DROPS / 197 / 12

Talvik Mittens by DROPS Design

Strikkede vanter med nordisk mønster i DROPS Alpaca. Størrelse S/M.

DROPS Design: Model z-840
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

GARN TIL VANTER:
Størrelse: S/M
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50 g farve 100, natur
50 g farve 2020, lys camel
50 g farve 618, lys beige
50 g farve 607, lys brunmeleret
50 g farve 403, mellembrun

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 32 pinde i højden med glatstrik/nordisk mønster = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 2,5 til glatstrik og nordisk mønster.
DROPS STRØMPEPINDE NR 2 – til rib.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.
Kommentarer (1)

100% Alpaca
fra 19.95 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 19.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 20.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 99.75kr. Læs mere.
-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.3. Alle masker strikkes i glatstrik. OBS: Der er brugt 2 forskellige symboler for maskerne som skal strikkes i natur i diagrammerne.

INDTAGNINGSTIPS (jævnt fordelt):
For at beregne hvordan der skal tages ind jævnt, regner man det totale maskeantal på pinden (f.eks 64 masker) og deler maskerne med antal indtagninger som skal gøres (f.eks 8) = 8.
I dette eksempel tages der ind ved at strikke ca hver 7. og 8.maske ret sammen.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

VANTER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde.

VENSTRE VANTE:
Slå 64 masker op på strømpepinde 2 med natur. Strik 1 omgang ret. Nu strikkes der rib (2 ret, 2 vrang) til arbejdet måler 6 cm. Skift til strømpepinde 2,5 og strik mønster A.1, Samtidig med at der tages 8 masker ind jævnt fordelt – læs INDTAGNINGSTIPS, på første omgang i diagrammet = 56 masker. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Når der er strikket op til de 3 sorte ruder i A.1 strikkes A.2 (= tommelfinger) videre over disse 3 ruder (de øvrige masker fortsættes med A.1 som før). Tag ud i A.2 som vist i diagrammet. Når der er taget ud 6 gange (der er nu 15 masker i tommelfingerkilen) strikkes der 1 omgang uden udtagning (som vist i A.2), derefter sættes de 15 masker til tommelfinger på 1 tråd. Slå 3 nye masker op bag maskerne på tråden = 56 masker. Strik videre efter A.1. Når der er strikket op til omgangen med pil i A.1 sættes der en mærketråd efter 1. og 28.maske i A.1. Videre tages der ind på hver side af mærketrådene således (= 4 masker taget ind på omgangen):
Tag ind således før mærketråden og 1 maske: 2 masker ret sammen.
Tag ind således efter mærketråden og 1 maske: tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket.
Efter alle indtagninger er der 10 masker tilbage på omgangen. Klip tråden og træk den gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt.

TOMMELFINGER:
Sæt de 15 tommelfingermasker tilbage på strømpepinde 3. Strik 9 masker op i kanten bag tommelfingeren = 24 masker. Fortsæt rundt efter A.2. Når der er strikket op til omgangen med pil i A.2 sættes der en mærketråd i 11.maske og den sidste maske i A.2. Videre tages der ind på hver side af maskerne med mærketråd således (= 4 masker taget ind på omgangen):
Tag ind således før masken med mærketråd i og 1 maske: 2 masker ret sammen.
Tag ind således efter masken med mærketråd i og 1 maske: Tag 1 maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, 1 ret, løft den løse maske over masken som blev strikket. Efter alle indtagninger er der 8 masker tilbage på pinde. Klip tråden og træk den gennem de resterende masker, træk sammen og hæft godt.

HØJRE VANTE:
Slå op og strik på samme måde som venstre vante, men nu strikkes A.3 i stedet for A.1. Når der er strikket op til omgangen med pil i A.3 sættes mærketrådene efter 26.maske og efter den næst sidste maske i A.3.

Diagram

= natur
= natur
= lys camel
= lys beige
= lys brunmeleret
= mellembrun
= lav 1 omslag med lys camel mellem 2 masker. På næste omgang strikkes omslaget drejet ret så der ikke bliver hul
= lav 1 omslag med natur mellem 2 masker. På næste omgang strikkes omslagen drejet ret så der ikke bliver hul
= strik 2 masker ret sammenMarianne Frenning Olsen 20.09.2018 - 07:40:

Ikke direkte spørsmål, men det var jo en jakke i dette mønsteret da det var oversikt over forslag til mønstre vi kunne stemme på. Er det noen som helst sjans for at jakkemønsteret dukker opp ila. høsten? Jeg forelsket meg totalt :)

DROPS Design 27.09.2018 kl. 08:34:

Hei Marianne. Ja, oppskrift på jakken kommer også i løpet av høsten. Følg med på sidene våre så går du ikke glipp av det. God fornøyelse.

Kommentere opskrift DROPS 197-12

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.