DROPS / 192 / 17

Wild Berry Crush by DROPS Design

Strikket hue i DROPS Air med helpatent i to farver. Strikket hals i DROPS Air med helpatent i to farver.

DROPS Design: Model ai-158
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

GARN TIL HELE SÆTTET:
Størrelse: S/M – M/L – L/XL
Passer hovedmål: 54/56 – 56/58 – 58/60 cm
Materialer:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-100-100 g farve 14, lyng
50-100-100 g farve 03, perlegrå

GARN TIL HUE:
Størrelse: S/M – M/L – L/XL
Passer hovedmål: 54/56 – 56/58 – 58/60 cm
Materialer:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-50-50 g farve 14, lyng
50-50-50 g farve 03, perlegrå

GARN TIL HALS:
Størrelse: S/M – M/L – L/XL
Mål:
Omkreds ca: 54-64-73 cm øverst og 76-89-102 cm nederst.
Højde ca: 20-21-22 cm.
Materialer:
DROPS AIR fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
50-50-50 g farve 14, lyng
50-50-50 g farve 03, perlegrå

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

HUE:

STRIKKEFASTHED:
13 masker i bredden og 18 pinde (talt i retmasken) i højden med patentmønster = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 6.
DROPS RUNDPIND NR 6: Længde på 40 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

HALS:

STRIKKEFASTHED:
11 masker i bredden med patentmønster = 10 cm i bredden.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 8: Længde på 40 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

65% Alpaca, 28% Polyamid, 7% Uld
fra 33.95 kr /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 33.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 33.95kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

HELPATENT MED OMSLAG I TO FARVER:
1.OMGANG: Strikkes med lyng.
Strik * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, 1 ret *, strik fra *-*.
2.OMGANG: Strikkes med perlegrå.
Strik * omslaget og den løse maske vrang sammen, slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang *, strik fra *-*
3.OMGANG: Strikkes med lyng.
Strik * slå om, tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, strik omslaget og den løse maske ret sammen *, strik fra *-*.
Gentag 2. og 3.omgang.

INDTAGNINGSTIPS (gælder hue):
Alle indtagninger gøres på 1 omgang med lyng!
Strik til masken med mærket, tag omslaget og den løse retmaske løs over som om de skulle strikkes ret sammen, strik de næste 3 masker ret sammen (1 ret, slå om, 1 vrang), løft omslaget og den løse maske over (= totalt 4 masker taget ind). Tag ind således ved hvert mærke (= 8 masker taget ind).

UDTAGNINGSTIPS (gælder hals):
Alle udtagninger gøres på 1 omgang med lyng.
Der tages ud i retmasken således: Strik 5 masker i masken og omslaget således: * Strik omslaget og masken ret sammen, men vent med at løfte masken over på højre pind, slå om højre pind *, strik fra *-* totalt 2 gange og strik masken og omslaget ret sammen 1 gang til = 5 masker (= 4 masker taget ud). På næste omgang strikkes de nye masker ind i mønsteret, men der er inget patent omslag i udtagningen, så på næste omgang i patentmønsteret strikkes masken som skal strikkes sammen med omslaget, uden omslag.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

HUE - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt.

HUE:
Slå 81-84-87 masker op på rundpind 6 med lyng. Strik 1 omgang vrang. Strik * 1 maske vrang, 2 masker vrang sammen *, strik fra *-* = 54-56-58 masker. Fortsæt med HELPATENT MED OMSLAG I TO FARVER - læs forklaring over = 27-28-29 retmasker.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arbejdet måler 25-26-26 cm – sørg for at der afsluttes efter 2.omgang (dvs næste omgang skal strikkes med lyng) – tages der 2-0-2 masker ind således:

STØRRELSE S/M – L/XL:
Strik 1 maske patent som før (= 1 omslag, tag 1 maske løst af), tag omslaget og den løse retmaske løst over på højre pind som om de skulle strikkes ret sammen, strik de næste 3 masker ret sammen (= 1 ret, slå om, 1 vrang) og løft omslaget og den løse maske over, strik omgangen ud som før.

