DROPS / 198 / 4

Asta by DROPS Design

Heklet pledd i DROPS Safran. Arbeidet hekles med hullmønster og ruter.

Stikkord: hullmønster, pledd, rute,

DROPS Design: Modell e-288
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
Bredde (inkludert kanten): ca 165 cm. Lengde (inkludert kanten): ca 208 cm. Kanten = ca 18 cm.

MATERIALER:
DROPS SAFRAN fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
1400 g farge 17, hvit

HEKLEFASTHET:
22 staver i bredden og 12 rader i høyden = 10 x 10 cm.
1 heklerute skal måle ca 21,5 cm x 21,5 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3,5 - eller den nålen du må bruke for å få en heklerute på 21,5 cm x 21,5 cm.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Kommentarer (6)

100% Bomull
fra 13.50 kr /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 13.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 378kr. Les mer.
-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.8.

HEKLEINFORMASJON (gjelder kanten):
Første omgang på kanten avsluttes med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue i hjørnet.
På begynnelsen av hver av de resterende omgangene i diagram A.4 hekles det 3 luftmasker (erstatter første stav), avslutt omgangen med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue i hjørnet.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

PLEDD - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Det hekles 48 hekleruter som sys sammen. Deretter hekles det en kant rundt hele pleddet.

HEKLERUTE:
Hekle 5 luftmasker på nål 3,5 med Safran og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Videre hekles det mønster rundt slik: A.1 (viser hvordan omgangen starter og slutter), * A.2, A.3 *, hekle fra *-* totalt 3 ganger, avslutt med A.2, men hopp over de siste 3 stavene (dette gjelder kun første omgang) = 24 staver og 8 luftmaskebuer. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN. Når hele A.1 til A.3 er heklet ferdig i høyden måler hekleruten ca 21,5 cm x 21,5 cm. Hekle totalt 48 hekleruter.

MONTERING:
Sy teppet sammen med 6 hekleruter i bredden og 8 hekleruter i lengden. Sy èn og èn lengde sammen i ytterste ledd av ytterste maske, først på langs, deretter på tvers.

KANT:
Start om luftmaskebuen i et av hjørnene på pleddet og hekle kanten slik – les HEKLEINFORMASJON: Hekle * A.4 om luftmaskebuen i hjørnet, hekle A.5 frem til neste hjørne, men i overgangen mellom hver heklerute hekles det 1 fastmaske i sømmen slik det er vist i diagram A.6 (se sort stjerne), hekle A.7 *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen. Når diagrammene er heklet ferdig i høyden repeteres mønsteret fra pilen med hvit stjerne en gang til i høyden helt til det gjenstår 1 omgang i diagrammene. Siste omgang (= neste siste omgang i diagrammet) avsluttes med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på starten av omgangen. Klipp tråden.
Nå hekles det en avsluttende kant slik:
Start i første luftmaskebue etter et av hjørnene og hekle A.8a om den første luftmaskebuen, * hekle A.8b frem til neste hjørne, hekle A.8c i hjørnet *, hekle fra *-* totalt 4 ganger på omgangen og avslutt med 1 kjedemaske i første fastmaske på omgangen. Klipp og fest tråden. Når kanten er heklet ferdig måler kanten ca 18 cm.

Diagram

= Start her - denne luftmaskeringen er forklart i oppskriften (= 5 luftmasker + 1 kjedemaske i første luftmaske). Fortsett på symbolet over punktet på sirkelen og hekle mot venstre
= 1 luftmaske
= 4 luftmasker
= 3 luftmasker
= 5 luftmasker
= Omgangen starter med 3 luftmasker og avsluttes med 1 kjedemaske i 3 luftmaske på starten av omgangen, deretter hekles det kjedemasker frem til første luftmaskebue
= 1 stav om luftmaskeringen/luftmaskebuen
= 1 stav i masken
= 1 fastmaske om luftmaskebuen
= 1 fastmaske i masken
= Y = antall luftmasker i luftmaskebuen
= start her!
= når mønsteret i kanten repeteres i høyden startes det på denne omgangen
= 1 fastmaske i sømmen mellom heklerutene
= 6 luftmasker
= hekle 1 fastmaske om den forrige luftmaskeringen som ble heklet
= 1 kjedemaske i 4.luftmaske fra nålen (NB: det hekles i den samme luftmasken 2 ganger til), 2 staver i den samme luftmasken
= 1 kjedemaske i første luftmaske etter siste fastmaske slik at det blir en luftmaskering

Heidi 11.02.2019 - 11:36:

Wat is de omgekeerde v tussen de stokjes in A1 en A3?

DROPS Design 13.02.2019 kl. 11:22:

Dag Heidi,

Dit zijn drie lossen. Dit staat ook aangegeven in de lijst met symbolen.

Kristina 07.02.2019 - 10:21:

Hej. Er det muligt, at få denne opskrift i skreven form, da jeg ikke kan hækle ud fra et diagram. I har så mange fede opskrifter, det er bare super ærgerligt, at man kun kun kan hækle dem, hvis man kan læse diagrammer. Kh Kristina

DROPS Design 11.02.2019 kl. 11:12:

Hei Kristina. Nei, vi har dessverre ikke mulighet til å skrive om oppskriften. Det brukes diagram nettopp fordi det er veldig uoversiktleig å forklare alt med ord. Det kommer snart en leksjon på våre hjemmesider med detaljert informasjon om hvordan man leser heklediagrammer. Du begynner med sirkelen nederst (eller ved pilen) og leser hvert symbol fra høyre mot venstre, rad for rad, nedenfra og opp. Symbolene hekles i akkurat den rekkefølgen de står, i den masken som er rett under (forrige rad). Om det er noe spesielt du lurer på må du gjerne spørre så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

Nicole Schmeitz 24.01.2019 - 12:34:

I like this! 1. Is there a Dutch translation available? 2. Can a order the yarn from the Netherlands? What is the price of shipment?

DROPS Design 24.01.2019 kl. 12:39:

Dear Mrs Schmeitz, edit language under the photo choosing "Nederlands" - you'll then get the list of DROPS retailer in your country in our dutch pages. Happy crocheting!

Anke Van Der Werf 11.01.2019 - 17:08:

Prachtig leuk om te maken

Lina 14.12.2018 - 21:48:

Underbar som överkast!

Laura Waterfield 14.12.2018 - 11:56:

Stunning!

Kommentér oppskrift DROPS 198-4

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.