Tip Toe Santa by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Karisma. Arbejdet er strikket med nordisk mønster. Størrelse 35 - 43. Tema: Jul.

Nøgleord: flerfarvet, jul, nordisk, sokker,
  • Tip Toe Santa / DROPS Extra 0-1433 - Strikkede sokker i DROPS Karisma. Arbejdet er strikket med nordisk mønster. Størrelse 35 - 43. Tema: Jul.
  • Tip Toe Santa / DROPS Extra 0-1433 - Strikkede sokker i DROPS Karisma. Arbejdet er strikket med nordisk mønster. Størrelse 35 - 43. Tema: Jul.
  • Tip Toe Santa / DROPS Extra 0-1433 - Strikkede sokker i DROPS Karisma. Arbejdet er strikket med nordisk mønster. Størrelse 35 - 43. Tema: Jul.
  • Tip Toe Santa / DROPS Extra 0-1433 - Strikkede sokker i DROPS Karisma. Arbejdet er strikket med nordisk mønster. Størrelse 35 - 43. Tema: Jul.
DROPS Design: Model u-877
Garngruppe B
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 – 38/40 – 41/43
Fodens længde: ca 22 – 24 – 27 cm
Skaftets højde ned til hælen: ca 12 – 12 – 12 cm

MATERIALER:
DROPS KARISMA fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
100-100-100 g farve 21, mellemgrå
100-100-100 g farve 01, naturhvid
50-50-50 g farve 18, rød

STRIKKEFASTHED:
23 masker i bredden og 32 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 3 til glatstrik.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 16.95 kr /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 16.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 84.75kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.5. Find din størrelse i diagrammet (gælder A.3 og A.4).

HÆLINDTAGNING:
1.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 7-8-7 masker tilbage på pinden, tag næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
2.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 7-8-7 masker tilbage på pinden, tag næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
3.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 6-7-6 masker tilbage på pinden, tag næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
4.PIND (= vrangen): Strik vrang til der er 6-7-6 masker tilbage på pinden, tag næste maske løst af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik 1 vrang, løft den løse maske over masken som blev strikket, vend arbejdet.
Fortsæt indtagningen på samme måde ved at strikke til der er 1 maske mindre tilbage før der tages 1 maske løst af til der er 13-11-11 masker tilbage på pinden.

INDTAGNINGSTIPS (gælder tåen):
Tag 1 maske ind på hver side af de 3 midterste masker i A.2 således: Strik til der er 1 maske tilbage før A.2, strik 2 ret sammen med mellemgrå, strik de 3 midterste masker i A.2 som før, strik de 2 næste masker drejet ret sammen med mellemgrå (= 2 masker taget ind).

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde, ovenfra og ned mod tåen.

SOKKER:
Slå 56-60-64 masker op på strømpepinde 3 med rød. Strik 8 omgange glatstrik. Derefter strikkes der en omgang med hul (= bukkekant) således: * 2 ret sammen, slå om *, gentag fra *-* omgangen rundt.
Skift til mellemgrå og strik A.1 rundt (= 14-15-16 rapporter à 4 masker). Når A.1 er strikket færdig måler arbejdet ca 6 cm fra opslåningskanten.
Næste omgang strikkes således: A.2 (= 5 masker), A.3 (= 23-25-27 masker), A.2 (= 5 masker) og A.4 (= 23-25-27 masker). Fortsæt mønsteret således. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når sidste omgang i A.4 er tilbage, tages der 2 masker ind jævnt fordelt over de 23-25-27 masker i A.4 (de øvrige masker strikkes som før uden indtagning) = 54-58-62 masker og arbejdet måler ca 15 cm fra opslåningskanten.
Sæt maskerne i A.2 + A.3 + A.2 på en tråd (= 33-35-37 masker ovenpå foden på tråd).
Der er nu 21-23-25 masker på pinden til hæl. Slå 1 ny maske op i begyndelsen af pinden med mellemgrå, strik A.5a over de første 20-22-24 masker på hælen, strik A.5b (= 1 maske) og slå 1 ny maske op i slutningen af pinden med mellemgrå – de nye masker er kantmasker og strikkes med mellemgrå. Fortsæt A.5a/A.5b frem og tilbage over de 23-25-27 masker. Når der er strikket 5½-6-6 cm over hælmaskerne sættes der 1 mærke midt på pinden. Videre strikkes HÆLINDTAGNING – se forklaring over (A.5 fortsættes samtidig med at der tages ind til hæl).
Efter hælindtagningen strikkes første omgang således: Fortsæt A.5 over de 13-11-11 hæl-masker som før, strik 11-13-14 masker op langs siden på hælen, fortsæt A.2 + A.3 + A.2 som før over de 33-35-37 masker fra tråden ovenpå foden og strik 11-13-14 masker op langs den anden side på hælen = 68-72-76 masker. Fortsæt mønsteret således med A.5 under foden, A.3 ovenpå foden og A.2 i hver side. SAMTIDIG tages der nu ind på hver side af de midterste 31-33-35 masker ovenpå foden således:
Strik de 2 sidste masker før de midterste 31-33-35 masker ovenpå foden ret sammen med mellemgrå og strik de 2 første masker efter de midterste 31-33-35 masker drejet ret sammen med mellemgrå. Tag ind således på hver 2.omgang totalt 6 gange = 56-60-64 masker. Fortsæt mønsteret til arbejdet måler ca 17-19-22 cm fra mærket på hælen (der er nu ca 5 cm tilbage før færdig mål, prøv evt sokken og strik til ønsket længde).

