
symbols = hekle 1 fastmaske om den forrige luftmaskeringen som ble heklet
symbols = 1 kjedemaske i 4.luftmaske fra nålen (NB: det hekles i den samme luftmasken 2 ganger til), 2 staver i den samme luftmasken
symbols = 1 kjedemaske i første luftmaske etter siste fastmaske slik at det blir en luftmaskering
diagram
diagram
diagram
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (13)

country flag El Achkar 10.04.2021 - 09:28:

Hallo Dropsteam,könnten Sie mir sagen wieviel Garn ich für eine Tagesdecke in den Massen 180cm×200 plus Rand 25cm brauche. Lg.

user icon DROPS Design 12.04.2021 kl. 07:45:

Liebr Frau El Achkar, leider können wir jeder Anleitung nach jedem individuellen Frage anpassen und einzelne Modelle auf individuellen Wunsch hin umrechnen. Wenn sie Hilfe damit brauchen, wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Laden - auch telefonisch oder per E-Mail, dort hilft man Ihnen gerne weiter. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Randi Lauridsen 24.10.2020 - 16:02:

Er i gang med at hækle tæppet til et diamant bryllup. Har I et forslag til hvordan jeg hækle eller på anden måde inddrage diamanter på tæppet

user icon DROPS Design 26.10.2020 kl. 09:00:

Hei Randi. Du kan f.eks før du begynner ditt arbeid, trer du så mange perler inn på garnet som du vil bruke med hjelp av en synål. Skyv perlene inn på tråden og hekle luftmasker som vanlig. Hekle til du vil begynne å sette perler inn i arbeidet. Se evnt video: "Hvordan hekle perler inn i arbeidet" mvh DROPS design

country flag Gabi Reinhold 29.08.2020 - 19:53:

Hallo, kann ich die Anleitung auf meine e_mail Adresse gesendet bekommen? Vielen Dank und liebe grüße von Gabi

user icon DROPS Design 31.08.2020 kl. 09:29:

Liebe Frau Reihnhold, unsere Anleitungen können nur gedruckt werden, wenn Sie aber mit einer virtuellen Drucker wählen, dann können Sie die Anleitung als .PDF speichern. Viel Spaß beim häkeln!

country flag Maureen 17.01.2020 - 13:28:

Hello. I have just opened a Faebook page for The Cape Guild of Weavers Crocheters to encourage members to make something amazing for our Guild's 70th anniversary in September. Are you alright with me putting a link to your website for them to get inspiration?

user icon DROPS Design 17.01.2020 kl. 14:32:

Dear Maureen, you are welcome to link our website and/or our patterns - should you need any further informations about the copyright, you'll find them at the bottom of the page. Thank you, enjoy!

country flag Aase 15.11.2019 - 11:15:

Hjælp - Jeg kan ikke finde ud af skabelonen til denne opskrift. A1 viser, hvordan omgangen starter - men den starter også med 3 stangmasker - og så kommer A2 -stangmaskerne i ringen (24 stk) - hvorefter den slutter med 6 stangmasker - A3. Det er vildt ærgerligt, den er så svær, for det er et virkeligt flot tæppe.

user icon DROPS Design 21.11.2019 kl. 15:38:

Hej, du starter med 24 st (den første af de 24 = 3lm) med 3 lm efter hver 3.st. På næste omgang hækler du 3st-3lm-3st i hvert af de 4 "lm-hjørner". Prøv om du kan få hjælp hos din DROPS forhandler, har du først hæklet en rude, så er det enkelt :)

country flag Cecile 15.07.2019 - 12:21:

Ik loop bij derde toer al vast bij patroon 198-4. Bij A1 moeten de stokjes in de lossenlus, maar dat lukt niet, als ik de drie losse heb gemaakt moet ik twee stokjes overslaan alvorens ik bij de lossenlus ben, hierdoor wordt er een extra gaatje gecreëerd, dit is dan bij alle volgende toeren zo. Ik heb het inmiddels al meerdere malen uitgehaald en op andere manier geprobeerd, maar ik blijf er steeds tegenaan lopen. Wat doe ik verkeerd?

user icon DROPS Design 15.07.2019 kl. 13:49:

Dag Cecile,

Heb je ook halve vasten gehaakt tot de eerste lossenlus voordat je de 3 lossen (welke het eerste stokje vervangt) haakt? Zie ook laatste zin bij 'INFORMATIE VOOR HET HAKEN'

country flag Aase 28.04.2019 - 18:31:

Synes jeres design er flotte. Men det er godt nok ikke let med opskrifterne. Fx 198-4. Det er sørme svært at overskue.

country flag Heidi 11.02.2019 - 11:36:

Wat is de omgekeerde v tussen de stokjes in A1 en A3?

user icon DROPS Design 13.02.2019 kl. 11:22:

Dag Heidi,

Dit zijn drie lossen. Dit staat ook aangegeven in de lijst met symbolen.

country flag Kristina 07.02.2019 - 10:21:

Hej. Er det muligt, at få denne opskrift i skreven form, da jeg ikke kan hækle ud fra et diagram. I har så mange fede opskrifter, det er bare super ærgerligt, at man kun kun kan hækle dem, hvis man kan læse diagrammer. Kh Kristina

user icon DROPS Design 11.02.2019 kl. 11:12:

Hei Kristina. Nei, vi har dessverre ikke mulighet til å skrive om oppskriften. Det brukes diagram nettopp fordi det er veldig uoversiktleig å forklare alt med ord. Det kommer snart en leksjon på våre hjemmesider med detaljert informasjon om hvordan man leser heklediagrammer. Du begynner med sirkelen nederst (eller ved pilen) og leser hvert symbol fra høyre mot venstre, rad for rad, nedenfra og opp. Symbolene hekles i akkurat den rekkefølgen de står, i den masken som er rett under (forrige rad). Om det er noe spesielt du lurer på må du gjerne spørre så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

country flag Nicole Schmeitz 24.01.2019 - 12:34:

I like this! 1. Is there a Dutch translation available? 2. Can a order the yarn from the Netherlands? What is the price of shipment?

user icon DROPS Design 24.01.2019 kl. 12:39:

Dear Mrs Schmeitz, edit language under the photo choosing "Nederlands" - you'll then get the list of DROPS retailer in your country in our dutch pages. Happy crocheting!

Kommentér oppskrift DROPS 198-4

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.