ALLE STØRRELSER:
= 52-56-56 masker (= 26-28-28 retmasker). Sæt 4 mærker i arbejdet således:
Strik 1 maske patent som før, sæt 1 mærke i næste retmaske, strik 11-13-13 masker patent som før, sæt 1 mærke i næste retmaske, strik 13 masker patent som før, sæt 1 mærke i næste retmaske, strik 11-13-13 masker patent som før, sæt 1 mærke i næste retmaske og afslut med 13 masker patent som før.
På næste omgang med lyng tages der 2 masker ind efter hvert mærke - læs INDTAGNINGSTIPS.
Tag ind således på hver 4.omgang (dvs på hver 2.omgang med lyng) totalt 5-6-6 gange = 12-8-8 masker. Træk en dobbelt tråd gennem de resterende masker og hæft tråden godt. Huen måler ca 31-32-33 cm. Buk ca 5 cm op på huen.

-------------------------------------------------------

HALS- KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Halsen strikkes rundt, ovenfra og ned.

HALS:
Slå 90-105-120 masker op på rundpind 8 med lyng og strik rundt på rundpind. Strik 1 pind ret. Strik således: * 1 vrang, 2 masker ret sammen *, strik fra *-* = 60-70-80 masker. Fortsæt med HELPATENT MED OMSLAG I TO FARVER – læs forklaring over. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når halsen måler 12 cm tages der 4 masker ud i hver 5.retmaske (dvs hver 10.maske) - læs UDTAGNINGSTIPS = 84-98-112 masker.
Fortsæt rundt med patent i to farver til halsen måler 20-21-22 cm, sørg for at næste omgang skal strikkes med lyng. Luk af med lyng, med ret over ret og vrang over vrang, omslaget lukkes af sammen med retmasken.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 192-17) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (4)

Helén 18.11.2019 - 20:20:

Hej! Skulle vilja sticka ”fram och tillbaka” dvs ej runt...finns det mönster på det sättet?

DROPS Design 19.11.2019 kl. 13:22:

Hej Helén, i videon nedan ser du hur man kan sticka patent fram och tillbaka :)

How to work English rib with two colours from Garnstudio Drops design on Vimeo.

Natacha Gillam 05.12.2018 - 20:58:

Bonjour et déjà merci pour tous ces modèles plus beaux les uns que les autres. ma question, votre explication pour ce modèle nous donnent des rayures horizontales mais la photo est en rayures verticales tellement plus joli. avez vous les explications pour les rayures verticales? Merci d'avance pour votre réponse. Meilleures salutations Natacha

DROPS Design 06.12.2018 kl. 09:56:

Bonjour Mme Gillam et merci. Les côtes anglaises bicolores se tricotent avec alternativement l'une et l'autre couleur, mais, en tricotant alternativement avec l'une et l'autre couleur le jeté et la m glissée (tour 2 en gris perle) et le jeté et la m glissée (tour 3 en bruyère), on va obtenir les rayures verticales. Cette vidéo montre les côtes anglaises en allers et retours mais vous permettra de visualiser comment en tricotant 1 rang de chaque couleur, on obtient des rayures verticales. Bon tricot!

Katja Retzlaff 23.11.2018 - 11:34:

Oben beim Kragenschal steht, dass man folgendes Material braucht: 50-50-50 g Farbe 14, erika 50-50-50 g Farbe 03, perlgrau Sind es jetzt 3 Knäuel a 50 gr. oder wie verstehe ich das? LG aus Hückeswagen Katja

DROPS Design 23.11.2018 kl. 15:06:

Liebe Frau Retzlaff, es sind 50 g (= 1 Knäuel) Air je in Farbe 14 und in Farbe 03 pro Grösse (= 100 g insgesamt in jede Grösse). Viel Spaß beim stricken!

Sanne 03.07.2018 - 21:48:

Lækker

Kommentere opskrift DROPS 192-17

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.