Fortsæt således til færdigt mål: Fortsæt mønster A.5a/A.5b som før over maskerne under foden, fortsæt A.2 i siden, strik A.5a over de næste 22-24-26 masker ovenpå foden, strik A.5b (= 1 maske), fortsæt A.2 i siden og A.5a over de resterende masker under foden.
Når arbejdet måler ca 18-20-23 cm fra mærket på hælen, tages der ind til tå på hver side af de 3 midterste masker i A.2 i hver side – læs INDTAGNINGSTIPS (= 4 masker taget ind). Tag ind således på hver omgang totalt 10-11-12 gange = 16 masker. På næste omgang strikkes alle masker ret sammen 2 og 2 = 8 masker. Klip trådene, træk dem gennem de resterende masker, stram trådene og hæft godt.

MONTERING:
Buk kanten øverst på sokken ind mod vrangen og sy pænt fast med små sting – sørg for at sømmen ikke strammer.

Strik en sok til på samme måde.

Diagram

symbols = ret med naturhvid
symbols = ret med mellemgrå
diagram
diagram
diagram
signature-image

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1433) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (10)

country flag Yvonne wrote:

Hallo, ich bin etwas unsicher Chart A 4 hört ja früher auf als A3, strickt man dann A4 wieder von unten nach oben und was ist mit den 2 letzten Reihen bei A3 werden die dann nur über die Hälfte gestrickt😕 Herzliche Grüße

03.09.2020 - 09:43:

DROPS Design answered:

Liebe Yvonne, haben Sie die Antwort unten gesehen? Könnte Sie Ihnen helfen?

03.09.2020 kl. 09:48:

country flag Yvonne wrote:

Hallo, ich bin etwas unsicher Chart A 4 hört ja früher auf als A3, strickt man dann A4 wieder von unten nach oben und was ist mit den 2 letzten Reihen bei A3 werden die dann nur über die Hälfte gestrickt😕 Herzliche Grüße

03.09.2020 - 09:13:

DROPS Design answered:

Liebe Yvonne, die Runden sind so gestrickt: A.2, A.3, A.2, A.4. Wenn A.3 einmal in der Höhe gestrickt wird, dann wiederholen Sie das Diagram von der 1. Reihe ab = die 1. Reihe von 2. Rapport A.3 in der Höhe wird bei der selben Runde als 9. Reihe in A.4 gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

03.09.2020 kl. 09:24:

country flag Agneta Marklund wrote:

När alla varv på A3 är stickade (på skaftet), börjar man om då?

24.02.2020 - 15:36:

DROPS Design answered:

Hej Agneta, ja du stickar A.3 tills arb mäter 15 cm, fortsätt enligt mönstret. Lycka till :)

24.02.2020 kl. 16:33:

country flag A Ellis wrote:

Decreases on each side of middle 33 stitches. Are these 25 A3 stitches plus 8 A2 stitches?

18.09.2019 - 15:27:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ellis, right you slipped 4 sts A.2 + 25 sts A.3 + 4 sts A.2 = 33 sts for mid upper foot. Happy knitting!

18.09.2019 kl. 15:44:

country flag A Ellis wrote:

I don’t understand what is meant by the middle 33 stitches for decrease on top

17.09.2019 - 13:53:

DROPS Design answered:

Hello! This means you have to decrease on each side of the sock. Happy knitting!

25.09.2019 kl. 11:47:

country flag Irene O wrote:

Takk for nydelig mønster, flott oppskrift. Alle som så meg strikke sokkene (3. par nå) beundret mønsteret!

14.09.2019 - 12:27:

country flag Bittelina wrote:

Jeg har nå gjort hælfellinga som det står i mønstret med utgangspunkt i de 27 maskene på den største størrelsen. Da gjenstår det på pinnen 15 masker og ikke 11, som det står i mønstret. Hva er feil denne gangen?

09.12.2018 - 13:24:

country flag Bittelina wrote:

Når jeg på siste omgang feller ei maske i hver A4 og skal sette A2+A4+A2 på en tråd får jeg 36 masker og ikke 37 som mønstret sier. Da har jeg igjen 26 masker og ikke 25 masker til hælen som mønstret sier. Hvor er feilen?

09.12.2018 - 12:04:

DROPS Design answered:

Hei Bittelina. De maskene som settes på en tråd er A.2 (=5 masker) +A.3(=27 masker) +A.2(=5 masker). 5+27+5 = 37 masker på en tråd. Det gjenstår nå 25 masker på pinnen. Når du skal strikke hælfelling strikker du til det gjenstår 7 masker på pinnenen, feller, snur og strikker tiol det gjenstår 7 masker på pinnen i den andre siden. Du fortsetter å felle i hver side til du har felt alle de 7 maskene i hver side. Du har da felt totalt 14 masker og har 11 masker igjen på pinnen. God fornøyelse

10.12.2018 kl. 07:57:

country flag A Möller wrote:

Tolle Anleitungen! Aber stehten die Diagramme hier nicht auf dem Kopf? LG

07.12.2018 - 12:18:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Möller, die Diagramme werden immer von unten nach oben gelesen, und die Socken werden von oben nach unten gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

07.12.2018 kl. 14:25:

country flag Lora Huey wrote:

I love these socks , getting ready to cast them on my needles. I really enjoy your Christmas calendar . Looking forward to opening the next door.

06.12.2018 - 16:45:

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1433

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.